Mercedes-Benz nova A-klasa

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Pickoo

#101 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by Pickoo »

Seawolf wrote:Kolege forumaši,

Šta mislite o novoj Mercedes-Benz A-klasi, čije isporuke počinju u slijedećih mjesec-dva?
Potpuno je drugačiji automobil od dosadašnje dvije generacije A-klase.

mislimo da može komotno ponijet titulu NAJRUŽNIJEG auta godine

dugo nije takva rugoba izašla na cestu
emko1234

#102 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by emko1234 »

@ifase, nekrunisani kraju gluposti

http://www.youtube.com/watch?v=MLd73Waujis

kako je u sveckoj, brate fuuuuj je u sveckoj..
HAHAHAHAH... ubi vas baustela i jeftine cigare...
johntra

#103 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by johntra »

goran16v wrote:
Sto je babi milo...
nešto nejasno? doduše tebi su klase i podjela auta stran pojam, tako da mi je mrsko crtati ti...jbga, nema Škode u ovoj podjeli, ali polako, nastat će neki okornjak od VW-a uskoro...

ostalim, jedno je premium model, a drugo premium kompakt klasa, koja se ne zove tako zvanično, ali je nastala sa prvom generacijom Audija A3, a zatim je tu došla AR 147, itd, itd...i da, u tu klasu spada i Citroen DS4...
goran16v

#104 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by goran16v »

johntra wrote:
goran16v wrote:
Sto je babi milo...
nešto nejasno? doduše tebi su klase i podjela auta stran pojam, tako da mi je mrsko crtati ti...jbga, nema Škode u ovoj podjeli, ali polako, nastat će neki okornjak od VW-a uskoro...
Nema nista nejasno, napisao sam sto je babi milo...
Cisto sa spoznas kakvu si glupost odvalio postavicu ti vrlo jednostavno pitanje: Kako AR i Lancia mogu premium brendovi (eki premium brend - spala knjiga na po 2 slova, pardon modela) a nemaju auta srednje i visoke klase? Ako racunas da su premium zbog nesto sminkerskog i smjelog dizajna onda su premium koliko i Hyundai sa Velosterom, a da ne spominjem Citroena sa DS modelima ili Renaulta sa Avantiemom i Vel Satisom koji su za AR i lanicu vec godinama megapremium.
ElRe

#105 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by ElRe »

Realno Alfa i Lancia ovdje nema sta da traze. Dovoljno je pogledati prodajne rezultate, Giuliette i Delte se mjesecno proda manje od 5000 modela sirom Evrope, a samo se npr Audia A3 proda 5000 u Njemackoj.
Iako su mi talijanski automobili na I mjestu daleko su od premiuma.
Njemackoj trojci na papiru jedino moze konkurisati V40, u prodaji ce proci kao i Italijani i Lexus.
johntra

#106 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by johntra »

goran16v wrote:
Nema nista nejasno, napisao sam sto je babi milo...
Cisto sa spoznas kakvu si glupost odvalio postavicu ti vrlo jednostavno pitanje: Kako AR i Lancia mogu premium brendovi (eki premium brend - spala knjiga na po 2 slova, pardon modela) a nemaju auta srednje i visoke klase? Ako racunas da su premium zbog nesto sminkerskog i smjelog dizajna onda su premium koliko i Hyundai sa Velosterom, a da ne spominjem Citroena sa DS modelima ili Renaulta sa Avantiemom i Vel Satisom koji su za AR i lanicu vec godinama megapremium.
same old, same old...ništa novo, vadiš stvari iz konteksta, kako tebi odgovara...sve je fino objašnjeno, zašto je to tako postavljeno...nego, gdje ja to napisah premium brend?
e moj gorane, stari se...dok je Renault imao Vel Satisa i Avantimea, Lancia je imala Thesis, posljednja prava talijanska limuzina...sva tri modela meni jako draga, ali, nažalost, neuspješna...
@elre...nije bitna prodaja, bitna je podjela, a Delta i Giulietta zaista spadaju tu...ovo ne pišem kao neki ljubitelj talijana, nego što to zaista jeste tako....
goran16v

