"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
kafanski_covjek

#15501 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kafanski_covjek »

holowey wrote:
Leon16v wrote:Image

Biciklisticka staza, Vilsonovo setaliste, iz jednog snimka sa yt.
daleko od toga da podrzavam ovakvo parkiranje, ali oba auta imaju neke naljepnice (moguce za invalide) i zaustavljena su ispred firme za ortopedska pomagala... zasto firma u koju dolaze ljudi po takva mogala nema obezbijedjen parking?

ali kada pogledas prema grbavickoj vidjeces isto tako parkirane ispred trafike, pekare, kafane, stambene zgrade... jbg, ovoj dvojici mogu progledati kroz prste, ali kada prolazim na biciklu pa lola deset metara ispred mene zajase na stazu, e takvom zapalit' auto
ima parking malo vise (od skole) gdje imaju mjesta za vozila koja dolaze u tu firmu ali od radnika te firme nisu u mogucnosti jer parkiraju svoja privatna vozila
amar1994

#15502 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amar1994 »

kafanski_covjek wrote:
holowey wrote:
Leon16v wrote:Image

Biciklisticka staza, Vilsonovo setaliste, iz jednog snimka sa yt.
daleko od toga da podrzavam ovakvo parkiranje, ali oba auta imaju neke naljepnice (moguce za invalide) i zaustavljena su ispred firme za ortopedska pomagala... zasto firma u koju dolaze ljudi po takva mogala nema obezbijedjen parking?

ali kada pogledas prema grbavickoj vidjeces isto tako parkirane ispred trafike, pekare, kafane, stambene zgrade... jbg, ovoj dvojici mogu progledati kroz prste, ali kada prolazim na biciklu pa lola deset metara ispred mene zajase na stazu, e takvom zapalit' auto
ima parking malo vise (od skole) gdje imaju mjesta za vozila koja dolaze u tu firmu ali od radnika te firme nisu u mogucnosti jer parkiraju svoja privatna vozila
ima kod od masinskog fakulteta parking, mjesta kolko hoces :wink:
tempuser

#15503 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

amar1994 wrote: ima kod od masinskog fakulteta parking, mjesta kolko hoces :wink:
Osim sto je parking Sumaprojekta udaljen dobrih 150 tj Masinskog 200m od ove firme (zamisli kako je to invalidu zgodno) i sto su oba parkinga za sl. potrebe i pocesto puna, Vilsinovo je jednosmjerno, pa gdje god da ides poslije moras napraviti potez do Vrbanje.
amar1994

#15504 Re: RE: Re: "Majstori" parkiranja

Post by amar1994 »

tempuser wrote:
amar1994 wrote: ima kod od masinskog fakulteta parking, mjesta kolko hoces :wink:
Osim sto je parking Sumaprojekta udaljen dobrih 150 tj Masinskog 200m od ove firme (zamisli kako je to invalidu zgodno) i sto su oba parkinga za sl. potrebe i pocesto puna, Vilsinovo je jednosmjerno, pa gdje god da ides poslije moras napraviti potez do Vrbanje.
Ma naravno, postujem ja te ljude ali parkiranje na trotoaru, u ovom slucaju na bickl. stazi jer prekrsaj za sve nas.
Jbg kad je sve nakaradno, pa je i njima nezgodno, a i nama.
holowey

#15505 Re: "Majstori" parkiranja

Post by holowey »

zamisli kako je jednom amputircu, lijeva ispod koljena, desna iznad koljena, ima reklamaciju na proteze ili nabavlja nove, i sad on treba da klapne par stotina metara... samo zato sto ispred ove firme, koja je prvenstveno zbog njih i otvorena (znam, profit je vodilja, ali da ne cjepidlacimo), nema obezbijedjeno bar jedno parking mjesto, ja kao pjesak i biciklista, imam razumijevanja za ovaj konkretan slucaj... :kakoste:
quarterback

#15506 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

holowey wrote:zamisli kako je jednom amputircu, lijeva ispod koljena, desna iznad koljena, ima reklamaciju na proteze ili nabavlja nove, i sad on treba da klapne par stotina metara... samo zato sto ispred ove firme, koja je prvenstveno zbog njih i otvorena (znam, profit je vodilja, ali da ne cjepidlacimo), nema obezbijedjeno bar jedno parking mjesto, ja kao pjesak i biciklista, imam razumijevanja za ovaj konkretan slucaj... :kakoste:
tu odmah pored postoji parking, ortosan je pored tog parkinga
supercali

#15507 Re: "Majstori" parkiranja

Post by supercali »

Nekih 40 metara nize ima ulaz na parking i to bas ppred te zgrade gdje se nalazi taj otrosan
Better Man

#15508 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Better Man »

Šta kazati za ova dva idiota. Jedan sa Peugoetom 307, a drugi iza njega s Polom. Oba na pješačkoj zebri. Zreli za macole. Dođe čovjeku da u gepek stavi macolu, pa kad vidi ovakvu situaciju samo je izvadiš i udri.

