holowey wrote:Ned071 wrote:holowey wrote:ima li neko semu skidanja komandne table sa g2? trebam da zamijenim sijalice na km satu a koliko se sjecam, treba skidati cijelu tablu ali se ne sjecam gdje su sarafi, gdje zakacke, spojnice, pa da ne napravim kakav belaj...
kod moje dvicine, 91 godiste, dva sarafa u dva coska i dvije sijalice. odvrnes i zavrnes. pet minuta posla bilo koliko se sjecam, a sjecam se
prije desetak godina mi je crkla sijalica sata i kada je majstor mijenjao, rasklopio sve, haos... sada mi je crkla sijalica koja osvjetljava brzinomjer i dva majstora su me odbila jer kazu puno posla a ne moze se naplatiti... moj je '90 godiste ali tasovac pa mozda ima neku stariju varijantu table u odnosu na tvoj... ima li sanse da mi u paintu oznacis gdje su ti sarafi kod tebe?

nije moja slika, pokupljena sa neta ali bar da znam gdje da trazim te sarafe
imas dva sarafa iznad kilometar sata, jedan kad izvadiš prekidač za svjetla, jedan kad izvadis taj cep lijevo od prekidaca za sva cetiri zmigavca, pa onda jedan kad izvadis kasetofon s gornje strane( kao ona dva iznad kilometar sata)
i onda imaš dva ili 4 zavisno od toga jesu li svi sarafi tu kada skineš ovaj dio koji reguliše ventilaciju i grijanje.
Prije toga sve prekidače skidaš sa instrument table.
Kad to sve odradiš onda imaju dva šarafa na samoj instrument tabli
E sad da bi skinuo instrument tablu moraš skinuti i taj pretinac ispod volana da bi mogao skinuti kilometar sajlu sa sata.
Kad si vec sve to odradio vadis kilometar sat.
Vidjet ces na vrhu dođu dvije sijalice, budi pazljiv pri skidanju da ne ostetis stampanu plocu.
A sijalice mozes kupiti u skoro svakoj prodavnici auto dijelova, ali ponesi sa sobom jednu, jer ne znaju svi prodavaci koja treba.
Ako jos nesto interesuje tu sam negdje
P.S. A sto se tice ovih sto pametuju o vozacima, i ja se slazem da ima kretena zescih u dvicama, ali u zadnje vrijeme nema vecih kretencina od idiota u "novijim" autima svih marki i modela, sto se i vidi po crnoj hronici sa ubistvima na cesti.
Prolasci na crveno su postali normalna stvar ako imas bolje auto, nema se vremena cekati, obilazenja i prolasci kroz crveno preko izlaznih traka i dalje da ne nabrajam, a mogao bih knjigu od jedno 1000 stranica napisati.
Al zato kad se izađe na otvoreno dvice su kraljevi ceste, valjda zato sto su kilave
I sam vozim jednu, al ja znam sta vozim