"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
neki

#7426 Re: "Majstori" parkiranja

Post by neki »

Ovaj poluvjernik još nije odustao
Emir92

#7427 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Emir92 »

@ObserverMode koliko je dzamija u Sarajevu ja mslm gdje god da radis da ti ne treba ni 10min pjeske do jedne od dzamija cak sto vise prije ces doci pjeske nego autom :D :run:
Labirint

#7428 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Labirint »

Sta se primate, pa vidite da je frajer mrtva loziona ba,
gdje ce neko ovako "zaozbiljno" razmisljati fkt :D :-)
drugi_profil

#7429 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drugi_profil »

Labirint wrote:Sta se primate, pa vidite da je frajer mrtva loziona ba,
gdje ce neko ovako "zaozbiljno" razmisljati fkt :D :-)
Na zalost, cini se da ja strogo ozbiljan. :-)
Cholina_Lokica

#7430 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

Papak osvanuo na temi pa mu vokri :lol: (ne mogu reci polupapak, pokazao se u punom sjaju papanluka)
Nabucco

#7431 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Nabucco »

Da li su svi papci vako' glupi ili se ovaj ObserverMode istice :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S molim te mi reci sta vozis i bar 2-3 broja registracije, pa da vidis smijem slikati :lol:
klaki

#7432 Re: "Majstori" parkiranja

Post by klaki »

Jebo ti one građane iz nama drage šume kakvi su ovi naši građani :lol:
drugi_profil

#7433 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drugi_profil »

Kad odem u onaj Tus u Lukavici, svako auto parkirano u svom prostoru, za razliku od npr. glavnog Merkatora gdje se ko biva skupljaju kupci iz elite drustva.
Laplace

#7434 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

quarterback wrote:ja se samo pitam kada ce osvanuti dan kada ce drzava manjak u kasi poceti popunjavati tako sto ce poslati 20 drotova sa aparatom po gradu u setnju i nakon toga isporuciti cestitke...

vjerovatno za jedno 150 godina
Dodaj još koju nulu. 1500 godina minimalno.
ObserverMode

#7435 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ObserverMode »

Cholina_Lokica wrote:Papak osvanuo na temi pa mu vokri :lol: (ne mogu reci polupapak, pokazao se u punom sjaju papanluka)
Ne znam o čemu govoriš, ja uopšte nisam iz Sarajeva.
zdruzdjo

#7436 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zdruzdjo »

Nabucco wrote: P.S molim te mi reci sta vozis i bar 2-3 broja registracije, pa da vidis smijem slikati :lol:
Isto sam ga htio "zamoliti".

E jexxx ti zivot kad su "ovi" culi za pink floyd.
Mada, kad dodje vikend krv proljkuca pa se parkiraju ljubimci na livadu, a onda idu refkini jarani, sateliti....pa se bosom nogom zagazi u travu i kolce povede a sve maramicom u krug omlati se koja MB pivka u plasticnoj dvoguzoj.... Onda opet ponedeljak pa smo "fina raja" koja ne "suje" Alaha, koja ne pije jer znas "vjera mi ne dozvoljava", pije espreso sa mlijekom jer je ova normalna ostrog ukusa (pa normalno kad je cijeli zivot pio samo onu iz dzezve, a najsretniji bi bio kad bi mu u michel-u donijeli dzezvu i fildzane) parkira ljubimca negdje da je na oko i da se moze diviti dok kljucevi od istog stoje ponosno na stolu pored telefona koji zazvoni neku nazovi melodiju iz rodne grude...
Jebem ti karadzicu sve redom sta si mi utjerao u grad da ja isti zrak udisem sa njima.
Don Zivconi

#7437 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Don Zivconi »

Image

Heroj :lol:

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
drugi_profil

#7438 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drugi_profil »

Ovom je tacno sevap demolirat auto. Pa vidi rampu za invalide.
Steta sto nisi i tablicu uhvatio.
semirsar

#7439 Re: "Majstori" parkiranja

Post by semirsar »

