"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
pogresan smjer

#7501 Re: "Majstori" parkiranja

Post by pogresan smjer »

Image

Image

Image

Image
goran16v

#7502 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

sorcerer wrote:10 maraka kila ,a ucinkovitije je od uhk ulja :) za par sekundi boja se obrise krpom :lol: :lol: :lol: :lol:

Image

Najefikasnije je natopiti krpu ovim i ostaviti na autu!
zdruzdjo

#7503 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zdruzdjo »

sorcerer wrote: e sad vec pricas supljaru ,procitaj malo o tom ulju .....svako kociono ulje je jako higroskopno i obicna voda ga neutralizuje...
jednostavan eksperiment :prospi po betonu i saperi vodom,nece ga ostati nimalo....cak ni fleka....
Znas kako kazu: najskuplja skola je ona koju na svojoj kozi naucis.
Putovanje u hercegovinu tacnije ljubuski dok su bile tablice sa ljliljanima 1998. Ostao nepun sat , dolazim nesto zaljeveno masnjikavo po autu na krovu. Kad sam dosao u sarajevo operem auto, ta-daaaa imam sta vidjeti. Otisao lakireru i on mi objasnio sta je i da to nikad nece kako treba. Uvijek kasnije je bila fleka. Primi farbu ali nije ono kako treba. U dva navrata sam lakirao i na kraju odustao.
eXit.LP

#7504 Re: "Majstori" parkiranja

Post by eXit.LP »

Interesantna logika razmišljanja.

Nepropisno parkiranje je totalno pogrešno, ali uništavanje tuđe imovine i samoinicijativno provođenje neke pravde je ispravno.

Zar nije logičnije da se pozove nadlezna policijska uprava, kazna +- pauk. Jednom, dva puta, treći put nema nepropisno parkiranih auta neko vrijeme. Prvi sljedeći koji se vrati, ponoviti postupak i riješen problem.

Ja iskreno ne vidim veliku razliku između ovih što se imbecilno parkiraju i ovih koji "slučajno" naprave štetu prolazeći pored auta gdje se sasvim normalno moze proći ili zaobići (a da ne spominjem ove što navode neke inovativnije metode), umjesto da nazovu policiju. Čak štaviše, mislim da je manje zlo parkirati se nepropisno (uvijek ima izuzetaka u slučajevima, neki ljudi zaista zasluzuju high five, in a face, with a chair).

Saobraćajni prekršaj < krivično djelo ?
punta

#7505 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

Image Image Image Image

Image Image Image Image

Image Image Image Image

Image Image Image
relax11

#7506 Re: "Majstori" parkiranja

Post by relax11 »

Mislim da su drugo neka kratkotrajna zadrzavanja od 2-3 minute, od parkiranja!

Svima se nama desi da moramo na 1-2 min upaliti sva cetiri.
respo

#7507 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

opet ne mozes ostaviti auto gdje hoces kao sto ovi na slikama vecinom rade

posebno na pjesackom kad je paralelno sa "glavnom" ulicom pa kad izlazis moras praviti radijus kao da vozis kamion a da ne pricam o nepreglednosti
zdruzdjo

#7508 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zdruzdjo »

Ja napisah da od policije nista nisam imao i da sam se posvadjao jednom sa policijom i to ni kriv ni duzan samo sto sam htio da izadjem sa parkinga, a ti kazes da zovem policiju. Mislim, fakat gdje zivis.
A pauka ne mozes ti zvati nego zovnes policiju pa tek onda oni zovu pauka.
Problem nisu padobranci koji dodju 10-15 minuta i razgule, nego oni kojima je navika da budu dzukele tu kod moje zgrade.
Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
eXit.LP

#7509 Re: "Majstori" parkiranja

Post by eXit.LP »

Ma najbolje je da svak provodi zakon kako misli da je najbolje. Anarhija je zakon : )
zdruzdjo

#7510 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zdruzdjo »

eXit.LP wrote:Ma najbolje je da svak provodi zakon kako misli da je najbolje. Anarhija je zakon : )
Samo da te pitam? Jeli mislis da ovakva grupa postoji u na nakom portalu od npr grada berna ili zeneve u svicarskoj.

