Kupovina VW Tourana - da ili ne

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

eduscho

#1 Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by eduscho »

Poštovani,

molio bih komentar ili savjet svih onih koji su ga vozili ili jos voze, kakav je ovaj auto i vrijedi li ga imati. Svidio mi se jako i trebam malo veci auto nego ovaj sad koji imam, passat 6, posto se je prosirila porodica. Imam prijatelja koji me nagovara na Opela ali ja sam stari VWovac pa mi touran nesto drazi.

Hvala unaprijed na savjetu!

LP
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by konektovan »

I mene se svidja touran opasno,..... :mrgreen: :thumbup:
Throttle

#3 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by Throttle »

zafira je isto dobra opcija. u globalu su jace opremljene od vw, bolji motori, ima i verzija sa 7 sjedista, jeftinije su. meni licno i bolje izgledaju al to je subjektivno. ako si navikao na vw vjerovatno se neces razocarat touranom, s tim da je manji od passata,osim u visinu. vozio sam drugu generaciju, nista spektakularno al uredno auto, nema sta. ovaj je bio i dobro opremljen.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by konektovan »

Throttle wrote:zafira je isto dobra opcija. u globalu su jace opremljene od vw, bolji motori, ima i verzija sa 7 sjedista, jeftinije su. meni licno i bolje izgledaju al to je subjektivno. ako si navikao na vw vjerovatno se neces razocarat touranom, s tim da je manji od passata,osim u visinu. vozio sam drugu generaciju, nista spektakularno al uredno auto, nema sta. ovaj je bio i dobro opremljen.
Bolje se touran vozi od zafire poprilicno. Zafira sva nekakva lelujava. Motorizacija, tu negdje, ne moze se reci da opel ima bolje motore,....
Ja sam neki dan vidio zadnju verziju ford s max-a i to vignale, perverzija od auta, i da imam love to bi bio prvi izbor u mpv klasi.
Norm

#5 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by Norm »

:thumbup: ...vozim ga godinama, ima svojih mana i klasicnih vw boljki, ali sljedece ako Bog da ce opet biti touran...naravno noviji :D
emmir1

#6 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by emmir1 »

Ima moj prijatelj, prezadovoljan.

I ja sam jedno vrijeme planirao da kupim tourana pa sam pitao par ljudi koji ga imaju

Svi extra zadovoljni
citroen xm

#7 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by citroen xm »

Meni je ostavio takav utisak da je svijet mogao komotno nikada da ga ne vidi, ne bi ništa izgubio. Tvrd, bezličan i za one što se kunu u kvalitet interijera kod VW-a škriputav. A primjerak u kom sam stekao sve te osjećaje je perfektan, dobra oprema, relativno mala kilometraža i vrlo očuvan, dakle ima sve ono što u BiH rijetko dolazi. :) Lično za mene je G4 spejs šatl u odnosu na Turana.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#8 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by PreWiBa »

DA

Touran je jednostavno super auto - ko izmišljeno za porodicu, a ujedno je tehnički sjajan, ima malu potrošnju a u odnosu na konkurente iz svog segmenta troši malo goriva.

Budeš li se odlučio ZA, prodajem je jedan VW Touran 2007. god (onaj modificirani), sedam sjedišta, dizel.

Radi se o ovom modelu https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... 77b1d07fa0
esso_sa

#9 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by esso_sa »

Mene Touran i Sharan automatski asociraju na vehabije... kad god vidim neko od tih auta na cesti, za volanom haman redovno bradati kratkopantalonas :mrgreen:
Optimist

#10 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by Optimist »

I arape. :lol:

Jucer 550 km, kombija, monovolumena i ostalih slicnih pun klinac. Sve arapi za volanom a pored i pozadi nindze u crnini sjede.
lavic

#11 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by lavic »

I meni je Ford bolji izbor od Tourana.
ado-šampion

#12 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by ado-šampion »

Kupio moj jaran nedavno. Kod njega je ovaj prvi model prije FL, 2006. godiste, 2.0 TDI. Ja sam ga probao malo na autoputu i meni djeluje OK za jedno takvo auto. Ima prostora, totalno neutralan i stabilan na velikim brzinama, nema neke buke na autoputu, ostalo sve standardno VW, dobro vuce, dobar mjenjac, jednostavan unutra, lako se vozi... Ako vec imas Passata, ovaj se uklapa standardno izmedju Golfa 5 i Passata 6, nema tu nekih iznenadjenja. Samo nemoj ocekivati previse jer Passat je ipak bar stepenica vise kako od Golfa tako i od Tourana :) Sharan je vec nesto drugo.
Ako se odlucis za Tourana ja bih ti napomenuo dvije stvari. Ovaj je bio 2.0 TDI i mislim da bi manje bilo premalo za takvo auto, mada sam ja sam covjeku govorio da mu je dosta 1.9 TDI. Auto djeluje jako tesko na startu. Druga stvar, puno tih Tourana ima vani s DPFom iako su vrlo stari, sto originalno s DPFom sto retrofit, tako da dobro je obratiti paznju na to, jer ti to ne treba u zivotu.

