"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
vješalica

#9526 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vješalica »

mayab wrote:
vješalica wrote:mogli bi vala zalaufat naloge ovim što petkom zakrče komplet ulicu i zelene površine kad idu u džamiju na džumu na otoci...(bože me oprosti :-? )
AAaaaauu, ne pratis ti ovaj forum, vec se o tome pisalo nasiroko i nadugo, i skontalo se da je velikoj vecini to neki udar na vjerske osjecaje :bih: :run:

http://www.klix.ba/forum/majstori-parki ... s7350.html
Haha ma znam da se pisalo,al me nesto boli briga za vjerska osjecanja....moram samo da dodam da je to isto pred carevom dzamijom,na cengic vili itd.
basicm

#9527 Re: "Majstori" parkiranja

Post by basicm »

Pa sta vam fali sacekati sat vremena? Evo meni je smetalo kad su demonstranti svaki dan blokirali cestu, jel to znaci da sam u pravu? Da ne treba protestovati jer mom dupetu ne odgovara, ili ne ici u dzamiju jer ne odgovara vasem?

Sent from my iPhone using Tapatalk
semirsar

#9528 Re:

Post by semirsar »

basicm wrote:Pa sta vam fali sacekati sat vremena? Evo meni je smetalo kad su demonstranti svaki dan blokirali cestu, jel to znaci da sam u pravu? Da ne treba protestovati jer mom dupetu ne odgovara, ili ne ici u dzamiju jer ne odgovara vasem?

Nije problem, ali je problem sto se misli da se moze gdje, kad i koliko hoce parkirati. A s druge strane, nije Saraj'vo Paris, pa ne mres s kraja na kraj javnim prevozom ili u najmanju ruku tabanovica fijakerom proci i rahat u dzamiju doci.
goran16v

#9529 Re:

Post by goran16v »

basicm wrote:Pa sta vam fali sacekati sat vremena? Evo meni je smetalo kad su demonstranti svaki dan blokirali cestu, jel to znaci da sam u pravu? Da ne treba protestovati jer mom dupetu ne odgovara, ili ne ici u dzamiju jer ne odgovara vasem?

Za pocetak fali to sto postoji mogucnost da u opisu necijeg radnog mesta i vremena ne postoji stavka "sta fali sacekati sat vremena petkom" i sto je uzimanje u obzir te mogucnosti neki minimum civilizacijske tolerancije.
Druga stvar, niko nema pravo da mu smeta, ne smeta, odgovara ili ne odgovara prakticiranje vjere ili bilo koji drugi licni i intimni cin, ali taj cin ne treba i ne smije posmatrati da je najvazsniji na svijetu, niti treba ili smije na koji nacin da utice na druge, bilo da zbog toga blokiras neciju garazu, parkiras na trotoaru ili zelenilu, a kamoli da ti prakticiranje vjere bude orpavdanje da krsis osnovne civilizacijske norme i propise.
Don Zivconi

#9530 Re: Re:

Post by Don Zivconi »

goran16v wrote:

Za pocetak fali to sto postoji mogucnost da u opisu necijeg radnog mesta i vremena ne postoji stavka "sta fali sacekati sat vremena petkom" i sto je uzimanje u obzir te mogucnosti neki minimum civilizacijske tolerancije.
Druga stvar, niko nema pravo da mu smeta, ne smeta, odgovara ili ne odgovara prakticiranje vjere ili bilo koji drugi licni i intimni cin, ali taj cin ne treba i ne smije posmatrati da je najvazsniji na svijetu, niti treba ili smije na koji nacin da utice na druge, bilo da zbog toga blokiras neciju garazu, parkiras na trotoaru ili zelenilu, a kamoli da ti prakticiranje vjere bude orpavdanje da krsis osnovne civilizacijske norme i propise.
:thumbup:
punta

#9531 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

kakvi oni ovamo idu u đamiju
a svaki krade i kad se iznervira krha bogove hljebove i ostalo
to nema veze sa vjernicima
shandrprcSA

#9533 Re: "Majstori" parkiranja

Post by shandrprcSA »

sto bi @ridjobrki rekao "dobra je ostavi, ne moze bolja" :lol: :lol:
noviclan

#9534 Re: "Majstori" parkiranja

Post by noviclan »

molim vlasnika "bjalana" da nam napise kako se zove ovaj "organ"

Image

unaprijed zahvalan
muha_sa

#9535 Re:

Post by muha_sa »

ovo ti ozbiljno :?
johntra

#9536 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

vidiš da je mrtav ozbiljan...a što se u džamiju ne ide pješke ili tramvajem?
muha_sa

#9537 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muha_sa »

johntra wrote:vidiš da je mrtav ozbiljan...a što se u džamiju ne ide pješke ili tramvajem?
nisu frajeri da prošetaju jedno stotinjak metara od parkinga do džamije :-) rodilo se u autu :lol:
goran16v

