"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
respo

#7776 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

drugi profil wrote:Vidi trebao bi svako od nas pokusati razumjeti drugog, a ako ne moze onda bar jedan dan raditi njegov posao da shvati i razumije.
O takvom zaustavljanju na glavnim ulicama ne bih razgovarao jer je to bezobrazluk i dovodjenje drugih u opasnost za sta nema opravdanja.
Druga stvar su ulice u mahali. Neko mora biti džonaš pravi da ti zagradi prolaz i ostane tako i kad je istovario robu, a vidi da ljudi cekaju da prodju. To treba sakom medju rogove.
Ali necu da tvrdim da neko treba nosati gajbe 50 metara, ako moze samo 2 metra, i nakon toga osloboditi prolaz dok sredjuje papire. Istovremeno, svi mi bi mogli malo manje srkletat.
tesko ponijeti 2 gajbe 50 metara? ili ako nista ima bar ona kolica
zar je to tesko?
ili ako je vec stao ispred radnje sto ne istovari na trotoar nek radnica pazi na robu dok on parkira od radnje tih 50 metara
i onda se vrati da unese i da srede sto imaju srediti

al jok to nisam nikad vidio od nasih nego stane iznese neki cak zakljucaju auto i nose u prodavnicu robu i sredjuju vjerovatno papirologiju

nekad nisu samo dvije gajbe nego jos necega pa se papirologija otegne da ti moras svirati a on mase rukama kao sta je

fino dovuces to do 7 i skoro niko ti nece ni proci pjeske a kamoli autom
al jok oni to rade od 7 do 11 vjerovatno kad su ulice najprometnije i ove glavne i sporedne
goran16v

#7777 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

drugi profil wrote: Pa evo u skoro svakom postu poksuavam da izdvojim to zaustavljanje u Titovoj kao bezobrazluk koji ne zelim da pravdam. Ja licno ne bih tako radio. Nasao bih nacin da se sklonim sa ulice dok izvrsim dostavu. jal trotoar, jal ulica iza objekta.
To je onako najocitiji primjer ali ima puno drugih manje ocitih situacija nimalo bezopasnijih i frustrirajucih, a u frustrirajucim je i trotoar pun ljudi.
quarterback

#7778 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

danas gledam tipa kako je stao na trotoar u mislim da se zove grbavica ulica, ona koja ide od grbavice do vrbanja mosta, hem je sva prekopana, hem su samo 2 trake, hem su guzve i lola se popeo do pola na trotoar sa sva 4, normalno naisao sleper koji nije mogao proci i rezultat je da su svi zajedno zaglavili... niti mogu pjesaci proci pored majmuna, niti mogu auti cestom...

i dok sam bajkom prolazio pored doticnog vidim da mu je neko vec slupao desni retrovizor, ocito nista nije naucio...

edit
zagrebacka ulica, hvala G16V
Last edited by quarterback on 19/09/2013 13:06, edited 1 time in total.
punta

#7779 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

punta wrote:evo ovaj jedan je na auto stavio reklamu svoje stranice da kojoj postoji opcija kontakt i kontakt email adresa pa da svi posaljemo po jednu email poruku sa slikom i prijavimo ga sefu

[email protected]

Image Image Image
Image Image Image Image

Image
goran16v

#7780 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

quarterback wrote:danas gledam tipa kako je stao na trotoar u mislim da se zove grbavica ulica, ona koja ide od grbavice do vrbanja mosta, hem je sva prekopana, hem su samo 2 trake, hem su guzve i lola se popeo do pola na trotoar sa sva 4, normalno naisao sleper koji nije mogao proci i rezultat je da su svi zajedno zaglavili... niti mogu pjesaci proci pored majmuna, niti mogu auti cestom...

i dok sam bajkom prolazio pored doticnog vidim da mu je neko vec slupao desni retrovizor, ocito nista nije naucio...
Iako je jedan kratki dio te ceste Grbavicka ulica vjerovatno se radi o Zagrebackoj.
johntra