#107 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by goran16v »

johntra wrote: same old, same old...ništa novo, vadiš stvari iz konteksta, kako tebi odgovara...sve je fino objašnjeno, zašto je to tako postavljeno...nego, gdje ja to napisah premium brend?
e moj gorane, stari se...dok je Renault imao Vel Satisa i Avantimea, Lancia je imala Thesis, posljednja prava talijanska limuzina...sva tri modela meni jako draga, ali, nažalost, neuspješna...
@elre...nije bitna prodaja, bitna je podjela, a Delta i Giulietta zaista spadaju tu...ovo ne pišem kao neki ljubitelj talijana, nego što to zaista jeste tako....
Ja ne procitah tvoje objasnjenje ako si mislio na ovo sto je ujedno i odgovor gdje si napisao, odnosni pridodao AR i Lanciu premium brendovima:

Postao/la johntra dana 01/10/2012 10:17
Seawolf je napisao/la:
U kompaktnom segmentu, u ovome trenutku, postoje četiri automobila koja su "premium":
Audi A3, BMW serije 1, Mercedes-Benz A-klasa i Volvo V40 (poredani po abecedi).
Uspješnost svakoga od ovih automobila, pokazat će kupci na pojedinim tržištima.
šta ima inače, kako kod kuće?
lijepo si to nabrojao, ali si zaboravio još tri modela, a vjerovatno će ih uskoro biti još...znači, to su AR Giulietta, Lancia Delta i Lexus Ct200h...
Sam si upravo potvrdio sto sam ja napisao, uporedio si Thesis sa Avantimeom i Velsatisom, odnosno sa Renaultom koji definivno nije nikakav premium. Jedan fancy model, sminkeraj niti fakt da si skuplji brend u okviru grupacije ne cini premium brend nini ne-premium brend moze napraviti jedan model koji ce biti premium.
johntra

#108 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by johntra »

znači, po tebi je brend i model ista stvar?
daj, gorane, od tebe očekujem malo više...jesam li igdje u napisao da se radi o premium brendovima? nisam...
napisao sam da se radi o premium kompakt modelima, koji se čak i ne moraju zvati tako...i rekao sam već, ne postoji ta klasifikacija, ali se ti modeli tako neformalno zovu, a tu ne spadaju samo premium brendovi, što dokazuje da se tu ubrajaju i modeli Volva, Citroena i ostalih...što se mene tiče, mogu se i zvati skuplji kompakt modeli...
znam ja u čemu je problem, problem je što sam se USUDIO da spomenem Lanciu i Alfu u istoj rečenici sa lafo jedinim premium modelima na svijetu, a to je sveti trojac, koji za mene nije i nikada neće biti jedino oličenje luksuznih automobila...
goran16v

#109 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by goran16v »

