Mahle koje sam ja raspakivao i prepakivao su proizvedeni od Kine do Indije. Naravno da se zna desiti omaska, ali se isto tako zna desiti da se kupi filter koji nije Mann ili Bosch, Purflux, Mahle, iako to pise na njemu, posebno ako kupujes robu po internetu s Alibabe, Amazona i slicnih stranica. Kad se kupi filter kod ovlastenog distributera, koji na lageru ima 150.000 razlicitih kataloskih brojeva, onda dobijes ono sto si trazio.jefferson wrote:MANN omasio gumice za BMW 3.0 dizel ssamo tako.direstraits0078 wrote:Ne znam zasto ste toliko zapeli za taj Mahle. Mahle je ok, ali ni Mann ili Bosch nisu nista manje dobri, kao ni Purflux. Sve zavisi od aplikacije. Mann npr. ne zna omasiti ni za jednu vrstu filtera, a bar ja do sada nisam naisao na Mann, Bosch ili Purflux uljni filter na koji se neko zalio.
Postavio sam gore slike MANN filtera koji su se poceli raspadati u propisanom intervalu.
MANN za razliku od MAHLE-a se rasuo po cijelom svijetu. Interesantno je da VW/Audi, MB, BMW koriste MANN iz Tesnja, njemacke, Ceske i Meksika kada prave originalne filtere. Medjutim, ubacili su dosta filtera iz Kine u prodaju, a tu izgleda ima dobrih problema.
MAHLE standardno pravi filtere u Austriji i Njemackoj.
Isto vazi za Bosch, ja sam nailazio na Bosch koji se pravi od Kine, srbije, Ceske, Australije, pa dalje. Ali ni jedan od filtera nema nikakvih mahana, svi su original, svi zadovoljavaju specifikaciju i prolaze testove.