"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
mayab

#9701 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mayab »

Svaka čast ovome u Jeep-u :D
kakavdanakneiskustvu

#9702 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kakavdanakneiskustvu »

mayab wrote:Svaka čast ovome u Jeep-u :D

:thumbup:
hadalj

#9703 Re: Gif dana (pročitati prvi post!)

Post by hadalj »

Nazif_Gljiva wrote:Image

Jos jedan ekstravaGanci...

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Jeste pogresno parkirano al vjerovatno nije nesvjesno posto je vec poznato da u Sar ima vise vozila nego li vozaca i da nije problem kako ti parkiras, vozis ili pazis vec kako ona druga budala za drugim volanom. Ja prvi kad parkiram neko novije vozilo zauzmem dva mjesta tj parkiram na sredini razgranicne linije od 2 parking mjesta cisto jer mnogi ljudi ne paze kad parkiraju, ni kod samog parkiranja, ni kod izlaska i ulaska u auto itd itd i nebitno jel privatno, sluzbeno ili tudje auto. Nije to kurazenje, glupiranje ili sta vec nego necu da dozvolim da mi neko sere po glavi.
kockica_kockica

#9704 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kockica_kockica »

Po nekima bi sva nova auta zakonski trebala imati dva parkirna mjesta na raspolaganju i nemogucnost drugim autima pristup tim autima na kilometar... :jbt:

Get a fu.k out of here :run:
kockica_kockica

#9705 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kockica_kockica »

KvaziExpert wrote:
kockica_kockica wrote:Po nekima bi sva nova auta zakonski trebala imati dva parkirna mjesta na raspolaganju i nemogucnost drugim autima pristup tim autima na kilometar... :jbt:

Nisam nikad vidio, niti mi je neko pričao da je vidio, da je neko platio dvije parking karte

Pa mozda je to rjesenje... kad hoce dva mjesta neka plate dva mjesta... ovako nas samo srklete :repetirana:
Ali problem nastaje kad je parking besplatan, a hajvani parkiraju na dva mjesta... :fight:
hadalj

#9706 Re: "Majstori" parkiranja

Post by hadalj »

kockica_kockica wrote:Po nekima bi sva nova auta zakonski trebala imati dva parkirna mjesta na raspolaganju i nemogucnost drugim autima pristup tim autima na kilometar... :jbt:

Nisam ni rekao da bi trebala pogotovo ne zakonski, niti da je to neko pisano pravilo ili bi trebalo biti. Kazem da ja to radim i da vise ni marke ( koje zaradim casno ) necu da dam na servis, popravke, farbanje samo zato sto je neka budala nepaznjom svojom meni napravila stetu a ona se ispalila, dok se razne parking kuce ogradjuju od istog ja uredno placam to mjesto bas. Ma cega, ma 2 mjesta hladno.. :kakoste:
Radar71

#9707 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Radar71 »

RuffRyders wrote:Da vam hoce neko prosetati zube radi slikanja raje po gradu :)
Koje je tvoje? :D
GAU8

#9708 Re: "Majstori" parkiranja

Post by GAU8 »

RuffRyders wrote:Da vam hoce neko prosetati zube radi slikanja raje po gradu :)
Jesi se to našao na snimcima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

S papcima samo papanski
GAU8

#9709 Re: "Majstori" parkiranja

Post by GAU8 »

mayab wrote:Svaka čast ovome u Jeep-u :D
Pa mogao je još prisloniti... još ima da uči :D :D :D
drug_profi

#9710 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

A vidi papana sto se pravdaju. Ono zradilo. Pa prije ce ti neko namjerno nagrditi lutkicu tvoju jer parkiras ko papak.

...mobilni...
GAU8

#9711 Re: "Majstori" parkiranja

Post by GAU8 »

RuffRyders wrote:Nije niti jedno moje.al ako vec furate gradjanstvo onda pridjite covjeku i skrenite mu paznju da se ne parkira tako
:lol: :lol: :lol: Da je čovjek, ne bi parkirao tako...

Treba biti svjestan da postoje asocijalni ljudi i tu ne ne može ništa učiniti...
GAU8

#9712 Re: "Majstori" parkiranja

Post by GAU8 »

O'zone wrote:Image

Sa FB-a
slikati i dati na naplatnu kućicu i nek mu naplate dupli parking...
tako bih ja to riješio na civiliziran način
hadalj

#9713 Re: "Majstori" parkiranja

Post by hadalj »

drugi profil wrote:A vidi papana sto se pravdaju. Ono zradilo. Pa prije ce ti neko namjerno nagrditi lutkicu tvoju jer parkiras ko papak.