Da nije anarhija ovakva grupa ne bi ni postojala.
Od zlatarske ulice do hotela europa ima 10-ak parking mjesta za invalide a na njima mozda dva-tri auta od istih, ostalo nisu, a 30 metara dalje denis ima 10 stolova od svog kafea na trotoaru i djelom ceste, a onda na 5 metara dalje stoje dva tri terenca parkirana na djelu za taxi vozila, a kod pravoslavne crkve stoji policajac koji pusi...hmm. daj neko ime "ovome" svemu, pa da idemo dalje
forum@sh

#7511 Re: "Majstori" parkiranja

Post by forum@sh »

@punta,

jarane, pravac MUP i traži kakvog honorarnog posla. :lol: :lol: :lol:

Ti to na hinjaka odrađuješ. 8-) :thumbup:
eXit.LP

#7512 Re: "Majstori" parkiranja

Post by eXit.LP »

A kad djeci mobitele otimaju po tramvajima i prijete im nozevima, onda takvih junaka koji su svu silu i pamet svijeta pokupili nema nigdje. Mani se te politike. Da je bez vlasti bolje, ne bi je bilo.

Ogrebeš nekome auto, dođu 3 gora od njega, ogrebeš i njima doći će još po 3 za svakog. Ali će se desiti da će neko ko čitav zivot parkira normalno i u situaciji je da mora iz bilo kojeg razloga stati tu gdje je stao i napraviš mu više štete nego što bi mu kazna napravila, a sigurno je da će ga kazna više opametiti nego taj tvoj pokus.

Da ne rasturam temu. Pogrešno parkiranje NE, samoinicijativno uništavanje tuđe imovine NE, pogotovo hinjski i to dobro probrana auta, da slučajno nije od nekog guzonje ili kriminalca, takva se ne diraju taman da glavnu ulicu zatvore...
forum@sh

#7513 Re: "Majstori" parkiranja

Post by forum@sh »

eXit.LP wrote:A kad djeci mobitele otimaju po tramvajima i prijete im nozevima, onda takvih junaka koji su svu silu i pamet svijeta pokupili nema nigdje. Mani se te politike. Da je bez vlasti bolje, ne bi je bilo.

Ogrebeš nekome auto, dođu 3 gora od njega, ogrebeš i njima doći će još po 3 za svakog. Ali će se desiti da će neko ko čitav zivot parkira normalno i u situaciji je da mora iz bilo kojeg razloga stati tu gdje je stao i napraviš mu više štete nego što bi mu kazna napravila, a sigurno je da će ga kazna više opametiti nego taj tvoj pokus.

Da ne rasturam temu. Pogrešno parkiranje NE, samoinicijativno uništavanje tuđe imovine NE, pogotovo hinjski i to dobro probrana auta, da slučajno nije od nekog guzonje ili kriminalca, takva se ne diraju taman da glavnu ulicu zatvore...
A što se ti jarane nađe prozvan??? :?
Da se nisi pronaš'o na nekoj od slika? :roll:

Lik ne uništava već slika, i zato bi mog'o ko stalker u murji radit, dojave sistemi..
A ostalo stoji, ko biva ppk si ako se loše parkiraš, a nisi ppk ako otkineš retrovizor ili se 'potpišeš' po vratima!

Nisam jednom kružio ko idiot po parkingu, a trotoari i z. površine gdje god se okreneš, naročito N. grad.
goran16v

#7514 Re:

Post by goran16v »

zdruzdjo wrote:
eXit.LP wrote:Ma najbolje je da svak provodi zakon kako misli da je najbolje. Anarhija je zakon : )
Samo da te pitam? Jeli mislis da ovakva grupa postoji u na nakom portalu od npr grada berna ili zeneve u svicarskoj.

