Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drndalo
#326 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
Pravo da ti kazem, ja cekam da ti jos koju opletes, pa da taj tvoj buduci "dotjunirani" bi-turbo, u stvarnosti postane prema Audijevoj tradiciji quattro-turbo, i da se kao serija ugradjuje u najnoviji model Space-Shuttle-a koji tek treba da zamisle u Audiju, i da ga kao novu varijantu A4 B18 plasiraju na trzistima...
-
hank
#327 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
ma brate mozes ti pricas sta hoces. cinjenica je da su ljudi napravili sve sto su imali u cilju. mozda jesu komercijalni, mozda dijele platforme, moza su svi povezani vise nego sto bi trebalo. al cinjenca je jedna, rasturaju gdje god dodju.drndalo wrote:Pravo da ti kazem, ja cekam da ti jos koju opletes, pa da taj tvoj buduci "dotjunirani" bi-turbo, u stvarnosti postane prema Audijevoj tradiciji quattro-turbo, i da se kao serija ugradjuje u najnoviji model Space-Shuttle-a koji tek treba da zamisle u Audiju, i da ga kao novu varijantu A4 B18 plasiraju na trzistima...
meni je dosta da vidim kako bweovo cudo od tehnike koje je najavljivano ko velika ekskluziva u svijetu auta dodje u situaciju da ga jedan audijev motor koji je najavljen ko i svaki drugi, klasicno, podere ko cigo napolitanku ( ne bukovalno nego, indirektno. auto koje ima iste performanse ko isti auto drugog proizvodjaca po gabaritima, a snagom je daleko jaci, je po meni poderan) iskreno kad bi pogledao onaj klip na youtubu, ne bi pomislio da dam za bmw-a par hiljada eura vise al niti u jednoj kombinaciji.
al naravno to je individualno. a ti mi nisi baco na hejtera. ako si fan francuske autoindustrije, onda je pravo vrijeme da odes u park kod ekonomije. pezo je organzovao road show. malo udjes u novi 208 pa bacis partiju saha s casnim starinama. pa onda se osvjezis nepostojecim osvjezenjem u sjeni zbunja.
-
preludezalude
#328 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
Evo prostudirao sam i mogu citirati slijedece:" Nakon sto sam vozio oba automobila, bez obzira sto je clio jaci cak 20KS, osjecaj ubrzanja u Cupri sa 130Nm vecim okretnim momentom na mene je ostavio bolji dojam. No cinjenice su bile neumoljive. Kod maximalnog ubrzanja od 0-100 km/h, pa i dalje Clio koristi svojih 20ks vise te nesto laksu karoseriju i pobjedjuje."Medonjaa wrote:eto gore sam ti SVE reko, dobro prostudiraj izmjerene vrijednosti detaljnog testa 22 KS slabijeg TDI i benzincapreludezalude wrote:Svako svoje zna.hank wrote:ma eto skontali smo se na kraju.
a mislim da ovaj klip dosta toga govori o nasim pitanjima i konstatacijama.
https://www.youtube.com/watch?v=e-eMp_Z0Nds
Za Medonju: Ni jedan argument nisi dao. Ja vec 20 godina vozim auta i vozio sam svasta. Ljubitelj sam benzinaca i ranije sam vise imao benzince, ali trenutno vozim dizela tako da znam iz prve ruke kako se ponasaju auta. Ne treba me niko uvjeravati kako dizel "preskace" jer ga i ja vozim. Sportski automobili (citaj brzi) su uvijek bili benzinci. To ti se samo kaze koja auta preskacu.
ne možeš biti veći stručnjak od ljudi koji za auto magazine testiraju stotine različitih auta
dobro isčitaj donji tekst sa utiscima tog novinara u dvoboju gore spomenutih auta
http://img546.imageshack.us/img546/8940/nm275.jpg
Iz ovog se zakljucuje ono sto sam davno rekao da dizel daje lazan osjecaj strahovitog ubrzanja.
Slijedeci citat: " Pa zar je tih 20ks vaznije od 130Nm vise?! Istih Nm-etara koji ubrzavaju automobil? Odgovor, izmedju ostalog, u nacinu razvijanja snage, radnom ciklusu oba motora te prijenosnim odnosima u mjenjacu..."
Komentar na prvu recenicu: 20ks na toliku snagu i nije neka osjetna razlika.
