"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
quarterback

#14751 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

almir90 wrote:
Sodom1 wrote:De opisi slucaj ako ti nije mrsko!
Ma prije nekih pet godina bilo, regularna kontrola, prvo što me zaustavio niti je imao obilježlja bilo kakva, izletio iz mraka malo falilo da ga udarim. Jedva stajem, i traži on dokumente, kažem ja njemu kako možeš tako nepropisano da zaustavljaš, pa vidiš da je malo falilo da te udarim. Ide procedura da izađem iz auta, počeo da se dere i galami, kaže meni svaku riječ koju progovorim da ide veća kazna. Ja mu rekao da je mene zasutavio i da se iživljava, a babini sinovi ti neki dan jebu mater što si ih zaustavio (ovo sam lično vidio ispred kafića), tu njemu još više živci prorade, opet nastavi nešto da se dere, ja mu otmem dokumente iz ruke, okrenem se i odem, samo sam mu rekao ako nešto nije jasno imaš sud i zovi me.
slicno sam i ja iskustvo imao, drot kod narodnog pozorista stoji i zaustavlja, ja se kotrljam sa semafora bukvalno 20 na sat a on se necka hoce li dici ruku ili nece, onako na pola mu ruka i ja prodjem pored njega kotrljajuci se tako i gledam u kretena hoce li se konacno odluciti, 10m dalje me zaustavlja drugi i dere se - zasto nisi zaustavio auto ! meni pukne film i sve im redom naredam izrevoltiran kako su mi par dana prije toga obili auto (tada jos to nije bila tako cesta pojava) i pokupili sve cdova sta je bilo u njemu (98ma godina i CD bio 10 maraka tada a u autu ih bilo 30) kako nisu prstom mrdnuli oko toga, niti su dosli na uvidjaj jer je bila mala kradja, kako je njima to mala kradja ali nije meni i druge picke materine

elem na kraju mi doslo vrijedjanje sluzbenog lica, nepostivanje naredjenja i picke materine...

od tada kada god vidim majmuna da se necka ja stanem, otvorim prozor i pitam - jel me to zaustavljate?

majmuni....
almir90

#14752 Re: "Majstori" parkiranja

Post by almir90 »

quarterback wrote:
slicno sam i ja iskustvo imao, drot kod narodnog pozorista stoji i zaustavlja, ja se kotrljam sa semafora bukvalno 20 na sat a on se necka hoce li dici ruku ili nece, onako na pola mu ruka i ja prodjem pored njega kotrljajuci se tako i gledam u kretena hoce li se konacno odluciti, 10m dalje me zaustavlja drugi i dere se - zasto nisi zaustavio auto ! meni pukne film i sve im redom naredam izrevoltiran kako su mi par dana prije toga obili auto (tada jos to nije bila tako cesta pojava) i pokupili sve cdova sta je bilo u njemu (98ma godina i CD bio 10 maraka tada a u autu ih bilo 30) kako nisu prstom mrdnuli oko toga, niti su dosli na uvidjaj jer je bila mala kradja, kako je njima to mala kradja ali nije meni i druge picke materine

elem na kraju mi doslo vrijedjanje sluzbenog lica, nepostivanje naredjenja i picke materine...

od tada kada god vidim majmuna da se necka ja stanem, otvorim prozor i pitam - jel me to zaustavljate?

majmuni....
Ma ima svakakve stoke, ali ruku na srce im ih i urednih, koji znaju i zakon i ponašanje, s kojima možeš normalno pričati.
kokuz_sa

#14753 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kokuz_sa »

dosli "stalni" muslimani u dzamiju pa nije im dovoljno bilo sto su parkirali sa obje strane dvosmjerne ceste koja ide od ulaza u B fazu pa sve do sportske dvorane i to na takav nacin da imas na nekim mjestima cca 3-4 cm da prodjes izmedju auta....nego su
parkirali i na travu uz parking..(oznaceno crvenom bojom)
a izmedju parkiranih auta iskacu nane, dede, djeca i svi trce ka dzamiji..moras i stravu salit kad ti neko izleti a i ako ne vjerujes u Boga pocnes ucit sve moguce molitve samo da koga ne udaris..

Image
esmasaric

#14754 Re: "Majstori" parkiranja

Post by esmasaric »

Alipašino, pogotovo oko te džamije, je bilo problematično i bez vjerskih praznika. Baš nisi mogao proći od auta.

A zamisli kako je meni, kod Careve džamije u starom gradu :-) Parking tehnički i ne postoji, samo za 10tak auta uz samu džamiju. Pa se auta naparkiraju na ulicu, i trotoar, pa ne možeš ni obalom proći da se ne opališ od retrovizor 15 puta, a kada ideš pored na strani gdje je ulica, moliš se više od ovih u džamiji da te neki kamion ne pokupi od pivare, ili mladi trkač.

