Kutak za anti - VW trenutak

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#551 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by tempuser »

ime123 wrote: Nidje veze, nismo svi ovdje automehanicari i vrsni inzenjeri. U praksi sam se ja uvjerio da je Audi sposobniji u svim uslovima i to je meni dovoljno.
Sto znaci da osim tog Audia i sve ostale o kojima pises vozio istim cestama pod istim uslovima ili...?
supercali

#552 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by supercali »

tempuser wrote:
jefferson wrote: E osto imamo tvoj blagoslov hocemo. Ono bas sam se pitao smijemol bez tebe.
Dok vam neko ne postavi 3 slike 3 razlicita pogona i pita vas da pokazete koji je koji, da ne idem dalje da pogadnjate po ponasaju vozila koji je koji! :lol:
A ti bi znao?
tempuser

#553 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by tempuser »

jefferson wrote:
tempuser wrote:
jefferson wrote: E osto imamo tvoj blagoslov hocemo. Ono bas sam se pitao smijemol bez tebe.
Dok vam neko ne postavi 3 slike 3 razlicita pogona i pita vas da pokazete koji je koji, da ne idem dalje da pogadnjate po ponasaju vozila koji je koji! :lol:
Ja opet tebi kazem, nismo svi tako "pametni" kao ti.
Sta ces, pusti djecu nek se igraju.
Cim uhvatim vremena da iscitam sve o haldexu i torseno na Wiki postacu i ja pametan, a onda oho vam se oho! :izet:
tempuser

#554 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by tempuser »

supercali wrote:
tempuser wrote:
A ti bi znao?
Vjerovatno ne, ali zato ne palamudim kako se koji od pogona kako ponasa na cesti i koji je bolji!
Ja sam duduk koji je za 20 god, sto privatno sto sluzbeno, kroz ruke protjerao bar 20 4WD auta i ostavio u njima jedno pola miliona km, i meni se svi 4x4 pogoni, a bilo je od Haldexa preko Torsena to Steyera, u uslovima u kojima sam ih koristio ponasaju u 5 deka. Nisam vozio Rally 1001 jezero i pa mozda nisam dovoljno kompetentan!
Last edited by tempuser on 08/10/2015 18:16, edited 1 time in total.
Bakir1

#555 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by Bakir1 »

Moze pitanje?
Sto tako srcano ne reagujes na more gluposti koje se pisu svakodnevno na ovom pdf-u?
Savjest ili?
ime123

#556 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by ime123 »

Vi sad pametni, mi glupi sto pricamo o pogonima a vodili ste ovdje rasprave od strucnih analiza trzista, auto industrije, do psiholoskih profila vozaca i auta koja voze, i naravno bili ste specijalisti u svakom polju ?
supercali

#557 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by supercali »

tempuser wrote:
Vjerovatno ne, ali zato ne palamudim kako se koji od pogona kako ponasa na cesti i koji je bolji!
Otkud ti znas zna li ko?
A ti kad palamudis na drugim stvarima nikome ne das da ti kaze da palamudis da nemas pojma

Daj ba gorane dodji sebi
tempuser

#558 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by tempuser »

Bakir1 wrote:Moze pitanje?
Sto tako srcano ne reagujes na more gluposti koje se pisu svakodnevno na ovom pdf-u?
Savjest ili?
Ako mene pitas, nije nikakva srcanost nego zabavljanje na granici pod*ebavanja jer kad razjasnis ko pise onda je i sve ostalo puno jasnije, a na ovoj temi su neki u svojim ekspertizama otisli najdalje!
tempuser

#559 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by tempuser »

supercali wrote:
tempuser wrote:
Otkud ti znas zna li ko?
A ti kad palamudis na drugim stvarima nikome ne das da ti kaze da palamudis da nemas pojma

Daj ba gorane dodji sebi
Krecem od sebe, 20 god vozim terence i 4WD aute, a ne znam da li bih mogao prepoznati razliku izmedju razlicitih pogona, ali opet, kao sto napisah, nisam reli vozac ili testni vozac pa mozda nisam dovoljno kompetentan.
Nikad neces procitati da ja raspravljam o necemu o cemu nema bar neko neposredno znanje i iskustvo!
Se vidjamo! :run:
supercali

