Pirelli
Michelin
GoodYear
Dunlop
Bridgestone i
Continental
Moderators: _BataZiv_0809, anex
@Bata, upravo ovo. Sa dodatkom da Pirelli polako kaska za ostalima u segmentu guma za normalna vozila, ali je lider kod sportskih vozila, a koliko cujem od korisnika terenaca ima odlicne gume i za takve uslove i prohtjeve.amar1994 wrote:Valjda :
Pirelli
Michelin
GoodYear
Dunlop
Bridgestone i
Continental
Nemoj nikad razmisljati izmedju Michelina, Continentala, Bridgestonea, Pirellija i slicno s jedne strane, i Hankook-a, Kumho i slicno s druge._BataZiv_0809 wrote:Aha tako sam i mislio, ali me vise zanimalo kako bi ih ti poredao po kvaliteti?
Michelin je tu tata mata. Ja sam imao Pilot Super Sport koje sam zgulio na 2mm i kroz vodu su i dalje prolazile bolje od nekih novih guma, a drzale su cestu po mokrom i suhom isto kao kada su bile nove. Jedna guma je imala 4 sarafa kroz zivotni vijek (kupio kucu u novom naselju pa je svega po cesti bilo od gradjevinskih masina) i nakon cetvrtog sarafa i dalje je trebala minimum tegova da se balansira.nivla wrote:po zadrzavanju karakteristika tokom cijele eksploatacije prvo michelin, mislim da tu nemaju konkurencije, mozda su losiji kad su novi ali nakon 30000km uzmi michelina vozenog u istim uslovima i neki drugi brend, tesko da im ko moze primirisati(ovi jeftini brendovi vjerovatno nece ni dobaciti do ove kilometraze)
eh onda ostale premiume mozes poredati kako zelis
sto se tice adaca, pogledati test za istu dimenziju od prije 3 godine http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... 65-R15.htm
hankook isti tip gume odjednom postao bolji od alpin 5, a nasljednik semperita postao daleko losiji, interesanto probijanje i rezultati testova za esa tecar(kod nas nepoznat brend)
Jel kupujes R888 da vozis dijete u skolu, ides na more i slicno? Jel je kupujes da traje 50,000km?amar1994 wrote:Jeff
Sta cemo sa r888 gumom, nije joj bilo ravne godinama , a mialim da je i sad top
Slazem se sa svim , al nisi vidio editjefferson wrote:Jel kupujes R888 da vozis dijete u skolu, ides na more i slicno? Jel je kupujes da traje 50,000km?amar1994 wrote:Jeff
Sta cemo sa r888 gumom, nije joj bilo ravne godinama , a mialim da je i sad top
Mi govorimo o normalnim gumama za normalne uslove. Npr. Cooper, BF Goodrich prave vjerovatno najbolje A/T gume. Jesul Dick Cepek gume bolje po terenu od BF Goodricha, Bridgestona i slicno? Jesu. Ali probaj s njima zivjeti svaki dan.
Mene interesuje po čemu se vi ravnate kada iznosite ovakve tvrdntvrdnje!? Koji su to parametri kojih se držite? Ako je moguće budite iskreni i krajnje direktni. Hvala.NediM17 wrote:Vozim Alpin A4 i Alpin 5 uporedo. Bolje zimske gume nikada nisam imao ni vozio, doduse nisam probao zimski Conti.

malo ih onim crnilom "zamasti" i tip-top stanje na pikumuha_sa wrote:jos malo pa stavljam zimske![]()
mogul ove ljetne jos jednu godinu il da ih bacimmozda na pik stavim--valjda se nadje neko ko ce ih kupit
muha_sa wrote:jos malo pa stavljam zimske![]()
mogul ove ljetne jos jednu godinu il da ih bacimmozda na pik stavim--valjda se nadje neko ko ce ih kupit
Mogu ba jos najmanje godinu, kakvo bacanje. Samo ih na proljece okreni tako da sada unutra dodje ovaj dio sto ima sare kako bi se ravnomjerno potrosile.muha_sa wrote:jos malo pa stavljam zimske![]()