Kakve to veze ima sto je na drugom kontinentu pod drugom znackom,ja to isto gledam svaki dan u svojoj blizoj okolini ako cemo realno. U pitanju su vozila VW grupe,PSA i ostali koji dijele istu tehnologiju,imaju istu bazu.Ja nemam predrasuda kad su te stvari u pitanju.goran16v wrote:Niko ne spori izgled, samo sto si identican auto s drugim znakom na drugom kontinentu vozi americki racunovodja.romeomoraprezivjeti wrote: Jucer pored mene prodje ova lancia,samo crne boje,vlasnistvo amabasade Italije. Odlicno izgleda uzivo,dosta bolje nego na slikama.
Mercedes-Benz nova A-klasa
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
romeomoraprezivjeti
#326 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
-
goran16v
#327 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
Ovo nije ista baza i tehnologija - ovo je isti auto, a on ne moze biti premium samo zbog drugacijeg znaka.romeomoraprezivjeti wrote:Kakve to veze ima sto je na drugom kontinentu pod drugom znackom,ja to isto gledam svaki dan u svojoj blizoj okolini ako cemo realno. U pitanju su vozila VW grupe,PSA i ostali koji dijele istu tehnologiju,imaju istu bazu.Ja nemam predrasuda kad su te stvari u pitanju.goran16v wrote:Niko ne spori izgled, samo sto si identican auto s drugim znakom na drugom kontinentu vozi americki racunovodja.romeomoraprezivjeti wrote: Jucer pored mene prodje ova lancia,samo crne boje,vlasnistvo amabasade Italije. Odlicno izgleda uzivo,dosta bolje nego na slikama.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#328 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
U Lancia-i su se vozili od Mussolinija do Berlusconijagoran16v wrote:Stila jesam vozio i to vise puta, uglavnom nekog dizela sa 5 vr pa imam neku predstavu o tom autu. Stilo se ponasa kao svakI auto te klase, znaci nema bitnih odlicak niti tih planetarnih uzitaka koji bi bili argument za kupovinu - to je bit, ali analogno tome kako ti "ne das" da neko ko nije imao i vozio Stila ne moze da ga komentarise, ne znam da li si, ali predpostavljam da nisi imao Golfa IV ili Golfa V da bi znao pruza li vise ili manje uzitka. I na kraju krajeva svodis na licni utisak - a krenulo se od generalnog kao argument.johntra wrote: šta god sam ja napisao stojim iza toga, a ti ne možeš ni perke tome odbiti, jer nisi vozio, ni posjedovao Stila...da, komentari su išli u tom smjeru, visoka tačka težišta, lagan volan i tako to, od čega ništa nije istina...Stilo se isto ponaša kao svako auto te klase, i da, meni pruža više užitka u vožnji od Golfa, ako ništa udobniji je i prostraniji od njega, a to nije samo jedina stvar...eto, nek je smeće onaj sa pet vrata, a nije, opet ima onaj sa troja vrata, koji je i niži i vjerovatno ima i bolje ležanje...
jesam bio pošten i bit ću, ni meni Thema ne leži kao auto, mada dobro izgleda, ali takva je situacija...ista je stvar i sa Voyagerom i Flaviom...možda bude tako zauvijek, možda bude trenutno, ne znam...ali, opet Lancia ima pravo sebe zvati premiumom jer je proizvodila takve modele i danas ih proizvodi, kakvi god da su...priča o razlikama u cijeni pada u vodu na primjeru Audija A3 i razlike u cijeni sa MB i BMW-om...dakle, ako Audi A3 može biti premium model, a leži na platformi Golfa, onda može i Delta...
U auto industriji se ne zivi od stare slave, odnosno ono si sto danas proizvodis i prodajes, a to sta si proizvodio mozes se samo sjecati, jer Thema nije Lancia, nit je Lancia razvila, nit je dizajnirala nit proizvodi taj auto.
Audiu ne mozes osporiti cinjenicu da je premium, to je cak i planetarno prihvacen fakt definisan pojmom "sveti trojac". I U premium segmentu postoje brendovi koji sui veci i manji premium, ali jos uvijek premium i to se odrzava na cijeni. Delta ne moze biti premium model zato sto Lancia nije premium brend - vrlo jednostavno.