#560 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by supercali »

Ti koliko se raspravljas i o cemu sve konto bi covjek da ti u licnoj pise wikipedia
Ili ti je neko provalio nik pa pises normalno ili su uboli dijagnozu druge nema za ovakvo normalno pisanje od strane tebe
AenemA

#561 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by AenemA »

jefferson jako pametan lik, na svakoj temi razvaljuje!
citroen xm

#562 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by citroen xm »

condy wrote: Tehnicke specifikacije od vozila su tebi glupi argumenti :thumbup:
Specifikacije nisu glupe, ali si ih ti izuzetno glupo upotrijebio. Na osnovu podatka o kubikaži i ubrzanju izveo si zaključak da je Oktavija, koja je jeftini Golf sa dupetom, potpuno ravnopravna sa BMW-om iz E segmenta. Pri tom nisi uzeo ništa drugo od parametara niti tehničkih specifikacija.

E tako vi VW ljupci dokazujete. Svaka vam čast. :-D
supercali

#563 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by supercali »

condy wrote:
citroen xm wrote:
condy wrote:Te brojke nisu dobijene na avionskoj pisti već na cesti. Vrlo lako se mogu ostvariti i na magistralnoj cesti a kamoli na autoputu. Zato ne valjaj gluposti jer tehničke specifikacije od vozila, govore sve o vozilu.
Baš ne znam ko valja gluposti kada u odbranu uzima glupe argumente. I Dragster ubrzava ispod 2 sekunde do stotke pa u krivinu ne može ni uletiti. Izvezi BMW-a na stazu sa tom Škodom ili ga provozaš nekim krivudavim putem pa ćeš vidjeti svu superiornost dotičnog koja se ogleda u malo više stvari od ubrzanja do 100 km/h.
Tehnicke specifikacije od vozila su tebi glupi argumenti :thumbup:
Ako je vw u pitanju da
Tehnicke soecifikacije su pokazivale da ispunjavaju e6 normu a ispade da ne ispunjavaju ni e5
condy

#564 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

lavic wrote: Izvini, sigurno sam to preletio i nisam vidio, ali ja volim realno na sve gledati. Ako je on rekao da je njegov auto bio 64000 eura mislim da se dobro zajebo ili je njegov auto napunjen svom dodatnom opremom, sto po meni nema logike na 2.0 dizela, za kojeg sam kad ga je kupovao rekao da je to mali motor za tu sasiju, na sta je na prvu rekao da je njemu OK, ali malo kasnije potvrdio da mu je ipak 3.0 sestak prava mjera.

Cisto za info, da X-drive, i automatski mjenjac su oko 2500 Eura doplata bez PDV-a pojedinacno, profi navi je oko 1000 eura,....
:thumbup:

Moguce da je i on pogrjesio u cijeni. Cijena novog bmw 520d sa dobrom opremom, koza, navigacija, ksenoni, automatski mjenjac, na mobile.de je oko 44.000 eura.

Dobar je izbor i 525d. Ne znam sad kolika je razlika u cijeni u odnosu na 530d ali taj motor je isto od 3 litre ili su ga mozda smanjili na 2l?

Od benzinaca vrh je 528i.
condy

#565 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

citroen xm wrote:
condy wrote: Tehnicke specifikacije od vozila su tebi glupi argumenti :thumbup:
Specifikacije nisu glupe, ali si ih ti izuzetno glupo upotrijebio. Na osnovu podatka o kubikaži i ubrzanju izveo si zaključak da je Oktavija, koja je jeftini Golf sa dupetom, potpuno ravnopravna sa BMW-om iz E segmenta. Pri tom nisi uzeo ništa drugo od parametara niti tehničkih specifikacija.