ObserverMode wrote:
Cholina_Lokica wrote:Papak osvanuo na temi pa mu vokri :lol: (ne mogu reci polupapak, pokazao se u punom sjaju papanluka)
Ne znam o čemu govoriš, ja uopšte nisam iz Sarajeva.
:mrgreen: kontamo mi da ne kontas ti, jer da kontas ne bi bio "podoban" da budes tu dje si. I zna se da nisi iz raj'voSa, provalio si se k'o niko... :evil:
drugi_profil

#7440 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drugi_profil »

Ima on vec postova na ovoj temi u kontru od svih evo nedavnog okrsaja koji pocinje odavde:
http://www.klix.ba/forum/majstori-parki ... l#p9013182
pogresan smjer

#7441 Re: "Majstori" parkiranja

Post by pogresan smjer »

Da li je nekome poznato, da li policija može / smije koristiti ove slike kao dokaze i da piše kazne ovima gdje se tablice vide, u tom slučaju će trud ovih koji slikaju biti nagrađen. :sax:

druga stvar, nije mi jasno kako se ne nađe policija da čisti i sređuje vozila koja dolaze recimo petkom na džumu kod fahdove džamije. ne može me niko ubjediti da oni imaju pravo (čak ni observer koji je vjerovatno redovni posjetilac tamo). Ako odlučiš da klanjaš džumu u navedenoj džamiji, pa lijepo dođi ranije i običi oko b faze, pa ima maltene prazan parking iznad SOS centra, ima parking iznad brkić petrol pumpe, ima parkinga ispod džamije na vojničkom, .... Znam da će biti onih koji se brane "neznanjem", ali to nije opravdanje. Dođi ranije, i traži mjesto ili nemoj doći autom. Ne daj Bože požara recimo kod kulturnog centra iznad džamije, vatrogasni kamion ne bi mogao proći od silnih vozila.

Treća stvar koja me jako iritira je čak levatsko parkiranje i u vrijeme kada nije džuma. Recimo, vrijeme jacije, dolaze "veliki muslimani" da klanjaju i parkiraju na parkingu između dva reda parkiranih vozila (nadam se da razumijete, nemam sliku nažalost). Nedaj Bože hitnog slučaja, čovjek kojeg "veliki musliman" blokira ne bi mogao izvesti svoje auto. Jedne prilike sam bio svjedok da žena nije mogla izaći sa svojim autom. Jedan komšija koji je bio parkiran do njenog auta je otišao po ključeve i pomjerio svoje vozilo (regularno parkirano) kako bi ova žena izašla, inače ne bi mogla nikako.

Malo sam se možda zanjeo u ovom postu, da se razumijemo, i ja sam posjetilac fahdove dzamije ( da neko ne kaze nesto loše) , i jako je ruzno vidjeti da zbog pojedinaca ljudi pljuju i po onima koji to ne zaslužuju.
zdruzdjo

#7442 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zdruzdjo »

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... Wuh3xD5jrI

glede ovih osvjestenih od 92/93 pa na ovamo
da ne bude da je off topic ima parkiranih nakaradno.
ali pjesma u pozadini brise sve to. a bogati otvaranje jednog objekta za intimu jednog nacionalno osvjestenog.
zdruzdjo

#7443 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zdruzdjo »

pogresan smjer wrote:Da li je nekome poznato, da li policija može / smije koristiti ove slike kao dokaze i da piše kazne ovima gdje se tablice vide, u tom slučaju će trud ovih koji slikaju biti nagrađen. :sax:

druga stvar, nije mi jasno kako se ne nađe policija da čisti i sređuje vozila koja dolaze recimo petkom na džumu kod fahdove džamije. ne može me niko ubjediti da oni imaju pravo (čak ni observer koji je vjerovatno redovni posjetilac tamo). Ako odlučiš da klanjaš džumu u navedenoj džamiji, pa lijepo dođi ranije i običi oko b faze, pa ima maltene prazan parking iznad SOS centra, ima parking iznad brkić petrol pumpe, ima parkinga ispod džamije na vojničkom, .... Znam da će biti onih koji se brane "neznanjem", ali to nije opravdanje. Dođi ranije, i traži mjesto ili nemoj doći autom. Ne daj Bože požara recimo kod kulturnog centra iznad džamije, vatrogasni kamion ne bi mogao proći od silnih vozila.