#7781 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

goran16v wrote:
Ako ces biti sretniji vraticemo se na Alifakovac. Sve stvari zbog kojih ti opravdavas parkrianje blize zgrade po svaku cijenu NEMAJU veze sa elitizmom stanovanja u Centru na koji si se nekad vadio, a ako zbog tih stvari ti satro "moras" da parkiras 4 m od haustora isto tako mora i onaj koji stanuje na Titovoj, i on jednako unosi stvar, i on jednako ima hitne slucajeve, i on je jednako roditelj, i on jednako ima auto jer mu je na listi potreba (bas kao i meni) itd itd e sad zamisli kad bi se svi oni drzali tvojih rezona. Sama cinjenica da se drzis tih dvostrukih standarda dovoljno govori koliko ti je logika suplja i neargumentovana i da je iza svega samo tradicionalni be-ha ljenguzluk i mentalitet.
Ja kazem mozda je glupo, ali ispravno, a ja cu radije odabrati glupo i ispavno nego biti papak.
Nisi napisao kao bi rjesio, kojom milom? Mozda na isti nacin kao sto predlazes ovima iz Centra, da prodaju auto ili stran???? Odlicno rjesenje i puno pametnije od mog! :lol: Ti mozes da pricas lovacke price koliko hoces, ali ja ti garatjem da bi se ti prvi poslije prve kazne za parkiranje pod pendzerom poklopio usima i pakrirao kilometar dalje. Ne talasaj previse nego budi sretan sto jos kaze nisu dosle do tebe jer kad dodju bend over and wait.
ma ne moram se ja nigdje vratiti, nego tebi ide dobro to smanjenje razdaljine..još malo, pa smo ispod prozora...što se tiče striktnog centra, normalno da imaju veze sa elitizmom, jer ko god kupi stan u tom dijelu grada zna šta ga čeka...šta ti tu nije jasno? zašto je kupovao stan gore, zašto mora živjeti u centru? ima li drugi izbor? uglavnom, tu sam temu već odavno prežvakao, nije im uopšte loše, kao što ti to želiš predstaviti...
naravno, izbor isto može važiti i za likove sa Č Vile, ali otkud znamo da njima fakat nije obećan parking, pa ih kasnije izradili?
dalje, ti uopšte nemaš pojma kakav sam i ko sam i kako bi na mene uticala neka kazna, tako da je sve od sada samo tvoje nagađanje i bacanje graha, ustvari, kontriranje...samo da bi imao materijala da napišeš kilometarski post...to kako bi ja pokušao riješiti problem što neka zgrada nema problem nije tvoj problem, ja bi znao kako bi...i mrsko mi se ponavljati zašto bi to radio i zašto bi imao muda da to pokrenem...sve ti je lijepo objašnjeno više puta...
Last edited by johntra on 19/09/2013 15:27, edited 1 time in total.
johntra

#7782 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

respo wrote: a taj investitor posto nije tu odgovarao opet ce na stupu na sipu na malti na biraj mjesto napraviti zgradu bez parkinga a o problemima nek se brine opstina ili ko vec?

e jebem ti razmisljanje

ps sto nije napravio jednu zgradu manje pa bi bilo parkinga
je li to problem izrađenom kupcu uputiti žalbu, tužbu, bilo šta, pogotovo ako im je bio obećan parking? je li problem vlasti da jednog od investitora kazni, kako bi dali primjer ostalima?
to što je napravio dvije zgrade ili jednu, ostaje samo moje i tvoje nagađanje...možda je bio uslovljen od opštine da napravi X stanova, da bi imao pravo da kupi zemljšte? možda je takav RP? možemo ovako do sutra....
goran16v

#7783 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

johntra wrote:
ma ne moram se ja nigdje vratiti, nego tebi ide dobro to smanjenje razdaljine..još malo, pa smo ispod prozora...što se tiče striktnog centra, normalno da imaju veze sa elitizmom, jer ko god kupi stan u tom dijelu grada zna šta ga čeka...šta ti tu nije jasno? zašto je kupovao stan gore, zašto mora živjeti u centru? ima li drugi izbor? uglavnom, tu sam temu već odavno prežvakao, nije im uopšte loše, kao što ti to želiš predstaviti...
naravno, izbor isto može važiti i za likove sa Č Vile, ali otkud znamo da njima fakat nije obećan parking, pa ih kasnije izradili?
dalje, ti uopšte nemaš pojma kakav sam i ko sam i kako bi na mene uticala neka kazna, tako da je sve od sada samo tvoje nagađanje i bacanje graha, ustvari, kontriranje...samo da bi imao materijala da napišeš kilometarski post...to kako bi ja pokušao riješiti problem što neka zgrada nema problem nije tvoj problem, ja bi znao kako bi...i mrsko mi se ponavljati zašto bi to radio i zašto bi imao muda da to pokrenem...sve ti je lijepo objašnjeno više puta...
Ja cu te jos jednom pitati, ali ovaj put prvo dobro razmisli prije nego sto dogovoris:
Taj sto je kupio stan u centru, da li unosi/iznosi, da li ima djecu, da li ima hitne slucajeve i ako zbog tih razloga ti imas opravdanje da ti auto uvijek mora biti blizu haustora, pa maka nepropisno, zato nema i on ta ista prava? Ovim pitanjem ja ne tvrdim da im je lose nego samo pokusavam docarati kako bi tvoj glupavi rezon izgledao u centru grada.
Ja ne moram imati pojma ni ko si ni sta si ali i dalje garantujem da ces, odnosno da bi se poslije prve kazne ispred zgrade bez rijeci poklopio i odvezao auto.
Ponavljanje znao bih ja kako, znao bih ja kako nabolje govori kako bi znao! :lol:
Last edited by goran16v on 19/09/2013 16:11, edited 1 time in total.
johntra