E tako vi VW ljupci dokazujete. Svaka vam čast. :-D
Ti imas najvise predrasuda na ovom podforumu, i nemoj svoje simptome drugima prebacivati. Dakle, prema tim specifikacijama motor od Octavije razvija slicnu maksimalnu brzinu, ima isto ubrzanje i ima isti obrtni momemat kao i kod doticnog BMW-a. Sad mi ti reci u cemu Octavija kad je u pitanju maksimalna brzina, ubrzanje, obrtni moment motora pa i potrosnja, nije ravnopravna tom BMW-u iz E segmenta?
condy

#566 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

Kad već spominješ vozila iz E segmenta. Ko god vozi ta vozila odnosno čistokrvne limuzine, zna da im nije namjena da se voze po lošijim cestama , uskim ili brdskim cestama. Takva vozila zbog svoje težine, snage, dimenzija, uopće ne mogu pokazati sve svoje mogućnosti na lošijoj cesti. Čak šta više vožnja takvih vozila na takvoj cesti je zamarajuća. BMW 5, Audi A6, Merc E ili S, su namjenjeni za brze ceste prvoshodno za autoputa, gdje mogu pokazati sve svoje mogućnosti. Puno je dinamičniji BMW 3, sa istim motorima, od BMW-a 5. Tako da ko god misli da BMW 5 ima neku dinamiku na lošoj i sporoj cesti, nikad nije sjeo u to ili slično vozilo.
madner

#567 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by madner »

Jos jedan sampinjoj sto ne moze proci uskom cestom u vecem autu.

:D
basicm

#568 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by basicm »

madner wrote:Jos jedan sampinjoj sto ne moze proci uskom cestom u vecem autu.

:D
Zato postoji nebeski tdi u manjem pakovanju, kao Fabia npr. Kad ides u Zenicu autoputem onda uzmes vece pakovanje tdi-ja, A6.
530i

#569 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by 530i »

Bakir1 wrote:Moze pitanje?
Savjest ili?
Ako mene pitaš evo odgovora...guzim već dvadeset godina sve same dobre, zgodne, sisate plavuše i stvarno nema razlike između njih, u pet deka sve. Al' tu sam JA najbitniji, plavuše odu i dođu, samo mi slaba fajda ako nikome ne ispričam kako ja dvadeset godina guzim plavuše i tuđe i svoje (ali ogromnom većinom tuđe) i tako...dvadeset godina guzim plavuše JA i samo JA.
citroen xm

#570 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by citroen xm »

condy wrote: Ti imas najvise predrasuda na ovom podforumu, i nemoj svoje simptome drugima prebacivati. Dakle, prema tim specifikacijama motor od Octavije razvija slicnu maksimalnu brzinu, ima isto ubrzanje i ima isti obrtni momemat kao i kod doticnog BMW-a. Sad mi ti reci u cemu Octavija kad je u pitanju maksimalna brzina, ubrzanje, obrtni moment motora pa i potrosnja, nije ravnopravna tom BMW-u iz E segmenta?
O kakvim se predrasudama kod mene radi?

Dakle Oktavija je C segment kao BMW 1, a BMW je E segment tj. klasa u kojoj Škoda i nema predstavnika. Ima Superb koji bi da se na silu ubaci tamo, ali i dalje je to Pasat tj. D segment.

Oktavija je po toj specifikaciji 0.2 sekunde sporija od 0-100, a tačno je dvije klase ispod što vjerovatno znači da je dosta i lakša. Dakle i uz prednosti u težini sa skoro identičnom snagom i kubikažom, ona zaostaje. Dakle i tu je u zaostatku i nije ravnopravna, a o ostatku ne treba ni pričati. Eto, jel sada jasno zašto ti argumenti i nisu baš stavljeni na pametno mjesto?
condy

#571 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

Predrasude su unaprijed doneseno misljenje o necumo o cemu se ne zna dovoljno dok je konstruiranje izbjegavanje prihvatanja cinjenica onakvih kakve jesu u stvarnosti. Tih ih ispoljavas na najocigledniji nacin cak ides i u djelice sekunde ako nemas sta drugo, problematiziras tezinu, pricas o nekim parametrima u kojim je Octavija slaba odnosno o kojim po tebi ne treba ni pricati a da nemas ni jedan relevantan dokaz za to... itd. To su ti predrasude. Zbog toga, kada nadjes jedan zvanici paramater u tehnickim specifikacijama ili relevantan test po kojem navedena Octavija zaostaje za tim BMW-om, slobodno ga ovdje prikaci.
basicm