A3 ne lezi na platformi Golfa. Oba auta imaju istu MQB platformu, s tim sto je prvo primjenjena na A3, a tek onda na Golfu VII, sto znaci da ako cemo tjerati mak na konac Golf VII lezi na platformi Audia 3, a ne obratno, sto je zapravo + golfu a ne - Audiu. Kad vec pominjes istu plastformu onda bi znao da MQB nije nicfija platforma da bi se moglo reci Audijeva, Golfova itd. Ime MQB (Modularer Querbaukasten - Modular Transverse Matrix) ti dovoljno govori da je to platfoma namjenski razvijena da se moze modulirati tj prilagodjavati za vise modela tako da od "lezi na platformi Golfa" nema nista. Dalje, sve i da lezi na platformi Golfa, tog istog Audia A3 proizvodi Audi koji proizvodi i A6, i A8 i Q7, aute o kojima se voze drzavnici, direktori itd itd, pa luksuzne fastback kupeji tipa A7, pa sportske automobile tipa R8 - to je premium.
A ti se jos uvijek koprcas dokazati da je Audi premium.
Jos ce veca tuga biti kad vas krenemo prcati da je Audi A8 na istoj platformi kao Skoda Octavia,da ne kazem Fabia
Moze se ona zvati vanzemaljska ili Bozanska platforma,ona je ista i tu sva prica zavrsava.
A sad plutaj Gorane,plutaj.
-
romeomoraprezivjeti
#329 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
@goran16v
Ovo nije ista baza i tehnologija - ovo je isti auto, a on ne moze biti premium samo zbog drugacijeg znaka.[/quote]
Ako je kvalitetno uradjen,zasto ne moze biti???? Ja sam siguran da je Chrysler dosta jeftinije uradjen u poredjenju od theme,mislim prije svega o unutrasnjem uredjenju,gdje je Lancia napravila taj skok koji mirise na premium.
Ovo nije ista baza i tehnologija - ovo je isti auto, a on ne moze biti premium samo zbog drugacijeg znaka.[/quote]
Ako je kvalitetno uradjen,zasto ne moze biti???? Ja sam siguran da je Chrysler dosta jeftinije uradjen u poredjenju od theme,mislim prije svega o unutrasnjem uredjenju,gdje je Lancia napravila taj skok koji mirise na premium.
-
goran16v
#330 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
Su se vozili, da ponovim, su se vozili, ali ne voze vise - nemaju u cemu!mali_milojica wrote: U Lancia-i su se vozili od Mussolinija do Berlusconija![]()
A ti se jos uvijek koprcas dokazati da je Audi premium.![]()
Jos ce veca tuga biti kad vas krenemo prcati da je Audi A8 na istoj platformi kao Skoda Octavia,da ne kazem Fabia
Moze se ona zvati vanzemaljska ili Bozanska platforma,ona je ista i tu sva prica zavrsava.
Hihi, ti si sa svojim komentarima, kojima pokazujes da blaaage veze nemas, stvarno smjesan djecacic...
-
goran16v
#331 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
Ako je kvalitetno uradjen,zasto ne moze biti???? Ja sam siguran da je Chrysler dosta jeftinije uradjen u poredjenju od theme,mislim prije svega o unutrasnjem uredjenju,gdje je Lancia napravila taj skok koji mirise na premium.[/quote]romeomoraprezivjeti wrote:@goran16v
Ovo nije ista baza i tehnologija - ovo je isti auto, a on ne moze biti premium samo zbog drugacijeg znaka.
Eh kad bi to tako islo, napravis kvalitetan auto i odmah si premium. Prave li Mazda, Toyota, Nissan i sl, koji su referenca za kvalitet, kvalitetno uradjene automobile? Prave. Cini li ih to premium brendovima - ne cini.
- mali_milojica
#332 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
goran16v wrote:Su se vozili, da ponovim, su se vozili, ali ne voze vise - nemaju u cemu!mali_milojica wrote: U Lancia-i su se vozili od Mussolinija do Berlusconija![]()
A ti se jos uvijek koprcas dokazati da je Audi premium.![]()
Hihi, ti si sa svojim komentarima, kojima pokazujes da blaaage veze nemas, stvarno smjesan djecacic...
Naravno,ali ne iz razloga koji ti mislis,nego jednog su objesili naglavacke na trgu u Milanu a drugi vise nije premijer.
koprcaj se koprcaj
Svakom svojom recenicom sam potvrdzujes da je Lancia PREMIUM. Pored tebe mi i ne moramo pricati.