#7784 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

ja ti po posljednji put ponavljam da miješaš kruške i jabuke, upoređujući različite dijelove grada...prvo, opet ponavljam, ljudi su svjesni tih stvari kad gore kupuju stan, oni žele tako da žive...možda bi i ja tako, kad bi imao para, ko zna..
drugo, ne možeš to nikako upoređivati, jer u tim dijelovima grada Titova i ostale ulice su većinom dana pješačka zona, gdje je i inače zabranjeno parkiranje, osim sa odobrenjem...možeš ti i tu kršiti zakon, ali to bar niko do sada konstatno nije pokušavao...nažalost, kao što vidimo u drugim dijelovima grada trotoari se konstatno koriste kao parking, tako da je negdje to i postalo pravilo i pored kazni policije...nisu ovo dupli standardi nikako, nego dvije potpuno različite situacije...
opet bacaš grah sa tim garantovanjem, tako da ću te zamoliti da to preskočiš sljedeći put...
fino sam ti objasnio, postoji udruženo organiziranje građana, postoje peticije i slično...ako to ne upali, postoje blokade ceste, dijela grada, bilo čega...eno, prije nekoliko godina ljudi zaustaviše gradnju zgrade na AP, jer im uzima zelene povrišine...to ti misliš da se ovakvim stvarima ne može ništa postići?
goran16v

#7785 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

johntra wrote:ja ti po posljednji put ponavljam da miješaš kruške i jabuke, upoređujući različite dijelove grada...prvo, opet ponavljam, ljudi su svjesni tih stvari kad gore kupuju stan, oni žele tako da žive...možda bi i ja tako, kad bi imao para, ko zna..
drugo, ne možeš to nikako upoređivati, jer u tim dijelovima grada Titova i ostale ulice su većinom dana pješačka zona, gdje je i inače zabranjeno parkiranje, osim sa odobrenjem...možeš ti i tu kršiti zakon, ali to bar niko do sada konstatno nije pokušavao...nažalost, kao što vidimo u drugim dijelovima grada trotoari se konstatno koriste kao parking, tako da je negdje to i postalo pravilo i pored kazni policije...nisu ovo dupli standardi nikako, nego dvije potpuno različite situacije...
opet bacaš grah sa tim garantovanjem, tako da ću te zamoliti da to preskočiš sljedeći put...
fino sam ti objasnio, postoji udruženo organiziranje građana, postoje peticije i slično...ako to ne upali, postoje blokade ceste, dijela grada, bilo čega...eno, prije nekoliko godina ljudi zaustaviše gradnju zgrade na AP, jer im uzima zelene povrišine...to ti misliš da se ovakvim stvarima ne može ništa postići?
Ja ja cu ti opet ponoviti vrlo prostu stvar, koju je tebi ocugledno problem ili prihvatiti iloi shvatiti:
Stavke i potrebe koje ti nabrajas kao argumente zasto uvijek moras auto blizu ulaza su jednake za SVE i samim time NEMAJU nikakve veze s tim gdje ljudi zive, zabrana parkinga u Kvadrantu nije nista manja niti drugacija od zabrane u sred pjesacke zone na Titovoj.
Naravno da mi ne pada mapamet da preskacem tvoje tarzananje tipa ne bi meme sistem handrio, poslije prve kazne bi se ti uredno i bez rijeci pokupio, a sve sto nabrajas mozes da uradis dok ti je auto propisno parkiran.
johntra

