Momčino, ne izvlači iz konteksta. Ako si pročitao moj post, od prve riječi do zadnje, onda možeš zaključiti da sam u prvom dijelu rekao da je kupovina nekretnine isključena jer previše košta.goran16v wrote:Sto onda ne dignes kredit za gliser, kucu na moru i paratmant na plaini? Zivot kakav imas sa autom je obicni qurac prema zivotu kakav imas s tim stvarima, a buduci da imas jedan zivot, zivi ga! Vidis kako je to rezon bez pokrica...ofo-ono wrote:Sa prosječnom plaćom ne možeš sebi priuštiti ili dozvoliti da uletiš u kredit i kupiš kakvu nekretninu u gradu. A i žena i ja radimo. Primjera radi, Bihać... Cijena kuće 100k pa naviše. Stan cca. 60 kvadrata 90k + . Zašto mora biti 60 kvadrata? Jer možda ima ljudi koji planiraju porodicu. A i 60 kvadrata je skučeno sa 2 djece.
Ostaje jedino kupovina auta. Nešto ušteđevine, uleti još u kredit i udri. Jebeš ba život ovaj. Fol štediš za penzije, za ovo za ono, i na kraju ne dočekaš penziju. Kupi auto i rahat na more, ko hadžija.Iako, auto nije samo za more, već i potreba, tako da sve 5!
Imaš jedan život. Živiš ga, ili se kaješ sa svojih 60 godina. Moj moto je definitivno da ga živim.
Samim tim, pametan insan dolazi do zaključka da je i gliser vjerovatno u tom cjenovnom rangu, kuća na moru pogotovo, te isto tako i apartman na planini. Sve ti se samo kaže... Pametnom dosta!
Uzmem li u obzir da u drugim, manjim sredinama od Bihaća imam 2 kuće, zašto da je sad kupujem i ovdje?! A pitanje je da li ću se ovdje i zadržati.
Dok za auto mogu izdvojiti nekih 20k - 30k domaće valute i rahat. S tim, da ostavim i nešto novca za nedaj Bože. I eto, malo po malo, priču svedemo na ono što sam već rekao. Kupim auto jer auto MOGU SEBI PRIUŠTITI, i kao što rekoh, rahat.