- johntra
#333 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
goran...što se tiče vožnje Stila, tu sam objasnio svoja iskustva i svoje viđenje te stvari, te sam objasnio milion puta zašto sam ga kupio...ne tjeram nikoga da mi vjeruje, niti namećem mišljenje, samo ne dam da se pričaju gluposti, pogtovo neko ko nema pojma o tom autu...Stilo vs Golf u mojoj priči je pomenut po priči cijene, a ne po priči usporedbe nečega drugog...da, vozio sam četvorku više puta, na SDI sam se maltene štelio u vožnji (nije autoškola), tako da znam šta mi to auto može ponuditi ili ne može, a vozio sam i druge motor čvrke...udobnost je samo jedna stvar, a i prostranost, a ima ih i još...
kažeš, ne živi se od historije, je li Lancia i dalje proizvodi automobil koji je premium model?...proizvodi, nije bitno kako on izgleda i od čega je nastao...dakle, još postoji kao premium i vjerovatno će ostati to isto...i da, kvalitet materijala SIGURNO nije isti u 300 i Themi, što se lako može provjeriti...
dalje, ja nešto ne znam da li je Audi vlasnik VW-u ili je VW vlasnik Audiju...prema tome, zna se ko je odrijšeio kesu i zna se za koga je MQB platforma prvenstveno razvijana i zna se ko je zlatna koka u koncernu..da, predstavljena je prvo u novom Audiju A3, pa je tek sad na Golfu, ali šta ćemo onda sa prve dvije generacije A3, na čijoj li su oni platformi nastali...stara A platforma koja je prvo napravljena za Golfa, pa se godinama nakon toga, u zavisnosti od vremena u kojem je trebala nastupiti, ušminkavala u pet generacija...
jah, eto Lancia nikada nije imala ništa eksluzivno u sebi, da se ne može smatrati sportskim ili luksuznim modelom, nemoj dalje, tita ti...Audi je uvijek bio, a i bit će, skupi VW, da nije tako odavno bi vladao u premium segmentu svoje matične države, a ne bi bazirao svoju prodaju na kineskim i jeftinim L verzijama modela...
kažeš, ne živi se od historije, je li Lancia i dalje proizvodi automobil koji je premium model?...proizvodi, nije bitno kako on izgleda i od čega je nastao...dakle, još postoji kao premium i vjerovatno će ostati to isto...i da, kvalitet materijala SIGURNO nije isti u 300 i Themi, što se lako može provjeriti...
dalje, ja nešto ne znam da li je Audi vlasnik VW-u ili je VW vlasnik Audiju...prema tome, zna se ko je odrijšeio kesu i zna se za koga je MQB platforma prvenstveno razvijana i zna se ko je zlatna koka u koncernu..da, predstavljena je prvo u novom Audiju A3, pa je tek sad na Golfu, ali šta ćemo onda sa prve dvije generacije A3, na čijoj li su oni platformi nastali...stara A platforma koja je prvo napravljena za Golfa, pa se godinama nakon toga, u zavisnosti od vremena u kojem je trebala nastupiti, ušminkavala u pet generacija...
jah, eto Lancia nikada nije imala ništa eksluzivno u sebi, da se ne može smatrati sportskim ili luksuznim modelom, nemoj dalje, tita ti...Audi je uvijek bio, a i bit će, skupi VW, da nije tako odavno bi vladao u premium segmentu svoje matične države, a ne bi bazirao svoju prodaju na kineskim i jeftinim L verzijama modela...
-
romeomoraprezivjeti
#334 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
Eh kad bi to tako islo, napravis kvalitetan auto i odmah si premium. Prave li Mazda, Toyota, Nissan i sl, koji su referenca za kvalitet, kvalitetno uradjene automobile? Prave. Cini li ih to premium brendovima - ne cini.[/quote]goran16v wrote:Ako je kvalitetno uradjen,zasto ne moze biti???? Ja sam siguran da je Chrysler dosta jeftinije uradjen u poredjenju od theme,mislim prije svega o unutrasnjem uredjenju,gdje je Lancia napravila taj skok koji mirise na premium.romeomoraprezivjeti wrote:@goran16v
Ovo nije ista baza i tehnologija - ovo je isti auto, a on ne moze biti premium samo zbog drugacijeg znaka.