Komentar na drugu recenicu: Iz ovog primjera se vidi da Nm ne ubrzavaju automobil.
Komentar na trecu recenicu: Procitaj ovo crveno. Nigdje ne spominje momenat.
-
hostapler
#329 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
Mislim da je i ovo glupa usporedba. Ovaj covjek sto vozi Audi je profesionalni trkac (gledao sam neki dan clip u kojem on sa Porscheom GT2 RS sa 620 KS odere guzove frajeru koji je u Lambu Aventador sa 700 KS,sad ces reci da je ovaj Porsche bolji od Lamba. I ja I ti znamo da nije),protiv mozda nekog levata koji je i slabije startao.hank wrote:tezak si s glupim primjerima. kakve veze yamaha il kawasaki(proizvidjaci motocikala) imaju s motorima u autima?
i kad si vec stavio link porchea-- evo ti jedna zanimljiva usporedba il ti ga dog fight.
https://www.youtube.com/watch?v=WEiatntYYpU
dizela karavan s 400 kila viska protiv ultra lake carere koja ima nekih 70 ks viska. klasicni primjer momenta protiv snage, za sve nevjerne tome.
ako ovo pojedincima ne zacepi usta, ne znam sta ce.
Ako cemo gledati podatke sa papira Audi ubrzava za 5.3 a Porche za 4.9,a BMW M550d za 4.7 jer vidim da se i on poteze u ovoj temi i koliko god se tebi ne sviđalo on je tata dizela trenutno na svijetu.
Spominjes Q7 V12 TDI koji je duplo veci motor od BMW a ni po jednm karakteristikama nije duplo bolji.
I da ne zaboravi ima i Peugeot V12 dizel koji je po svemu bolji od Audijevog osim po potrosnji pa je prosle godine izgubio Le Mans samo zbog vise odlazaka u box na dosipanje,a bio je dosta brzi. LP
-
preludezalude
#330 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
Okani se podataka o medjuubrzanju. To je podatak koji nicemu ne koristi. A sta mislis kako tek clio ubrzava u drugoj od 60-100.Medonjaa wrote:za razliku od nekih ti bar nešto razumnije pišeš i priznaješ da ti valja šaltat !! pa ako tebi to predstavlja užitak, bujrumRomeo 80 wrote: Prije svega, jasno je da obrtni moment ima svoj značaj, ali ljudi moji znate li vi voziti? Konstantno se kroz temu provlači floskula da je dizel superiorniji u preticanjima zato što ima više momenta, ali vas ja pitam hoćete li sa benzinskim motorom (u mnogim slučajevima i sa dizelskim) ići u preticanje pri 1500 obr/min?! Za šta vam služi mjenjač?
I da, molim vas poštedite me priče o tome kako se mora promijeniti brzina na niže u benzincu kao da je to neki strašan posao. Pa ja uživam u tome pobogu!To nije nikakvo mučenje motora, jer se benzinci normalno tako vrte!
Ako je nekome mrsko prebacivati brzine, to mogu shvatiti, ali takvu osobu barem ja lično nikako ne mogu smatrati zaljubljenikom u auta i vožnju uopšte.
i da moraš biti u brzini NIŽE sa benzincem da bi imao isto ubrzanje kao dizelaš,
na ovom usporednom primjeru je sve rečeno,
ibica TDI sa 160 KS u 4.ima isto ubrzanje 60-100 km/h kao clio 2.0 sa 182 KS u 3. brzini
http://img85.imageshack.us/img85/3198/clio2a.jpg
-
hostapler
#331 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
To ces ti reci,svaki proizvođac to navodi kao nesto relevantno,podatak koji necemu koristi,svaki priznati magazin i novinar u ovoj bransi sto u svijetu sto kod nas (sto i nije neka pljacka) ce podatak o međuubrzanju uzeti kao relevantan,podatak koji necemu koristi. Svaka ti cast.preludezalude wrote: Okani se podataka o medjuubrzanju. To je podatak koji nicemu ne koristi. A sta mislis kako tek clio ubrzava u drugoj od 60-100.
Last edited by hostapler on 23/06/2012 18:43, edited 1 time in total.
