Kutak za anti - VW trenutak

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
golfiista

#876 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by golfiista »

condy wrote:
amar1994 wrote:
condy wrote:Ne bi nikad dao tolike pare za motor 1.6 dizel pa da je dva puta nov. Preko 40kkm za auto sa 1.6 dizel motorom :lol:
samo lud covjek ili onaj koji veze nema o motorima i automobilima moze dat 40kKM za njega,a i to nije full oprema,doplata za tempomat itd. :mrgreen:
Za te pare možeš naći skoro pa novog bmw 120d od 190ps. To auto leti cestom :D
Po gabaritima, ko traži te gabarite, je tu negdje kao i gore nabrojana, ali u vožnji je daleko bolji.
Kakav, BMW, pa od f 10 je bolja Oktavija ( Emkova izjava, mrsko mi listati forum ), tako da analogno tome, pored Fabije taj BMW 1 je ko siroče i nema šta tražiti.
amar1994

#877 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by amar1994 »

hahahahaha :pisnuo:
supercali

#878 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by supercali »

"drug alias" mu je jos gluplji od brojki i slova
condy

#879 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

amar1994 wrote: pa eto moze i bmw za te pare,al nije on dobar po kisi i snijegu,ne kvalitetan unutra,mal gepek,neudoban :P :lol:
Hebes gepek bitno je ono što je ispod haube :D
amar1994

#880 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by amar1994 »

condy wrote:
amar1994 wrote: pa eto moze i bmw za te pare,al nije on dobar po kisi i snijegu,ne kvalitetan unutra,mal gepek,neudoban :P :lol:
ako nije TDI onda nista :lol:
condy

#881 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

golfiista wrote:
Kakav, BMW, pa od f 10 je bolja Oktavija ( Emkova izjava, mrsko mi listati forum ), tako da analogno tome, pored Fabije taj BMW 1 je ko siroče i nema šta tražiti.
BMW 1 sa 2.0d motorom je pravo žestok na cesti, to sam se lično uvjerio u DE. Ja ga ne bih kupio nikad novog jer nov košta oko 30.000 Eura. Polovan star par godina i sa ne više od 100 kkm na satu, je dobra opcija za one koje traže auto njegove veličine odnosno za ljude koji dosta voze i po gradu i po otvorenoj cesti, a nemaju djecu i porodicu. Onda je to auto baš za uživanciju, a za to najviše i služi zar ne.
Bakir1

#882 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by Bakir1 »

kakvi su to zestoki auti koji su mrtvi na 4000 obrtaja :-) :D
mad_max_ba

#883 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mad_max_ba »

Bakir1 wrote:kakvi su to zestoki auti koji su mrtvi na 4000 obrtaja :-) :D
TDI
amar1994

#884 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by amar1994 »

mad_max_ba wrote:
TDI
kojih 4000,prije bi rekao da vec na 3000 umire,jer mora imati ispeglan obrtni moment i da linearno vuce od 1500 do 2500 da vozaci slucajno ne bi posegnuli za mjenjacem i potrosoli cak 5l dizela po gradu :-) :lol:
Last edited by amar1994 on 15/10/2015 12:03, edited 2 times in total.
condy

#885 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

amar1994 wrote:
condy wrote:
ako nije TDI onda nista :lol:
Ma za cijenu Golfa 1.6 tdi sa boljim paketom opreme koji prelazi 40kkm, možeš kupiti ako tražiš da je iz VW grupacije Škodu Octaviju sa 1.8 tsi motorom od 132 kw. :-D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#886 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mali_milojica »

emko1234 wrote:
mad_max_ba wrote:
ernestalic wrote:Najviše se javljam zbog ovih "bolesnika", mrzitelja VW. Njihova mržnja je tako velika da je sumnjiva. Bojim se da tu ima osjećaja zavisti, pritajene želje i ljubavi prema Golfu i Passatu. Može jedan čovjek biti naivan i budala, ali ne mogu milioni ljudi koji kupuju VW. Da mogu, odmah bih kupio Golfa VII. VW su kvalitetni i duže traju nego konkurencija, a bolje se prodaju. Ljudi dobro prokontaju kad se radi o njihovim parama. E zato su fokusi, astre megani tako jeftini poslije 5 godina upotrebe, a Golf nije!!! Što se tiče Amerikanaca, bolje bi bilo da šute. Njihova vozila u prosjeku troše 20 litara i srazmjerno tome i zagađuju. Sve su to igre da se naškodi konkurenciji.

