Golf 4 - problemi
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Djubre_
#1 Golf 4 - problemi
Ako bude kakvih problema sitni, pitat cu ovdje.
Trenutno imam jedan. Mislim da su neki mozda i imali.
Zasto gori lampica za pojas u autu? Stavis pojas, i dalje svijetli lampica.. dakle, ne gasi se nikako..
Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2
Trenutno imam jedan. Mislim da su neki mozda i imali.
Zasto gori lampica za pojas u autu? Stavis pojas, i dalje svijetli lampica.. dakle, ne gasi se nikako..
Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2
-
Teufik
#2 Re: Golf 4 - problemi
A da ti mozda ne gori lampica za airbag?
-
Djubre_
#3 Re: Golf 4 - problemi
Lampica ok.
Zna li neko zasto grijanje ne radi? Koji dio moze otici,? Filter neki ima, kazu moze biti da je priljepio, no taj filter jw ok. Sta jos moze biti uzrok? Kaze mehanicar da ce mozda morati skidati svu instrument tablu.. wtf?
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Zna li neko zasto grijanje ne radi? Koji dio moze otici,? Filter neki ima, kazu moze biti da je priljepio, no taj filter jw ok. Sta jos moze biti uzrok? Kaze mehanicar da ce mozda morati skidati svu instrument tablu.. wtf?
-
Nermin_BH
#4 Re: Golf 4 - problemi
Kako mislis ne radi objasni bolje ? Jel ti digitalna klima ili obicna ? Ako vozis tdi njemu treba dugo da se zagrije motor, pa tek onda radi grijanje.Djubre_ wrote:Lampica ok.
Last edited by Nermin_BH on 28/11/2013 18:47, edited 1 time in total.
- sorcerer
#5 Re: Golf 4 - problemi
klima nema veze s grijanjem,moze biti da fali rashladne tekucine ili ima zraka u sistemu ,mozda i ne otvara ventil na dovodnom crijevu grijaca kabine...a sta tacno ne radi ?ventilator ili grijanje?
u kopci za pojas koja je na sjedistu postoji mikroprekidac koji pali lampicu na tabli ,moguce da je tu kvar...
u kopci za pojas koja je na sjedistu postoji mikroprekidac koji pali lampicu na tabli ,moguce da je tu kvar...
- NEOPLAN
#6 Re: Golf 4 - problemi
Los ti je permant najvjerovatnije, tj niska tacka mrznjenja pa se zalede vodovi i klapne prema kabini... imao isti problem prosle zime
-
Djubre_
#7 Re: Golf 4 - problemi
Permant nov promjenjen. Puse na klapne ali hladan zrak.. tdi jeste, ali mozes voziti vazdan ali nista..
Pitam zato sto te neke vase savjete mogu sam provjeriti. Nego da vozim mehanicaru koji ce mozda nesto bezveze uraditi, a naplatiti nesto drugo..
Znaci taj neki prekidac. Zacepljene cijevi, zrak..
A to da zaledi nesto, nije to to. Grijanje sam probao jos prije mjesec dana.. kada je toplije bilo.. i nista
Sorcerer mi je nekako najvise blizu. Provjerit cu te stvari. Hvala.
I da, puse ono ali hladan zrak..
Pitam zato sto te neke vase savjete mogu sam provjeriti. Nego da vozim mehanicaru koji ce mozda nesto bezveze uraditi, a naplatiti nesto drugo..
A to da zaledi nesto, nije to to. Grijanje sam probao jos prije mjesec dana.. kada je toplije bilo.. i nista
-
Nermin_BH
#8 Re: Golf 4 - problemi
Vidi jel ti dobro zategnut cep kad si permant mijenjao. I jos nesto sa jednog forumaDjubre_ wrote:Permant nov promjenjen. Puse na klapne ali hladan zrak.. tdi jeste, ali mozes voziti vazdan ali nista..