Nije to bas tako GOrane,ako je neko prije 50 godinas bio premium zasto to opet ne bi bio??? Od ovih gore pomenutih,oni imaju svoje premium brandove,...oni se itekako razlikuju po posebnom stilu od tzv.konfekcije.
-
emko1234
#335 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
Gorane, aj molim te nemoj vise.
Dakle raspravljas se 2-3 likova na forumu koji mozda jedini misle na svijetu da, onaj abortus koji je ispao iz vagine americko-italijanske koalicije, i koji se zove 300c-thema, moze bit pandan audiju a6, bmw 5, e klasi il cak gs-u, il s typu. dakle svako koga je bog obdario funckionalnim ocima i mozgom koji ce mu pomoci da nesto vidi, moza na prvu skontat da to auto nije ni do koljena nabrojanim. i ne znam odakle ti snaga da ih ubjedjujes vise??
pazi ovo novorodjence na forumu ti kaze, citiram: ako je lancia bila preimium prije 50 godina, sto ne bi opet mogla bit premium?
pa bolan zato sto ima 3 modela u ponudi, zato sto se ne prodaje, zato joj je imidz toliko sjeban da ga iduce 3 generacije thema, delti i ypsilona nece popravit, zato im je flagship pounde prepakovani krajzler koji osim sto je inace govno od auta, pogotovo 300c, jos je skupo govno. treba li da dalje nabrajam?
@johntra, jel ovo tehnologija o kojoj si pricao?
Lancia new Thema offers a choice of three different 6-cylinder engines, all with automatic transmission and rear wheel drive: the advanced 292 HP 3.6L V6 petrol engine with 8-speed automatic gearbox and the 190 HP or 224 HP 3.0L V6 diesel engines, both with 5-speed automatic gearbox.
The petrol engine is a Pentastar V6 by Chrysler Group featuring the latest technology – in compliance with Euro 5 legislation – which enables the six cylinders to deliver 292 HP at 6400 rpm and maximum torque of 353 Nm at 4800 rpm with CO2 emissions of 199 g/km (combined cycle consumption: 8.3l/100km). This equipment level allows the new Thema to achieve a top speed of 230 km/h and acceleration from 0 to 100 km/h in 7.2 seconds: this result is also partly thanks to the new 8-speed gearbox.
jebo majku, ja sam se sjebo kad sam ovo citao
e kakve su performanse upitanju.
gdje taj VM dizel koji je jaci od audijevog i koji ima vise NM? ja koliko vidim ovdje, upitanju su dva stara mercedesova dizela. oba imaju 3.0 kubilk. i to jedan sto je isao u staru e klasu s oznakom 280cdi i onaj sto je imao oznaku 320cdi..
e ovo je razlog sto ovo govno od auta nece i ne moze bit premium. zato sto imaju 3 motora u ponudi. od kojih su sva tri nekonkuretna. a dizeli su toliko losi (nekad su bili krik tehnolgije, 2007-2008) i imaju katastrofa mjenjace.
a najjaci benzinac koji ima 290 ks ima performanse na razini prosjecne hyundai limuzine koja se prodaje u americi zadnjih 5 godina.
i johtnra, nemoj molim te da friziras podatke i da lazes. ociggledno im 8 stepeni mjenjac nije pomogao. cuj od 0-100, 7.2 sekunde. hahahahahhaha auto s 290 ks.. i hoce da bude premium?
talijanska karina.
Dakle raspravljas se 2-3 likova na forumu koji mozda jedini misle na svijetu da, onaj abortus koji je ispao iz vagine americko-italijanske koalicije, i koji se zove 300c-thema, moze bit pandan audiju a6, bmw 5, e klasi il cak gs-u, il s typu. dakle svako koga je bog obdario funckionalnim ocima i mozgom koji ce mu pomoci da nesto vidi, moza na prvu skontat da to auto nije ni do koljena nabrojanim. i ne znam odakle ti snaga da ih ubjedjujes vise??
pazi ovo novorodjence na forumu ti kaze, citiram: ako je lancia bila preimium prije 50 godina, sto ne bi opet mogla bit premium?
pa bolan zato sto ima 3 modela u ponudi, zato sto se ne prodaje, zato joj je imidz toliko sjeban da ga iduce 3 generacije thema, delti i ypsilona nece popravit, zato im je flagship pounde prepakovani krajzler koji osim sto je inace govno od auta, pogotovo 300c, jos je skupo govno. treba li da dalje nabrajam?