-
preludezalude
#332 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
Ovdje se radi o zamjeni teza. Benzinac ne trazi brzinu nize da bi mogao parirati dizelu, vec dizel trazi brzinu vise da bi mogao parirati benzincu. Postavi logiocno stvari. Krenes od nule. U prvoj brzini, ubrzavas, dizel dolazi do kraja i treba saltati u drugu dok benzinac ostaje jos u prvoj i nastavlje ubrzavati.Medonjaa wrote: de ti jaro još JEDNOM DOBRO protabiti gore postavljene podatke, i ubuduće reci hop prije nego skočiš
Ibica u 3.brzini 60-100 4,4 sec !!!!
Clio u 3.brzini 60-100 6,1 sec
dakle, benzinac uvjek TRAŽI brzinu niže da bi mogao parirat dizelu !!!
-
preludezalude
#333 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
Hajde ti kao veliki poznavaoc objasni meni totalnom neznalici cemu taj podatak sluzi.hostapler wrote:To ces ti reci,svaki proizvođac to navodi kao nesto relevantno,podatak koji necemu koristi,svaki priznati magazin i novinar u ovoj bransi sto u svijetu sto kod nas (sto i nije neka pljacka) ce podatak o međuubrzanju uzeti kao relevantan,podatak koji necemu koristi. Svaka ti cast.preludezalude wrote: Okani se podataka o medjuubrzanju. To je podatak koji nicemu ne koristi. A sta mislis kako tek clio ubrzava u drugoj od 60-100.
- Medonjaa
#334 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
pa upravo je to ubrzanje 60-100 NAJVAŽNIJE, upravo na tim brzinama se na našim putevima pretiče, i to ubrzanje i jeste najvažnije za brzo i bezbjedno preticanjepreludezalude wrote:
Okani se podataka o medjuubrzanju. To je podatak koji nicemu ne koristi. A sta mislis kako tek clio ubrzava u drugoj od 60-100.
ubrzava clio u drugoj ali na 7000 obrtaja
za mnoge koji ne znaju Audi je I VLASNIK Lamba !!!!!
- Medonjaa
#335 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
ha, ha, ho, ho pa ti si genijepreludezalude wrote:Ovdje se radi o zamjeni teza. Benzinac ne trazi brzinu nize da bi mogao parirati dizelu, vec dizel trazi brzinu vise da bi mogao parirati benzincu. Postavi logiocno stvari. Krenes od nule. U prvoj brzini, ubrzavas, dizel dolazi do kraja i treba saltati u drugu dok benzinac ostaje jos u prvoj i nastavlje ubrzavati.Medonjaa wrote: de ti jaro još JEDNOM DOBRO protabiti gore postavljene podatke, i ubuduće reci hop prije nego skočiš
Ibica u 3.brzini 60-100 4,4 sec !!!!
Clio u 3.brzini 60-100 6,1 sec
dakle, benzinac uvjek TRAŽI brzinu niže da bi mogao parirat dizelu !!!
idi se malo umij, vrućina ti udarila
-
hostapler
#336 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
U deranju guzova benzincu u tom rezimu rada,kao sto si ti poderan na ovoj temi.preludezalude wrote:Hajde ti kao veliki poznavaoc objasni meni totalnom neznalici cemu taj podatak sluzi.hostapler wrote:To ces ti reci,svaki proizvođac to navodi kao nesto relevantno,podatak koji necemu koristi,svaki priznati magazin i novinar u ovoj bransi sto u svijetu sto kod nas (sto i nije neka pljacka) ce podatak o međuubrzanju uzeti kao relevantan,podatak koji necemu koristi. Svaka ti cast.preludezalude wrote: Okani se podataka o medjuubrzanju. To je podatak koji nicemu ne koristi. A sta mislis kako tek clio ubrzava u drugoj od 60-100.
