EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#226 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by mali_milojica »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
mali_milojica wrote:Ti jos nisi skontao sta sam mislio pod tim da niko ne moze napraviti auto po cijeni po kojoj ga Toyota pravi :lol:
Da prevedem na prosti jezik.
Zadani su parametri da se napravi auto.
Toyota ce ga napraviti jeftinije od bilo koga. Npr Toyotu ce kostati da napravi taj auto 10 000,svi drugi ce potrositi vise para da ga naprave. Jesi shvatio?
E sada,kad Toyota bude pravila el automobile,to ce raditi jeftinije od sviju i moci ce ga ponuditi po jos jeftinijim cijenama nego sto su sada. Bice dostupniji jos vecem krugu kupaca,da ne kazem svima.
I Toyota ima 20% u Tesli,nisu oni toliko u zaostatku i nisu bas toliko kratkovidi :wink:
Koliko je jeftino za Toyotu da napravi auto,je i dokaz kako rade reklamacije i opozive. Neki bi stavili kljuc u bravu,a njima je to pickin dim.
Ukratko sve AKO BOG DA... :lol: Eto hvala na pojašnjenju, nisam znao da je Toyota takva "ako Bog da" firma. :mrgreen:
Bar ne zicaju i ne mole za pare :D
amar1994 wrote:Od ovih strujnuh , koliko kosta nissan leaf ?
Sve je to tu negdje,ali i iza njega stoji RNA ;-)
Drvosjeca iz Dejcica

#227 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

amar1994 wrote::run:

Ne treba prevod , deaio se zajeb , vise njih doduse , evo meni zamjenise amortizere petih vrata jer postoji mogcnost da me opale , znaci rinaka auto.

Reci cu i tebi sto se palim , pun mi q pljuvatora toyote i opcenito jap proizvodjaca jer su ljudi nadrkani ublehama o servianoj mrezi i tdi dizelima , to sve mogu okacit macku o rep jer se opet prodaju ko lude , ne u evrop jer ipak nisu po standardima dogpvorenih tdi tendera za nabavke i sl.

Necemo vise , trollamo do pm :run:
Pa i treba da zamjene ako ima zajeb sa njim. Sve ovo gore izneseno opovrgava to da je Toyota br.1 u svijetu. Rekao sam pa evo da se ponovim. Toyota pravi dobra auta ali nisu nikakva sveta krava kako ti i kolega ti predstavljate. Svaki, svaki proizvođač pravi greške i one su sastavni, rekao bih neizbježan, dio procesa projektovanja i izrade vozila. Meni se konkretno kod Toyote sviđa Toyota C-HR, zaista izgleda kao svemirski brod izvana i iznutra. Sa druge strane onaj Prius Plug-in Hibrid im je žara, strašno...70.000KM. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 04/11/2017 18:41, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#228 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

amar1994 wrote:Od ovih strujnuh , koliko kosta nissan leaf ?
Nov oko 23.000Eura u Njemačkoj.
muhafuca

#229 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by muhafuca »

Niđe veze, Teslu ne finansira država ni dolara kao ni Space-X. Musk je entuzijasta, filantrop i mnoge stvari ne radi zbog novca već zbog ćeifa, hobija i što mu se može. Na kraju karajeva mene kao krajnjeg kupca ne interesuje je li kompanija zarađuje ili ne, meni to ni iz džepa ni u džep. Ne kontam fakat tu zaluđenost pojedinim markama automobila...nikad takve ljude nisam razumio. :roll:
/facepalm

Elon Musk je prodavac magle - majstor u tome - svaka cast nemam nista protiv - i ja bih volio da sam sposoban u tom polju

ali tvrditi da je on bilo sta drugo je smijesno

Cut off Elon Musk's Government Subsidy Gravy Train

Code: Select all

http://nationalinterest.org/feature/cut-elon-musks-government-subsidy-gravy-train-18671
Elon Musk's growing empire is fueled by $4.9 billion in government subsidies

http://beta.latimes.com/business/la-fi-hy-musk-subsidies-20150531-story.html
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

cak clanak koji ga brani ne tvrdi da nije na drzavnoj sisi - vec da su je ono sto posisa iz drzavne sise neuporedivo manje

od onoga sto posisaju naftna i nuklearna oblast kao i Americka automobilska industrija (da ne spominjemo vojnu industriju itd)

sto je naravno takodje tacno

Ali to ne znaci da Elon Musk nije samo obicni prodavac magle koji je (opet, svaka mu cast, pametan)

jednostavno uspio naci nacin kako da se i on pored ovih drugih giganata zakaci na drzavnu sisu.