Lancia new Thema offers a choice of three different 6-cylinder engines, all with automatic transmission and rear wheel drive: the advanced 292 HP 3.6L V6 petrol engine with 8-speed automatic gearbox and the 190 HP or 224 HP 3.0L V6 diesel engines, both with 5-speed automatic gearbox.
The petrol engine is a Pentastar V6 by Chrysler Group featuring the latest technology – in compliance with Euro 5 legislation – which enables the six cylinders to deliver 292 HP at 6400 rpm and maximum torque of 353 Nm at 4800 rpm with CO2 emissions of 199 g/km (combined cycle consumption: 8.3l/100km). This equipment level allows the new Thema to achieve a top speed of 230 km/h and acceleration from 0 to 100 km/h in 7.2 seconds: this result is also partly thanks to the new 8-speed gearbox.
jebo majku, ja sam se sjebo kad sam ovo citao
gdje taj VM dizel koji je jaci od audijevog i koji ima vise NM? ja koliko vidim ovdje, upitanju su dva stara mercedesova dizela. oba imaju 3.0 kubilk. i to jedan sto je isao u staru e klasu s oznakom 280cdi i onaj sto je imao oznaku 320cdi..
e ovo je razlog sto ovo govno od auta nece i ne moze bit premium. zato sto imaju 3 motora u ponudi. od kojih su sva tri nekonkuretna. a dizeli su toliko losi (nekad su bili krik tehnolgije, 2007-2008) i imaju katastrofa mjenjace.
a najjaci benzinac koji ima 290 ks ima performanse na razini prosjecne hyundai limuzine koja se prodaje u americi zadnjih 5 godina.
i johtnra, nemoj molim te da friziras podatke i da lazes. ociggledno im 8 stepeni mjenjac nije pomogao. cuj od 0-100, 7.2 sekunde. hahahahahhaha auto s 290 ks.. i hoce da bude premium?
talijanska karina.
- Chemist
#336 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
Audi, do prije 10 godina je bio isto, imao 80 i prepakovanu 80 nazvanu 90 i model 100. Daj ba emko ne provaljuj se vise. Audi je isto tako izlucevina iz debelog crijeva, ali za koju masno platis, a za takvu slicnu izlucevinu nazvanu vw platis malo manje, a poenta price je da u tom cijelom vw krugu skoda najbolje pogodjeno auto u smislu ulozeno dobijeno, dobijes provjerenu i pouzdanu mehaniku u pakovanju skode, koja je kao takva oslobodjena placanja poreza na budale nazvanim preminum brand i premium marka,a koje je opet 3x manje podlozno kradji...emko i gorane fini ste mi majke mi, al popustite nas vise sa glupavom i dosadnom pricom oko toga, idite ba zivite zivot i vozite auto koje god hocete samo nas popustite
-
emko1234
#337 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
haj ba ne seri. audi je u toj 80tki imao vise motora u ponudi u ono doba nego sto sad imaju svi modeli lancie.Chemist wrote:Audi, do prije 10 godina je bio isto, imao 80 i prepakovanu 80 nazvanu 90 i model 100. Daj ba emko ne provaljuj se vise. Audi je isto tako izlucevina iz debelog crijeva, ali za koju masno platis, a za takvu slicnu izlucevinu nazvanu vw platis malo manje, a poenta price je da u tom cijelom vw krugu skoda najbolje pogodjeno auto u smislu ulozeno dobijeno, dobijes provjerenu i pouzdanu mehaniku u pakovanju skode, koja je kao takva oslobodjena placanja poreza na budale nazvanim preminum brand i premium marka,a koje je opet 3x manje podlozno kradji...emko i gorane fini ste mi majke mi, al popustite nas vise sa glupavom i dosadnom pricom oko toga, idite ba zivite zivot i vozite auto koje god hocete samo nas popustite
hoces da ti nabrajam? i to nije bilo prije 10 godina nego prije 15- 25 godina.