...mobilni...

Nisam papak tuljane, vec ponavljam i uvijek cu zauzet 2 mjesta dok takvi kao ti vozaci kad naprave stetu ne ostanu pored auta ili pak umjesto slikanja ne skrenes covjeku paznju licno sta smije a sta ne, mane laprdanja po netu savjesni gradjaninu..
GAU8

#9714 Re: "Majstori" parkiranja

Post by GAU8 »

hadalj wrote:
drugi profil wrote:A vidi papana sto se pravdaju. Ono zradilo. Pa prije ce ti neko namjerno nagrditi lutkicu tvoju jer parkiras ko papak.

...mobilni...

Nisam papak tuljane, vec ponavljam i uvijek cu zauzet 2 mjesta dok takvi kao ti vozaci kad naprave stetu ne ostanu pored auta ili pak umjesto slikanja ne skrenes covjeku paznju licno sta smije a sta ne, mane laprdanja po netu savjesni gradjaninu..
E baš jesi ppk. čuj ja da ti skrećem pažnju, pa je li ti 4 godine ili 34?????

parkiraj i dalje ko ppk ali nemoj ovdje prosipat priču kako je to opravdano...
O'zone
Globalni moderator

#9715 Re: "Majstori" parkiranja

Post by O'zone »

Neki dan ja parkiram u garaži Importane centra bio sa suprugom i klinjom. Našao slobodno mjesto a pored njega još jedno prazno bilo.
Kad sam se vratio zateknem ovo

Image

Jedva se provukao do vozačkih vrata (na slici i ne izgleda toliko usko) otvaranje istih :roll: a sebi lola ostavio mjesta da može i kolo da ocupka. O smještanju žene i djeteta u vozilo da i ne govorim :roll:

Želim ovim putem maksuz da ga Selamim i da mu kažem da sam mu zatvorio retrovizor kako bih mogao otvoriti vrata.
GAU8

#9716 Re: "Majstori" parkiranja

Post by GAU8 »

Meni je lik na otvorenom parkingu stao tik uz desnu stranu :lol: :lol: :lol:
Bukvalno, znači 5-6 cm :) Problem je što s njegove desne strane nije bilo nikoga :D
Nije bilo linija na parkingu ni ništa....
I gledam ja tako šta će sad.. i prelazi lola na suvozačevo mjesto i izlazi... Reko, pa što nisi fino stao :)

Ka'e ne radi mi brava :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
int21

#9717 Re: "Majstori" parkiranja

Post by int21 »

Osim ako nisi platio za 2 parking mjesta, nemas pravo parkirati tako. Ali svako ima svoje rezone.....i na kraju

Ostar kljuc i gvozdena vrata zagrebe :)
holowey

#9718 Re: "Majstori" parkiranja

Post by holowey »

O'zone wrote:Neki dan ja parkiram u garaži Importane centra bio sa suprugom i klinjom. Našao slobodno mjesto a pored njega još jedno prazno bilo.
Kad sam se vratio zateknem ovo

Image

Jedva se provukao do vozačkih vrata (na slici i ne izgleda toliko usko) otvaranje istih :roll: a sebi lola ostavio mjesta da može i kolo da ocupka. O smještanju žene i djeteta u vozilo da i ne govorim :roll:

Želim ovim putem maksuz da ga Selamim i da mu kažem da sam mu zatvorio retrovizor kako bih mogao otvoriti vrata.
koji sam ja za*eb imao u importane centru :-)
imam naviku da se parkiram uz stub ili zid, tako da mi jedna strana bude zasticena od udaraca vratima, a ja izadjem sa druge strane... i tako jednom parkiram u ovoj garazi, vratim se kad imam sta vidjeti, lik se parkirao odmah do mene, retrovizor mu skoro dotice moje auto :-)
uslikao, otisao do info pulta, ona cura tamo nekoliko puta prozivala vlasnika tog i tog auta te i te tablice i niko da dodje...nakon pola sata usao kroz gepek u svoje auto :(
pink floydd

#9719 Re: "Majstori" parkiranja

Post by pink floydd »

doktor u jednom Domu zdravlja, lijevo iza zgrade je veliki asfaltirani parking, prilično prazan u doba kad on dolazi na posao, ali nije hladovina cijeli dan a to ne valja za dacijinu farbu

Image
kanaan

#9720 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kanaan »

Mene samo zanima,da li ja mogu zvati policiju u slučaju da neko zauzme dva mjesta??? Jesu li oni nadlezni ili osiguranje koje radi u objektu gdje se nalaze garaze. Ja sam ne tako davno imao situaciju,gdje je jedna zena zauzela dva mjesta,i cak je zamolio da pomjeri auto da i ja mogu parkirati. Zena samo izasla i zakljucala auto i pravac u shoping...:-S
int21

#9721 Re: "Majstori" parkiranja

Post by int21 »

supercali wrote:klasican primjer poslijeratne elite koja radi po kojekakvim drzavnim institucijama i nadobudnih vlasnika koji su imovinu stekli u ratu ili poslije rata
Nema to veze sa drzavnim institucijama. Moja zena radi u istoj pa ne parkira ni na liniju a kamoli na dva mjesta.

