jebo ih onaj parking, jedva sam našao autoLeon16v wrote:
![]()
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- pirpa
#14776 Re: "Majstori" parkiranja
- amar1994
-
vnm
#14778 Re: "Majstori" parkiranja
ja odem na nize spratove i parkiram direktno pored lifta, inace nikad ne bih nasao auto. 
- amar1994
- kabal1337
#14780 Re: "Majstori" parkiranja
Genijalno. Kada vidim kretena da ne vrati korpuduboka_misao wrote:ovako cu po konzumu
- Better Man
#14781 Re:
Mrsko papcima primitivnim hodati. Danas bio u SCC i parkirao se na trećoj etaži normalno i bez problema. Samo stvarno im je ružan ulaz zbog onih zavoja i moraš pravo paziti kad ulaziš i izlaziš iz garaže.haris0032 wrote:
-3 u SCC-u, prve dvije parking etaze krcate, a ljudi kruze dok se mjesto ne oslobodi.
Sent from my HTC One A9 using Tapatalk
- relax11
#14782 Re: "Majstori" parkiranja
Ma radi se i ide se na fakultet iskombinovalo se jos malo ostaloSodom1 wrote:Ides na Fax autom,ti si neki pojak studentrelax11 wrote:Pisu skoro svaki dan ali ove sto su na trotoaru, iskren da budem ja idem ovde na fakultet i ostavim cesto auto, ali ne na trotoar vec gdje su pisali ovom cliu, nikada nisu pisali ove vamo gdje je clio i danas imam sta vidjet... valja trazit drugi parking
- vjesticanametli
-
[Emma]
#14784 Re: "Majstori" parkiranja
Znate li neko dobro mjesto gdje mogu vjeužbati parkiranje, da se ne nađem i ja na ovoj temi 
-
mirzet87sa
#14785 Re: "Majstori" parkiranja
zavisi sta podrazumijevas pod vjezbanjem, a i gdje..[Emma] wrote:Znate li neko dobro mjesto gdje mogu vjeužbati parkiranje, da se ne nađem i ja na ovoj temi
-
[Emma]
#14786 Re: "Majstori" parkiranja
U Sarajevu, skontala sam pred svojom ću zgradom ali skroz navečer, jer je po danu haos. A vježba mi treba za svakakvo parkiranje, posebno kad na željenu poziciju ne uletim iz prve, nego se moram ispravljati.mirzet87sa wrote:zavisi sta podrazumijevas pod vjezbanjem, a i gdje..[Emma] wrote:Znate li neko dobro mjesto gdje mogu vjeužbati parkiranje, da se ne nađem i ja na ovoj temi
-
ing-ecc
#14787 Re: "Majstori" parkiranja
Dakle vjezbati mozes gdje god imas oznaceno polje za parkiranje al je ovde misljeno na (ne)vozace koji kao da i 'znaju' parkirati al to ne postuju pa se nadju na ovoj temi. Uglavnom su ovde oni koji nepravilno parkiraju iz razloga bahatosti ili nemarnosti tako da i kada naucis parkirati samo nemoj 'dje ti na um padne' i zadovoljavas uslov da te nema ovde.[Emma] wrote:U Sarajevu, skontala sam pred svojom ću zgradom ali skroz navečer, jer je po danu haos. A vježba mi treba za svakakvo parkiranje, posebno kad na željenu poziciju ne uletim iz prve, nego se moram ispravljati.mirzet87sa wrote:zavisi sta podrazumijevas pod vjezbanjem, a i gdje..[Emma] wrote:Znate li neko dobro mjesto gdje mogu vjeužbati parkiranje, da se ne nađem i ja na ovoj temiZnam osnovna pravila za bočno i za parkiranje pod 90 u rikverc, ali rijetko to baš iz prve uđe kako treba.