Sad ce fino crtici pa fino u krevetic,hapica i laku noc
-
530i
#337 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
I u čemu je problem? Osim što možda treba više vozačkih vještinaMedonjaa wrote: pa upravo je to ubrzanje 60-100 NAJVAŽNIJE, upravo na tim brzinama se na našim putevima pretiče, i to ubrzanje i jeste najvažnije za brzo i bezbjedno preticanje
-
hank
#338 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
ne znam kakav si s njemackim. lik koji vozi audija je novinar klasicni. nista specijalno. a lik koji vozi porsche je bivsi profi vozac. frajer je krenuo onako kako je trebao s manulenim mjenjacem i vjerovatno bi kasnije pobijedio audija. al u startu nema nikakve sanse. podaci koje iznosis su podaci na papiru. ti dobro znas da auta s manuelnim mjenjacima mogu imat velika odstupanja u zavisnosti kakav ih vozac vozi. sto u ovom situaciji nije slucaj, jer bivsi profi vozac vozi svoje auto.hostapler wrote:Mislim da je i ovo glupa usporedba. Ovaj covjek sto vozi Audi je profesionalni trkac (gledao sam neki dan clip u kojem on sa Porscheom GT2 RS sa 620 KS odere guzove frajeru koji je u Lambu Aventador sa 700 KS,sad ces reci da je ovaj Porsche bolji od Lamba. I ja I ti znamo da nije),protiv mozda nekog levata koji je i slabije startao.hank wrote:tezak si s glupim primjerima. kakve veze yamaha il kawasaki(proizvidjaci motocikala) imaju s motorima u autima?
i kad si vec stavio link porchea-- evo ti jedna zanimljiva usporedba il ti ga dog fight.
https://www.youtube.com/watch?v=WEiatntYYpU
dizela karavan s 400 kila viska protiv ultra lake carere koja ima nekih 70 ks viska. klasicni primjer momenta protiv snage, za sve nevjerne tome.
ako ovo pojedincima ne zacepi usta, ne znam sta ce.
Ako cemo gledati podatke sa papira Audi ubrzava za 5.3 a Porche za 4.9,a BMW M550d za 4.7 jer vidim da se i on poteze u ovoj temi i koliko god se tebi ne sviđalo on je tata dizela trenutno na svijetu.
Spominjes Q7 V12 TDI koji je duplo veci motor od BMW a ni po jednm karakteristikama nije duplo bolji.
I da ne zaboravi ima i Peugeot V12 dizel koji je po svemu bolji od Audijevog osim po potrosnji pa je prosle godine izgubio Le Mans samo zbog vise odlazaka u box na dosipanje,a bio je dosta brzi. LP
dakle auto nije brzi uvijek, al u stvarnom zivotu je prilicno brz. sto se tice poredjenja s bmwvom. nemam ti sta reci. imas klip oba auta usporednog ubrzanja. nema nikakve razlike do 240. bmw je 60 konja jaci.
audi q7 je uzet ko primjer superiornog dizel motora koji se nalazi u cestovnom autu. spominjat pezo u tom konketkstu je glupo. pezo nema gdje da ubaci taj motor, a i da ima gdje da ga stavi, tesko bi nasao kupca za tako skup auto. a znamo da bi bio skup.
audi q7 je auto od 3 tone koje ide 277 na sat. dizel auto, da ne zaboravimo i stotku fata za 5.5 sekundi. mislim da je to da mu se bmw nakloni i da mu popusi cunu.
- Medonjaa
#339 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
nikakav530i wrote:I u čemu je problem? Osim što možda treba više vozačkih vještinaMedonjaa wrote: pa upravo je to ubrzanje 60-100 NAJVAŽNIJE, upravo na tim brzinama se na našim putevima pretiče, i to ubrzanje i jeste najvažnije za brzo i bezbjedno preticanje
-
530i
#340 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
Opet ću da te pobijem.
Po motor je pogubnije ubrzavati punim gasom iz niskih obrtaja, kako se to radi sa turbodizelima.
Potrošnja je maksimalna pri pritisnutom punom gasu, bez obzira na obrtaje....
Po motor je pogubnije ubrzavati punim gasom iz niskih obrtaja, kako se to radi sa turbodizelima.
-
preludezalude
#341 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
Naveo sam ti hondu koja se pocela proizvoditi 1990. godine, znaci dvadeset godina starija tehnologija od tvog audia. Nigdje nisam spomenuo da je vrhunski sportski automobil, ali kad si ti vec spomenuo, NSX jeste vrhunski sportski automobil i opuhala bi te u zavojima s lakocom. Daj se malo prvo raspitaj o necemu prije nego pocnes komentarisati.hank wrote:kazes presutio sam to sto si mi naveo ko primjer?preludezalude wrote:Svako svoje zna.hank wrote:ma eto skontali smo se na kraju.
a mislim da ovaj klip dosta toga govori o nasim pitanjima i konstatacijama.
https://www.youtube.com/watch?v=e-eMp_Z0Nds
Za Medonju: Ni jedan argument nisi dao. Ja vec 20 godina vozim auta i vozio sam svasta. Ljubitelj sam benzinaca i ranije sam vise imao benzince, ali trenutno vozim dizela tako da znam iz prve ruke kako se ponasaju auta. Ne treba me niko uvjeravati kako dizel "preskace" jer ga i ja vozim. Sportski automobili (citaj brzi) su uvijek bili benzinci. To ti se samo kaze koja auta preskacu.