To je klasican primjer ljudi koji ne postuju druge i nije ih briga za druge. Za takve nije nista da parkira na dva mjesta, da parkira na trotoar, da ostavi auto u sred kruznog toka ili da blokira jednu traku jer on mora do kladionice da obavi svoju gradjansko-akademsku duznost. I na kraju za sve to ima opravdanje.

Zato je bilansa u mom komsiluku:

- retrovizor (za parkiranje pred ulazna vrata da se djecija kolica moraju prenositi)
- brisac (za blokiranje 2 prazna parking mjesta jer je papak parkirao u traci i otisao)
- otisak kljuca na vratima (parkirao 5 cm od mog ljubimca pa sam morao preskakati i iskriviti sebi lim na autu)
- otisak kljuca duzinom auta ( jer sam morao spustiti djecija kolica na cestu zbog papka koji parkira na trotoar)
- 2x prijava policiji zbog voznje po trotoaru (jedan me papak zakacio a drugi stao da se dere i da mi prijeti djetetu)

Mozda me neko moze proglasiti papkom zbog unistenja tudje stvari, ali ovdje jedino pomaze oko za oko.....odnosno ako ti mene ne postujes, ne postuje ni ja tebe ni tvoju imovinu.
supercali

#9722 Re: "Majstori" parkiranja

Post by supercali »

int21 wrote:
supercali wrote:klasican primjer poslijeratne elite koja radi po kojekakvim drzavnim institucijama i nadobudnih vlasnika koji su imovinu stekli u ratu ili poslije rata
Nema to veze sa drzavnim institucijama. Moja zena radi u istoj pa ne parkira ni na liniju a kamoli na dva mjesta.

To je klasican primjer ljudi koji ne postuju druge i nije ih briga za druge. Za takve nije nista da parkira na dva mjesta, da parkira na trotoar, da ostavi auto u sred kruznog toka ili da blokira jednu traku jer on mora do kladionice da obavi svoju gradjansko-akademsku duznost. I na kraju za sve to ima opravdanje.

Zato je bilansa u mom komsiluku:

- retrovizor (za parkiranje pred ulazna vrata da se djecija kolica moraju prenositi)
- brisac (za blokiranje 2 prazna parking mjesta jer je papak parkirao u traci i otisao)
- otisak kljuca na vratima (parkirao 5 cm od mog ljubimca pa sam morao preskakati i iskriviti sebi lim na autu)
- otisak kljuca duzinom auta ( jer sam morao spustiti djecija kolica na cestu zbog papka koji parkira na trotoar)
- 2x prijava policiji zbog voznje po trotoaru (jedan me papak zakacio a drugi stao da se dere i da mi prijeti djetetu)

Mozda me neko moze proglasiti papkom zbog unistenja tudje stvari, ali ovdje jedino pomaze oko za oko.....odnosno ako ti mene ne postujes, ne postuje ni ja tebe ni tvoju imovinu.
ako procitas ponovo valjda ti nece promaci rijeci poslijeratne elite
znaci ne odnosi se na sve zaposlene u institucijama
Cyrax

#9723 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cyrax »

Samo se ti malac kurci u ovakvoj drzavi i gradu.
Ne gine ti olovo i "R.I.P brate :( " stranica na fejsu.
int21

#9724 Re: "Majstori" parkiranja

Post by int21 »

RuffRyders wrote:Ne znam koliki labilna licnost moras biti i frustriran pa da me nervira pogresno parkiran auto.
Dovoljno labilna da poludi kad mora da spusti bebu u kolicima na cestu jer je sasvim noramlno da se auto parkira na trotoaru. ili bilo gdje drugo.

Kad je zivot mog djeteta u pitanju jako lako se iznerviram tako da ispadaju glupe odbrane papaka sa automobilima.
int21

#9725 Re: "Majstori" parkiranja

Post by int21 »

ako procitas ponovo valjda ti nece promaci rijeci poslijeratne elite
znaci ne odnosi se na sve zaposlene u institucijama
U pravu si, izvini.

Digne mi tlak kad neko brani papanluk....
Locked