Kad dođe zima i brava zaledi
Moderators: anex, _BataZiv_0809
-
#1 Kad dođe zima i brava zaledi
...kojim se "trikovima" koristite? Meni već drugi dan ništa ne pomaže, čak ni ono sredtsvo za odleđivanje, pa ne znam šta ću 

- Drvosjeca iz Dejcica
#2 Re: Kad dođe zima i brava zaledi
Centralno daljinsko zakljucavanje...woland wrote:...kojim se "trikovima" koristite? Meni već drugi dan ništa ne pomaže, čak ni ono sredtsvo za odleđivanje, pa ne znam šta ću

- VR6
Centralno pomaze, daljinsko jos vise. Al nekada nije problem otkljucati, nego otvoriti vrata. Zaglavi ona dole brava sto otvara, a najgore mi je kad otvorim vrata pa ih ne mogu zatvoriti, jel tek tad zaglavi. Onda nit mozes gdje ici, nit ostaviti automobil...
-
Najbolje rješenje je garaža!
A i centralna zna zaledit, pa eto nije ništa svemoguće.
Uzmi odleđivač HOLTZ, vidi imal i Liqy Moly ili npr. Shell i tako poznate marke nećeš imati problema!
Ja sam koristio HOLTZ, i prije 2 god bio sam na Vlašiću kada je jedno jutro bilo oko -25, i bez problema sam otključo auto, a kedere sam namazo glicerinom!
Ako imaš problem zagrij ključ upaljačem, a ako stvarno nemožeš otvoriti niti jedna vrata, uđi kroz gjepek jer ta brava rijetko zaledi jer manje kondenzira (pod uslovom da je auto karavan, ili 5 vrata)!
Uzmi odleđivač HOLTZ, vidi imal i Liqy Moly ili npr. Shell i tako poznate marke nećeš imati problema!
Ja sam koristio HOLTZ, i prije 2 god bio sam na Vlašiću kada je jedno jutro bilo oko -25, i bez problema sam otključo auto, a kedere sam namazo glicerinom!
Ako imaš problem zagrij ključ upaljačem, a ako stvarno nemožeš otvoriti niti jedna vrata, uđi kroz gjepek jer ta brava rijetko zaledi jer manje kondenzira (pod uslovom da je auto karavan, ili 5 vrata)!
-
ja kazem: "ciribu ciriba" i uvijek djeluje, brava se odledi.
doduse, ne djeluje trenutno. nekad valja sacekati do proljeca.
doduse, ne djeluje trenutno. nekad valja sacekati do proljeca.
-
Potražit ću HOLTZ, jer mi danas ovaj neki "RenCo" nije ništa pomogao. INače, jedva i taj nađohnineac wrote:Najbolje rješenje je garaža!

A, sa gepekom mi je crnjak jer mi ta brava nikako ne radi, pa otvaram onom ručicom iznutra

-
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Ma...WD40...chuda chini..univerzalno sredstvo za sve...isprobano prekljuce
.

- DaysleepeR
Jutros sam 10 minuta grijao kljuc upaljacem, ali to nije bio toliki problem.
Prvi put mi se desilo da moram da zagrijavam kljuc kad hocu da zakljucam auto, iako je grijanje radilo kojih 20 minuta i u autu bilo bas toplo.
Prvi put mi se desilo da moram da zagrijavam kljuc kad hocu da zakljucam auto, iako je grijanje radilo kojih 20 minuta i u autu bilo bas toplo.
- Altsa
ja cisti antifriz uspricam putem injekcije (mora biti i igla da bi tecnost usla skroz i duboko u bravu) navecer i nikad ne zaledi. jest malo komplikovano ali se isplati.
ulazak kroz gepek je jedno od dobrih rijesenje ukoliko niste krakati i preko 1,90 m. 

-
Ma ako smrzava, popisaj ga...
...uh...
...pa to bi mozda fakat pomoglo...
Ja sam to jednom uradio na farove i svijetlili su k'o xenoni...

Ja sam to jednom uradio na farove i svijetlili su k'o xenoni...