A kad tek krene poznato predavanje u džamiji, pa to je auta na sve strane. S druge strane je restoran Pivara, pa i taxiji prolaze, i pijani stranci pa djeca u osnovnu školu, pa roditelji odvoze, pa čopor lutalica sa desne strane, pa još... na vrh tog mog belaja na putu prema kući, ne rade svjetla na dvije bandere, koji pokrivaju 80% ulice.

Da se tu radi o nekim klasičnim autima, pa hajde... to su džipovi, dizelaši, moćna vozila + parkiraju se i ljudi koji idu u džamije u blizini. A na to sve
blizina Bistrika + skupa auta je kombinacija za deset.

Ja kad trebam kući, nema na šta ne naletim. Kad sam se tek doselila, isto tako puno auta, vraćam se ja kući kad mercedes gori.

Mercedes gori, a Esma brzo hoda. Mama me hladnom vodom umivala kad sam došla.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#14755 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mk ultra »

Previse zgrada premalo parking mijesta... pogotovo u određenim dijelovima grada

Cijena parkinga je povisoka
U BL cijeli dan kod tvrđave 3KM, ovdje je sat toliko... vjerovatno je i do standarda pa im se moze
Danguba

#14756 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Danguba »

almir90 wrote: Ma prije nekih pet godina bilo, regularna kontrola, prvo što me zaustavio niti je imao obilježlja bilo kakva, izletio iz mraka malo falilo da ga udarim. Jedva stajem, i traži on dokumente, kažem ja njemu kako možeš tako nepropisano da zaustavljaš, pa vidiš da je malo falilo da te udarim. Ide procedura da izađem iz auta, počeo da se dere i galami, kaže meni svaku riječ koju progovorim da ide veća kazna. Ja mu rekao da je mene zasutavio i da se iživljava, a babini sinovi ti neki dan jebu mater što si ih zaustavio (ovo sam lično vidio ispred kafića), tu njemu još više živci prorade, opet nastavi nešto da se dere, ja mu otmem dokumente iz ruke, okrenem se i odem, samo sam mu rekao ako nešto nije jasno imaš sud i zovi me.
Prije par godina na ulazu u Bihac od Izacica negdje kada se prijedje rjecica Klokot zaustvlja me policija. Jedva se ja uspijem skloniti sa ceste na desnu stranu koja je pod kosinom i otvaram prozor. Prilazi mi drugi policajac(ne onaj sto je drzao tablicu) i odmah mi rece '' e jesi budala sto si stao''. :shock: Pa sta cu kada moram, velim ja. Ovdje ne moras stati jer ti nije obezijedio adekvatno mjesto za zaustavljanje...formalno baci pogled u one papire i dade mi znak da idem a ja sada trazim od onoga sa tablicom da mi pomogne da se bezbjedno prikljucim. :-) Svasta ima.
esmasaric

#14757 Re: "Majstori" parkiranja

Post by esmasaric »

Nije samo parking u pitanju da je skuplji, nego je i nepostojeći.
U blizini Careve džamije je osnovna škola, Pivara sa restoranom velikim, Crkva svetog franje s manastirom, četiri ambasade, i još tri džamije, dva univerziteta. Imaju dva parkinga kod Inat kuće (navala na somune, još džamija, plus mezari) i kod trolejbuske gdje se može 30tak auta uparkirati i većinom nema mjesta ni po danu.

Mislim kod mene se stalno parkiraju stanari na ulici, to je ok, navikla sam na taj red. Ali da vidiš kad mrcina sa ravom 4 prolazi prema gore, kao lakše mu je da siđe, pa se parkira u nekom malom ćošku gdje niko pored ne može proći.
tempuser

#14758 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

pirpa wrote:
Stani malo, je li to vi opravdavate ljude koji "stanu malo" na glavnu gradsku cestu da sacekaju djete iz skole :-)
E svašta, znaci lole ce da ostave "malo auto" na glavnoj gradskoj saobracajnici i da ometaju saobracaj na glavnoj gradskoj ulici,glavnog grada (mora se pojedinim naglasiti) samo da ne bi oni svoje ljeno dupe pomakli iz auta....e jebem ti ja takav grad i policiju koja im to dopusta da papcine zbog tog "samo malo" u najgoroj špici kad se pola grada vrača sa posla, ostavi auto na ulici "samo malo" :evil:
Neki dan guram djecija kolica i hocu iz Gimnazijske ulice desno na Obalu (auto mi je bio parkiran na onom potezu od N. Pozorista do Drvenije) i ne mogu proci zbog imbecila i debila koji autima 1/2 na trotoaru / 1/2 na cesti svoju djecu cekaju iz skole.
U tim trenucima kad mora kolicima sini na cestu covjeku nazalost ne preostaje nista drugo nego da i njima i djeci pozeli sve najgore.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#14759 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Leon16v »

Image
esmasaric

#14760 Re: "Majstori" parkiranja

Post by esmasaric »

Ma ne. Oni su više šlag na tortu jer se u tom periodu auta stalno okreću na maloj ulici pa moraš čekati da prođu.
Nisu oni krivi jer nema nijednog džepa na kojem se mogu okrenuti sa strane i sačekati čak.