Klasika Kapitalizam.
Tesla received only a fraction of the subsidies the Big Three and oil industry have received

https://electrek.co/2016/11/25/tesla-subsidies-big-three-oil-industry/
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

A koliko je Tesla profitabilna pokazalo se u Hong Kongu

Cim su istekle subvencije vlade za Teslu - i Honk Kong ih nije httjeo produziti

niko vise nije ni kupio Teslu - zbog cijene

U Norveskoj ide ko lud jer kad kupis Teslu drzava tebi placa (tj imas neke olaksice poreza kao kupac Tesle)

a kad kupujes benzince lupaju te po usima kako i gdje stignu.

Sve u svemu Tesla njesra :D
Last edited by muhafuca on 04/11/2017 18:51, edited 1 time in total.
SSemir

#230 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by SSemir »

dozvolu za postavljanje punjaca za elektroauta u federaciji bih je dobio i koncern evropskih proizvodjaca, VW, Deimler, Peugeot...pojma nemam ko je jos u toj ekipi. odlucili su da zajedno nastupaju, znaci biti ce univerzalni punjaci, i eto prijavili su se u federaciji bih i dobili su vec dozvolu..et vam jedna informacija.

a sto se tice teslinih punjaca, tesla je po mnogo cemu slicna Apple-u, sa pristupom trzistu. po mnogo cemu. pa tako i po punjacima, kako je za sve mobutele isti a za iphone drugaciji. tako ce biti i kod tesle. svi ce imati iste a tesla svoje..
Drvosjeca iz Dejcica

#231 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

muhafuca wrote:
Niđe veze, Teslu ne finansira država ni dolara kao ni Space-X. Musk je entuzijasta, filantrop i mnoge stvari ne radi zbog novca već zbog ćeifa, hobija i što mu se može. Na kraju karajeva mene kao krajnjeg kupca ne interesuje je li kompanija zarađuje ili ne, meni to ni iz džepa ni u džep. Ne kontam fakat tu zaluđenost pojedinim markama automobila...nikad takve ljude nisam razumio. :roll:
/facepalm

Elon Musk je prodavac magle - majstor u tome - svaka cast nemam nista protiv - i ja bih volio da sam sposoban u tom polju

ali tvrditi da je on bilo sta drugo je smijesno

Cut off Elon Musk's Government Subsidy Gravy Train

http://nationalinterest.org/feature/cut-elon-musks-government-subsidy-gravy-train-18671
Elon Musk's growing empire is fueled by $4.9 billion in government subsidies

http://beta.latimes.com/business/la-fi-hy-musk-subsidies-20150531-story.html
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

cak clanak koji ga brani ne tvrdi da nije na drzavnoj sisi - vec da su je ono sto posisa iz drzavne sise neuporedivo manje

od onoga sto posisaju naftna i nuklearna oblast kao i Americka automobilska industrija (da ne spominjemo vojnu industriju itd)

sto je naravno takodje tacno

Ali to ne znaci da Elon Musk nije samo obicni prodavac magle koji je (opet, svaka mu cast, pametan)

jednostavno uspio naci nacin kako da se i on pored ovih drugih giganata zakaci na drzavnu sisu.