" imam audi b4 1,9 td imao sam problema sa grijanjem, ventilator radi klapna radi crijeva topla a grijanju ni traga , problem je u klapni toplo hladno na toj klapni ima spužvica koja izgori sa vremenom i tu stalno mjesa hlandi zrak sa toplim i nikako nema grijanja. Ja sam to rijesio tako sto sam išao mjenjati kiler kabine (koji je bio ispravan) jer sam sumljao na njega kada sam rastavio sve vidio sam da je stvar u klapni, da bih popravio klapnu nemoras sve rastavljati samo skineš ventilator (ispod haube 3vijka) i ispod suvozačevi nogu par plastika i par kopči, moj auto sada grije odlično."
- sorcerer
#9 Re: Golf 4 - problemi
onda je klapna ili ventil,najlakse ti je provjeriti ,ako su oba crijeva vruca sto idu na grijac kabine onda je problem u klapni toplo-hladno.
- Qler
#10 Re: Golf 4 - problemi
Vozam ovih dana od starog corsu i ima problem, kad je hladna, ujutro, radi na tri klipa, ne radi prvi s desna (vadio kablove). Zamijenio sam kablove od svijecica, a one su nedavno zamjenjene. I njih danas skidao, vidim dobre, suhe, mali onaj zazor... Sta bi moglo biti???
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
- sorcerer
#11 Re: Golf 4 - problemi
ima li varnice na kablu od cilindra sto ne radi? jesi probao? jeli MPI ? mozda injektor zasteka...
- Qler
#12 Re: Golf 4 - problemi
Ovaj prvi kabal nisi mogao izvadit koliko je tresla struja na njemu. Ja ga sa gumenim rukavicama skidao.. Nisam probao sad kakva je situacija kad sam zamijenio kablove sa tim drmanjem struje...
- sorcerer
#13 Re: Golf 4 - problemi
to znaci da varnica ne dodje bas u punoj snazi do svjecice vec je gubis negdje usput....
- Qler
#14 Re: Golf 4 - problemi
Pa gdje se izgubi, sunce joj.... Stari se vraca za par dana pa ce je voziti u safety car na stupu nek je oni traze...
- sorcerer
#15 Re: Golf 4 - problemi
a isto gdje se i one s neba gube.....sve odose na masu 
- Qler
#16 Re: Golf 4 - problemi
Novi su kablovi, i opet kad je hladan radi na tri klipa i trza... Bas nervira. Haj valjda ce ovi to srediti.
- toniran
#17 Re: Golf 4 - problemi
STOP Kühlmittel prüfen Bedienungsanleitung ovu pruku mi izbaci svako jutro od kako je ovaj minus udario
i pisti i blinka lampica od temperature , nekih 2 min dok se auto ne zagrije i onda se ugasi. al ne znam sta mu ovo znaci
STOP Kühlmittel prüfen Bedienungsanleitung , desavali se kod vas to ?
STOP Kühlmittel prüfen Bedienungsanleitung , desavali se kod vas to ?
- Bakir1
#18 Re: Golf 4 - problemi
znaci da ti je otisao senzor koji se nalazi na boci rashladne tekuce ili ti iste jednostavno fali
eto te ko moja majka kojoj crvena od akumulatora nista ne znaci, kaze ja mislila od minusa
eto te ko moja majka kojoj crvena od akumulatora nista ne znaci, kaze ja mislila od minusa
- toniran
#19 Re: Golf 4 - problemi
Bakir1 wrote:znaci da ti je otisao senzor koji se nalazi na boci rashladne tekuce ili ti iste jednostavno fali
al eto samo mi se desi ujtro kad upalim tek auto i onda bude sve normalno , a tecnost mi je na -40 ..
- Bakir1
#20 Re: Golf 4 - problemi
ili senzor ili je fali
- toniran
#21 Re: Golf 4 - problemi
Bakir1 wrote:ili senzor ili je fali
ajde provjerit cu nivo tecnosti, a znas li mozda gdje se nalazi taj senzor dali na boci ili na bloku motora ? Golf 4 TDI 2000 god.
- Bakir1
#22 Re: Golf 4 - problemi
http://www.golf4.de/golf4/162664-kuehlm ... i-asz.html
haman ha ako nije na boci onda negdje na desnoj strani motora, nije to posao za tebe nego za majstora
haman ha ako nije na boci onda negdje na desnoj strani motora, nije to posao za tebe nego za majstora