Btw on je pravo zadovoljan, s familijom s dvoje male djece ode na put od 15 sati bez problema. Dijelovi pravo jeftini, set kvacila 6-7 stoja s ugradnjom, s plivajucim.
Norm

#13 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by Norm »

esso_sa wrote:Mene Touran i Sharan automatski asociraju na vehabije... kad god vidim neko od tih auta na cesti, za volanom haman redovno bradati kratkopantalonas :mrgreen:
Znaju ljudi sta valja... :D
Norm

#14 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by Norm »

lavic wrote:I meni je Ford bolji izbor od Tourana.
:pisnuo:
lavic

#15 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by lavic »

Norm wrote:
Mozes se smijati koliko hoces ali imam sluzbene C i S max, nikad problema a udobniji i kvalitetniji su od VW sanduka.
amar1994

#16 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by amar1994 »

lavic wrote:
Mozes se smijati koliko hoces ali imam sluzbene C i S max, nikad problema a udobniji i kvalitetniji su od VW sanduka.
nemas pojma :D , samo vw bajo moj :lol:

joj S max je mrcina :izet: :thumbup:
Norm

#17 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by Norm »

lavic wrote:
Norm wrote:
...i ja trenutno vozim sluzbeni ford , ali ga nikad ne bih sebu kupiJo...tako da, ja se drzim sanduka a ti uzivaj u fordu... :thumbup:
esso_sa

#18 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by esso_sa »

Kako pali Ford ? Cig cig cig cig... Room Rooom Rooom :mrgreen:
lavic

#19 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by lavic »

Tako nekako... dobar, dobar.

Realno je Ford bolje auto...a sad ko sta voli i sta moze odrzavati ili ne drzavati je druga prica.
Travnički Noćni Šetač

#20 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by Travnički Noćni Šetač »

I meni logično...
Norm

#21 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by Norm »

...pa dobro sad nije bas realno samo ono sto ti tvrdis...
Realno, iz moga iskustva, lada Niva je bolje auto od Forda...Niva me nikad nije ostavila na cesti, Ford 3 puta...tako da
:cry:
HAVANA

#22 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by HAVANA »

Norm wrote:
Vozim sad privremeno tourana,vozio s max...Ne znam sta je smijesno,s max bolji duplo,bar meni.A navozo sam ih se.Cak mi je i c max bolji.Nesto mi vise lezi i voznjom i izgledom unutrasnjosti...Al dobro,ja sam prilicno alergican na vw...
commendatore

#23 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by commendatore »

ja bi ga razlupo samo zbog one bijedne blijedo sive plastike koja izgleda ko da je pravljena od smeca iz pacifika

a mehanicki se cini boljim cak i od blizih i daljih rodjaka.....

smax su redovno obilato opremljeni da skoro svaki ima i jos poneki koristan dodatak opreme kao svi l prozori navi parktronic ili tempomat tako da bih i ja preferirao ford jedino ne znam kakvi su motori fordovi
Last edited by commendatore on 26/07/2018 12:04, edited 2 times in total.
lavic

#24 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by lavic »

Norm wrote:...pa dobro sad nije bas realno samo ono sto ti tvrdis...
Realno, iz moga iskustva, lada Niva je bolje auto od Forda...Niva me nikad nije ostavila na cesti, Ford 3 puta...tako da
:cry:
Kad kazem realno, mislim o osobi koja nije fan ni jednog od pomenutih vozila, ima vozacku 30 godina i sve kategorije i navozao se svega.
U mehaniku se razumije.... itd.
commendatore

#25 Re: Kupovina VW Tourana - da ili ne

Post by commendatore »

ne kazem da je neki reprezentativan primjerak al evo upravo prvi na koji naletih

https://www.olx.ba/artikal/30265256/for ... rama-full/

opreme ko u prici....
Post Reply