i ne znam kako ti ova glupost moze bit argument u bilo cemu. valjda se gleda napredak firme a ne nazadak. lancia je kao bila nesto i postala je kurcina, i sad bi ona opet da bude nesto. audi je uvijek bio nesto, nije bio ono sto je danas, al nije bio smece. i danas je top topova u vecini klasa u kojim ima modele. i to mu je sad minus?
kakvi ste vi mucki prevaranti sto bi reko mamic, okrecete pricu kako vama pase.
sta je, evo crno na bijelo. hocete da je thema premium (hocete karnu) auto ima 3 motora u ponudi. kako neki model moze bit premium s 3 motora? bolan a6 ima 10 motora u ponudi, i 4 vrste mjenjaca. i ti hoces tu themu koja mu ni po cemu nije do koljena, da je stavis rame uz rame audiju?
pa ti si lud, johntra je lud, hostapler, xm. il se pravite ludi i provocirate samo da bi se prepupavali
- Dabba
#338 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
Šta reče?Chemist wrote:Audi, do prije 10 godina je bio isto, imao 80 i prepakovanu 80 nazvanu 90 i model 100. Daj ba emko ne provaljuj se vise. Audi je isto tako izlucevina iz debelog crijeva, ali za koju masno platis, a za takvu slicnu izlucevinu nazvanu vw platis malo manje, a poenta price je da u tom cijelom vw krugu skoda najbolje pogodjeno auto u smislu ulozeno dobijeno, dobijes provjerenu i pouzdanu mehaniku u pakovanju skode, koja je kao takva oslobodjena placanja poreza na budale nazvanim preminum brand i premium marka,a koje je opet 3x manje podlozno kradji...emko i gorane fini ste mi majke mi, al popustite nas vise sa glupavom i dosadnom pricom oko toga, idite ba zivite zivot i vozite auto koje god hocete samo nas popustite
btw jest' da je "offtopic", ali da ubacim jedan info: Izašla je nova A klasa! Mercedes!
- johntra
#339 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
sine, nisam posao o tom dizelašu , haj malo bolje guglaj...nadoći ćeš valjda...emko1234 wrote:
jebo majku, ja sam se sjebo kad sam ovo citaoe kakve su performanse upitanju.
talijanska karina.
ima varijacija tog motora od 190 KS i 240 KS...drago mi je da si našao da ima osmostepni mjenač u Chrysleru, kao i TCT u FIAT-u...
ne friziram podatke, nego fino provjeri...i fino ti je ona teta u testu rekla koliko je ubrzanje te Theme, (o-60 milja)a to je 7,4 sekunde (mada ima podataka i 6,8) dok je kod A6 sa tim motorom ubrzanje 6,2 sekunde (mada ima podataka i 5,8)...to je onda još manje od 1,5 sekunde od tačnije 240 kila lakšeg Audija A6 sa super,mega, giga S-Tronic mjenjačem...
sine, u toj Themi je sve premium, od platforme, do pogona, a niko ovdje ne tvrdi da se radi o novom vozilu, pa zato i nema širu ponudu motora i mjenjača, nego o jačem redizajnu starog, valjda su to vidjeli od VW-a, šta li...
Audi A6 ima devet motora u ponudi, od kojih jedna dizelaš dolazi u tri varijacije snage, dok su tri motora sa FSI i TFSI potpisom pravo smiješna i razlika u KS im je 20 do 30 KS...
- mali_milojica
#340 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
emko,emko,emkoemko1234 wrote:Gorane, aj molim te nemoj vise.
pazi ovo novorodjence na forumu ti kaze, citiram: ako je lancia bila preimium prije 50 godina, sto ne bi opet mogla bit premium?![]()
![]()
![]()
![]()
jebo majku, ja sam se sjebo kad sam ovo citaoe kakve su performanse upitanju.
talijanska karina.
ne znas ni izguglati podatke
Mercedesov motor koji je isao u 300C je imao motor od 2987 ccm,218 KS i 510 NM.
Motor u Lancia Thema ima motor od 3000 ccm,240 KS i 550 NM ili u slabijoj varijanti 190 KS i 440 NM
Oba su uparena sa 5-brzinskom automatikom
Da te napomenem mada mislim da to znas
Audi ima motor od 2967 ccm,245 KS i 500 NM i 1695 Kg
emko,emko,emko
I da,da li znas da Lancia ima 1900+ kg,znaci 300 kg teza,mislim da su ubrzanja u skladu sa tim.