Treća stvar koja me jako iritira je čak levatsko parkiranje i u vrijeme kada nije džuma. Recimo, vrijeme jacije, dolaze "veliki muslimani" da klanjaju i parkiraju na parkingu između dva reda parkiranih vozila (nadam se da razumijete, nemam sliku nažalost). Nedaj Bože hitnog slučaja, čovjek kojeg "veliki musliman" blokira ne bi mogao izvesti svoje auto. Jedne prilike sam bio svjedok da žena nije mogla izaći sa svojim autom. Jedan komšija koji je bio parkiran do njenog auta je otišao po ključeve i pomjerio svoje vozilo (regularno parkirano) kako bi ova žena izašla, inače ne bi mogla nikako.

Malo sam se možda zanjeo u ovom postu, da se razumijemo, i ja sam posjetilac fahdove dzamije ( da neko ne kaze nesto loše) , i jako je ruzno vidjeti da zbog pojedinaca ljudi pljuju i po onima koji to ne zaslužuju.

:thumbup: :bih:
sve si rekao
muha_sa

#7444 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muha_sa »

ObserverMode wrote:Kao što je poznato na ovom forumu se odavno skupljaju petokrakaši na baterije, tako da me ova organizovana hajka ni najmanje ne iznenađuje. Naravno, radni i vrijedni ljudi uz to i dobri muslimani okupljaju se na nekim drugim forumima i ne žele da se petljaju sa prepotentnom manjinom kojoj je definicija grada Sarajevo iz doba diktature. Međutim, moja politika je da namjerno uskočim u gnijezdo pomenutih petokrakaša i pošamaram ih neoborivim argumentima zbog kojih oni postaju još više nervozni i počinju da vješaju neke crvene zastave preko zgrada i pozivaju na opštu mobilizaciju. Umislili su da su neka većina pa kad se pokaže da ih nema ni šaka jada onda kukaju nad svojom sudbinom. Za to vrijeme pošteni ljudi i radnici će dakako raditi, dobijati dopust za džumu i dakako parkirati se na polutravu ako nema mjesta na parkingu, a Štukan i njegova urbana raja će kukati na ovom i sličnim forumima jer su lijeni i besposleni, za šta su u neko ranije vrijeme bivali dobro nagrađeni, a danas to nije slučaj.
pojasni--molio bih te :)

razumijem da je ljudski griješit al je ljudski i popricat sam sa sobom pa skontat da se pogriješilo pa i priznat grešku al jok, valja se prepucavat i to na nekom forumu, pa još i prijetit kako bi ko eto nekog nešto :-) ne kontam--do mene je.
ObserverMode

#7445 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ObserverMode »

Hrpa petokrakaša ne popušta. Onaj spominje nekakvo gaženje Bosne, onaj se ibreti što seljak poput mene sluša Pink Floyd, ostali pokušavaju biti duhoviti, valjda je to neki maksimum urbanog Sarajeva. E pa ako je to maksimum onda fino zamolite građane Novog Pazara i Sjenice da malo gušće nasele grad jer očito da nisu to uradili u dovoljnom broju čim se ovakav polusvijet arlauče u ovolikom broju. Izgleda da je vrlo teško promijeniti mentalitet potomaka onih koji su se sredinom prošlog vijeka skotrljali s olimpijskih planina pa su sad utripovali da su urbana raja. O tome najbolje govori podatak da je u Sarajevu (današnji KS) krajem WW2 živilo jedva preko 100,000 ljudi, a danas ih ima pola miliona. Ili su Sarajlije imale pod desetero djece u prosjeku ili su petokrakaši igmansku i jahorinsku goru nakon onog rata zamijenili dolinom Miljacke, trećeg nema.

