Ja sam recimo stavio iste dijelove koje bi mi stavio i Tomic, servis sa svim filterima osim goriva, prednje i zadnje plocice, za pola cijene koju bi mi on uzeo, jos sam placao ulje koliko kosta i kod njega. Ali majstore ulje na jednom mjestu, filteri i jedne plocice na drugom, druge plocice na cetvrtom (jer me treci pokusao zajebat), majstor na petom i to isao mu dvaput i cekao oba puta po pola sata dok sam dosao na red... Znaci obisao sam 6 lokacija i izgubio vrijeme, potrosio goriva, potrosio vremena dok sam sve te dijelove nasao, koji su dijelovi i gdje ih ima, potrosio telefona... sto malo ko racuna.
S druge strane neko plati rad i dijelove 50% vise, ali dovede auto na servis na zakazani termin i lagano ispije kaficu u McD dok oni zavrse, znaci njegovo utroseno vrijeme je sat vremena ukupno. Plus dobije pecat u servisnoj.
Ja se peglam i gubim vrijeme jer me te stvari interesuju, a realno razlika 500 i 1000 nije mala. da je razlika do 30% ni ja se ne bih peglao jer jednostavno nemam racunice. Dok se to uganjam izgubim novca vise nego sto ustedim. Drugo je kad je neko na drzavnoj sisi pa moze vazdan ganjati dijelove a uredno je placen za to.
Treba malo gledati i drugu stranu, najlakse je popljuvati...