Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dope_Man wrote:Malo ''off'' trenutne teme, ali ipak se tice javnih parkinga. Danas prosetah Vilsom i primjetim da su ulici koja ide od parlamenta na Vils, gdje su nedavno asfaltirali krajeve ulice jer su od dugogodisnjeg parkiranja nastali krateri, iscrtali i nove linije za parking mjesta.
Sve super, sve OK.. osim sto su na obje strane ulice linije zauzele bar 30% trotoara, dakle bukvalno su nacrtana parking mjesta s obje strane ulice tako da zauzimaju i trotoar. Koja je to logika?
Pa mozda je predvidjeno da se jednom stranom vozila nagazi na trotoar.
Dope_Man wrote:Malo ''off'' trenutne teme, ali ipak se tice javnih parkinga. Danas prosetah Vilsom i primjetim da su ulici koja ide od parlamenta na Vils, gdje su nedavno asfaltirali krajeve ulice jer su od dugogodisnjeg parkiranja nastali krateri, iscrtali i nove linije za parking mjesta.
Sve super, sve OK.. osim sto su na obje strane ulice linije zauzele bar 30% trotoara, dakle bukvalno su nacrtana parking mjesta s obje strane ulice tako da zauzimaju i trotoar. Koja je to logika?
Pa mozda je predvidjeno da se jednom stranom vozila nagazi na trotoar.
Imas vec takvih parking mjesta po Sarajevu, a i evropi, koliko hoces.
Ma OK, ako je predvidjeni i sve.. mada mislim da su prije restauracije bila auta s obje strane na ulici i da nije smatalo saobracaju (koji je svakako skoro nepostojeci na tom dijelu ulice). Vidjao sam i ranije, ali mi je i dalje izgledalo tako besmisleno. Valjda bolje onda skratiti zvanicno trotoar, pa imati sirinu na ulici potrebnu za parking i tako da znas na cemu si (kao na toj slici gdje se jasno vidi da se trotoar suzava).
haj sto su blokiral trotoar i izlaz sa parkinga... al skljocaju raju evo pola sata ne znam kako ovo funkcionise al ja mislim da je povalio bar 20 auta do sad. vidi se kako raja koci kad prodju pored njih al kasno
DoradO wrote:haj sto su blokiral trotoar i izlaz sa parkinga... al skljocaju raju evo pola sata ne znam kako ovo funkcionise al ja mislim da je povalio bar 20 auta do sad. vidi se kako raja koci kad prodju pored njih al kasno
Mene je vazda strah da mi u drugom gradu pauk ne podigne auto, kontam, ako ga odnese, ku'ću, šta ću
Ovdje znam gdje odvezu ta auta, al u drugim gradovima ne znam ni koga bih zvao
Bilo bi čačkanja po internetu
Throttle wrote:Mene je vazda strah da mi u drugom gradu pauk ne podigne auto, kontam, ako ga odnese, ku'ću, šta ću
Meni su u Zadru neki dan brisace polomili i pokusali retrovizore, ali na kraju samo poklopac sa jednog otkinut i pljuvali po staklima... u sred dana u trznom centru
Dobro je pa nije nesto ostro uz sebe imao
"... Govoreći o informaciji koja se tiče naplate parkinga za sve, rekao je da oni pripadaju lokalnoj zajednici.
"Ova vlada to spušta lokalnoj zajednici na osnovu presude Ustavnog suda. Pa nismo ludi da svim ljudima naplaćujemo parking. Kako je moguće da neko plasira tu priču pa da se na nju nakači predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a s mora", upitao je on.
"... Govoreći o informaciji koja se tiče naplate parkinga za sve, rekao je da oni pripadaju lokalnoj zajednici.
"Ova vlada to spušta lokalnoj zajednici na osnovu presude Ustavnog suda. Pa nismo ludi da svim ljudima naplaćujemo parking. Kako je moguće da neko plasira tu priču pa da se na nju nakači predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a s mora", upitao je on.
Da li ovo znaci da od najava nema nista?
Pa politički ova izjava zvuči odlično. Kifla spašava narod i krivi medije i opoziciju..
Ali, vrag je u detalju. Jer Kifla više neće odlučivati o javnom parkiranju. I šta će se, ili neće naplaćivati. To će sada općine odlučivati u skladu sa svojim potrebama.
Za početak će najvjerovatnije pokušati srediti mjesta gdje se građani najviše žale. Sumnjam da će nešta sveobuhvatno ići.
Throttle wrote:Mene je vazda strah da mi u drugom gradu pauk ne podigne auto, kontam, ako ga odnese, ku'ću, šta ću
Meni su u Zadru neki dan brisace polomili i pokusali retrovizore, ali na kraju samo poklopac sa jednog otkinut i pljuvali po staklima... u sred dana u trznom centru
Dobro je pa nije nesto ostro uz sebe imao
_Reds_ wrote:Ja sam spreman palacati neku normalnu cifu ispred svoje zgrade, ali da imam parkibng.
Ovo od drugih koji tu prakiraju, jer dodju na kafe ili poslom, nikad parkiga nema.
Bice i to vrlo brzo. Jednosmjerne su se vec iscrtale u pojedinim naseljima, i imaces opciju da zakupis jedno parking mjesto. Ove kahvedzije nece moci vise po cijeli dan uzutpirati parking prostor za dzabe.
Dva majstora u "Merkatoru"... Najveca u tom momentu, mislim ono tamo je uvijek puno raznih pacijenata, barem 8 koji su nagazili preko linije do 15-ak cm nisam ni slikao, samo ove "istaknutije"...