Što se mene tiče, kad sam rekao da nisam iz Sarajeva mislio sam da uopšte ne živim u Sarajevu, nikad nisam živio tamo, ali vrlo često rado dođem i uvijek ali uvijek naiđem na neke fine ljude nikako na ove prepotentne ublehe sa foruma, valjda se kriju negdje. Živim u čaršiji gdje je džuma bila i ostala društvena norma broj jedan pa čak i onda kad to nije bilo popularno. Tu ljudi otvaraju kapije da se parkiraju oni koji nemaju gdje kad je džuma, a nema naravno nikakvih problema da se neko parkira na trotoar, ispred ovog ili onog na sat vremena jer opština dakako nije obezbijedila dovoljno parking prostora. Naravno, da ima neki umišljeno-urbani tip koji je neprecizno pomislio da radi toga ljude može linčovat', ne bi se dobro proveo, jer čaršija ne voli takve, a ja pogotov.

Zato je moj cilj da se o ovom naširoko raspravlja ne bi li neko ko ide u te džamije, gdje neki Goran nemusliman slika i kasnije izlaže ruglu poštene ljude, vidio ovo pa da slijedeći put dočeka Gorana onako kako zaslžuje, a da klix priča o nekom vandalu koji se drzn'o da poštenog građanina Gorana propusti kroz šake jer je slikao takav teški papanluk kakav je parkiranje automobila tamo gdje nije predviđeno iako na predviđenom nema mjesta. Prošlo je vrijeme kad su se Gorani iživljavali na muslimanima u BiH, a pogotov u Sarajevu. Nek nemusliman Goran ne misli da ga čeka išta bolje u budućnosti.
Naslovnica

#7446 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Naslovnica »

ObserverMode wrote:Hrpa petokrakaša ne popušta. Onaj spominje nekakvo gaženje Bosne, onaj se ibreti što seljak poput mene sluša Pink Floyd, ostali pokušavaju biti duhoviti, valjda je to neki maksimum urbanog Sarajeva. E pa ako je to maksimum onda fino zamolite građane Novog Pazara i Sjenice da malo gušće nasele grad jer očito da nisu to uradili u dovoljnom broju čim se ovakav polusvijet arlauče u ovolikom broju. Izgleda da je vrlo teško promijeniti mentalitet potomaka onih koji su se sredinom prošlog vijeka skotrljali s olimpijskih planina pa su sad utripovali da su urbana raja. O tome najbolje govori podatak da je u Sarajevu (današnji KS) krajem WW2 živilo jedva preko 100,000 ljudi, a danas ih ima pola miliona. Ili su Sarajlije imale pod desetero djece u prosjeku ili su petokrakaši igmansku i jahorinsku goru nakon onog rata zamijenili dolinom Miljacke, trećeg nema.

Što se mene tiče, kad sam rekao da nisam iz Sarajeva mislio sam da uopšte ne živim u Sarajevu, nikad nisam živio tamo, ali vrlo često rado dođem i uvijek ali uvijek naiđem na neke fine ljude nikako na ove prepotentne ublehe sa foruma, valjda se kriju negdje. Živim u čaršiji gdje je džuma bila i ostala društvena norma broj jedan pa čak i onda kad to nije bilo popularno. Tu ljudi otvaraju kapije da se parkiraju oni koji nemaju gdje kad je džuma, a nema naravno nikakvih problema da se neko parkira na trotoar, ispred ovog ili onog na sat vremena jer opština dakako nije obezbijedila dovoljno parking prostora. Naravno, da ima neki umišljeno-urbani tip koji je neprecizno pomislio da radi toga ljude može linčovat', ne bi se dobro proveo, jer čaršija ne voli takve, a ja pogotov.

