Dolazi zima - zimske gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drug_profi
#8451 Re: Dolazi zima - zimske gume
Pitam ja kolegicu - kakve su ti gume na autu?
Kaze : crne.
Ziva istina. A ona cim je rekla skontala da se prosula.
Kaze : crne.
Ziva istina. A ona cim je rekla skontala da se prosula.
- drndalo
#8452 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ne kontas ti to, ona ide prije vremena, zena skontala s cim joj se slazu...
Nikakav si modni guru...

Nikakav si modni guru...

- Rugafet
#8453 Re: Dolazi zima - zimske gume
Taj ug 9 uopste nije nesto bucna guma (69dB) osoboito kad je nova, tako da ne bi trebalo da ti je u kabini nesto sad bas osjetno bucnije. A i taj megan je onako solidno izolovan.pepeljara wrote:ultragrip 9 good year
195 65 15 r
megan
ovaj model
- drug_profi
#8454 Re: Dolazi zima - zimske gume
Jooj moram joj ovo pokazati. O jadu ce muža zabaviti...drndalo wrote:Ne kontas ti to, ona ide prije vremena, zena skontala s cim joj se slazu...
Nikakav si modni guru...![]()
-
ado-šampion
#8455 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ja sam ranije hvalio Maja gume, drago mi je da su jos za pohvalu. U zadnjih par godina vise i ne zovem nikog i ne provjeravam, samo kontakiram njih, uglavnom su ili najpovoljniji ili medju najpovoljnijim, i sto je meni isto tako bitno, zapravo i bitnije od nekoliko maraka razlike u cijeni, jer sto kad zakazes termin to je to, ne odes tamo pa cekas tri sata. Plus vrlo su usluzni pa i gume koje nemaju budu tu za dan najdalje. Imao sam situaciju da sam jednom zvao u 10 ujutro treba mi guma, oni bice do sutra, da bi me zvali isti taj dan oko 16 sati da jave da su gume stigle. Dodatno na to nikad nije bilo nekih zajeba, tipa da lose balansiraju pa da se vracam i slicno.
Za svoj novac bitno mi je da vidim da je prodavacu stalo da proda i da je profesionalan, ta kombinacija se nazalost u BiH jako rijetko srece.
To natezanje kako ovoliko reko si mi ovoliko, jebes to, ako cu se za svoje pare natezat jel 110 ili 115 radije odoh drugdje.
Za svoj novac bitno mi je da vidim da je prodavacu stalo da proda i da je profesionalan, ta kombinacija se nazalost u BiH jako rijetko srece.
To natezanje kako ovoliko reko si mi ovoliko, jebes to, ako cu se za svoje pare natezat jel 110 ili 115 radije odoh drugdje.
- ranger
#8456 Re: Dolazi zima - zimske gume
ja od 3 kontakta s maja gumama 2 puta sam popizdio... tako da sto se mene tice ne postoje vise.
pazite se njihovih cijena s neta i u radnji
pazite se ophođenja prema vašoj imovini-autu, vole pokvarit a onda kazu bilo pokvareno.
pazite se njihovih cijena s neta i u radnji
pazite se ophođenja prema vašoj imovini-autu, vole pokvarit a onda kazu bilo pokvareno.
- corsa
#8457 Re: Dolazi zima - zimske gume
Meni su slomili znak na autu prilikom postavljanja brisača, ali je vlasnik uredno već sutra kupio novi znak i postavili su na auto. 
- basicm
#8458 Re: Dolazi zima - zimske gume
Iskustva na istom mjestu mogu biti drukcija, ali opet svako svoje iznese pa se moze izvagati gdje otici. Bio sam u Maji, nista posebno, onaj radnik kaze ne mozes na red izadje nekakav galami na njeg kaze ko je to rekao, ima termin. Unervozio se majstor oko auta pa i ja s njim, samo sam gledao da sta ne zezne. Racun, odnos u kancelariji ok.
Makbel zene na telefonu extra, sve kazu i odmah zovu cim saznaju za cijene ili dostupnost, opet problem radnici bacaju felge, onaj na balansu blebece okolo ne gleda masinu kuca tegove samo da ispadne iz ruku...
Zadnje dvije posjete su bile Unitrade-u, momci na tel ok, kad dodjem ok, gume iznesu kazu vidi dot, svidjaju li ti se ili ne, monteri ok, primjetio covjek nesto zove me kaze ovo mi nesto sumnjivo, aha, hvala ti, opet nije stao donese cetku ocistimo kad sve ok, e sad nastavljamo dalje. Mogao je namontirati i sutiti, briga ga, ali nije, i jos ne tersaju.
Neko ce opet imati negativno iskustvo, ali tako to kod nas ide.
Makbel zene na telefonu extra, sve kazu i odmah zovu cim saznaju za cijene ili dostupnost, opet problem radnici bacaju felge, onaj na balansu blebece okolo ne gleda masinu kuca tegove samo da ispadne iz ruku...
Zadnje dvije posjete su bile Unitrade-u, momci na tel ok, kad dodjem ok, gume iznesu kazu vidi dot, svidjaju li ti se ili ne, monteri ok, primjetio covjek nesto zove me kaze ovo mi nesto sumnjivo, aha, hvala ti, opet nije stao donese cetku ocistimo kad sve ok, e sad nastavljamo dalje. Mogao je namontirati i sutiti, briga ga, ali nije, i jos ne tersaju.
Neko ce opet imati negativno iskustvo, ali tako to kod nas ide.
-
ado-šampion
#8459 Re: Dolazi zima - zimske gume
Upravo tako. Sve dok su iskustva licna a ne tudja. Ja sam cuo dosta loseg o Makbelu, dovoljno da ne odem kod njih, ali nisam okolo pisao da ne valjaju.
- amar1994
#8460 Re: Dolazi zima - zimske gume
Eh pa jbga , onda nijedan ne valja
Sto se tice maje , ne znam imam dobra iskustva ali starije smo musterije pa ima i popust malo jaci
Gledam unutriMa akumulatore i nema nigdje asie , gdje ima asia uopste