koliko su jeftinij kao polovni, toliko su jeftiniji i kao novi. Malo vise argumenata, malo manje folozofiranja
Al kad bi se zajebavali. Kia ceed 1.6 dizel full bez popusta na cesti 44k km - golf 7 1.6tdi, ne full nego oprema ista kao kod full kie košta 48k km. Razlika 4k km. Nakon 3 godine kia košta 18-19k km, golf je 30k km. Cijene su ugrubo jer trenutno imam poznanika koji se nalazi u takvoj situaciji. Prije malo jače od 2.5 godine je kupio novu Kiu Ceed sa svim mogućim dostupnim zezanacijama jer je neiskusno ušao u sve to, jer čovjek ne prati. Danas mu taj isti salon koji mu je prodao auto prije 2.5 godine sa 42k km na satu, na auto koje je u garanciju, kojem ništa ne fali, koje nikad nije zagrebano, koje je garažirano, sa dva seta guma, full kaskom i svim sličnim zajebancijama, pod uslovom da kod njih uzme novo auta, daju za staru 16,5k km. Novo auto. Preko pika i sličnih zajebancija bi mogao navući još 2-3 hiljade maksimalno ali nikad ne bi dobio žive pare.
Sličan golf koji je skuplji i 15k km ko polovan se prodaje 10 puta brže. Što će reći šta, da je golf kurac? :lol: :lol: :lol:
Hoces da ti kazem koliko je ASA racunala 2 god star A6 Allroad placen 130k KM u zamjenu za novQ7? Pa je covjek otisao kod Lijanovica i kupio staro za novo GL.
Hoces da ti kazem koliko je F-AC racunao 3 godine staru Vectru sa 20k na satu,a placena je 40k u zamjenu za novi S40?
mad_max_ba

#887 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mad_max_ba »

amar1994 wrote:
mad_max_ba wrote:
TDI
kojih 4000,prije bi rekao da vec na 3000 umire,jer mora imati ispeglan obrtni moment i da linearnu vuce od 1500 do 2500 da vozaci slucajno ne bi posegnuli za mjenjacem i potrosoli cak 5l dizela po gradu :-) :lol:
Bake, variraju, variraju
condy

#888 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

7 sekundi do stotke :D
Bakir1

#889 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by Bakir1 »

jel to kao i vrijeme na stazi :D
condy

#890 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

Kad odem na onu stranicu za vremena na stazi pise 503 Service Unavailable ... šta si to radio Bakire priznaj :D
Bakir1

#891 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by Bakir1 »

previse uporedjivao da iznesem ovdje neka zapazanja :D
amar1994

#892 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by amar1994 »

recimo ja ne bi nikad jedan BMW M135i koji kosta 83500KM kupio pored strasnog golfa R za iste pare 8-) ,jer mi treba veci gepek,udobno,da se ne cuje, a ne brze i jace auto za uzivanje,a posto sam "veliki vozac" uzeo bi DSG da se foliram kako brzo saltam od semafora do semafora :mrgreen:
condy

#893 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

Nećeš ti uzeti ni jedno ni drugo :D
amar1994

#894 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by amar1994 »

condy wrote:Nećeš ti uzeti ni jedno ni drugo :D
:mrgreen:,al ne mozes da vjerujes sta ljudi gledaju kod sportskih auta,i mjerilo naravno VW :lol:
citroen xm

#895 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by citroen xm »

emko1234 wrote:
Ko te bolan zajebo? Niko ti nije prislonio pištolj i natjerao te da kupiš tog passata. Kupio si ga svojevoljno i dobrovoljno, ljudi su ti ga isto tako prodali.

I najdraže mi je kad ti sereš o audiju, ti koji si do prije godinu-dvije unazad prije kupovine tog passata govorio kako si razmišljao o audiju ali ti bio preskup. Daj ba Jeffersone, uozbilji se.
Inače napraviš zgradu od betonskih elemenata bez izolacije u temeljima i adekvatne fasade, a prodaš je kupcu koji to baš i ne može preispitati kao zgradu napravljenu od termo blokova i sa vrhunskih materijalima. To nije prevara? Jel tako i vi u vašoj firmi radite pa imaš toliku potrebu da braniš lopove?

ernestalic wrote:Najviše se javljam zbog ovih "bolesnika", mrzitelja VW. Njihova mržnja je tako velika da je sumnjiva. Bojim se da tu ima osjećaja zavisti, pritajene želje i ljubavi prema Golfu i Passatu. Može jedan čovjek biti naivan i budala, ali ne mogu milioni ljudi koji kupuju VW. Da mogu, odmah bih kupio Golfa VII. VW su kvalitetni i duže traju nego konkurencija, a bolje se prodaju. Ljudi dobro prokontaju kad se radi o njihovim parama. E zato su fokusi, astre megani tako jeftini poslije 5 godina upotrebe, a Golf nije!!! Što se tiče Amerikanaca, bolje bi bilo da šute. Njihova vozila u prosjeku troše 20 litara i srazmjerno tome i zagađuju. Sve su to igre da se naškodi konkurenciji.