Zato je moj cilj da se o ovom naširoko raspravlja ne bi li neko ko ide u te džamije, gdje neki Goran nemusliman slika i kasnije izlaže ruglu poštene ljude, vidio ovo pa da slijedeći put dočeka Gorana onako kako zaslžuje, a da klix priča o nekom vandalu koji se drzn'o da poštenog građanina Gorana propusti kroz šake jer je slikao takav teški papanluk kakav je parkiranje automobila tamo gdje nije predviđeno iako na predviđenom nema mjesta. Prošlo je vrijeme kad su se Gorani iživljavali na muslimanima u BiH, a pogotov u Sarajevu. Nek nemusliman Goran ne misli da ga čeka išta bolje u budućnosti.
:thumbup: :kiss: :sax:
semirsar

#7447 Re: "Majstori" parkiranja

Post by semirsar »

ObserverMode wrote:Hrpa petokrakaša ne popušta. Onaj spominje nekakvo gaženje Bosne, onaj se ibreti što seljak poput mene sluša Pink Floyd, ostali pokušavaju biti duhoviti, valjda je to neki maksimum urbanog Sarajeva. E pa ako je to maksimum onda fino zamolite građane Novog Pazara i Sjenice da malo gušće nasele grad jer očito da nisu to uradili u dovoljnom broju čim se ovakav polusvijet arlauče u ovolikom broju. Izgleda da je vrlo teško promijeniti mentalitet potomaka onih koji su se sredinom prošlog vijeka skotrljali s olimpijskih planina pa su sad utripovali da su urbana raja. O tome najbolje govori podatak da je u Sarajevu (današnji KS) krajem WW2 živilo jedva preko 100,000 ljudi, a danas ih ima pola miliona. Ili su Sarajlije imale pod desetero djece u prosjeku ili su petokrakaši igmansku i jahorinsku goru nakon onog rata zamijenili dolinom Miljacke, trećeg nema.

Pusti se ti Gorana, nije on jedini koji ti rece da si papak evo i ja ti opet velim ostani u svojoj carsiji i budi tamo glavni papak a ne u raj'voSa se qrcit' i silu prosipat' mog'o bi se iznenadit' jer nisu svi petokrakasi niti su se ofarbali u periodu 92/93 ali su za razliku od tebe normalni insani bili i ostali

I da dodam, u raj'voSa su svi moji oduvjek isli normalno u dzamiju ko ti je kriv sto je tebi tvoj carsijski partijski komesar branio
goran16v

#7448 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

*ebe se Goranu za njega, vise je nego jasno da je to jedan klasicni idiot!
ObserverMode

#7449 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ObserverMode »

semirsar wrote: Pusti se ti Gorana, nije on jedini koji ti rece da si papak evo i ja ti opet velim ostani u svojoj carsiji i budi tamo glavni papak a ne u raj'voSa se qrcit' i silu prosipat' mog'o bi se iznenadit' jer nisu svi petokrakasi niti su se ofarbali u periodu 92/93 ali su za razliku od tebe normalni insani bili i ostali

I da dodam, u raj'voSa su svi moji oduvjek isli normalno u dzamiju ko ti je kriv sto je tebi tvoj carsijski partijski komesar branio
Ti to ko sad neki šatro opasan predstavnik petokrakaša, ko ti bi se nešto tu konfrontir'o meni.

Nema u mojoj čaršiji glavnih, nismo mi naučili da poštujemo diktatore od Lagumdžije starijeg do Tita Zakletve.

Neću da ostanem u svojoj čaršiji, namjerno ću doć da živim u Sarajevo i čekat papke sa aparatima pred džamijom.

Ako si ti predstavnik normalnog insana onda je Sarajevu potrebna ozbiljna intervencija u vidu većeg doseljavanja ljudi iz Sandžaka da neutrališe petokrkaška urbana razmišljanja.
Nabucco

#7450 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Nabucco »

ObserverMode wrote:ki šatro opasan predstavnik petokrakaša, ko ti bi se nešto tu konfrontir'o meni.

Nema u mojoj čaršiji glavnih, nismo mi naučili da poštujemo diktatore od Lagumdžije starijeg do Tita Zakletve.

Neću da ostanem u svojoj čaršiji, namjerno ću doć da živim u Sarajevo i čekat papke sa aparatima pred džamijom.

Ako si ti predstavnik normalnog insana onda je Sarajevu potrebna ozbiljna intervencija u vidu većeg doseljavanja ljudi iz Sandžaka da neutrališe petokrkaška urbana razmišljanja.

Jedva cekam... :lol: :lol: :lol: Samo naziv auta, boja, tablice i cekaj :lol: :lol: :lol: :lol:
Locked