#7786 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

nije isto zabrana koja se odnosi na pola grada, odnosno na pola užeg centra zbog pješačke zone i nemogućnosti da ti isti pješaci idu alternativnim pravcem...osim toga, to je elitni dio grada, gradsko šetalište, centar države, a zabrana postoji i zbog mnogo objekata koji su od državne važnosti, itd...šta je to u Kvadrantu bitno? Zabrana u Kvadrantu je zabrana parkiranja za automobile i nije to nikakva pješačka zona, jer se pješaci imaju kuda kretati, to jeste, postoje alternativni pješačku prolazi i trotoari...sad miješaš kruške i breskve...
bacaj grah i dalje, to ti najbolje ide...ti ako si navikao da se saginješ sistemu, a da ti taj sistem često ništa zauzvrat ne vrati, ja nisam i tu se sva naša priča završava...e sad, opet uzmi grah u ruke...
goran16v

#7787 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Svemu sam se nadao od tebe ali gluposti da nije jednako zabranjeno i jednak prekrsaj parkirati na trotoaru na Titovoj i na trotoaru u Kvadrantu zarad nekih alternativnih pjesackih pravaca, elitnih dijelova i institucija, fakat nisam. Ni za zakon, ni za zdrav razum tu nema razlike. Da ti nacrtam jezikom koji razumijes, kad djete fasuje 40 temp u ponoc, kad treba iznijeti kolica i sve ostalo cime argumentujes zasto auto mora biti blizu pa makar i nepropisno tu nema alternativnih prolaza za pjesake, elite i institucija, ali za tebe ocgledno ima, pa covjeku iz centra auto moze biti 300m dalje, ali tebi ne moze.
Kad elimises te potrebe za koje ne postoje razlike center-necentar, jedina razlika izmedju nas koji ne zivimo u centru i onih koji zive u centru na konto elitizma kojeg pominjes je to sto oni nemaju dzabni parking i sto nemaju parking pred ulazima, a sa zvakog racionalnog covjeka ne postoji ni logika ni razlika zasto bi ti mogao pakrirati na trotoar kad ne nadjes mjesto blizu ulaza, a on ne moze.
Sto se savijanja sistemu tice, ti samo glumis Tarzana po forumu i nista vise, a poslije prve kazne bi se poklopio bez rijeci i parkirao propisno bas kao i ja s tim sto je to za mene postovanje elementarnih saob. propisa koje nema veze sa borbom protiv sistema, a za tebe je to savijanje sistemu.
respo

#7788 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

johntra wrote:
respo wrote: a taj investitor posto nije tu odgovarao opet ce na stupu na sipu na malti na biraj mjesto napraviti zgradu bez parkinga a o problemima nek se brine opstina ili ko vec?

e jebem ti razmisljanje

je li to problem izrađenom kupcu uputiti žalbu, tužbu, bilo šta, pogotovo ako im je bio obećan parking? je li problem vlasti da jednog od investitora kazni, kako bi dali primjer ostalima?
to što je napravio dvije zgrade ili jednu, ostaje samo moje i tvoje nagađanje...možda je bio uslovljen od opštine da napravi X stanova, da bi imao pravo da kupi zemljšte? možda je takav RP? možemo ovako do sutra....
to sve sto si nabrojao ne opravdava ni na kakav nacin nekoga da parkira na trotoaru
sve te zalbe tuzbe prigovore i slicno moze raditi a da parkira pravilno pa makar i 200-300 metara od kuce pa onda nek trazi odstetu i za to kad dodje do toga ako dodje
respo

#7789 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

johntra wrote:

e jebem ti razmisljanje

to sve sto si nabrojao ne opravdava ni na kakav nacin nekoga da parkira na trotoaru
sve te zalbe tuzbe prigovore i slicno moze raditi a da parkira pravilno pa makar i 200-300 metara od kuce pa onda nek trazi odstetu i za to kad dodje do toga
ako dodje
goran16v

#7790 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

respo wrote:
johntra wrote:

e jebem ti razmisljanje

sve te zalbe tuzbe prigovore i slicno moze raditi a da parkira pravilno pa makar i 200-300 metara od kuce pa onda nek trazi odstetu i za to kad dodje do toga
ako dodje
Jok, ne moze! Propisno parkiranje 200m dalje je savijanje sistemu! :lol:
Last edited by goran16v on 19/09/2013 18:52, edited 1 time in total.
respo