Za Emku: Ti i das poneki argument, ali kad se tebi da neki dokaz ili argument, jednostavno ga presutis prokomentarisati jer vidis da nisi u pravu. Kad sam ti ponudio auto, koje je inace staro gotovo 20 godina,sa kojim mozes porediti svog audia, jednostavno sutis. A nasao si audia porediti opet sa autom starim 18 godina sa upola snage i 3 puta manje momenta.![]()
![]()
Istu si stvar radio i ranije na drugim temama kad je bilo rijeci kvaliteti auta i padu cijene polovnog (sjetit ces se kad sam te pitao da li znaci da je a8 nekvalitetan jer mu brzo pada cijena) i nisi odgovorio.
Ja opet kazem: Tema je momenat vs snaga
Ali opet se nadje pametnjakovic pa pocne pricati o potrosnji.
Mnogi, puno pametniji i obrazovaniji su pricali o istoj temi na raznim drugim forumima, pa se ni oni nisu uspjeli usuglasiti sta je presudno. Pa se tako ni mi necemo moci dogovoriti.
Eto, recimo da dizel i benzinac priblizne snage idu priblizno isto. Znaci da skratimo prepucavanje, priznajem da idu isto i nije benzinac brzi. Kako komentarises da dizel nije puno brzi jer ima istu snagu kao benzinac ali daleko vise momenta. Zakljucak se sam namece da je presudna snaga a ne momenat.
Moje misljenje je da je snaga glavna. Naravno i momenat ima neku ulogu, ali bez snage nema ubrzanja. To sto auto pocne da vuce dobro na max momentu, mozes zahvaliti samo naglom rastu snage.
Emko, ne interesuju me nikakva virtuelna poredjenja ni youtube klipovi. Samo iskustva iz prve ruke me interesuju. Znaci, crta i proba.
Evo i tebi jedan youtube klip: http://www.youtube.com/watch?v=_gbMmqa8OQc
pa ako je tebi primjer honda nsx koja je 94 il kad je vec izasla vazila za vrhusnko sportsko auto dobra za usporedbu sa salonskom limuzinom s jakim motorom, onda se nemoj ljutit sto ti nikad necu odgovorit na takve usporedbe i opaske.
evo sad sam je izguglo malo. to auto se pravilo do 2005 godine. dakle odmah ti pada prica o 20 godina starom autu. drugo, to auto ima tezine od 1274 kile (verzija od 270ks) do 1403kile (verzija od 294ks).
moj audi je znaci u prosjeku tezi preko 200 kila. ima slabiji koeficijent aerodinamicnosti, ima od 30 do 50 konja manje i radi se o limuzini. i tebi je to poredjenje?
ok, evo ti moj odgovor. na ravnoj cesti audi nema sanse. na zavojitoj cesti je itekako ima (quattro, sportski ovjes, sto onaj juce u testu rece: this audi is drivers car, brz mjenjac, ogroman momenat)
sto se tice ovog drugog dijela, pa bolan dao sam ti klip u kojem se vidi kako audi karavan otresa porcshe careru ko slinu. i ti kazes eto nek bude da su podjednako jak dizel i benzinac podjednako brzi. daj molim te, uozbilji se. carera u tom testu je 70 konja jaca i 200 kila laksa.
i trece, kazes neces virtualneduele. izvini ovo nije konfugurator, ovo stvari zivot. virtualni duel je ona stranica koja iz baze podataka izvuce nesto o nekom autu i onda ih poredi.
ja mislim da bi stavio klip negdje moras ga prvo snimit u stvarnom zivotu.
ako vec hoces jos stvarniji zivot, nadji nsx-a pa cemo se probat.
Vidis, smeta ti sto sam uZeo NSX DA POREDIM SA TVOJIM AUDIJEM, A RANIJE SI POREDIO SVOJ AUTO SA HONDOM KOJA IMA 133KS.
Ne mogu naci NSX, ali mogu naci 350z da te otpusem s lica zemlje.