Klasika Kapitalizam.
Tesla received only a fraction of the subsidies the Big Three and oil industry have received

https://electrek.co/2016/11/25/tesla-subsidies-big-three-oil-industry/
Super uskoro će propasti i eto prilike da drugi pokažu svoj potencijal i talenat u el. automobilima i svemirskom programu. :thumbup:
amar1994

#232 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by amar1994 »

SSemir wrote:dozvolu za postavljanje punjaca za elektroauta u federaciji bih je dobio i koncern evropskih proizvodjaca, VW, Deimler, Peugeot...pojma nemam ko je jos u toj ekipi. odlucili su da zajedno nastupaju, znaci biti ce univerzalni punjaci, i eto prijavili su se u federaciji bih i dobili su vec dozvolu..et vam jedna informacija.

a sto se tice teslinih punjaca, tesla je po mnogo cemu slicna Apple-u, sa pristupom trzistu. po mnogo cemu. pa tako i po punjacima, kako je za sve mobutele isti a za iphone drugaciji. tako ce biti i kod tesle. svi ce imati iste a tesla svoje..
:thumbup:

Znaci krenulo.pomalo , jebo ih otac ako.ne dozvole ostalim :mrgreen:
Last edited by amar1994 on 04/11/2017 18:53, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#233 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Prius Plug-in Hibrid, Kompakt 5 vrata
1,8L hibrid (130KS), Stalno promjenjivi prijenos (CVT), EXECUTIVE, Plava Aqua (791)
Cijeni 74.910 KM
Dodatna boja 1.000 KM
Ukupna cijena 75.910 KM
Toyota kod (npr. ABC123) ryBdcld7W

:lol: Jeftino za široke narodne mase.
muhafuca

#234 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by muhafuca »

Super uskoro će propasti i eto prilike da drugi pokažu svoj potencijal i talenat u el. automobilima i svemirskom programu. :thumbup:
Ma nije frka kod nas ovo nece zazivjeti jos dugo i meni/nama ni u djep ni iz djepa

Nek covjek marise Ameriku i druge razvijene zemlje po usima do sabaha ja mu samo mogu pljeskati

Nego mi smjesno biti da se neko ukljuci u raspravu i prica o Elonu Musku koji nije nikakva tajna - sve je na otvorenom

i izvali takvu glupost - da je covjek vizionar i entuzijasta blah blah (haj to i nekako) i da dolara od drzave ne uzima (al ovo nikako)
Drvosjeca iz Dejcica

#235 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

muhafuca wrote:
Ma nije frka kod nas ovo nece zazivjeti jos dugo i meni/nama ni u djep ni iz djepa

Nek covjek marise Ameriku i druge razvijene zemlje po usima do sabaha ja mu samo mogu pljeskati

Nego mi smjesno biti da se neko ukljuci u raspravu i prica o Elonu Musku koji nije nikakva tajna - sve je na otvorenom

i izvali takvu glupost - da je covjek vizionar i entuzijasta blah blah (haj to i nekako) i da dolara od drzave ne uzima (al ovo nikako)
Pa ne uzima u smislu da mu daju keš, naravno da dobiva podršku. Npr. treba mu novi proizvodni kompleks i država mu da besplatno zemljište i infrastrukturu...pa nije to k'o u Bosni, svugdje na zapadu investitor te stvari dobije na gotovo samo da izgradi novi proizvodni proces.
mali_milojica

#236 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by mali_milojica »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Prius Plug-in Hibrid, Kompakt 5 vrata
1,8L hibrid (130KS), Stalno promjenjivi prijenos (CVT), EXECUTIVE, Plava Aqua (791)
Cijeni 74.910 KM
Dodatna boja 1.000 KM
Ukupna cijena 75.910 KM

:lol:
Znas li razliku izmedju Hibrida i plug-in Hibrida
Prius krece od 54k,a imas Yaris Hibrid koji krece od 30 000 KM. Astronomske cijene :lol:
Za koliko drugi nude svoje Hibride,da uporedimo malo cijene?
Last edited by mali_milojica on 04/11/2017 19:11, edited 1 time in total.
muhafuca

#237 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by muhafuca »