-
IcedFlame
#14788 Re: "Majstori" parkiranja
I ja sam uglavnom vjezbao navecer, ali nisam ispred svoje zgrade. Malo treba vremena dok skontas sve poze i uglove, ali onda ulazi iz prve kako treba.[Emma] wrote:U Sarajevu, skontala sam pred svojom ću zgradom ali skroz navečer, jer je po danu haos. A vježba mi treba za svakakvo parkiranje, posebno kad na željenu poziciju ne uletim iz prve, nego se moram ispravljati.mirzet87sa wrote:zavisi sta podrazumijevas pod vjezbanjem, a i gdje..[Emma] wrote:Znate li neko dobro mjesto gdje mogu vjeužbati parkiranje, da se ne nađem i ja na ovoj temiZnam osnovna pravila za bočno i za parkiranje pod 90 u rikverc, ali rijetko to baš iz prve uđe kako treba.
Znao sam i ja sva pravila, cak i gledao cesto video kasete, al nije to to dok prvi put ne uparkiras kako treba.
Pozitivno je sto se trudis da naucis.
-
mirzet87sa
#14789 Re: "Majstori" parkiranja
ovako mozes uvijek iz prve uletit, samo oboris retrovizore da "uciljas" crte[Emma] wrote: U Sarajevu, skontala sam pred svojom ću zgradom ali skroz navečer, jer je po danu haos. A vježba mi treba za svakakvo parkiranje, posebno kad na željenu poziciju ne uletim iz prve, nego se moram ispravljati.Znam osnovna pravila za bočno i za parkiranje pod 90 u rikverc, ali rijetko to baš iz prve uđe kako treba.

a i na horizontalnom/bocnom parkiranju mozes koristiti istu metodu ako ti je auto duze da upadnes iz prve
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#14790 Re: "Majstori" parkiranja
Gdje je sad respo... on bi te poducio za kafu poslije toga[Emma] wrote:U Sarajevu, skontala sam pred svojom ću zgradom ali skroz navečer, jer je po danu haos. A vježba mi treba za svakakvo parkiranje, posebno kad na željenu poziciju ne uletim iz prve, nego se moram ispravljati.mirzet87sa wrote:zavisi sta podrazumijevas pod vjezbanjem, a i gdje..[Emma] wrote:Znate li neko dobro mjesto gdje mogu vjeužbati parkiranje, da se ne nađem i ja na ovoj temiZnam osnovna pravila za bočno i za parkiranje pod 90 u rikverc, ali rijetko to baš iz prve uđe kako treba.
-
ing-ecc
#14791 Re: "Majstori" parkiranja
Moze kafa s respom i prije i poslije obuke 
-
[Emma]
#14792 Re: "Majstori" parkiranja
Dok ja oborim retrovizore, onaj iza mene će pokvarit sirenumirzet87sa wrote: ovako mozes uvijek iz prve uletit, samo oboris retrovizore da "uciljas" crte![]()
-
mirzet87sa
#14793 Re: "Majstori" parkiranja
Sviraj i ti, nek bude veselije[Emma] wrote: Dok ja oborim retrovizore, onaj iza mene će pokvarit sirenu
- Laertes
#14794 Re: "Majstori" parkiranja
Kod respa uvijek uđe iz prvemk ultra wrote:Gdje je sad respo... on bi te poducio za kafu poslije toga[Emma] wrote: U Sarajevu, skontala sam pred svojom ću zgradom ali skroz navečer, jer je po danu haos. A vježba mi treba za svakakvo parkiranje, posebno kad na željenu poziciju ne uletim iz prve, nego se moram ispravljati.Znam osnovna pravila za bočno i za parkiranje pod 90 u rikverc, ali rijetko to baš iz prve uđe kako treba.
