Dobar majstor za klime?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ramelow

#1 Dobar majstor za klime?

Post by ramelow »

Ljudi, help...

Dajte preporučite mi dobrog i prije svega POŠTENOG majstora za klime u Sarajevu. Da mi ne uzme grdne pare a da se opet "kuham" u autu.

Hvala :D
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#2 Re: Dobar majstor za klime?

Post by arman1 »

ramelow wrote:Ljudi, help...

Dajte preporučite mi dobrog i prije svega POŠTENOG majstora za klime u Sarajevu. Da mi ne uzme grdne pare a da se opet "kuham" u autu.

Ako je popravka u pitanju čika Meho Ićindić u Butmiru. Ako si zainteresovan mogu ti poslat tel na PP.
ramelow

#3 Re: Dobar majstor za klime?

Post by ramelow »

arman1 wrote:

Ako je popravka u pitanju čika Meho Ićindić u Butmiru. Ako si zainteresovan mogu ti poslat tel na PP.
Puše "vruće", ne hladi a nema freona. Na hladnjaku klime se vidi fleka, ko da mi tu ispušta. Ako on može to riješiti, daj broj na pp
Blobi

#4 Re: Dobar majstor za klime?

Post by Blobi »

Imas u butmiru dobrog majstora, najboljeg. Kod njega se moras unaprijed sedmicu najavit jer je pretrpan poslom. Kod njega na parkingu mozes vidjeti sve od Audija Q7 pa do BMW serije 7. Vjeruj mi, covjek zna posao.
ramelow

#5 Re: Dobar majstor za klime?

Post by ramelow »

Blobi wrote:

Imas u butmiru dobrog majstora, najboljeg. Kod njega se moras unaprijed sedmicu najavit jer je pretrpan poslom. Kod njega na parkingu mozes vidjeti sve od Audija Q7 pa do BMW serije 7. Vjeruj mi, covjek zna posao.
Imena, kolega, IMENAAAA :mrgreen:
HAVANA

#6 Re: Dobar majstor za klime?

Post by HAVANA »

061/929-929 ĆELO-KLIMA CENTAR
citroen

#7 Re: Dobar majstor za klime?

Post by citroen »

HAVANA wrote:061/929-929 ĆELO-KLIMA CENTAR
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: ,vidim i ovaj komsija Meho Icindic poceo raditi klimu,inace vrhunski elektricar ,kao i njegovi sinovi,ali ipak za klime,majstor Celo(klima centar) :thumbup: :thumbup: :thumbup:
_ado_

#8 Re: Dobar majstor za klime?

Post by _ado_ »

Puše "vruće", ne hladi a nema freona. Na hladnjaku klime se vidi fleka, ko da mi tu ispušta. Ako on može to riješiti, daj broj na pp[/quote]

ista stvar bila i na mom autu. dijagnoza > probijen hladnjak klime(tj. protruhao jer su kreteni stavili ventilator preblizu hladnjaku, tako da ventilator skuplja so, prljavstinu i sve ostalo na hladnjak). kupio hladnjak klime u velasu(125 km, godina garancije), i opet se vratio u klima centar na butmiru i momci mi to zamjenili za 30 km. punjenje kilme nisam platio jer sam punio 10.ak dana ranije, pa je to pod garancijom. inace, bio sam u klima centru nekoliko puta sa razlicitim problemima i imam pozitivna iskustva sa njima, bar do sada.
Control panel

#9 Re: Dobar majstor za klime?

Post by Control panel »

a jeli on popravlja klime ili samo puni. otisao na jdenom autu kopmresor klime pa ne znam jeli se mijenja ili moze popraviti.
aerosa

#10 Re: Dobar majstor za klime?

Post by aerosa »

citroen wrote:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: ,vidim i ovaj komsija Meho Icindic poceo raditi klimu,inace vrhunski elektricar ,kao i njegovi sinovi,ali ipak za klime,majstor Celo(klima centar) :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Auh u kakvoj si ti zabludi za ove "majstore".....

Ćelo Klima-centar , nije baš jeftin ali jedini koji radi kako treba svoj posao. :thumbup:
_ado_

#11 Re: Dobar majstor za klime?

Post by _ado_ »

Control panel wrote:a jeli on popravlja klime ili samo puni. otisao na jdenom autu kopmresor klime pa ne znam jeli se mijenja ili moze popraviti.
meni su uradili reparaciju kompresora klima, samim tim znaci da i popravljaju :-D
šestiverbalnimesija

#12 Re: Dobar majstor za klime?

Post by šestiverbalnimesija »

Celo, pravo dobar majstor, samo pozitivna iskustva
citroen

#13 Re: Dobar majstor za klime?

Post by citroen »

aerosa wrote:
citroen wrote:

Ćelo Klima-centar , nije baš jeftin ali jedini koji radi kako treba svoj posao. :thumbup:
Jel imas lose iskustvo sa Icindicima :?: :?: :?: il je nesto drugo u pitanju :?
ado-šampion

#14 Re: Dobar majstor za klime?

Post by ado-šampion »

citroen wrote:
HAVANA wrote:061/929-929 begin_of_the_skype_highlighting              061/929-929      end_of_the_skype_highlighting ĆELO-KLIMA CENTAR
Ja sam prošlog proljeća otišao kod tog Ćele, ne radi klima, puše vruće... Elem, neki majstor kod njega kaže nema freona, pušta negdje, gdje pušta - ne zna. I onda mi on predložio da naspe nekakvu "boju" i kao ja se vozam i nakon nekog vremena ta boja se pokaže tamo gdje pušta. Ta bi me boja kao došla 80 KM ali ako se odlučim kvar popravljati kod njih (nakon što boja "odradi svoje") punjenje bi me došlo džaba, što znači platio bih samo punjenje. Ako ne (ne isplati mi se popravljat) bacio bih 80 maraka.