johntra wrote:znači, po tebi je brend i model ista stvar?
daj, gorane, od tebe očekujem malo više...jesam li igdje u napisao da se radi o premium brendovima? nisam...
napisao sam da se radi o premium kompakt modelima, koji se čak i ne moraju zvati tako...i rekao sam već, ne postoji ta klasifikacija, ali se ti modeli tako neformalno zovu, a tu ne spadaju samo premium brendovi, što dokazuje da se tu ubrajaju i modeli Volva, Citroena i ostalih...što se mene tiče, mogu se i zvati skuplji kompakt modeli...
znam ja u čemu je problem, problem je što sam se USUDIO da spomenem Lanciu i Alfu u istoj rečenici sa lafo jedinim premium modelima na svijetu, a to je sveti trojac, koji za mene nije i nikada neće biti jedino oličenje luksuznih automobila...
Brend i model nisu isto, ali brend definise model. odnosno, kako ne-premium brend moze napraviti premium model? Nikako! Jednostavno, BMW, Mercedes i Audi mogu napraviti premium auto u C, pa i u B segmentu jer su premium brendovi, ali AR i Lancia itd ne mogu jer nisu, a ti se tjesi formalno/neformalnim i sta je tebi luksuzno do sutra.
Delta i Giulietta se cak ne mogu se zvati cak ni skuplji kopaktni modeli jer po cjenovnicima najskuplja Delta 1,9 Mjet 46.491 KM za 1,9MJet, a najskuplja Giulietta 47.500 sto je u hiljadu maraka razlike sa cijena Golfa, koji naravno nije skuplji kompakt, i to bez modela 4Motion, GTI, R36 itd, dok cijena Focusa ide 49.000 za 2,0 TDCi Titanium powershift, Mazde 3 Sport 57.700, Auris HSD 54.094 KM koji definitivno nisu skuplji kompakti, a najtagicnije je sto je i sugava Skoda sa Octaviom 2,0 TDI L&K DSG od 48.668 KM skuplja od navedenih "skupljih" talijanskih kopakta, a da ne spominjem Octaviu RS DSG sa 50.755 KM, a jos skuplje karavane i Scout da ne ubrama u kompakte... To su lijepo dizajnirani kompakti prosjecne cijene i slabe prodaje...
Last edited by goran16v on 01/10/2012 21:38, edited 1 time in total.
emko1234

#110 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by emko1234 »

johntra wrote:znači, po tebi je brend i model ista stvar?
a ko si ti sviju ti? i po cemu mislis da si mjerodavniji od ljudi koji kazu da djulijeta i delta nisu niti ce ikad bit premium?
johntra

#111 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by johntra »

a nisam ni sumnjao, gdje je goran, tu je i emko...odgovorio si sam sebi na pitanje kad si boldirao, tako da...

@goran...znači, držiš se opet nečega pravo tvrdo...premium je samo slučajno odabran naziv, ne mora biti ni skuplji, ali je to ekipa koja drži gornji dio kompakt klase...dalje, opet mi sve svodiš na lokalno, ima li išta dalje za tebe od granica ove naše drage zemlje?

najjeftinija Delta u Italiji košta 20.000 eura, slična stvar je i u ostalim zemljama EU...najjača sa dvolitarskim dizelašem od 190 KS sa najjačim paketom opreme ide preko 30.000 eura, to kao jeftino?
najjeftinija Giuliieta je 18 milja eura, dok sa TJET 235 motorom ide isto na preko 30.000 eura...također jeftino?

ne kakite više obojica, oca vam...ionako mi se spava...
citroen xm

#112 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by citroen xm »

Priča se opet zakomlikovala. Eto ta Thesis koja se više ne proizvodi nije bila premium pa je zato kao lošija od ovih premijum. I onda sa tom pretpostavkom uđeš u A6 koji je premijum, a zatim u Thesis istog godišta koji nije premijum. Onda shvatiš da je ovaj koji nije premijum mnogo prefinjeniji, luksuzniji od ovoga koji je ko fol premijum.
goran16v

#113 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by goran16v »

johntra wrote:a nisam ni sumnjao, gdje je goran, tu je i emko...odgovorio si sam sebi na pitanje kad si boldirao, tako da...

@goran...znači, držiš se opet nečega pravo tvrdo...premium je samo slučajno odabran naziv, ne mora biti ni skuplji, ali je to ekipa koja drži gornji dio kompakt klase...dalje, opet mi sve svodiš na lokalno, ima li išta dalje za tebe od granica ove naše drage zemlje?

najjeftinija Delta u Italiji košta 20.000 eura, slična stvar je i u ostalim zemljama EU...najjača sa dvolitarskim dizelašem od 190 KS sa najjačim paketom opreme ide preko 30.000 eura, to kao jeftino?
najjeftinija Giuliieta je 18 milja eura, dok sa TJET 235 motorom ide isto na preko 30.000 eura...također jeftino?