Sto se tice maje , ne znam imam dobra iskustva ali starije smo musterije pa ima i popust malo jaci
Gledam unutriMa akumulatore i nema nigdje asie , gdje ima asia uopste
- drug_profi
#8461 Re: Dolazi zima - zimske gume
Što se tiče hotela za gume, malo sam guglao i ima ih još osim ovih pominjanih.
TSC je bezobrazno skup hotel.
Ima onaj vulkanizer u Sutjesci, i on drži hotel, ne znam cijene, ali nisam sa njim imao pozitivno iskustvo jednom ranije pa ga ne razmatram.
Ima još u Vogošći u Nissan-u. 10+pdv po gumi, čuvanje, montaža, demontaža.
pa eto, pošto će sad navala na vulkanizere, još poneka informacija može valjat.
Ima onaj vulkanizer u Sutjesci, i on drži hotel, ne znam cijene, ali nisam sa njim imao pozitivno iskustvo jednom ranije pa ga ne razmatram.
- amar1994
#8462 Re: Dolazi zima - zimske gume
sad prolazio , smijesno ono izgleda , na pola ceste mijenjaju gumedrugi profil wrote:Što se tiče hotela za gume, malo sam guglao i ima ih još osim ovih pominjanih.
ovi barem imaju dizalice normalne
-
adodbr
#8463 Re: Dolazi zima - zimske gume
Kakva je ovo guzva u makbelu u pm 40 auta ceka
- drug_profi
#8464 Re: Dolazi zima - zimske gume
Znalo se. Svake godine ljubitelji ljetnih guma čekaju zadnji čas ili prvi snijeg da naprave zamjenu.adodbr wrote:Kakva je ovo guzva u makbelu u pm 40 auta ceka
Plus mnogo raje drzi tamo gume, a drugi ne znaju za alternative.
-
Dzontra_Volta
#8465 Re: Dolazi zima - zimske gume
Je li ko išao u Unitrade? Tamo mi zimske gume u hotelu, pa moram kod njih. Ima li gužve iza 16?
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#8466 Re: Dolazi zima - zimske gume
I kod Neskovica u Lukavici, havarija 
-
liverpool-ynwa
#8467 Re: Dolazi zima - zimske gume
Poslovnost u TSC - Tamek & Son d.o.o.:
Dogovorio telefonom gume GY ug9.dot da je 2017.
Došao i prvo nema majstora 25 minuta.Kada je došao iznijeli gume iz magacina koje su ug8 i dot 2016 i to 2 sa linijama preko gaznog sloja a 2 bez, šta god to značilo.Hladno krenuli da montiraju.Naravno otkazao sve i otišao...
Čisto da se zna o poslovnosti firme...
Dogovorio telefonom gume GY ug9.dot da je 2017.
Došao i prvo nema majstora 25 minuta.Kada je došao iznijeli gume iz magacina koje su ug8 i dot 2016 i to 2 sa linijama preko gaznog sloja a 2 bez, šta god to značilo.Hladno krenuli da montiraju.Naravno otkazao sve i otišao...
Čisto da se zna o poslovnosti firme...
-
DonieBrasco
#8468 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ima li neko iskustva sa brendom "Nokian" ?
- jazzer
#8469 Re: Dolazi zima - zimske gume
Dosao u proslu subotu u 7,30 ujutro i bio prvi na redu.Dzontra_Volta wrote:Je li ko išao u Unitrade? Tamo mi zimske gume u hotelu, pa moram kod njih. Ima li gužve iza 16?
U narednih 10 minuta uslo je 20 ljudi za mijenjanje guma, haos.
Vjerujem da ni radnim danima nije nista bolje. Probaj se najaviti ili tako nesto.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#8470 Re: Dolazi zima - zimske gume
Nema guzve u 16, kraj radnog vremena.Dzontra_Volta wrote:Je li ko išao u Unitrade? Tamo mi zimske gume u hotelu, pa moram kod njih. Ima li gužve iza 16?
- johntra
#8471 Re: Dolazi zima - zimske gume
Koliko košta hotel za gume u Unitradeu?jazzer wrote:Dosao u proslu subotu u 7,30 ujutro i bio prvi na redu.Dzontra_Volta wrote:Je li ko išao u Unitrade? Tamo mi zimske gume u hotelu, pa moram kod njih. Ima li gužve iza 16?
U narednih 10 minuta uslo je 20 ljudi za mijenjanje guma, haos.
Vjerujem da ni radnim danima nije nista bolje. Probaj se najaviti ili tako nesto.
- jazzer
#8472 Re: Dolazi zima - zimske gume
Nisam ja drzao gume u hotelu, kupio nove pa mi ih tu i zamijenili.johntra wrote:Koliko košta hotel za gume u Unitradeu?
- basicm
#8473 Re: Dolazi zima - zimske gume
Unitrade hotel cvancika.
- drug_profi
#8474 Re: Dolazi zima - zimske gume
48 KM za 4 gume, sa montažom i balansiranjemjohntra wrote: Koliko košta hotel za gume u Unitradeu?
-
Dzontra_Volta
#8475 Re: Dolazi zima - zimske gume
U aprilu je hotel koštao 5 KM po gumi, a montaža i balansiranje isto 5 km po gumi (16").drugi profil wrote:48 KM za 4 gume, sa montažom i balansiranjemjohntra wrote: Koliko košta hotel za gume u Unitradeu?
Ne znam je li poskupilo.