pa ne bih bas rekao da je toliko sjeban ako je potrosio(ispustio) ukupno mozda oko 2 litra nakon predjenih preko 1500-2000 km(ne znam tacno koliko ali vidjecu danas) ako uzmemo u obzir da taj motor prirodno potrosi malo ulja znaci mozda je ispustio, sagorio zahvaljujuci losim dihtunzima samo 1l.jefferson wrote:Razlog sto je bilo sipano ulje 20W50 je sto je motor vec bio sjeban i sipanjem tog ulja te vjerovatno neki aditiva koji privremeno zacepe ostecene dihtunge, prodavac je sprijecio da vidis pravo stanje motora kada si kupovao auto.Melami wrote:e jbg onda nemoj zezati da je zbog tog? ako se vratim na mineralno hocel biti OK opet ili su mi gaskets vec sjebane i treba promjena?zLatk0 wrote:Imao si mineralno i presao na potpuno sinteticko? Ako je tako, vjerovatno ti zato i pusta jer je prerijetko za motor.
Ja sam uzeo Wolf (belgijsko) polusinteticko, sipaju ih i u Mercedese, zasad prezadovoljan
kako da idem na mineralno kad je z amoje auto preporuceno sinteticko ulje (bar tako mislim jer preporucuje se zamjena svakih 10k km)mineralno se mjenja cesce.
auto je audi a6 2.8 motor.
Ulje je imalo spec vw 502.00
Ako ti pusta na sve strane 0W40 ulja, pustat ce ti i 10W40 jer oba imaju istu tecivost na radnoj temperaturi.
20W50 ulje NE IDE u VW niti bilo koje moderno auto. Stoga ajro, ko god ti je prodao to auto dobro te zajebao!
Sta ce biti ako stavim to 20w-50 ponovo, hocu li sjebati totalno motor? Mogu li sa nekim drugim pokusati, recimo onim shell t6 rostella ako se dobro sjecam da se tako zove?