Mercedes-Benz nova A-klasa

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ifas

#51 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by ifas »

citroen xm wrote:Kompakt klasa kao Golf, Astra, C4..... samo što je ovaj premijum pa su mu glavni konkurenti Audi A3 i BMW 1.
Ja ne znam majke mi moje sta je premium kod A3???
Prepakovan chadjo golf koji vec koliko sad 2-3 generacije (facelifta sta vec) izgleda maltene isto malo mu onu masku poveca smanji uvrne zavrne i to je to...

Nemojmo bezveze ljudi trositi energiju, Merdjan je to ...
Reneee

#52 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by Reneee »

ifas wrote:
citroen xm wrote:Kompakt klasa kao Golf, Astra, C4..... samo što je ovaj premijum pa su mu glavni konkurenti Audi A3 i BMW 1.
Prepakovan chadjo golf koji vec koliko sad 2-3 generacije (facelifta sta vec) izgleda maltene isto malo mu onu masku poveca smanji uvrne zavrne i to je to...

:lol: :lol: Ti veze o autima nemaš. Da ne pričam o tome jesi li ga ikad vozio. Toliko si neupućen da ne znaš da je novi A3 izašao, a da mu je samo maska kroz sve generacije povećana može reći neko ko ni google ne zna koristit. Drži se ti gore Eskima, nisu auta za tebe.
ifas

#53 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by ifas »

Reneee wrote:
ifas wrote:

:lol: :lol: Ti veze o autima nemaš. Da ne pričam o tome jesi li ga ikad vozio. Toliko si neupućen da ne znaš da je novi A3 izašao, a da mu je samo maska kroz sve generacije povećana može reći neko ko ni google ne zna koristit. Drži se ti gore Eskima, nisu auta za tebe.
A3 **urac od kola ...
Da valja icemu bile bi ga ceste pune. A5,6,7,8 (namjerno sam A4 izostavio) mozda jesu premium ali A3 to definitivno nije.
Prepakovani chadjavac i novi i stari i svaki buduci, prodavanje muda pod bubrege, onima koji imaju viska 5-10 hiljada i hoce da mu komsiji crkne krava.
Industrialyzer

#54 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by Industrialyzer »

Pa normalno da teze tome da pokriju svo vise segmenata ali to nije dovelo do gasenja nekih vecih klasa. Pa i Porsche ima SUV dizel...

A i B klasa su i dalje premium u svojim klasama. A eno i BMW razvija model kojim ce konkurisati B klasi ;-)
ifas

#55 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by ifas »

Industrialyzer wrote:Pa normalno da teze tome da pokriju svo vise segmenata ali to nije dovelo do gasenja nekih vecih klasa. Pa i Porsche ima SUV dizel...

A i B klasa su i dalje premium u svojim klasama. A eno i BMW razvija model kojim ce konkurisati B klasi ;-)

Meni ovaj novi (bez broja) kako se vec zove isti B klasa bas je ocigledno na sta se cilja :)
Industrialyzer

#56 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by Industrialyzer »

dottore wrote:U ovu A klasu (A180, A200) idu Renault dizel motori :mrgreen:

Pa zna se u saradnji s kim je razvijena nova A klasa. A ko to jos pravi bolje hot-hatches od Renaulta :-D
Bakir1

#57 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by Bakir1 »

Industrialyzer wrote:Pa normalno da teze tome da pokriju svo vise segmenata ali to nije dovelo do gasenja nekih vecih klasa. Pa i Porsche ima SUV dizel...

pa porsche ima i limuzinu i to dizela, disco inferno sto bi rekli.
segmentacija je odlicna ali u slucaju mercedesove klijentele nikako dobra.
dzaba ti premium u tako brojnom segmentu, premium ide sa segmentima u kojima su pokusali mnogi pa podbacili, iz tog razloga francuzi su podbacli kada su probali prismrditi klasi automobila u kojoj je mercedes izgradio ime.
ja sam misljenja da se trebaju drzati onoga sto odlicno znaju, a to su e,s,sl,g,cl.
ostalo ima bolje za manje para ;-)
ifas

#58 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by ifas »

Bakir1 wrote:

pa porsche ima i limuzinu i to dizela, disco inferno sto bi rekli.
segmentacija je odlicna ali u slucaju mercedesove klijentele nikako dobra.
dzaba ti premium u tako brojnom segmentu, premium ide sa segmentima u kojima su pokusali mnogi pa podbacili, iz tog razloga francuzi su podbacli kada su probali prismrditi klasi automobila u kojoj je mercedes izgradio ime.
ja sam misljenja da se trebaju drzati onoga sto odlicno znaju, a to su e,s,sl,g,cl.
ostalo ima bolje za manje para ;-)
Samo sto je merc onaj koji postavlja standarde i trendove kad je u pitanju premium klasa

Napravi Merc S klasu, hoce Avdo 8-cu, napravi merc CLS-a hoce avdo 7cu i chadjo CC-a itd itd.
Bakir1

#59 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by Bakir1 »

pa o tome i govorim sta ce novo izmisliti u segmentu gdje pripada a klasa ili b?
Industrialyzer

#60 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by Industrialyzer »

Bakir1 wrote:pa o tome i govorim sta ce novo izmisliti u segmentu gdje pripada a klasa ili b?