P.S. Dogovori se,je li americka karina ili talijanska
-
emko1234
#341 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
ma smijesni ste opet obojica. ovo sam kopirao sa stranice koja je uradila test tog auta.
i johntra lancia ima osamstepeni automatik koji 292ks ide 230 na sat i ubrzava 7.2 do 100.
to je stvarno jedna od odlika premium auta.
i nije audijev problem sto lancia ne zna napravit sasiju pa ima 200 kila vise od konkurencije.
i to nije odluka premiuma.
smijesni ste, to je sve sto imam da vam kazem.
i johntra lancia ima osamstepeni automatik koji 292ks ide 230 na sat i ubrzava 7.2 do 100.
to je stvarno jedna od odlika premium auta.
i nije audijev problem sto lancia ne zna napravit sasiju pa ima 200 kila vise od konkurencije.
i to nije odluka premiuma.
smijesni ste, to je sve sto imam da vam kazem.
- johntra
#342 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
ti si napisao da im je jedini u ponudi petostepeni automatik, a ono imaju osmostepeni...
Meni je smiješniji onaj ko tvrdi da je Audi premium, a 90 posto stvari se može naći i u jeftinijem Volkswagenu...da, to isto radi i Lancia, jer dosta stvari dijeli sa FIAT-om, ali barem pošteno odmjere cijenu za taj dodatnih štih kvalitete i luksuza, dok se Audi godinama na silu gura gdje mu nije mjesto...
Meni je smiješniji onaj ko tvrdi da je Audi premium, a 90 posto stvari se može naći i u jeftinijem Volkswagenu...da, to isto radi i Lancia, jer dosta stvari dijeli sa FIAT-om, ali barem pošteno odmjere cijenu za taj dodatnih štih kvalitete i luksuza, dok se Audi godinama na silu gura gdje mu nije mjesto...
-
romeomoraprezivjeti
#343 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
Emko sine,ovo novorodjence je mnogo duze od tebe na forumu,... Ako mozesh fino,argumentovano,kulturno diskutovati bujrum,a ako ne,onda nas postedi svojim primitivnim komentarima. 
-
emko1234
#344 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
ti ocigledno ne znas citat. ja sam ti kopirao dio u kojem pise da imaju taj automatik. al tuzni dio kopiranog je da u 2012 godini, jedna grohnula lancia koja nije u stanju da napravi sama svoj auto, u isti ugradjuje automatik sa 5 stepeni prijenosa.johntra wrote:ti si napisao da im je jedini u ponudi petostepeni automatik, a ono imaju osmostepeni...
bolan jel te stid da kad ovo procitas, pocnes meni pisat kako je lancia premium?
isti taj audi je 2003 godine u 2.5tdi-u a6, ugradjivao tiptronic sa 6 brzina. halo prije 10 godina, i ti dodjes i meni kudis audija al zato je lancia odlicna.
sve u svemu a6 barem nema identicnu kopiju koja nosi drugi znak. i ako se gurao godinama, podaci o trzistu, prodaju, i zadovoljstvu kupaca kao i onim koji se vracaju audiju sa svakim iducim autom, govore da je audi svjetlnosnim godinama udaljen od ovih jadnih pokusaja umiruceg agnellijvog carstva.
i bolan lancia se ionako ne prodaje, zamisli da jos nabiju cijenu vecu od ove sad. pa ne bi je ni uprava lancie vozaala a kamoli ko drugi.
jel kad kupis lanciu, dobis i krajzlerov znak, pa ono periodicno kako ti nadodje, nekad stavis jedan nekad drugi znak?
novorodjence, nicim te nisam uvrijedio osim ovim sto i jesi. jer si s ovim nickom na forumu odnedavno.