#572 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by basicm »

condy wrote:Predrasude su unaprijed doneseno misljenje o necumo o cemu se ne zna dovoljno dok je konstruiranje izbjegavanje prihvatanja cinjenica onakvih kakve jesu u stvarnosti. Tih ih ispoljavas na najocigledniji nacin cak ides i u djelice sekunde ako nemas sta drugo, problematiziras tezinu, pricas o nekim parametrima u kojim je Octavija slaba odnosno o kojim po tebi ne treba ni pricati a da nemas ni jedan relevantan dokaz za to... itd. To su ti predrasude. Zbog toga, kada nadjes jedan zvanici paramater u tehnickim specifikacijama ili relevantan test po kojem navedena Octavija zaostaje za tim BMW-om, slobodno ga ovdje prikaci.
Tesko da ce naci zvanicno bilo sta, jer nikome ne pada na pamet da radi usporedni test auta koja nemaju nikakve dodirne tacke, to samo pada na pamet nasim glavama.
Evo, ja cu reci da Astra sedan je bolja od A6. Daj ti meni zvanicno nesto da nije?
Apsurd.
supercali

#573 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by supercali »

condy wrote: Ti imas najvise predrasuda na ovom podforumu, i nemoj svoje simptome drugima prebacivati. Dakle, prema tim specifikacijama motor od Octavije razvija slicnu maksimalnu brzinu, ima isto ubrzanje i ima isti obrtni momemat kao i kod doticnog BMW-a. Sad mi ti reci u cemu Octavija kad je u pitanju maksimalna brzina, ubrzanje, obrtni moment motora pa i potrosnja, nije ravnopravna tom BMW-u iz E segmenta?
Jel mogu ja? Zbog softvera
jefferson

#574 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by jefferson »

condy wrote:Predrasude su unaprijed doneseno misljenje o necumo o cemu se ne zna dovoljno dok je konstruiranje izbjegavanje prihvatanja cinjenica onakvih kakve jesu u stvarnosti. Tih ih ispoljavas na najocigledniji nacin cak ides i u djelice sekunde ako nemas sta drugo, problematiziras tezinu, pricas o nekim parametrima u kojim je Octavija slaba odnosno o kojim po tebi ne treba ni pricati a da nemas ni jedan relevantan dokaz za to... itd. To su ti predrasude. Zbog toga, kada nadjes jedan zvanici paramater u tehnickim specifikacijama ili relevantan test po kojem navedena Octavija zaostaje za tim BMW-om, slobodno ga ovdje prikaci.
Postavio sam ti video izmedju Mercedesa CLA AMG i BMW M235i. CLA ima AWD, 35ks vise, veci moment, i na stazi je samo 16 stotinki brzi od BMW-a.
Hocu reci, KS je jedno, ubrzanje na papiru i slicno. Fazon je kako je auto ukupno napravljeno, tj. raspored tezine, prenosni odnosi, stabilnost itd, itd.
Kada bi se auta kupovala na osnovu ubrzanja od 0 d 100 i slicno, pa niko ne bi isao u auto salon. Ljudi bi jednostavno narucili auto preko interneta.
Medjutim, sama cinjanica da ti poredis BMW i SKodu je vec zbarinjavajuca, za zdravlje.
mad_max_ba

#575 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mad_max_ba »

jefferson wrote:
Postavio sam ti video izmedju Mercedesa CLA AMG i BMW M235i. CLA ima AWD, 35ks vise, veci moment, i na stazi je samo 16 stotinki brzi od BMW-a.
Hocu reci, KS je jedno, ubrzanje na papiru i slicno. Fazon je kako je auto ukupno napravljeno, tj. raspored tezine, prenosni odnosi, stabilnost itd, itd.
Kada bi se auta kupovala na osnovu ubrzanja od 0 d 100 i slicno, pa niko ne bi isao u auto salon. Ljudi bi jednostavno narucili auto preko interneta.
Medjutim, sama cinjanica da ti poredis BMW i SKodu je vec zbarinjavajuca, za zdravlje.

POTPISUJEM
Post Reply