ne kakite više obojica, oca vam...ionako mi se spava...
Ne drzim se ja nicega pravo tvrdo nego pratim tvoju pricu. Ti si potegao pricu o Delti i Giulietti kao premium modelima, koji nikako nije slucajno odabran, kako se sad pokusavas izvaditi, nego priznat naziv, pa kad si napisao paradoks da ne premium brend moze proizvesti premium model pricu si sveo da nisu premium nego skuplji kompakt modeli, pa sad kad sam ti povadio cijene po kojima ne da nisu skuplji nego procjecno skupi, a od mnogih konkurenata cak i jeftiniji odjednom krece prica da evo ne mora biti ni skuplji, ali kao jos uvijek drzi gornji dio kompakt klase - bez cijene drzi sipak! Drzim se cijena u BiH jer zivim u BiH, a sad sam preracunaj, ako najskuplja Delta 1.9 MJTD 190KS Platino TwinTurbo 190 KS koja u BiH kosta 23.700 EUR sa PDV-om u Italiji kosta preko 30k EUR, koliko onda kosta konkurencija koja je ovdje skuplja od nje i nema razloga da ne bude bilo gdje drugo, a ovdje nije prija da li je jeftino, nego da li je skuplji brend, ako je i sa tih 30k EUR jeftinija od konkurencije onda jeste jeftino!
Last edited by goran16v on 01/10/2012 22:34, edited 1 time in total.
goran16v

#114 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Priča se opet zakomlikovala. Eto ta Thesis koja se više ne proizvodi nije bila premium pa je zato kao lošija od ovih premijum. I onda sa tom pretpostavkom uđeš u A6 koji je premijum, a zatim u Thesis istog godišta koji nije premijum. Onda shvatiš da je ovaj koji nije premijum mnogo prefinjeniji, luksuzniji od ovoga koji je ko fol premijum.
Nije se prica zakoplikovala, nego je smjesno guranje prosjecnih brendova u premium. Thesis po karakteristikama mozda jeste bio premium auto ali Lancia nije premium brend i ne moze praviti premium modele. Eto pokusali su i sta se desilo? Propao model, nema nasljednika, bez obzira na svu prefinjenost i luksuz mozes ga kupiti za smjesne pare - je li to karakteristika premium modela i brenda? Naravno da nije.
ElRe

#115 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by ElRe »

Delta 1.9 JTD Gold u ITA 30800 eura

Image

Giulieta starta sa 18700 eura a 2.0 MultiJet 2 i 1.8 TBI su 30500 eura u ITA.
Cijena Ypsilona se lagano moze dicu na 20000 eura, a model je napravljen na platformi Pande i odlicno se prodaje.

Ali Giulietta i Delta kvalitetom nimalo ne zaostaju za A3, BMW1 i A klasom, ali nemaju imidz kojim bi opravdali cijenu, koja ne moze biti manja, jer kvalitet nije jeftin.
To da ni Alfa ni Lancia ne zaostaju za Njemacima ni na jednom polju ce priznati svako objektivan, ali opet se vracamo na imidz, za Alfu i Lanciu nesretne 80-te i 90-te.
Alfa je redovno ponizavala BMW, Merc i Audi na sportskim takmicenjima sto je jedan od dokaza da mogu da naprave bolji proizvod, ali to ne uspiju da materijalizuju.