Image

Image
Logovan

#15509 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Logovan »

Možda fakat ljudi misle da je to parking mjesto, a ne pješačka zebra. :? :mrgreen:
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#15510 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Leon16v »

Mene bodu u oci ovi zamagljeni farovi kod Clia :cry: :mrgreen:
Drogo_rooq

#15511 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Drogo_rooq »

Image
Nepass

#15512 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Nepass »

Jucer na dobrinji, crveno na semaforu, do mene taksista upali sva cetiri i izadje iz auta. Al ono mrtav hladan, mahnu ovim autima iza njega da ga zaobidju i ode u prodavnicu autodijelova. Ulica je ona kud trola ide do zadnje stanice, nije da nema guzve.
semmy

#15513 Re: "Majstori" parkiranja

Post by semmy »

juce u grand centru na ilidzi, papak se parkirao prednjim djelom na svoje a zadnjim na mjesto do, nisam slikala al sam ostavila poruku zaljepljenu na sajbu " papak nauci parkirati" :D
skafiskafsnjak

#15514 Re: "Majstori" parkiranja

Post by skafiskafsnjak »

Image

Papcina

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
tempuser

#15515 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Moja stara zgrada i moj stari parking...
Gdje je ovaj Megane to je "redovno" parking mjesto s tim da su auti primaknuti do ivicnjaka. Ovo je jos i mila majka, zna se desiti da iza Meganea bude jos jedan koji viri na cesti, a preko puta u zivici zabijen jos jedan. Sta je pragova na ovoj zardinjeri nastradalo zbog oviakvih idiota bog zna...?
skafiskafsnjak

#15516 Re: "Majstori" parkiranja

Post by skafiskafsnjak »

Pa jebo mater svoju seljacku...moze se smotati u desno, al je gusto... I nisam, produzim ja pravo pa parkiram... Ma za ovakve glupane, kljuc i izgrebes lagano... Svakako mu je svejedno za ostecenja, cim je tu parkirao.

skafiskafsnjak

#15517 Re: "Majstori" parkiranja

Post by skafiskafsnjak »

Image

Ima i ovaj. Osigurao se da ga niko ne zagrebe...nek ima prostora sa strana hahahah

The BEN10

#15518 Re: "Majstori" parkiranja

Post by The BEN10 »

Neki dan regularno parkirao na označeno parking mjesto (jedna traka u jednosmjernoj ulici služi za parkiranje - označena je), izašao do obližnje radnje da nešto završim. Kad, vraćam se - tip "parkirao" do mene (nekako je ostalo mjesta da vozači pored njega prolaze) i otišao u kupovinu!
Deset minuta čekao da kockasta glava završi!
tempuser

#15519 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

skafiskafsnjak wrote:Pa jebo mater svoju seljacku...moze se smotati u desno, al je gusto... I nisam, produzim ja pravo pa parkiram... Ma za ovakve glupane, kljuc i izgrebes lagano... Svakako mu je svejedno za ostecenja, cim je tu parkirao.

Dok su bile aktuelne one dzigera kafane oko Shoppinga ovdje je navecer bio haos, po sredini u 2 reda, na mjestu Meganea 2 auta, u zivici preko puta jedan, ulazak u parking mission impossible. Al *ebo to i sto ces izgubiti pola sata da nadjes parking, nego kad se moras izvuci sa parkinga!
quarterback

#15520 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

tempuser wrote:
skafiskafsnjak wrote:Pa jebo mater svoju seljacku...moze se smotati u desno, al je gusto... I nisam, produzim ja pravo pa parkiram... Ma za ovakve glupane, kljuc i izgrebes lagano... Svakako mu je svejedno za ostecenja, cim je tu parkirao.

Dok su bile aktuelne one dzigera kafane oko Shoppinga ovdje je navecer bio haos, po sredini u 2 reda, na mjestu Meganea 2 auta, u zivici preko puta jedan, ulazak u parking mission impossible. Al *ebo to i sto ces izgubiti pola sata da nadjes parking, nego kad se moras izvuci sa parkinga!
i sad je u 2 reda sto je najgore, i nebitno sto je koldzo potrosio kantu boje za nove parkinge opet se parkira i dole pred garazama i pred bivsim akvarijusom na sredini, nista se nije promjenilo

seljakluk je stanje uma, a ne nemanje parkinga
vnm

#15521 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vnm »

sta jest jest, iscrtana nova parking mjesta citavom duzinom ulice a ja opet moram parkirati kod Lorisa jer poslije 23h nema mjesta za lijeka. :)
quarterback

#15522 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

vnm wrote:sta jest jest, iscrtana nova parking mjesta citavom duzinom ulice a ja opet moram parkirati kod Lorisa jer poslije 23h nema mjesta za lijeka. :)
i jedan si od rijetkih kojima nije mrsko da ode 200m dalje da nadje parking ...
:thumbup:
Sir Charles

#15523 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Sir Charles »

Multipapci

Image

Image

Ulaz u vrtić
Image
supercali

#15524 Re: "Majstori" parkiranja

Post by supercali »

zasto je mercedes multipapak ako stoji na oznacnom parking mjestu?
Sir Charles

#15525 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Sir Charles »

Nije to parking mjesto, nego je vlasnik kuce oznacio (!?) ulaz u dvoriste kuce, jer mu se ovakvi redovno parkiraju pa ne moze i unutra, ni van (mada ne znam otkud mu pravo da oznacava javne povrsine, ali tako je to kad zivis u malom gradu). A pogledaj iza mercedesa dalje niz ulicu, zato sam napisao "multipapci", mada istina, ima tamo i oznacenih parking mjesta gdje su ljudi regularno parkirani.
Locked