Bice A45, 350KS 4matic. Dovoljno da se postave standardi na stazi 8-)
Better Man

#61 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by Better Man »

Kakav ba novi Audi 3? Novi Meredes A klase je pojam automobila za smiješni Audi 3! I reči za Audi 3 da je premijum je čista glupost!
ifas

#62 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by ifas »

Bakir1 wrote:pa o tome i govorim sta ce novo izmisliti u segmentu gdje pripada a klasa ili b?
zato sto mogu ponuditi luksuz i kvalitet za manje para i u manje "kvadrata" ... nema svako para i potrebe za S klase ali hoce kvalitet ...

Namjerno se u svemu ovome ne doticem BMW-a jer BMW je auto za sebe, BMW-ove su uvijek vozali posebni ljudi, kao SAAB-ove arhitekti ... BMW je BMW, Mercedes je Mercedes svi ostali mogu biti samo wannabe's

Phaeton ?
Koja ce budala kupiti Phaetona za iste pare koliko kosta jedna S klasa ... nije isto mislit i srat sto nas narod kaze :)
Bakir1

#63 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by Bakir1 »

Industrialyzer wrote:

kojih ce se prodati koliko 9 komada od cega ce 8 biti sluzbeno vozilo necega a 1 slucajno zalutati negdje?
banaliziram ali u tom segmentu takav auto nema sta raditi.
ako neko hoce auto sa takvom snagom motora i takvim pogonom, mislim da ce sebi za te pare moci priustiti pravi auto recimo jednog nissana gt-r a ne neku smijesnu a klasu
ifas wrote:
zato sto mogu ponuditi luksuz i kvalitet za manje para i u manje "kvadrata" ... nema svako para i potrebe za S klase ali hoce kvalitet ...
luksuz? kvalitet?
kojim kupcima ako znamo da su osnovni modeli u toj klasi najprodavaniji?
Last edited by Bakir1 on 30/09/2012 22:31, edited 2 times in total.
Industrialyzer

#64 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by Industrialyzer »

Bakir1 wrote:
Industrialyzer wrote:

kojih ce se prodati koliko 9 komada od cega ce 8 biti sluzbeno vozilo necega a 1 slucajno zalutati negdje?
banaliziram ali u tom segmentu takav auto nema sta raditi.
ako neko hoce auto sa takvom snagom motora i takvim pogonom, mislim da ce sebi za te pare moci priustiti pravi auto recimo jednog nissana gt-r a ne neku smijesnu a klasu

Izvini ali nakon ovoga ja cu te moram poceti ignorisati. Poprilicna kolicina gluposti u jednom postu, nedopustivo je ovo :lol:
Bakir1

#65 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by Bakir1 »

Industrialyzer wrote:

Izvini ali nakon ovoga ja cu te moram poceti ignorisati. Poprilicna kolicina gluposti u jednom postu, nedopustivo je ovo :lol:
mozes ti slobodno, da te pitam koliko si u zivotu vidio mercedesa a210 amg?
a koliko golfova gti?
citroen xm

#66 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by citroen xm »

Ja više vjerujem da sa agresivnim markentingom za A i B klasu idu zbog blijedih prethodnika, pa da nove prikažu kao potpunu prekretnicu, nego zbog toga što im prodaja loše ide.
Industrialyzer

#67 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by Industrialyzer »

Bakir1 wrote:
Industrialyzer wrote:

mozes ti slobodno, da te pitam koliko si u zivotu vidio mercedesa a210 amg?
a koliko golfova gti?

Ovo je moj zadnji post upucen tebi.

Prvo poredis GT-R i A klasu. To bi moglo u najvece provale godine. Haj sto nisu ista klasa nego sto je GT-R duplo skuplji...

Golf GTI nije premium i dosadasnja A klasa nije bila njegov konkurent.

Prv dvije generacije A klase nisu bas najbolje i zato je napravljen ovaj radikalni potez i jakim marketingom hoce da upoznaju citave narodne mase da sad imaju ozbiljnog konja za utrku za Audijem 3 i BMW 1.

zivio i molim te ne lupaj vise toliko gluposti ili ako bas moras, bar to rasporedi na par postova :lol:
ifas

#68 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by ifas »

Bakir1 wrote:.

luksuz? kvalitet?
kojim kupcima ako znamo da su osnovni modeli u toj klasi najprodavaniji?
Hoces reci da kvalitet materijala ugradjenog u tu osnovnu verziju nije bolji od materijala ugradjenog u konkurenciju ?
SemPer_fi

#69 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by SemPer_fi »

Veceras sjedim na kafi kad prolazi crveno auto i sa strane pise nova A klasa , koliko sam uspio zapaziti dosta je slican Ceedu ???
Samo mislim da za te pare se moze vozati puno bolje auto i tesko da ce Merc da u ovom segmentu bude konkurencija BMW-u i Audiju !
Bakir1

#70 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by Bakir1 »

Industrialyzer wrote:

Prvo poredis GT-R i A klasu. To bi moglo u najvece provale godine. Haj sto nisu ista klasa nego sto je GT-R duplo skuplji...

