Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Imam Fabia 1.4 TDI. 2004 god. Zanima me gdje uraditi veliki servis na 120.000 km. Ovlašteni servis mi traži nešto malo manje od 1000 KM. Da li je to puno i mogu li proći jeftinije, ali sa originalnim dijelovima. Da li imate iskustva ili prijedlog za majstora koji bi to kvalitetno uradio.
Koliko sam čuo, mijenja se zupčasti, vodena pumpa i još svašta nešto?
Praktično, nisam nikakav poznavalac mehanike, ali znam nasuti gorivo i vodu za brisače, zamjeniti točak i spojiti player u autu
Unaprijed hvala na odgovorima, svaki prijedlog je dobrodošao.
Pozdrav,
Iz iskustva ti ovo pisem, i da naglasim da jeftinije ni u kom slucaju nije bolje. Mozes proci jeftinije sa orginalnim dijelovima, ali bilo ko da ti to uradi, nemas garanciju. Imas Super vozilicu, motor je malo osjetljiviji od starog provjerenog 1.9 TDI, i preporucujem ti da uradis to kod ovlastenog. Ne znam kod kojeg si se raspitivao, ali imas ovlastenih servisa i van Sarajeva, pa vidi kakve su cijene kod njih. Jeste puno, ali to se ne radi svakodnevno...
Znaci garancija na dijelove i uradjeni posao - neprocjenjivo...
Norm, hvala na odgovoru, slično i ja razmišljam. Do sada samo zadnji servis (ulje i filtere na 105.000 km) nisam radio u Auto-agentu ili ASA servisu jer su povećali cijene (prvi su tražili 305 km, a drugi 350 km)... Kod koga da idem van SA?
radio prosle god na skodi fabiu 1.9tdi veliki servis
mogu ti tacno potraziti (sad sam na poslu) racune, koliko pojedinacno kosta sve.
al da skratim
u ovlastenom servisu radio,
dijelovi:
503km me kostalo (stim da sa vodenu pumpu ostavio njima, a oni svoju mi dosta jeftinije dali, cini mi se 56km)
ruke:
80km
(1h/30km/ naplatili kroz papire, ostalo im dao na ruku)
emirsarajevo wrote:A.S. auto centar Zenica 720 km
remover, molim te, javi mi gdje si radio servis...
pa eto u zenici uradis.230 maraka jeftinije..znaci naspes goriva cenera,jer ona nece vise potrosit. odes nesto pjest i popit dok oni ne zavrse i vratis se u sarajevo s 2 glave u dzepu
pa eto u zenici uradis.230 maraka jeftinije..znaci naspes goriva cenera,jer ona nece vise potrosit. odes nesto pjest i popit dok oni ne zavrse i vratis se u sarajevo s 2 glave u dzepu
Čekam i servis Goražde da javi cijenu
goran16v wrote:Samo povedi racuna da li servis u Ze podrazumjeva iste stavke kao i ovi skuplji.
Pitao sam, sve je isto, redovan servis (filteri i ulje) plus zupčasti, vodema pumpa i još nešto sitno.
Momak iz servisa u Zenici je rekao da imam 2 god. garancije na dijelove
Pretpostavljam da je i u ostalim servisima ista garancija jer sam radio reklamaciju na prekidač stop svjetala u ASA auto servisu nakon 13-14 mjeseci.
emirsarajevo wrote:Norm, hvala na odgovoru, slično i ja razmišljam. Do sada samo zadnji servis (ulje i filtere na 105.000 km) nisam radio u Auto-agentu ili ASA servisu jer su povećali cijene (prvi su tražili 305 km, a drugi 350 km)... Kod koga da idem van SA?
Ove cijene koje si naveo za zamjenu ulja i filtera su drska i bezobrazna pljačka! Mene na Cliu zamjena ulja i filtera kosta manje od 100 maraka u ovlastenom servisu.
emirsarajevo wrote:Norm, hvala na odgovoru, slično i ja razmišljam. Do sada samo zadnji servis (ulje i filtere na 105.000 km) nisam radio u Auto-agentu ili ASA servisu jer su povećali cijene (prvi su tražili 305 km, a drugi 350 km)... Kod koga da idem van SA?
Ove cijene koje si naveo za zamjenu ulja i filtera su drska i bezobrazna pljačka! Mene na Cliu zamjena ulja i filtera kosta manje od 100 maraka u ovlastenom servisu.