Ti momčino kakada kakžeš, kažeš malo ali glupo.
condy

#896 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

Zato audi ima s line, bmw m optiku, vw r line,....ali nema ono najvažniji motor koji ide aud S, BMW M, VW R, to ti dođe ko čovjek bez..... žene :izet: :D
amar1994

#897 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by amar1994 »

condy wrote:Zato audi ima s line, bmw m optiku, vw r line,....ali nema ono najvažniji motor koji ide aud S, BMW M, VW R, to ti dođe ko čovjek bez..... žene :izet: :D
:D
ado-šampion

#898 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by ado-šampion »

mad_max_ba wrote:

koliko su jeftinij kao polovni, toliko su jeftiniji i kao novi. Malo vise argumenata, malo manje folozofiranja
Ovo nije tacno. Golf daleko najbolje drzi cijenu u svojoj klasi. 4-5 godina star Golf ima cijenu skoro na razini motorizacijom i opremom usporedivog A3 ili Serije 1 od kojih je u startu u prosjeku jeftiniji 4-5 hiljada eura. P308 je isto nov jednako skup bez obzira na generaciju (bez akcija) pa 4-5 godina star ima 40-ak posto nizu cijenu od Golfa. Ford Focus isto kao nov nije jeftin bez akcija, pa isto mu padne cijena skoro na razinu Pezoa.

Inace, 40 k KM bez akcija nije neka cijena za novog komapakta. Kad kazem novog, znaci da nije na akciji i da je model tek izasao ili je bar aktuelan. Nema smisla navoditi cijene modela koji su na zalasku i koji su vec prije godinu-dvije trebali dobiti nasljednika i porediti s aktuelnim modelom. Isto tako, vece auto nije uvijek = skuplje. Razlike u cijenama izmedju klasa nisu tolike i nerijetko osrednje opremljen kompakt predje cijenom jednako motorizirano auto srednje klase istog brenda s osnovnom opremom.
@Condy, cisto sumnjam prosto ne vjerujem da mozes dobiti 120d skoro nov za 40 k. U DE je 116d nov 25 k eura bez dodataka. Ispod 20 k eura nov nema ni jedan 1xx. A ovaj aktuelni model F20 kod nas ono malo sto ima 116d ili 116i izadje 26-27 k 2011. (prvi modeli) go ko pistolj, da ima ista opreme (recimo displej i iDrive koji se u tom modelu mogu uzeti uz obicni radio bez cega recimo ja takvo auto ne bih kupio) je 30 k.

Sto se tice teme, pretvorili ste je u temu "Prevara" kakva vec ima. Uglavnom kupcu u BiH Euro 4 ili Euro 5 je isti qrac i ko god kaze da su kupca toboze prevarili jer su mu prodali muda pod bubrege voli supe na viljusku. Moje auto je Euro 5 deklarativno (a nije VW :D ), i da je Euro 4 boli me qrac. Pored MASE sporeta koji u stanju kakvom jesu nisu ni Euro 1, pored padobranaca koji se u glavnom gradu jedne drzave u 21. stoljecu griju na drva i ugalj, ja treba da brinem jel auto Euro 4 ili Euro 5? Ma daaajte. Slazem se s Emkom tu, mada generalno ne drzim nikome stranu, i ne zelim ni da ucestvujem u glupoj raspravi. Osvrnuo sam se samo na ove dijelove koje sam komentarisao, a procitao sam sve. Kad auto ima 100 konja a tebi prodali ko 140 to je muda pod bubrege i to je prevara. A sad da neko u Bosni kad kupuje novo ili novije polovno auto gleda koji je Euro, gleda al u qrcu. To mi je isto kao eto rekli majica 100% pamuk, a ustvari ima 5% poliestera. Totalno nebitna stvar.
golfiista

#899 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by golfiista »

Ado nemoj zajeBavati.

Isto je i kada ti uvale motor iz Škode u premijum vozilo? KAko bolan nije važno, pa jbt. ljudi stali pred kameru i kazali jesmo varali smo vas, naša auta ne truju malo, ona truju pravo, baš kao i moj komšija Šefik kada umjesto uglja u peć istrese cijelu kantu smeća.
O čemu mi govorimo ovdje? VW je prevarnatska firma, koju su vodili prevaranti i samo mogu nagađati koliko su nam prodali muda pod bubrege, a da nismo ni svjesni toga. Kad se samo sjetim kako im se sve praštalo, od uljne pumpe, preko dizni, glave motora pa do onih oguljenih prekidača i smteljarske plastike, fuj ba.
condy

#900 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

@ ado

Evo npr. ovaj je 2013 godište, sa 16 kkm, ksenoni, navigacija, to je u factu novo auto, košta 22.000 eura, to je blizu 44.000 KM. Tako da otprilike sam fulio neke 4.000 KM, što nije malo, ali opet tu je negdje Golf VII 2.0 tdi sa srednjim paketom opreme. Meni je bolja opcija ovaj BMW.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1#
Post Reply