#7791 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

johntra wrote:nije isto zabrana koja se odnosi na pola grada, odnosno na pola užeg centra zbog pješačke zone i nemogućnosti da ti isti pješaci idu alternativnim pravcem...osim toga, to je elitni dio grada, gradsko šetalište, centar države, a zabrana postoji i zbog mnogo objekata koji su od državne važnosti, itd...šta je to u Kvadrantu bitno? Zabrana u Kvadrantu je zabrana parkiranja za automobile i nije to nikakva pješačka zona, jer se pješaci imaju kuda kretati, to jeste, postoje alternativni pješačku prolazi i trotoari...sad miješaš kruške i breskve...
bacaj grah i dalje, to ti najbolje ide...ti ako si navikao da se saginješ sistemu, a da ti taj sistem često ništa zauzvrat ne vrati, ja nisam i tu se sva naša priča završava...e sad, opet uzmi grah u ruke...
imaju alternativu i u titovoj i ferhadiji pjesaci isto kao u kvadrantu
nemoj titovom hodaj ulicom mehmeda spahe obalom ili zelenih beretki od hotela europe sve do opstine centar a jos ima i mm baseskije
muha_sa

#7792 Re:

Post by muha_sa »

zdruzdjo wrote:Amsterdam 2001.
Sestra zivjela tamo i bio u posjeti. Parking u bloku gdje je ona zivjela je bio mjesecno nekih 20-ak eura mjesecno i dobijes naljepnicu. Ali to ti nije bila nikakva garancija da ces parkirati pred zgradu. Znalo se desiti da bude parking mjesto 300-400 metara dalje. Ali parking mjesta u bloku je bilo tacno onoliko koliko je prijavljeno. Ukoliko zakasnis sa placanjem tacno prvog, uleti neko drugi i ti gubis naljepnicu, pa onda boga moli da sljedeci mjesec neko zakasni pa da uletis na njegovo mjesto. Imali su neke kao automate koji stampaju naljepnicu. Nekakva kao zgrada opstine.
Ali su bili zaposleni u civilu koji obilaze sve to i ako uleti neki bez naljepnice ili sa isteklom naljepnicom, ti si mogao zovnuti njih i u roku od minute se pojave i zovu policiju.
Cak si mogao platiti i neko osiguranje pa ti oni obilaze auto i paze na isti i snose sve troskove ako se nesto desi. Samo 100 metara od njene zgrade preko mosta je bio besplatni parking oko zgradaaa i tu je bilo sta ti bog da.
A da napomenem sestra nije zivjela ni u kakvom elitnom naselju. Cak naprotiv, stanovi za srednju klasu.
Naravno ovdje je anarhija i neato tako je sci-fi.
ŠveCka :)

pred zgradom moje kcerke ima plato i piše P --to znaci da je slobodan parking--ima jedno desetak-petnest mjesta.
preko puta njene zgrade je škola i ima parking rezervisan za uposlenike škole al je slobodno parkirat od 20-06---tako ja jednu noc dodjem, nema mjesta pred zgradom i pitam kcerku smijem li pred školu--kaže mi, slobodno jer ce muž ujutro kad krene na poso preparkirat. tako i uradim al zet ujutro malkice zakasnio kad cestitka za brisacem :lol: 400 kruna :-) da apsurd bude veci--škola ne radi nit ima uposlenih jer je bio ljetni raspust :lol: :lol: al fino piše od kad do kad smiješ ostavit svoj bibi.

najbolja vaspitna mjera je ona po džepu.
The BEN10

#7793 Re: Re:

Post by The BEN10 »

zdruzdjo wrote:Sestra zivjela tamo i bio u posjeti. Parking u bloku gdje je ona zivjela je bio mjesecno nekih 20-ak eura mjesecno i dobijes naljepnicu. Ali to ti nije bila nikakva garancija da ces parkirati pred zgradu. Znalo se desiti da bude parking mjesto 300-400 metara dalje. Ali parking mjesta u bloku je bilo tacno onoliko koliko je prijavljeno. Ukoliko zakasnis sa placanjem tacno prvog, uleti neko drugi i ti gubis naljepnicu, pa onda boga moli da sljedeci mjesec neko zakasni pa da uletis na njegovo mjesto. Imali su neke kao automate koji stampaju naljepnicu. Nekakva kao zgrada opstine.
Ista stvar u Beču. Plaćaš da možeš parkirati u ulici i to je to...
muha_sa wrote:najbolja vaspitna mjera je ona po džepu.
Tako je. :)
johntra