Vjeruj da je sada još skuplje! Zato sam i postavio temu sa namjerom da na sljedećem računu ne piše 1000 km
I da dodam, lično sam na zadnjem mijenjanju ulja kod majstora-poznanika vidio da u fabiju ide samo 4 l ulja, a svi servisi naplaćuju 4.5 l.
Ja sam iz Ze...
Ne preporucujem...
Upitna orginalnost ugradjenih dijelova...
Da je samo to, iako sam ja kupio extra originalne gumene podmetace za vrlo dobru cijenu
Ali zupcasti? E to samo servis u kojeg vjerujem, moj majstor ili ja!
Ne vjerujem da bi se zvanični servis zezao sa dijelovima sumnjivog porijekla, "kinezima" i sl. koji se mogu pronaći u nekim prodavnicama autodijelova...izgubili bi, ako ništa, ovlaštenje Škode za prodaju i servis...
530i wrote:Ne vjerujem da bi se zvanični servis zezao sa dijelovima sumnjivog porijekla, "kinezima" i sl. koji se mogu pronaći u nekim prodavnicama autodijelova...izgubili bi, ako ništa, ovlaštenje Škode za prodaju i servis...
Ne mora se ovlasteni servis zezati, ali moze "majstor" koji radi u tom servisu, tebi da uvali kineza, a sebi uzme orginalni dio koji je prethodno tebi trebao ugraditi.
530i wrote:Ne vjerujem da bi se zvanični servis zezao sa dijelovima sumnjivog porijekla, "kinezima" i sl. koji se mogu pronaći u nekim prodavnicama autodijelova...izgubili bi, ako ništa, ovlaštenje Škode za prodaju i servis...
Ne mora se ovlasteni servis zezati, ali moze "majstor" koji radi u tom servisu, tebi da uvali kineza, a sebi uzme orginalni dio koji je prethodno tebi trebao ugraditi.
Što opet ne objašnjava razliku od kojih tristotinjak maraka između dva ovlaštena servisa.
Pošto su ovlašteni moraju ispoštovati sve stavke pri vršenju "velikog servisa", i sipati ulje fabrički propisane norme. Ne bi smjelo da se desi da ne mijenjaju neki španer ili v.pumpu npr., da sipaju ulje i antifriz mimo propisanog...
Interesantna je razlika i tih stotinu maraka u Sarajevu, a kamoli više....nešto tu ne štima sasvim...
Što opet ne objašnjava razliku od kojih tristotinjak maraka između dva ovlaštena servisa.
Pošto su ovlašteni moraju ispoštovati sve stavke pri vršenju "velikog servisa", i sipati ulje fabrički propisane norme. Ne bi smjelo da se desi da ne mijenjaju neki španer ili v.pumpu npr., da sipaju ulje i antifriz mimo propisanog...
Interesantna je razlika i tih stotinu maraka u Sarajevu, a kamoli više....nešto tu ne štima sasvim...
Pojma nemam prijatelju, ja samo teoretski govorim jer sam cuo par slucajeva, inace ja nemam veze sa ovlastenim servisima jer auto privatno odrzavam kod majstora.
Mogu skenirati sve račune ovlaštenih servisa tokom 7 godina koliko sam vlasnik vozila, kao i nekih manjih kvarova (pojas vozača 300 i kusur maraka; podizač stakla 250 km), ali me sramota koliko su mi para uzimali
EDIT: a da ipak odem u ASA servis, dam 1050 km i ostavim na kafu još 500 maraka
E&E wrote:
Pojma nemam prijatelju, ja samo teoretski govorim jer sam cuo par slucajeva, inace ja nemam veze sa ovlastenim servisima jer auto privatno odrzavam kod majstora.
Da sam nešto konkretno čuo - nisam. Da postoji mogućnost kakve "cake" - postoji.
Razgranata mreža servisa smisleno postoji prvenstveno da se ne bi dešavalo da neko iz Mostara mora klapati do Sarajeva na servis, već da ima bliže. A i da se potakne zdrava konkurencija u ljubaznosti, brzini i sveukupnoj usluzi servisa...razlike u cijena bi morale biti minimalne. Razumio bih da je u Sarajevu sat rada 50 KM, a u Zenici 40, u Goraždu 30 i sl. Ali 300 maraka +- i nije tako jednostavna računica.