Poredjenje A4 B5 i 156 ce sve reci. Jedino polje gdje je A4 bolji je enterijer, u svemu ostalom je objektivno 156 bila bolja i to je zadnja Alfa koja je imala odlicnu prodaju.
Takodje slicno vrijedi i za 147 vs Audi A3 (modeli 8L i 8P1). Tu Alfa za Audijem ne zaostaje ni enterijerom, a po pitanju vozne dinamike 147 je bila najbolji auto sa prednjim pogonom.
citroen xm

#116 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
citroen xm wrote:Priča se opet zakomlikovala. Eto ta Thesis koja se više ne proizvodi nije bila premium pa je zato kao lošija od ovih premijum. I onda sa tom pretpostavkom uđeš u A6 koji je premijum, a zatim u Thesis istog godišta koji nije premijum. Onda shvatiš da je ovaj koji nije premijum mnogo prefinjeniji, luksuzniji od ovoga koji je ko fol premijum.
Nije se prica zakoplikovala, nego je smjesno guranje prosjecnih brendova u premium. Thesis po karakteristikama mozda jeste bio premium auto ali Lancia nije premium brend i ne moze praviti premium modele. Eto pokusali su i sta se desilo? Propao model, nema nasljednika, bez obzira na svu prefinjenost i luksuz mozes ga kupiti za smjesne pare - je li to karakteristika premium modela i brenda? Naravno da nije.

Nisu premijum brendovi, ali kvalitetom nimalo ne zaostaju. Premijum brend je onaj brend koji potpuno isti proizvod može prodati po većoj cijeni. To je definicija premijum brenda ne samo kada je o autima riječ već i o svemu i tu se sva priča završava. A za premijum je bitno mnogo stvari i nije kvalitet najbitniji. Zbog toga mi je glupo što se prepirete ko je premijum, a ko ne. Gledajte auto kao auto. Thesis je kao i C6, Vel Satis, Avantajm..... neshvaćen od širokih narodnih masa i tu leži čitava mudrost oko prodaje. Kvaliteta i konkurentnosti nikako nije falilo.
ifas

#117 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by ifas »

emko1234 wrote:@ifase, nekrunisani kraju gluposti

ma ljubi tajooooooooooooooooo bice i a7 poslije izbora nemoj da se sikerasss samo da nas zlajoglu ne izhebe

ljubi tatko
goran16v

#118 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by goran16v »

ElRe wrote:Delta 1.9 JTD Gold u ITA 30800 eura

Image

Giulieta starta sa 18700 eura a 2.0 MultiJet 2 i 1.8 TBI su 30500 eura u ITA.
Cijena Ypsilona se lagano moze dicu na 20000 eura, a model je napravljen na platformi Pande i odlicno se prodaje.

Ali Giulietta i Delta kvalitetom nimalo ne zaostaju za A3, BMW1 i A klasom, ali nemaju imidz kojim bi opravdali cijenu, koja ne moze biti manja, jer kvalitet nije jeftin.
To da ni Alfa ni Lancia ne zaostaju za Njemacima ni na jednom polju ce priznati svako objektivan, ali opet se vracamo na imidz, za Alfu i Lanciu nesretne 80-te i 90-te.
Alfa je redovno ponizavala BMW, Merc i Audi na sportskim takmicenjima sto je jedan od dokaza da mogu da naprave bolji proizvod, ali to ne uspiju da materijalizuju.