#7794 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

goran16v wrote:Svemu sam se nadao od tebe ali gluposti da nije jednako zabranjeno i jednak prekrsaj parkirati na trotoaru na Titovoj i na trotoaru u Kvadrantu zarad nekih alternativnih pjesackih pravaca, elitnih dijelova i institucija, fakat nisam. Ni za zakon, ni za zdrav razum tu nema razlike. Da ti nacrtam jezikom koji razumijes, kad djete fasuje 40 temp u ponoc, kad treba iznijeti kolica i sve ostalo cime argumentujes zasto auto mora biti blizu pa makar i nepropisno tu nema alternativnih prolaza za pjesake, elite i institucija, ali za tebe ocgledno ima, pa covjeku iz centra auto moze biti 300m dalje, ali tebi ne moze.
Kad elimises te potrebe za koje ne postoje razlike center-necentar, jedina razlika izmedju nas koji ne zivimo u centru i onih koji zive u centru na konto elitizma kojeg pominjes je to sto oni nemaju dzabni parking i sto nemaju parking pred ulazima, a sa zvakog racionalnog covjeka ne postoji ni logika ni razlika zasto bi ti mogao pakrirati na trotoar kad ne nadjes mjesto blizu ulaza, a on ne moze.
Sto se savijanja sistemu tice, ti samo glumis Tarzana po forumu i nista vise, a poslije prve kazne bi se poklopio bez rijeci i parkirao propisno bas kao i ja s tim sto je to za mene postovanje elementarnih saob. propisa koje nema veze sa borbom protiv sistema, a za tebe je to savijanje sistemu.

haha...jesi to opet bacao grah da vidiš jesam li Tarzan ili nisam? hahah..i šta kaže šareni?
normalno da ima veze gdje je određena lokacija ili nije, ili mi želiš reći da u roku od pet minuta ne bi bilo uklonjeno auto iz Titove, Ferhadije ili bilo koje ulice centra grada koja je šetalište? ne budi smiješan, ili čak šta bolje, pokušaj, pa vidi šta će se desiti...za razliku od ovog slučaja i ovog dijela grada gdje se sad murija, nakon ko zna koliko vremena sjetila da piše kazne...u tome je razlika, samo ti to ne kontaš, nego se držiš neke pravednosti kao pijan plota...i ovdje se vraćamo na ono da je tebi bolje da upražnjavaš svoj život u Švedskoj...žao mi da ovdje takav kapacitet propada...
što se tiče tvoje odbrane centra grada, to sam ti objasnio već...ne mogu više, čak ni da ti nacrtam...da, svi imamo iste potrebe, da i oni imaju dijelova gdje im je besplatan parking...ne svi, ali znali su gdje kupuju stan ili su poletili da budu šminka, ko muha bez glave?
savijaj se ti i dalje, za mene se ne brini...
johntra

#7795 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

respo wrote: to sve sto si nabrojao ne opravdava ni na kakav nacin nekoga da parkira na trotoaru
ako dodje
samo da te pitam, pošto znaš tu mahalu, da li je tu samo jedno auto u prekršaju ili njih minimum 50? da li može doći do situacije da haman svi imaju alternativni parking? naravno da ne može...niti mogu kupiti mjesto, niti iznajmiti garažu...čak i da svi to urade, uvijek će neko biti ko će ostati u prekršaju...u svakom slučaju, bolje im je da se žale...
muha_sa

#7796 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muha_sa »

nisu se u policiji sad sjetili da pišu kazne vec je vracen zakon koji je ne znam kojim cudom il neznanjem bio ad akta :-) tako da se do skoro moglo parkirat gdje ti je klincu cejf a policija nije imala pravo kaznit jer nije po zakonu---bar sam ja tako skonto.
sad raji ostalo u navici da parkiraju na sred ceste pa se iznenade kad im cestitka osvane na brisacu.

kad napisah na sred ceste neko ce mislit da lupam---dodjete pred Bosmal pa pogledajte--od isrctanog pješackog na kojem je auto najmanje još tri auta su vazda na ulici i to na trolejbuskoj trasi.
johntra