Da nije anarhija ovakva grupa ne bi ni postojala.
Od zlatarske ulice do hotela europa ima 10-ak parking mjesta za invalide a na njima mozda dva-tri auta od istih, ostalo nisu, a 30 metara dalje denis ima 10 stolova od svog kafea na trotoaru i djelom ceste, a onda na 5 metara dalje stoje dva tri terenca parkirana na djelu za taxi vozila, a kod pravoslavne crkve stoji policajac koji pusi...hmm. daj neko ime "ovome" svemu, pa da idemo dalje
Da dodam obaveznog crvenog Jaguara DE tabli na samom uglu sa Strossmayerovom ako se kockasta glava nije vratila tamo gdje bi za onakvo pariranje morao prodati bubreg da namiri kazne.
punta

#7515 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

Image

Image Image
evo ova stoperka je parkirala da bi pojale picu drotovi su naisli stali iza auta i pitali cije je ona se javila
rekli joj da pomakne ona rekla necu napisimi kaznu pa cu pomac pitali su je za ime i onda su poceli da se nabacuju
i na kraju su otisli a da ona nije pomakla auto i na odlasku im je rekla fala

Image

Image
4m3l

#7516 Re: "Majstori" parkiranja

Post by 4m3l »

"Punta" vidim svasta slikas, da te pitam, je li ti itko ikad srao sto slikas njih i njova auta :D ?
punta

#7517 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

4m3l wrote:"Punta" vidim svasta slikas, da te pitam, je li ti itko ikad srao sto slikas njih i njova auta :D ?
punta wrote:
Nabucco wrote:
P.S Ja/Mi imam pravo slikati sta hocu i koga hocu na javnim povrsinama..
Osim u ovom slucaju
Image

zato ja kad slikam u jednoj ruci slikalo u drugoj noz ili sarafciger zavisi kako kad sta ponesem ali vazno da je vidljivo istaknut pa sta bude

a najdraze mi kad ulovim da sjedi u autu ili ulazi izlazi iz auta

zato kad me vide gledaju me onako cudno :lol: :lol: :lol:
imam lud da sam papir :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
4m3l

#7518 Re: "Majstori" parkiranja

Post by 4m3l »

punta wrote:
4m3l wrote:"Punta" vidim svasta slikas, da te pitam, je li ti itko ikad srao sto slikas njih i njova auta :D ?
punta wrote:
Nabucco wrote:
P.S Ja/Mi imam pravo slikati sta hocu i koga hocu na javnim povrsinama..
Osim u ovom slucaju
Image

zato ja kad slikam u jednoj ruci slikalo u drugoj noz ili sarafciger zavisi kako kad sta ponesem ali vazno da je vidljivo istaknut pa sta bude

a najdraze mi kad ulovim da sjedi u autu ili ulazi izlazi iz auta

zato kad me vide gledaju me onako cudno :lol: :lol: :lol:
imam lud da sam papir :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
je li i zajebano izgledas ? 60kg 190cm :D ?
punta

#7519 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

ma ne
kad vidis nekog a da nije elektricar a ni mesar
znaj da sam ja

dopuna
to si vidio nekog drugog
4m3l

#7520 Re: "Majstori" parkiranja

Post by 4m3l »

punta wrote:ma ne
kad vidis nekog a da nije elektricar a ni mesar
znaj da sam ja
ma poznat cu te ja po sarafcigeru koji viri iz dzepa...

Od sutra i ja slikam, ako fasujem od nekog ti ces biti kriv :D

Dopuna: nisam ja nikog vidio, ono "zajeban izgled, 60kg 190cm" sam bezveze napisao ..
sorcerer

#7521 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sorcerer »

punta wrote: kad vidis nekog a da nije elektricar a ni mesar
znaj da sam ja
da nisi keramicar ? :P
Nermin_BH

#7522 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Nermin_BH »

Bruku ih stane na sred ceste izbaci sva 4 i misli da je rijesio problem.
punta

#7523 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

gladan je

Image
johntra

#7524 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

Samo da pohvalim PU Novo Sarajevo na brzini...lola sa četvorkom karavan, lafo neki majstor za nešto, parkirao drito ispred ulaza da bi kao pravio neku reklamu na frizerskom...i naravno, ostavio 50 cm prostora za prolaz ljudi...rekoh, haj baš da probam da zovnem muriju....nazovem i kažem, kad eto patrole za pet minuta... :D
natjerali ga da pomjeri auto, nisu kaznu pisali, jer tu inače parkiraju stanari na jednom dijelu, gdje nikome ne smetaju...vjerovatno im se vadio da ima velike merdevine, pa mu teško dalje nositi...
sorcerer

#7525 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sorcerer »

johntra wrote:lafo neki majstor za nešto..
parking majstor :lol: :lol: :lol:
Locked