_BataZiv_0809 wrote: ↑10/10/2020 20:39
Shodno najavi danas sam se ponovio zimskim gumama. Ne trebam praviti uvod, sve vec znate, pa da predjemo na konkretno:
Budzet je bio 300 do 350 KM, dimenzija najosnovnija moguca 195-65-R15. Nakon dosta razmatranja ponuda, suzio sam izbor na dvije opcije:
a) Riken Winter u Makbelu 70 KM/kom u Makbelu
b) BF Goodrich G Force Winter 2 83 KM/kom u Total Trade.
Inicijalnu prednost sam dao i prvi izbor mi je bio BF Goodrich i u slucaju da su ostale stvari bile na egalu, izbor bi pao na njih, iskljucivo na ime, tj. na brend. Medjutim kad sam nazvao, Riken je ovogodisnji tj. DOT 20, BF Goodrich je stajao uskladišten 2 godine, DOT većinom 18, ima kao navodno par komada 19.
I na kraju skontam da zaista ne znam nikog da ima direktno iskustvo sa BFG, ne znam da li sam ih ikad i vidio uzivo na nekom autu, dok za Riken/Tigar znam i po iskustvu roditelja i po tome sto sam ga vidio na dosta taxija, ali i na onim skupim autima

A pritom su konkretne gume novije, a sjecam se da ste vi ovdje pisali da i pojedini modeli top brendova znaju biti falicni. Dakle ako se opredijelim za BFG, to je samo zbog imena/brenda, a na Rikenovoj strani je sve ostalo.
I zato se na kraju odlucim za Riken.
Smontirao sam ih odmah, doduse ne u Makbelu u kojem je bila poprilicna guzva i u kojem rade poprilicni balvani