#7797 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

ma kako su se vratile kazne, bilo je u početku stihijskog pisanja...sada je to ipak manje, pred kraj mjeseca ili zato što dolaze po pozivu, kad ih neko baš pritisne...imaš masu slučajeva gdje raja i dalje parkira bespravno, iako tu često prođu patrole i pišu kazne...recimo, takva je situacija na trotoraru kod Bristola, stalno pišu i delegati i dalje parkiraju....
goran16v

#7798 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

johntra wrote: haha...jesi to opet bacao grah da vidiš jesam li Tarzan ili nisam? hahah..i šta kaže šareni?
normalno da ima veze gdje je određena lokacija ili nije, ili mi želiš reći da u roku od pet minuta ne bi bilo uklonjeno auto iz Titove, Ferhadije ili bilo koje ulice centra grada koja je šetalište? ne budi smiješan, ili čak šta bolje, pokušaj, pa vidi šta će se desiti...za razliku od ovog slučaja i ovog dijela grada gdje se sad murija, nakon ko zna koliko vremena sjetila da piše kazne...u tome je razlika, samo ti to ne kontaš, nego se držiš neke pravednosti kao pijan plota...i ovdje se vraćamo na ono da je tebi bolje da upražnjavaš svoj život u Švedskoj...žao mi da ovdje takav kapacitet propada...
što se tiče tvoje odbrane centra grada, to sam ti objasnio već...ne mogu više, čak ni da ti nacrtam...da, svi imamo iste potrebe, da i oni imaju dijelova gdje im je besplatan parking...ne svi, ali znali su gdje kupuju stan ili su poletili da budu šminka, ko muha bez glave?
savijaj se ti i dalje, za mene se ne brini...
Naravno da si forumski Tarzan i to ko iz citanke, glumices nekog Waltera do prve kazne, a onda noga!
Pa ti stvarno imas apsurdne rezone da covjek ne povjeruje. Osim tvrdnje da se prekrsaj parkirati nepropisno u Titovoj nije isti kao u Kvadrantu, sad je to veci prekrsaj zato sto ce te tamo odnijeti pauk, a ovamo ce ti "samo" napisati kaznu?????
Sta si objasnio???? Ti samo od sebe pravis cirkus forsiranjem te price o centru jer jedinu stvar koju sam te zamolio da mi objasnis nisi objasnio, a je tvoja logika da nepropisno parkiras auto blizu zgrade, ako ne mozes drugacije, jer mozda mozes imati hitan slucaj, da nesto utovaris/istovaris itd i da parking udaljen 300m nije alternativa, a covjek koji zivi u centru ne moze i za njega parking udaljen 300m jeste alternativa jer ako izbijes iz jednacine te hitne slucajeve nema apsolutno nikakvog razloga niti logike po kojoj nesto sto moze biti ok i alternativa u Titovoj ne moze biti ok i alternativa u Hrasnom.
johntra

#7799 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

sad već postaješ smiješan, da ne kažem žalostan...vidim, dobio sam i drugi nadimak, krenuo te grah... :lol:
kad mi nađeš dio grada u kome se redovno poštuju propisi i u kome svi redovno parkiraju na parkinge, kao pod konac, onda možemo o ovoj priči nastaviti...pokušavaš da ispravljaš nepravde u društvu šupljiranjem i prosipanjem pameti, kao eto, svi su papci, samo si ti gradska raja...što se nisi sjetio da odeš i da vidiš kako je ljudima tamo, da se raspitaš fakat je li to tamo javašluk i papanluk ili ljudi parkiraju tako što moraju? uglavnom, ne kaki više života ti...
nemam više snage ni da ti crtam, jer si samo lik koji se vrti oko istih stvari, non stop, iako ti neko to pokuša objasniti više puta...i onda dolazimo do pitanja, jesi li fakat glup ili se praviš takav?
i da, kad si vidio da fakat alernativni parking može biti problem nama običnim smrtnicima, u jednačinu si brže bolje ubacio centar i tamošnje stanare, da opravdaš svoju glupost sa Alifakovcima i inim naseljima...samo tako nastavi... :thumbup:
akcid

#7800 Re: "Majstori" parkiranja

Post by akcid »

Što se ba ne raspravljate koristeći PP? :?

Ne moramo mi čitati izljeve vaših frustracija i dokazivanja ko je pametniji... :-)
Locked