-
sema911
#345 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
taj mjenjac je iz mercedesa w211 i vuce korjene od stare 124 ustvari je unaprijedenja verzija tog mjenjaca dotat 5 stepen i malo nazovi sminke na nj,.,. tako da i to chrajzler nije napravio a ni fiat
-
romeomoraprezivjeti
#346 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
Da si ti meni ziv i zdrav emkice,ovo je novi nick,ali nema veze.......emko1234 wrote:ti ocigledno ne znas citat. ja sam ti kopirao dio u kojem pise da imaju taj automatik. al tuzni dio kopiranog je da u 2012 godini, jedna grohnula lancia koja nije u stanju da napravi sama svoj auto, u isti ugradjuje automatik sa 5 stepeni prijenosa.johntra wrote:ti si napisao da im je jedini u ponudi petostepeni automatik, a ono imaju osmostepeni...
bolan jel te stid da kad ovo procitas, pocnes meni pisat kako je lancia premium?
isti taj audi je 2003 godine u 2.5tdi-u a6, ugradjivao tiptronic sa 6 brzina. halo prije 10 godina, i ti dodjes i meni kudis audija al zato je lancia odlicna.
sve u svemu a6 barem nema identicnu kopiju koja nosi drugi znak. i ako se gurao godinama, podaci o trzistu, prodaju, i zadovoljstvu kupaca kao i onim koji se vracaju audiju sa svakim iducim autom, govore da je audi svjetlnosnim godinama udaljen od ovih jadnih pokusaja umiruceg agnellijvog carstva.
i bolan lancia se ionako ne prodaje, zamisli da jos nabiju cijenu vecu od ove sad. pa ne bi je ni uprava lancie vozaala a kamoli ko drugi.
jel kad kupis lanciu, dobis i krajzlerov znak, pa ono periodicno kako ti nadodje, nekad stavis jedan nekad drugi znak?
novorodjence, nicim te nisam uvrijedio osim ovim sto i jesi. jer si s ovim nickom na forumu odnedavno.
- Chemist
#347 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
Mozda nema a6, ali imaju tvoji ljubljeni a4 i prosli passat u obliku glupavog seata exeo i komunisticke skode superb. Tako da ideju o rebrandingu proizvoda cudnom divnim nije izmislio fiat vec uber auto prozvodjac vw....
-
goran16v
#348 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
Pa vrlo jednostavno, status premiuma sa stice na osnovu onoga sto konstantno nudis, a ne ono sto si nudio prije 50 god ili sto bi eventualno mogao nuditi.romeomoraprezivjeti wrote:
Nije to bas tako GOrane,ako je neko prije 50 godinas bio premium zasto to opet ne bi bio??? Od ovih gore pomenutih,oni imaju svoje premium brandove,...oni se itekako razlikuju po posebnom stilu od tzv.konfekcije.
-
emko1234
#349 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
moj prosli audija. koji je usput 2007 godiste. a exeo je 2010 izasao. dakle kad je audi povukao b7 dao ga je seatu za exea. i to je i dalje odicno auto. superb je vrlo slican passatu b5 s tim sto su oba auta izasla prije haman 10 godina.Chemist wrote:Mozda nema a6, ali imaju tvoji ljubljeni a4 i prosli passat u obliku glupavog seata exeo i komunisticke skode superb. Tako da ideju o rebrandingu proizvoda cudnom divnim nije izmislio fiat vec uber auto prozvodjac vw....
lancia i krajzler to rade u 2012 i traze za to auto 50 000eura.
- johntra
#350 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa
ja ti odgovorio da taj zastarjeli uber automatik nije ništa lošiji u odnosu na ostale automatike na tržištu, što samo potvrdio i sa ciframa...S-Tronic jeste beton, ali je to i logično, a ovaj jadnik sa jednim kvačilom, dvije do tri brzine manje i još vuče auto sa više kg, uspijeva da zaostaje samo malo više od jedne sekunde od superaluminijskog Audija...dok je prva generacija A3 imala jedan od najlošijih automatika ikada napravljenih, Alfa 147 i jebeni Stilo su imali poluautomatski robotizirani mjenjač sa šest brzina, gdje su vlasnici Audija sa čudom gledali kako se brzine mogu mijenjati na volanu...al, on je tebi smeće, jbga, navikao hadžo na duplo kvačilo...emko1234 wrote: ti ocigledno ne znas citat. ja sam ti kopirao dio u kojem pise da imaju taj automatik. al tuzni dio kopiranog je da u 2012 godini, jedna grohnula lancia koja nije u stanju da napravi sama svoj auto, u isti ugradjuje automatik sa 5 stepeni prijenosa.
kad kupiš Audija, sjetiš se kako si sve te stvari mogao dobiti u jeftinijem VW-u, a onda se još više sjebeš kad skontaš da te sve iste stvari imaš u još jeftinijoj Škodi...crnjak pravi, oca mi...