Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sema911s wrote:imas parking kod zetre, kod stadiona,.,oba dzaba i prazna,.,
Jarane jel ti zivis u Sarajevu? Znas li koliko ti treba od Zetre do KCUS-a? Meni zdravom nije ugodno ici 500 metara uzrbdo, a zamisli nekog bolesnika.
I nije problem platiti parking, problem je sto tog parkinga nema izuzev ovog novootvorenog (vjerovatno se na njega misli) gdje je ulaz/izlaz napravljen fenomenalno. Nek sruse neke stare klinike, naprave neki montazni etazni parking i nek stave 2 KM/sat. Nikakav problem.
Ko god kaže da je lako naći parking oko Kliničkog, veze s mozgom nema.
Iznad nema nikakav parking, već se raja po trotoaru uvaljuje (jedino zgrade iznad, ali je lutrija ubost mjesto od stanara), a ovo ispod ista stvar. To znam jer sam prije par dana 3 kruga oko KC napravio dok sam našao slobodno mjesto.
Jaran mi radi gore i kaže da su im svima ukinuli propusnice pa se parkiraju gdje god uhvate slobodno, jer parkinga jednostavno nema! I nemojte beze ovdje od ljudi praviti papke, nije ok. Osim toga, kod Zetre se plaća parking koliko je meni poznato. A i zaštitari oni na ulazu, šta je ba ono.. ko paunovi se šepure oko glavne kapije.
jedna od pametnijih stvari je zabrana ulaska i parkiranja u krugu bolnice, koliko puta hitna nije mogla dovesti pacijenta zbog kretena koji parkiraju na ulaze itd.
E sad sto se tice parkiranja okolo evo vidimo da je i policija postena i da ne kaznjava od 14-15h kad su posjete
Pametno jeste, ali ne mozes to uraditi bez neke alternative. Oni su bukvalno preko noci ukinuli nekoliko stotina parking mjesta. Nesto se mora rijesiti jer nije ok da ne mozes dovuci bolesnika ili da ne mozes ostaviti u blizini auto. Meni je drago da dosta ljudi ne zna kakva je situacija gore jer nemaju potrebu da idu, ali shvatite da niko ne ide gore iz cejfa. Nije u redu porediti ljudi koji gore parkiraju i levate po naseljima koji pored praznih parkinga parkiraju na trotaru.
Mene su pustali sa starijim pacijentom da udjem autom, da pacijenta ostavim i da se vratim. Cesto me onda security od klinike na koju idem parkira na svoju odgovornost pred kliniku, pa i ne moram izlaziti. Uglavnom, nisam naisao na nerazumjevanje.
Cholina_Lokica wrote:
[/img]
Sreca pa nema mjesta na parkingu...
I onda kažu nema para u budžetu, moraju dizati kredite od mmf-a za isplatu plata budžetskim korisnicima
Samo na ovoj slici vidim 440 KM, koje lijeni drotovi neće da zarade za ovu državu, neće da zarade svoju platu.
edit: ako se uključi i komunalna policija, tu je i dodatnih 240 KM, znači 680KM samo na ovoj slici.
Inače, davno sam napisao, kada bi mi neko dao prekršajne naloge i mandat za pisanje kazni za nepropisno parkiranje, te mi dao samo 1% od naplaćenih sredstava, ja bih bio najbogatij čovijek u državi, a radio bih svega 4h dnevno i to samo na području jedne sarajevske opštine, npr. Novi Grad.
Što je najgore, oni prvi primaju platu, i to (prema diplomi koju imaju) najvišu.
Ulaz u krug kcus-a je zabranjen za sve ( auto ) osim u slucaju da je osoba nepokretna. Takve osobe izlaze direkt na kapiji te dobivaju tu kolica.. Nova pravila, pasha moj
Ovo ne spada u parkiranje... ali mi bode oci u pm. SInoc prelazim pjesacki, u Nedzaricima ... Valjda se tokmak nije prestrojio ili je samo majmun pa hoce prvi, da ne ceka ... Pa dokle ova bahatost majku je**....
Skafiskafnjak ovo je prolaz kroz crveno, pogrešno prestrojavanje i t d.... Ima u ovom prekrsaju 300KM
XYZ puta sam vidio drotove koji to isto rade, naravno bez rotacija. Prodju i stanu, kao i ovaj delegat. Kakva drzava takva i policija, kakva policija takvi i vozaci. Ha ja.
Skafiskafnjak ovo je prolaz kroz crveno, pogrešno prestrojavanje i t d.... Ima u ovom prekrsaju 300KM
XYZ puta sam vidio drotove koji to isto rade, naravno bez rotacija. Prodju i stanu, kao i ovaj delegat. Kakva drzava takva i policija, kakva policija takvi i vozaci. Ha ja.
vidio sam ih i ja tu, valjda zure da im se cevapi ne hlade
Ja ako vidim da je preko 5 auta na semaforu, odem desno i polukruzno, jest da kod polukruznog imaju krateri koji ti mozak protresu, ali stignes odmah na zeleno i sve do polukruznog ti ide zeleno.
Ja vazda namotam desno, i držim zeleno do kružnog. Kad god idem u ovom smjeru, tako radim.
A onaj osjećaj kad vidiš ove što gasaju na semaforu, dok ti like a boss prolaziš preko šina - neprocjenjivo.
Neki dan na Sutjesci sjedim u onom kaficu, i prije onih taksista svi se parkirali u lijevu traku...
Tako ti ja sjedim kad vidim izadose murijaci iz auta i pocese pisati, dode do nekog Seata (upaljena sva cetiri zmigavca) i ladno ga zaobide i nastavi pisati.
Znaci ako upalimo sva cetiri mozemo se parkirati gdje hocemo