Pa ne uzima u smislu da mu daju keš, naravno da dobiva podršku. Npr. treba mu novi proizvodni kompleks i država mu da besplatno zemljište i infrastrukturu...pa nije to k'o u Bosni, svugdje na zapadu investitor te stvari dobije na gotovo samo da izgradi novi proizvodni proces.
Ma uzima gdje stigne u americi - i u kesu (i bespovratni poklon i grantovi i beskamatni krediti oliti halal/kredit sto bi mi ovdje rekli :D ) i u zemljistu i u povlasticama poreznim i gdje god ti padne napamet tu je zagrabio i jos uvijek grabi (kao sto znas ne prodaje on maglu samo u vidu elektricni automobila vec mnogo sire i dalje)

U drugim zemljama (zapadnim i to samo najbogatijim) dobija porezne povlastice, tj da bi iole uspio pribliziti cijenu automobila nekom (za njih) dobrom benzincu - mora drzava njega osloboditi svih poreza a benzinca poskupiti nabacivanjem 16 (bubam cifu - ovisi od drzave do drzave) nekakvih izmisljenih poreza.
amar1994

#238 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by amar1994 »

mali_milojica wrote:
Cijeni 74.910 KM
Dodatna boja 1.000 KM
Ukupna cijena 75.910 KM

Prius krece od 54k,a imas Yaris Hibrid koji krece od 30 000 KM. Astronomske cijene :lol:
Ćuo sam od nekih izvora da bmw nudi najjeftinije i najbolje na trzistu 8)
mali_milojica

#239 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by mali_milojica »

muhafuca wrote:
Ma uzima gdje stigne u americi - i u kesu (i bespovratni poklon i grantovi i beskamatni krediti oliti halal/kredit sto bi mi ovdje rekli :D ) i u zemljistu i u povlasticama poreznim i gdje god ti padne napamet tu je zagrabio i jos uvijek grabi (kao sto znas ne prodaje on maglu samo u vidu elektricni automobila vec mnogo sire i dalje)

U drugim zemljama (zapadnim i to samo najbogatijim) dobija porezne povlastice, tj da bi iole uspio pribliziti cijenu automobila nekom (za njih) dobrom benzincu - mora drzava njega osloboditi svih poreza a benzinca poskupiti nabacivanjem 16 (bubam cifu - ovisi od drzave do drzave) nekakvih izmisljenih poreza.
Ma gdje bi Musk,on je entuzijasta i vizionar,on to iz svog dzepa placa,kao pravi dzek :D
Haris.ba

#240 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by Haris.ba »

Otkriću vam jednu tajnu. Čak i u mrskom kapitalizmu bez pomoći države šanse da postaneš veliki su minimalne.

Toyota ne bi bila to što jeste da Japanska država ne stoji iza njih. Isto je i sa svima ostalima.

Pa internet je državni projekat. Gps je državni projekat. Samo neke države dopuštaju malo više tržišne mehanizme. Neke manje. Ameri izmisle tehnologiju, i onda je daju firmama da naprave biznis na njoj.

Neke daju grantove istraživačima na fakultetima, neke džabane zemlju i oslobode od poreza 5 godina, neke....
Drvosjeca iz Dejcica

#242 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Haris.ba wrote:Otkriću vam jednu tajnu. Čak i u mrskom kapitalizmu bez pomoći države šanse da postaneš veliki su minimalne.

Toyota ne bi bila to što jeste da Japanska država ne stoji iza njih. Isto je i sa svima ostalima.

Pa internet je državni projekat. Gps je državni projekat. Samo neke države dopuštaju malo više tržišne mehanizme. Neke manje. Ameri izmisle tehnologiju, i onda je daju firmama da naprave biznis na njoj.