#9538 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Ako nista na danasnjem vaktu ne postoji mogucnost da dzamija, ili bilo koja druga bogomolja u sredinama dominantnih vjera, bude daleko da se mora autom!
Don Zivconi

#9539 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Don Zivconi »

muha_sa wrote:
johntra wrote:vidiš da je mrtav ozbiljan...a što se u džamiju ne ide pješke ili tramvajem?
nisu frajeri da prošetaju jedno stotinjak metara od parkinga do džamije :-) rodilo se u autu :lol:
Bas citam kako treba praktikovat islam onako kako je to poslanik radio, bez obzira sto to neki bukvano shvate pa zapuste brade i podvrcu tole a onda se isti ti dovuku svojim "kolima" i umjesto konja zajasu na zelenu povrsinu zatvore saobracanicu itd. hebi ga budala bilo i bit ce.
zLatk0

#9540 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zLatk0 »

Danas 3 kazne osvanuse ispred Muzeja grada (Principov most) - prvo X5 koji je bio na mjestu za invalide, a nakon toga i dvojica koja su bila parkirana sa vrha ulice gdje na prostoru prva 2 mjesta nisu ocrtana parking mjesta zbog autobusa, a po obicaju se tu parkira kad nema mjesta - mislim da ih je pisao policajac na biciklu.
basicm

#9541 Re: "Majstori" parkiranja

Post by basicm »

Polako, sta me napadoste :)
Slazem se ja uglavnom sa vama, ali ja hocu reci da treba tolerisati malo vise, ali isto tako posjetioci dzamija trebaju imati obzira, jer nema smisla da jedna strana samo trpi.

muha_sa

#9542 Re:

Post by muha_sa »

basicm wrote:Polako, sta me napadoste :)
Slazem se ja uglavnom sa vama, ali ja hocu reci da treba tolerisati malo vise, ali isto tako posjetioci dzamija trebaju imati obzira, jer nema smisla da jedna strana samo trpi.

nema napada :) samo sam konto da se zezaš :lol:

šta fali malo tolerisat i zaobilazit one što stanu na saobracajnici i upale sva 4 te odu kafenisat.
šta nas košta zaobic ih :D jelde :?
pathyeshme

#9543 Re: "Majstori" parkiranja

Post by pathyeshme »

Jutros na ulazu u Kampus kad ideš od Pofalića... Vidio sam da je neki čiko u zelenoj uniformi zapisivao nešto... Policajac nije... Moguće da je eko policajac... Jer je lik parkirao gdje putnički automobil ni u snovima ne bi mogao da se popne. Inače, ovaj trotoar je jako prometan, al' karina - kad papak parkira, moš' se slikat'.

Image
johntra

#9544 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

Ne znam ni kako ga je uglavio ovdje...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#9545 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bitanga_sa_otesa »

mozda je david copperfield :lol: :lol:
lavic

#9546 Re: "Majstori" parkiranja

Post by lavic »

pathyeshme wrote:Jutros na ulazu u Kampus kad ideš od Pofalića... Vidio sam da je neki čiko u zelenoj uniformi zapisivao nešto... Policajac nije... Moguće da je eko policajac... Jer je lik parkirao gdje putnički automobil ni u snovima ne bi mogao da se popne. Inače, ovaj trotoar je jako prometan, al' karina - kad papak parkira, moš' se slikat'.

Image
Ovoga kombija nema razloga pisati eko policajac jer nije na travi, a sumnjam da bi ga pisao i saobracajac ako ga nije neko maksuz zvao za njega. Ovaj trotoar koriste samo studenti iz kampusa tako da je pitanje koliko je prometan, ovdje je uvijek rat za parking jer je besplatan a i blizu je sve.
pathyeshme

#9547 Re: "Majstori" parkiranja

Post by pathyeshme »

Ne vidi se na slici, ali jeste na travi... Jer dio na kojem je parkirao izdignut je i posađena trava.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#9548 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bitanga_sa_otesa »

pa morao je preci zadnjim tockovima preko trave ,nisu ga spustili helikopterom :D
lavic

#9549 Re: "Majstori" parkiranja

Post by lavic »

pathyeshme wrote:Ne vidi se na slici, ali jeste na travi... Jer dio na kojem je parkirao izdignut je i posađena trava.
Ako je to onaj dio kao trokut, onda mu je "sisanje" od strane zelenih.
pathyeshme

#9550 Re: "Majstori" parkiranja

Post by pathyeshme »

bitanga_sa_otesa wrote:pa morao je preci zadnjim tockovima preko trave ,nisu ga spustili helikopterom :D
Prednjim stoji na travi ;)
Locked