Oni su najmanji problem. Ali kad dodas na njih ljude koji ostave radi obaveza u džamiji, goste pivare, profesore i studente i KAMIONE koji prolaze po danu svakih pola sata....nakupi se dosta na maloj ulici.
relax11

#14761 Re: "Majstori" parkiranja

Post by relax11 »

Danas su se raspisali pravo :D

Image

Image
dadoka84

#14762 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dadoka84 »

quarterback wrote:

majmuni....
Mene su ganjali, tvrdili da nisam stao sluzbenim licima... nit je imao propisnu odjecu niti palicu, ja kontao radnik od autocesta. Na kraju nisam nista platio...

Od tada kad vidim hoce nece zaustavim auto i pitam gdje je ulica xy, kasnije im bude ofirno pa samo kazu furaj dalje.
direstraits0078

#14763 Re: "Majstori" parkiranja

Post by direstraits0078 »

:lol: Dobra fora. :thumbup:
mirzet87sa

#14764 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirzet87sa »

relax11 wrote:Danas su se raspisali pravo :D

Image

Image
Ovo su pofalici, iza onih nebodera!? Sta li ce to biti pa ovdje pisu.. Auta ostavljaju svi, od radnika do stanara..
burekodsira

#14765 Re: "Majstori" parkiranja

Post by burekodsira »

kakva vam je ovo dzungla ovdje ba... pa meni bi bilo stid. ovako bar auta zaklone prasumu :D
mirzet87sa

#14766 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirzet87sa »

Lijep je ovaj dio ovdje za ziviti, samo manjak parking prostora je mana.. al ima velika podzemna garaza 15m odavde
supercali

#14767 Re: "Majstori" parkiranja

Post by supercali »

Ja nikako da orjentisem gdje tacno ovo
Jel tamo gdje ulazu vaso.miskin ili skroz tamo na drugoj strani kod kasarne

Ps. Mislim da sam skontao tamo oko.kasarne jer je I ovo granje iz kruga kasarne
esso_sa

#14768 Re: "Majstori" parkiranja

Post by esso_sa »

supercali wrote:Ja nikako da orjentisem gdje tacno ovo
Jel tamo gdje ulazu vaso.miskin ili skroz tamo na drugoj strani kod kasarne

Ps. Mislim da sam skontao tamo oko.kasarne jer je I ovo granje iz kruga kasarne
Ovo je tacno iza Doncafe nebodera na Pofalicima. Pozarni ulaz u kasarnu. Nekada se tu ulazilo u UN bazu. Pisu ovdje redovno vec godinu dana. I ja sam jednom fasovao :D
relax11

#14769 Re: "Majstori" parkiranja

Post by relax11 »

Pisu skoro svaki dan ali ove sto su na trotoaru, iskren da budem ja idem ovde na fakultet i ostavim cesto auto, ali ne na trotoar vec gdje su pisali ovom cliu, nikada nisu pisali ove vamo gdje je clio i danas imam sta vidjet... valja trazit drugi parking :D
autoskolee

#14770 Re: "Majstori" parkiranja

Post by autoskolee »

relax11 wrote:Pisu skoro svaki dan ali ove sto su na trotoaru, iskren da budem ja idem ovde na fakultet i ostavim cesto auto, ali ne na trotoar vec gdje su pisali ovom cliu, nikada nisu pisali ove vamo gdje je clio i danas imam sta vidjet... valja trazit drugi parking :D
10km mjesecna parking ti cigancis :P a onako bukvalno ispred faxa auto
Sodom1

#14771 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Sodom1 »

relax11 wrote:Pisu skoro svaki dan ali ove sto su na trotoaru, iskren da budem ja idem ovde na fakultet i ostavim cesto auto, ali ne na trotoar vec gdje su pisali ovom cliu, nikada nisu pisali ove vamo gdje je clio i danas imam sta vidjet... valja trazit drugi parking :D
Ides na Fax autom,ti si neki pojak student :D
duboka_misao

#14772 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

ovako cu po konzumu

Image
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#14773 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Leon16v »

Image

:lol: :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#14774 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mk ultra »

Gluplje obiljezen parkinkg ne ppstoji na dunjaluku :run:
haris0032

#14775 Re: "Majstori" parkiranja

Post by haris0032 »

Image

-3 u SCC-u, prve dvije parking etaze krcate, a ljudi kruze dok se mjesto ne oslobodi.

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk
Locked