Neke daju grantove istraživačima na fakultetima, neke džabane zemlju i oslobode od poreza 5 godina, neke....
Eh...hajde ti to objasni njima. :roll:
Drvosjeca iz Dejcica

#243 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

amar1994 wrote:
mali_milojica wrote:
Cijeni 74.910 KM
Dodatna boja 1.000 KM
Ukupna cijena 75.910 KM

Ćuo sam od nekih izvora da bmw nudi najjeftinije i najbolje na trzistu 8)
30.000 za onako malo prkno od auta? 54.000KM za Prius hibrid...pa ako je to povoljno i jeftino za široke narodne mase onda ti nemaš pojma šta pričaš. Valjda zato prodaju po BiH toliko tih povoljnih hibrida od 30-54.000KM za široke narodne mase, ima ih više nego Golfova. :stolica1:

P.S Nešto kontam Peugeot 3008 SUV (4x4) imaš hibrida možda malo skuplji ili tu negdje cijena k'o Prius a za klasu viša klasa od Priusa i pogon 4x4. Jebeš ga ne može se mjeriti po udobnosti i ostalim segmentima sa Priusom.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 04/11/2017 20:58, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#244 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

muhafuca wrote:

A Toyota kao ne dobiva? :mrgreen: Recimo dođe negdje i kaže hoćemo da gradimo fabriku ili pogon ili da uposimo stotine malih firmi...misliš da ne dobije sve na gotovo od infrastrukture, zemljišta, poreskih olakšica...itd. De bolan ne budi smiješan, eto loše je što Elon Musk uzima povlastice od država a nije loše što Toyota, VW, Benz, Ford i svaka druga velika kompanija to isto radi i imaju podršku svojih država, subvencije, poticaje...itd. Pogledaj od čega je čovjek krenuo a danas parira rame uz rame jednoj Toyoti, VW-u, Fordu...de malo skini te naočale. Eto neka on i dalje prodaje maglu a neka naftni lobi ne prodaje. :lol:
mali_milojica

#245 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by mali_milojica »

30.000 za onako malo prkno od auta? 54.000KM za Prius hibrid...pa ako je to povoljno i jeftino za široke narodne mase onda ti nemaš pojma šta pričaš. Valjda zato prodaju po BiH toliko tih povoljnih hibrida od 30-54.000KM za široke narodne mase, ima ih više nego Golfova. :stolica1:

P.S Nešto kontam Peugeot 3008 SUV (4x4) imaš hibrida možda malo skuplji ili tu negdje cijena k'o Prius a za klasu viša klasa od Priusa i pogon 4x4. Jebeš ga ne može se mjeriti po udobnosti i ostalim segmentima sa Priusom.
Hajde se prvo sam sa sobom dogovori,jel gledamo BiH trziste,koje je statisticka greska ili gledamo globalno,DE,Irsku,SAD i sl.
Toyota Yaris Hibrid kosta kao prosjecno opremljeni Polo sa konvencionalnim dizel motorom i to je skupo :lol:
Ima Toyota RAV 4 Hibrid 4x4 za 69k KM,jel i to skupo?
Ima i za 65k KM,sa pogonom na samo jednu osovinu ;-)
Drvosjeca iz Dejcica

#246 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

mali_milojica wrote:

Hajde se prvo sam sa sobom dogovori,jel gledamo BiH trziste,koje je statisticka greska ili gledamo globalno,DE,Irsku,SAD i sl.
Toyota Yaris Hibrid kosta kao prosjecno opremljeni Polo sa konvencionalnim dizel motorom i to je skupo :lol:
Pa pričamo globalno ali eto okrenuli smo na cijene u BiH. I gdje je to Polo diesel 30.000KM? :lol: 1.4TDI 21.000KM, 1.2TSI 20.000...itd. Koja je motivacija kupca da kupi Yaris prkno hibrid 30.000KM kada je ispod 30.000 KM je VW e-UP. Govorili smo o Priusu eto ti reće 54.000KM ja kažem da za te pare bolje 3008 SUV Hybrid koji se pokazao odličan i u prošloj generaciji a sada izgleda još bolje. Naravno o ukusima ne treba raspravljati.
mali_milojica

#247 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by mali_milojica »

mali_milojica wrote:

Pa pričamo globalno ali eto okrenuli smo na cijene u BiH. I gdje je to Polo diesel 30.000KM? :lol: 1.4TDI 21.000KM, 1.2TSI 20.000...itd. Koja je motivacija kupca da kupi Yaris prkno hibrid 30.000KM kada je ispod 30.000 KM je VW e-UP. Govorili smo o Priusu eto ti reće 54.000KM ja kažem da za te pare bolje 3008 SUV Hybrid koji se pokazao odličan i u prošloj generaciji a sada izgleda još bolje. Naravno o ukusima ne treba raspravljati.
Gdje ima Polo dizel,nov novcat,sa evo hajmo reci srednjim ComfortLine paketom za 21k KM?
Yaris je prkno,a cista obraza nudis eUP koji je za broj manji :lol: i ima autonomiju od 150 km :D
3008 Hybrid4 je skuplji od Priusa i cijenom u rangu RAV4 Hibrida? Kao nov je kostao 69 000 KM.
Sta je bolje kupiti za iste pare?
RAV4 ili 3008?
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#248 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by Toto »

Haris.ba wrote:Otkriću vam jednu tajnu. Čak i u mrskom kapitalizmu bez pomoći države šanse da postaneš veliki su minimaln
:thumbup:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#249 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by corolla02 »

Iz svega ovog gore navedenog i za i protiv, moja konstatacija ocigledno vrijedi, Tesla ispred vremena i ostalih bar 10 godina!

Tesla ne samo sto je podigao električna vozila na novi nivo, da lice na nešto, da stave ti osmjeh na lice prilikom vožnje, njegov i način same kupovine je novitet do sad; znaci Tesla svoja vozila direktno isporučuje za razliku od ostalih auto kuća koji su samo posrednici za takvo nešto; znaci postoje prodajne lokacije su vise kao modeli ili prodavnice, tj. puno manjeg formata gdje se može pogledati dotični model, izvršiti selekcija dodatnih opcija ili dobiti vise informacija o samoj tehnologiji detaljnije

To koliko je tehnologija komplexna i skupa za ostvarenje ovakvog projekta na većoj razini, dovoljno je pogledati gdje su ostali proizvođači, koji su faktički svi imali pretpozicije da nešto slično ponude na tržištu i mnogo prije Tesle ali koji do sada imali vrlo minimalni učinak, ali zbog bojazni ostanka u mraku :idea: prinuđeni su da nešto slicno ponude! Sad razloga za njihove spore akcije i adaptacije je vjerovatno mali milion ali jedan koji prednjači, po meni jeste uloženo-dobiveno; znaci puno ulaganja unaprijed a savim malo nakon; električna auta kubure i sa problemom tržišta polovnih vozila; znaci platiš za tehnologiju extra u startu, dok poslije se praktično vjenčas sa autom; malo ko posmatra to polovno auto nakon par godina nešto ekskluzivno; po mnogima je to isto vozilo već istrošeno, zrelo za otpada; Tesla je i ovdje presedan jer na polovnom marketu, odlično stoji i drži sviju vrijednost, za razliku od ostalih istog tipa pa na taj način još i rusi stigmu, tj. predrasude koje nosi električno auto od svog pocetka;

Evo jedan Pinky :-D za pripadnice ljepšeg pola
Image
Drvosjeca iz Dejcica

#250 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

mali_milojica wrote: Gdje ima Polo dizel,nov novcat,sa evo hajmo reci srednjim ComfortLine paketom za 21k KM?
Yaris je prkno,a cista obraza nudis eUP koji je za broj manji :lol: i ima autonomiju od 150 km :D
3008 Hybrid4 je skuplji od Priusa i cijenom u rangu RAV4 Hibrida? Kao nov je kostao 69 000 KM.
Sta je bolje kupiti za iste pare?
RAV4 ili 3008?
Pa reako si nema TDI ispod 30.000KM, pusti se sada vadione na pakete opreme...neinformisanost je čudo a izvaljuješ nije ti prvi put danas.

Uživaj... :mrgreen:

http://www.nipex.ba/Cjenici/Polo.pdf

eUp je električni a Auris hybrid pa ako ću birati između dva prkna onda uzimam onaj električni za iste pare i još mi ostane za ćevapa. :mrgreen:
Ne bih ja rekao da je 3008 Hybrid4 bio u cjenovnom rangu RAV4. Ako mene pitaš ja bih prije 3008 Hybrid, stvar je ukusa.
Post Reply