-
hostapler
#342 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
odg na I konstataciju530i wrote:Opet ću da te pobijem.
I opet dizeli pređu 1 000 000 km,a benzinci ne.
odg na II konstataciju
potpuno tacno.
-
preludezalude
-
preludezalude
#344 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
Kao i uvijek, pun si argumenata kao govno vitamina.hostapler wrote:U deranju guzova benzincu u tom rezimu rada,kao sto si ti poderan na ovoj temi.preludezalude wrote:Hajde ti kao veliki poznavaoc objasni meni totalnom neznalici cemu taj podatak sluzi.hostapler wrote: To ces ti reci,svaki proizvođac to navodi kao nesto relevantno,podatak koji necemu koristi,svaki priznati magazin i novinar u ovoj bransi sto u svijetu sto kod nas (sto i nije neka pljacka) ce podatak o međuubrzanju uzeti kao relevantan,podatak koji necemu koristi. Svaka ti cast.
Sad ce fino crtici pa fino u krevetic,hapica i laku noc
-
hank
#345 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
kakav nsx, to je auto koje je moglo audi iz 99 da otpuse u zavojima. i dobra je za driftanja sa zadnjim pogonom. sve ostalo je presmijesno. bar po standardima danasnjih sportasa.
sto se tice 350z, nadji. po saobracajnu ti i ja. prvo od semafora do semafora. pa onda gdje god hoces na otvorenoj cesti.
vise puta se probao po gradu s crvenim a kasnije i sa onim crnim. 350z meni ne moze nista, barem od semafora do semafora. 370z je van moje lige.
sto se tice 350z, nadji. po saobracajnu ti i ja. prvo od semafora do semafora. pa onda gdje god hoces na otvorenoj cesti.
vise puta se probao po gradu s crvenim a kasnije i sa onim crnim. 350z meni ne moze nista, barem od semafora do semafora. 370z je van moje lige.
Last edited by hank on 23/06/2012 19:17, edited 1 time in total.
-
preludezalude
#346 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
Nemas pojma. Nije ni blizu 7000 obrtaja.Medonjaa wrote:pa upravo je to ubrzanje 60-100 NAJVAŽNIJE, upravo na tim brzinama se na našim putevima pretiče, i to ubrzanje i jeste najvažnije za brzo i bezbjedno preticanjepreludezalude wrote:
Okani se podataka o medjuubrzanju. To je podatak koji nicemu ne koristi. A sta mislis kako tek clio ubrzava u drugoj od 60-100.
za mnoge koji ne znaju Audi je I VLASNIK Lamba !!!!!
-
hostapler
#347 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
I vise od 100 kg tezihank wrote:sto se tice poredjenja s bmwvom. nemam ti sta reci. imas klip oba auta usporednog ubrzanja. nema nikakve razlike do 240. bmw je 60 konja jaci.
-
preludezalude
#348 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
530i wrote:Opet ću da te pobijem.
Nema on veze. Dolazim do zakljucka da nikad nije sjeo u benzinca. Predpostavljam da je iz golfa2 čadje sjeo u tdi i misli da je u bolidu.
-
hostapler
#349 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
I to bi trebalo biti smijesno. Ahapreludezalude wrote: Kao i uvijek, pun si argumenata kao govno vitamina.
Nisi nijedan argument ponudio da nije tako. Sve sto tebi neodgovara je nerelevatno,podatak koji nicemu ne koristi,a milionima drugih jeste relevantan i podatak koji necemu koristi.
Sto vozis dizel Alfu,sto jos uvijek ne vozis benzinsku Hondu (ne mora biti Prelude,mogla je biti i neka novija). Sve dok vozis dizela ne bi se trebao javljati.
Po tvojim usporedbama NSX (supersportskog auta) i Audi A4 (porodicne limuzine) svaka rasprava s tobom je bezpredmetna.
-
hostapler
#350 Re: Ko je glavni - obrtni moemnat ili snaga ??
Kako onda TD pređe milion,a benzinac ne.preludezalude wrote:530i wrote:Opet ću da te pobijem.
Potrošnja je maksimalna pri pritisnutom punom gasu, bez obzira na obrtaje....![]()
![]()
![]()
Nema on veze. Dolazim do zakljucka da nikad nije sjeo u benzinca. Predpostavljam da je iz golfa2 čadje sjeo u tdi i misli da je u bolidu.
S drugom konstatacijom se slazem.