Prv dvije generacije A klase nisu bas najbolje i zato je napravljen ovaj radikalni potez i jakim marketingom hoce da upoznaju citave narodne mase da sad imaju ozbiljnog konja za utrku za Audijem 3 i BMW 1.

zivio i molim te ne lupaj vise toliko gluposti ili ako bas moras, bar to rasporedi na par postova :lol:
jao bas mi je zao :lol:
jos jedan koji je procitao dovoljno novina da se smatra strucnjakom.
pricas glupost, kao revoluciju navodis neki strasni amg koji ce kostati kao taj gt-r.
gt-r je vozacki auto a taj amg u SMIJESNOJ A KLASI ce biti nista drugo do sminkerski.
golf gti je bio pandan a klasi u kompaktnoj klasi po snazi motora.
prve dvije generacije su bile promasaj a i ova treca ce biti zato sto u tom segmentu auto industrije a klasa moze biti samo treci automobil u kuci nikako ne prvi, pa zbog toga ce se prodavati kao i prve dvije generacije.
da rezimiramo:
nema pada prodaje i lupetam.
a i b klasa su poklapanje dijela trzista kao sto to radi porsche koji vidi cuda ne pravi kompaktni automobil nego ide u visoke klase sa pravim premium modelima.
na kraju revolucija u kompaktnoj klasi ce se desiti onog trenutka kada se izbaci auto od 350 KS i pogonom na sve tockove.
how jes no.
uzivaj
Last edited by Bakir1 on 30/09/2012 23:01, edited 1 time in total.
Industrialyzer

#71 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by Industrialyzer »

Ti sine samo pricas sta ce biti, sacekaj prve testove pa ces da progutas svaku rijec ;-)
Bakir1

#72 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by Bakir1 »

te jalijaske fore "sine" ostavi za prijatelje i poznanike, ne spadam ni u jednu kategoriju.
rekao si da mi neces vise upucivati postove, budi toliko od rijeci da to ispostujes ;-)
Chemist

#73 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by Chemist »

Bakir1 wrote:
Industrialyzer wrote:

jao bas mi je zao :lol:
jos jedan koji je procitao dovoljno novina da se smatra strucnjakom.
pricas glupost, kao revoluciju navodis neki strasni amg koji ce kostati kao taj gt-r.
gt-r je vozacki auto a taj amg u SMIJESNOJ A KLASI ce biti nista drugo do sminkerski.
golf gti je bio pandan a klasi u kompaktnoj klasi po snazi motora.
prve dvije generacije su bile promasaj a i ova treca ce biti zato sto u tom segmentu auto industrije a klasa moze biti samo treci automobil u kuci nikako ne prvi, pa zbog toga ce se prodavati kao i prve dvije generacije.
da rezimiramo:
nema pada prodaje i lupetam.
a i b klasa su poklapanje dijela trzista kao sto to radi porsche koji vidi cuda ne pravi kompaktni automobil nego ide u visoke klase sa pravim premium modelima.
na kraju revolucija u kompaktnoj klasi ce se desiti onog trenutka kada se izbaci auto od 350 KS i pogonom na sve tockove.
how jes no.
uzivaj

Volio bih samo da znam da li ste vas dvojica zaista vozili prve dvije generacije a klase na duze staze ili samo pricate onako kako ste culi na TV i procitali u novinama i internetu. Da su prve dvije generacije bile promasaj ne bi se prodale u skoro 2 miliona komada, a ocekivati prodaju auta koje je u svojoj klasi skoro duplo skuplje od najjeftinijeg konkurenta i 30 % skuplje od golfa je u najmanju ruku neozbiljna misao. Daleko od toga da su to bili apsolutno najbolji proizvodi u svoj vakat, ali su definitivno imali puno vise dobrih strana nego sto imaju losih.
Cinjenica da mercedes sad mijenja koncept oko kojeg gradi novi model ne mora da znaci da je prosli koncept bio pogresan kao takav, slazem se da mozda znaci da nije prosao kod ljudi ali to ne iskljucuje cinjenicu da je koncept sendvic podnice dao proizvod koji je sa sigurnosnog aspekta bio nenadmasan na trzistu, a to za neke ljude (odprlike 2 miliona njih) bio dovoljan razlog da isto kupe...
Industrialyzer

#74 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by Industrialyzer »

Zato sam izbjegavao da napisem da su bile lose. Iskreno, nisam ih dugo vozio, cak prvu generaciju nisam nikako. Rekao sam da nisu bas najbolje, nisu bile na tom Mercedes nivou.
Chemist

#75 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by Chemist »

Ko ima priliku neka usporedi hajmo reci standard te klase vozila, VW Golf i A klasu istog godista, recimo golf 5 i w169. Neka udje unutra, pogleda kvalitet izrade i materijala, zvucnu izolaciju, kvalitetu motora, mehanike, sklopova, zatvaranje vrata, plastiku na komandnoj tabli, sve ono s cime je vozac u svakodnevnom kontaktu, pa neka tad da svoje misljenje o tome. Razlika je drasticna...
Post Reply