- supercali
#14795 Re: "Majstori" parkiranja
ema tu sam ja[Emma] wrote:Dok ja oborim retrovizore, onaj iza mene će pokvarit sirenumirzet87sa wrote: ovako mozes uvijek iz prve uletit, samo oboris retrovizore da "uciljas" crte![]()
jel idemona vjezbanje ionako je nedjelja
- dobar osjecaj
#14796 Re: "Majstori" parkiranja
Ja sam isto kontala kad sam tek pocela voziti da cu ici negdje kadgod imam vremena na miru vjezbati parkiranje. Po Hrasnom ima brojnih parkinga, posebno je prostran onaj na kraju Porodice Ribar.[Emma] wrote:Znate li neko dobro mjesto gdje mogu vjeužbati parkiranje, da se ne nađem i ja na ovoj temi
Ali nekako mi je i kupovina auta i sve tada islo tako brzo da nisam stigla da vjezbam parkiranje nikako. Ono sto sam naucila s instruktorom je ostalo negdje u djelicima a u stvarnim situacijama mi je dugo trebalo da skontam kako da idem u rikverc, odnosno kuda okrecem tockove kad se moram ubaciti negdje na malo mjesto izmedju drugih auta. Preznojavala sam se, secer mi je skakao, noge se tresle i hvatao me proljev od straha. Na parkingu gdje zivim uz mene se precesto lijepio neki skupi BMW. Svako izvlacenje s tog parking mjesta pazeci da ga ne udarim, mi je bilo najstresnije iskustvo i najbolja vjezba parkiranja i izlaska s parking mjesta. Pri tome sam redovno upadala tockom u neki spusteni saht a s gasom bila u losim odnosima pa nikad.
-
autoskolee
#14797 Re: "Majstori" parkiranja
Na dobrinji biran parkinge ima ih 5-6 polu praznih
- kabal1337
#14798 Re: "Majstori" parkiranja
Opusteno, imas retrovizore i gledaj. Isto ti je bilo skupo ili jeftino auto.dobar osjecaj wrote:Ja sam isto kontala kad sam tek pocela voziti da cu ici negdje kadgod imam vremena na miru vjezbati parkiranje. Po Hrasnom ima brojnih parkinga, posebno je prostran onaj na kraju Porodice Ribar.[Emma] wrote:Znate li neko dobro mjesto gdje mogu vjeužbati parkiranje, da se ne nađem i ja na ovoj temi
Ali nekako mi je i kupovina auta i sve tada islo tako brzo da nisam stigla da vjezbam parkiranje nikako. Ono sto sam naucila s instruktorom je ostalo negdje u djelicima a u stvarnim situacijama mi je dugo trebalo da skontam kako da idem u rikverc, odnosno kuda okrecem tockove kad se moram ubaciti negdje na malo mjesto izmedju drugih auta. Preznojavala sam se, secer mi je skakao, noge se tresle i hvatao me proljev od straha. Na parkingu gdje zivim uz mene se precesto lijepio neki skupi BMW. Svako izvlacenje s tog parking mjesta pazeci da ga ne udarim, mi je bilo najstresnije iskustvo i najbolja vjezba parkiranja i izlaska s parking mjesta. Pri tome sam redovno upadala tockom u neki spusteni saht a s gasom bila u losim odnosima pa nikad.
- woodman
#14799 Re: "Majstori" parkiranja
koldzo pravi nova parking mjesta od šale, uskoro ce sve dvosmjerne ulice biti pretvorene u jednosmjerne sa parkinzima
http://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-par ... /160704031
- O'zone
- Globalni moderator
#14800 Re: "Majstori" parkiranja
Razletio se kao i svake godine pred izbore....woodman wrote:koldzo pravi nova parking mjesta od šale, uskoro ce sve dvosmjerne ulice biti pretvorene u jednosmjerne sa parkinzima![]()
![]()
Napokon da posjetioci lokalnih kafića imaju gdje na miru da ostave svoj cijenjeni komad limaTakođer, u toku je izrada saobraćajnih projekata za obilježavanje parking mjesta u ulicama Behdžeta Mutevelića i Kemala Kapetanovića, gdje će se jedna traka iskoristiti kao parking prostor, te poslije pribavljanja potrebnih saglasnosti će se izvršiti obilježavanje novih parking mjesta.
Splitska je već jednosmijerna i ucrtana su parking mjesta, osim ako sad ne prebace u jednosmjernu i onaj dio Splitske od recimo restorana Semi pa do križanja sa Radničkom. Radnička od križanja sa Derviša Numića već odavno se koristi kao parking sa jedne strane i ako se desi da ti vozilo ide u susret neko mora nazad ili na trotoar tako da bi pretvaranje iste u jednosmjernu bilo poželjno.