Poredjenje A4 B5 i 156 ce sve reci. Jedino polje gdje je A4 bolji je enterijer, u svemu ostalom je objektivno 156 bila bolja i to je zadnja Alfa koja je imala odlicnu prodaju.
Takodje slicno vrijedi i za 147 vs Audi A3 (modeli 8L i 8P1). Tu Alfa za Audijem ne zaostaje ni enterijerom, a po pitanju vozne dinamike 147 je bila najbolji auto sa prednjim pogonom.
Odlicno, nek si, za razliku od drugog strucnjaka, bio malo prezicniji sa cijenama, jer sam i ja malo pogledao. Dakle tvrdi se da su AR i Lanica, odnosno Giulietta i Delta skuplji modeli kompakt klase, ali ne u BiH gdje ocigledno nisu, nego i Italiji, a argumeti za to su da je raspon Giuliette u Italiji od 18.700 za 1,4 T do 30.500 KM , odnosno Delte od 20.500 do 30.800 za taj neki 1,9 Mjest od 190 KS. U poredjenju npr. sa Golfom VI, koji nikako ne moze biti skuplji kompakt, kojem je raspon cijena u Italiji je od 21.850 za 1,4 TSI do 31.600 za GTD 2,0 TDI DSG i ispada da su Giulietta i Delta jefinije. Poredjenje sa Golfom R 2,0 TSI 4Motion os 42k EUR bi vec bilo previse. Ajmo dalje, najeftiniji Focus u Italiji je 1,0 Ecoboost 18.500, najskuplji 2,0 TDCi Titanium Powershift 29.750 EUR, cijene za RS-a, STI i ostale nisam uspio naci, ali ocigledno je da je raspon cijena gotovo identican kao kod Giuliette i Delte. Prius sa rasponom cijene od 27.500 do 33.200 EUR je vec prilicno skuplji. Mazda 3 5 vr, raspon cijena je od 20.577 za 1,6 do 32.670 EUR za 2,2d Sport je takodjer skuplja. Pa i kad pogledas sugavu Skodu i raspon cijena Octavie u Italiji od 19.580 za 1,2 TSI active, odnosno 22.040 za 1,4 TSI do 30.330 EUR za RS TDI vidis da i ona ima skoro identican raspon cijena, pa ako hoces i vecu pocetnu cijenu sa manjim motorom od Giuliette, a sa ekvivalentim i od Delte. Da ne idem dalje, zakljucak je jasan: na zalost velikog poznavaoca prilika u Italiji i svijetu, za kojeg smo mi oni ograniceni koji ne idu dalje od granice ove drzave, Delta i Giulietta, odnosno AR i Lancia su i u toj misticnoj i za nas nedohvatljivoj Italiji auti prosjecne cijene, a evo po cjenovnicima i jeftiniji od nekih konkurenata, tako da od price o nekim premium brendovima, skupljim kompakt modelima, vrhu klase, bas kao i kod nas - nema nista, a o poredjenju cijena koje su odraz kvalitete AR i Lancie sa Audijem, BMW-om, a pogotovom MB-om da ne govoim!
Ako su Alfe sa 33, GTV i 75-om, pa nesto kasnije sa 164, odnosno Lancia sa Prismom, Themom legendarom Deltom ikad imale dobar imidz to je bilo upravo 80-ih, tako da ni ta prica ne pije vode.
Ako ista znas o raspravama o automobilma znao bi da autosport nije nikakav indikator, jer bi po tome Chevrolet Cruz, DS3, Skoda Fabia, Dacia itd bili sinonimi za sport, a za tvoju info, upravo ta Alfe koja je sa 155-com derala MB i Audi u DTM-u se vec odavno nema ni u WTCC-a.
Last edited by goran16v on 02/10/2012 08:28, edited 1 time in total.
goran16v

#119 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
Nisu premijum brendovi, ali kvalitetom nimalo ne zaostaju. Premijum brend je onaj brend koji potpuno isti proizvod može prodati po većoj cijeni.
Ma daaaaj, hoces reci da su prije 2-3 god Thesis i E klasa W 211, ili BMW 5 E60 bili jednaki kvalitetom, samo sto su Mercedes i BMW, kao premium brendovi, E klasu i 5-icu prodavali za vise para? Pa eto procitaj jos jednom u sebi sta si napisao i reci jel' ovo smijesno il' nije... I nije Thesis bio nista manje shvacen od sirokih narodnih masa od Theme ili Kappe koje su jednako zavrsile kao i on.
ifas

#120 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by ifas »

goran16v wrote:
citroen xm wrote:
Nisu premijum brendovi, ali kvalitetom nimalo ne zaostaju. Premijum brend je onaj brend koji potpuno isti proizvod može prodati po većoj cijeni.
Ma daaaaj, hoces reci da su prije 2-3 god Thesis i E klasa W 211, ili BMW 5 E60 bili jednaki kvalitetom, samo sto su Mercedes i BMW, kao premium brendovi, E klasu i 5-icu prodavali za vise para? Pa eto procitaj jos jednom u sebi sta si napisao i reci jel' ovo smijesno il' nije... I nije Thesis bio nista manje shvacen od sirokih narodnih masa od Theme ili Kappe koje su jednako zavrsile kao i on.

Dobro je vas dvO. A moj audi sa dsg-om najpremijerniji od svih premijera??? ta ce thesis i bmw i ostali svi
emko1234

#121 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by emko1234 »

ifas wrote:

ma ljubi tajooooooooooooooooo bice i a7 poslije izbora nemoj da se sikerasss samo da nas zlajoglu ne izhebe

ljubi tatko
a7 3.0tdi twin turbo je vec u pripremi i planu :D nece bit odmah poslije izbora da ne bude ofirno al bit ce do maja iduce godine :D
ifas

#122 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by ifas »

emko1234 wrote:
ifas wrote:

ljubi tatko
a7 3.0tdi twin turbo je vec u pripremi i planu :D nece bit odmah poslije izbora da ne bude ofirno al bit ce do maja iduce godine :D
InshAllah!
klixo

#123 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by klixo »

emko1234 wrote:
ifas wrote:

ljubi tatko
bjez ba, ja mislio ti tamo neki guzoanja ,a ono dizelasa vozas...
ElRe

#124 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by ElRe »

Mercedes je veliki premium brend ugradjuje Reno motore, premaskira Kangooa i prodaje ga kao svoje model.
BMW ugradjuje PSA benzince, Toyota hibridni sistem.
Audi nije nista svoje ni napravio, samo kupi sa polica VW.

Sunovrat Alfe i Lancie pocinje ranih 80-ih, a zlatna doba su bile 50e i 60e.
Thesis je kvalitetom i stilom bio daleko od bilo kog njemackog modela, ali nije uspio. Maserati ovjes, Alfini doradjeni motori i mjenjaci...

Evo ja npr vozim Lancia Lybru i objektivno ne vidim zbog cega je A4 B5 bolji i na jednom polju. 8 air-baga. ESP, ABS, automatska dvozonska klima, multilink, dvostruka ramena, sva high-tech oprema sa kraja 90ih i sve funkcionise i dandanas bez problema.
goran16v

#125 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by goran16v »

ElRe wrote:Mercedes je veliki premium brend ugradjuje Reno motore, premaskira Kangooa i prodaje ga kao svoje model.
BMW ugradjuje PSA benzince, Toyota hibridni sistem.
Audi nije nista svoje ni napravio, samo kupi sa polica VW.

Sunovrat Alfe i Lancie pocinje ranih 80-ih, a zlatna doba su bile 50e i 60e.
Thesis je kvalitetom i stilom bio daleko od bilo kog njemackog modela, ali nije uspio. Maserati ovjes, Alfini doradjeni motori i mjenjaci...

Evo ja npr vozim Lancia Lybru i objektivno ne vidim zbog cega je A4 B5 bolji i na jednom polju. 8 air-baga. ESP, ABS, automatska dvozonska klima, multilink, dvostruka ramena, sva high-tech oprema sa kraja 90ih i sve funkcionise i dandanas bez problema.
Prica ti je krenula od nabrajanja cijena sa ciljem pokazati da su Delta i Giulietta premium, odnosno skupa kompakt klasa, tako styo si dao cijene iz Italije, pa kad sam ja orjentacije radi dao jos neke cijene da se vidi da tu nema nista premium i skuplje onda je krenula bla bla bla... Smijesni argumenti, pogotovo ovo za Thesis...
Da li si se ikad zapitao da li je oprema u autu dovoljna da auto bude kvalitetan?
Last edited by goran16v on 02/10/2012 08:57, edited 1 time in total.
Post Reply