Ja nisam na to pristao, otišao na drugo mjesto, samo napunio sistem, i nije ni prošle to ljeto već slabije hladi, tj. može se očekivati da do ljeta neće hladiti nikako. Znači, to nikome ne preporučujem, ljudi će vam pričati razna sranja, jedino što je tu istina je da iz sistema godišnje ispari oko 10%... U svakom slučaju prvo provjeriti jel sistem nepropusan, pa onda puniti.

Elem, ono što mene zanima je rade li oni tamo još na taj sistem, ili imaju neku tehniku za ispitivanje sistema na licu mjesta? Znam da ima majstor koji kažu da daju dijagnozu na licu mjesta, al ne znam da ima u Sarajevu...
citroen

#15 Re: Dobar majstor za klime?

Post by citroen »

ado-šampion wrote:
citroen wrote:
HAVANA wrote:061/929-929 begin_of_the_skype_highlighting              061/929-929      end_of_the_skype_highlighting ĆELO-KLIMA CENTAR
Ja sam prošlog proljeća otišao kod tog Ćele, ne radi klima, puše vruće... Elem, neki majstor kod njega kaže nema freona, pušta negdje, gdje pušta - ne zna. I onda mi on predložio da naspe nekakvu "boju" i kao ja se vozam i nakon nekog vremena ta boja se pokaže tamo gdje pušta. Ta bi me boja kao došla 80 KM ali ako se odlučim kvar popravljati kod njih (nakon što boja "odradi svoje") punjenje bi me došlo džaba, što znači platio bih samo punjenje. Ako ne (ne isplati mi se popravljat) bacio bih 80 maraka.

Ja nisam na to pristao, otišao na drugo mjesto, samo napunio sistem, i nije ni prošle to ljeto već slabije hladi, tj. može se očekivati da do ljeta neće hladiti nikako. Znači, to nikome ne preporučujem, ljudi će vam pričati razna sranja, jedino što je tu istina je da iz sistema godišnje ispari oko 10%... U svakom slučaju prvo provjeriti jel sistem nepropusan, pa onda puniti.

Elem, ono što mene zanima je rade li oni tamo još na taj sistem, ili imaju neku tehniku za ispitivanje sistema na licu mjesta? Znam da ima majstor koji kažu da daju dijagnozu na licu mjesta, al ne znam da ima u Sarajevu...

Zar nemaju oni automatsku masinu za punjenje klime,koja takodjer testira pod pritiskom od nekoliko bara,ne znam tacno koliko nekih 10 minuta i nakon toga ako je sve u redu nastavi sa punjenjem :? :? :? :?
HAVANA

#16 Re: Dobar majstor za klime?

Post by HAVANA »

Control panel wrote:a jeli on popravlja klime ili samo puni. otisao na jdenom autu kopmresor klime pa ne znam jeli se mijenja ili moze popraviti.

Popravlja,puni,ugradjuje,vari ,mijenja,auta,hladnjače...sve u vezi klime i jako dobri i vrijedni majstori.
Inače volim ljude koji profesinalno shvate posao i fokusiraju se na jednu oblast...
Znaju oni i oko mehanike i elektronike ali primarna djelatnost im je klima...
aerosa

#17 Re: Dobar majstor za klime?

Post by aerosa »

citroen wrote:
aerosa wrote:

Jel imas lose iskustvo sa Icindicima :?: :?: :?: il je nesto drugo u pitanju :?
Znam i suviše toga o njihovom majstorluku i "poštenju" u radu , pa iz tog razloga i kažem....
AdnanSA

#18 Re: Dobar majstor za klime?

Post by AdnanSA »

Ja zvao tog Čelu na telefon. Javio mi se jedan vrlo kulturan i ljubazan gospodin. Ni nalik ovdašnjim majstorima sveznalicama i seljačinama nekulturnim. Otiću kod njega da provjerim svoju klimu iako prilično dobro radi a ovo joj je već četvrta godina bez ikakvog servisa a auto staro 12 godina.
Control panel

#19 Re: Dobar majstor za klime?

Post by Control panel »

_ado_ wrote:
meni su uradili reparaciju kompresora klima, samim tim znaci da i popravljaju :-D
Control panel

#20 Re: Dobar majstor za klime?

Post by Control panel »

HAVANA wrote:

Popravlja,puni,ugradjuje,vari ,mijenja,auta,hladnjače...sve u vezi klime i jako dobri i vrijedni majstori.
Inače volim ljude koji profesinalno shvate posao i fokusiraju se na jednu oblast...
Znaju oni i oko mehanike i elektronike ali primarna djelatnost im je klima...
hvala
tavustavus

#21 Re: Dobar majstor za klime?

Post by tavustavus »

vjeruj kod mene je bio isti problem...isao tom celi nista ovo9 ono uzo mi cvaju nizasto...odem kod spomenutih Meho Ičindić,tacnije njegovi sinovi Emir-061 437-392,i rijesili problem crijevo bilo otislo,hladnjak bio supalj i ventilator mi popravili sve za m,ale pare...moja preporuka su oni odmah sa pocetka butmira....
ado-šampion

#22 Re: Dobar majstor za klime?

Post by ado-šampion »

citroen wrote:

Zar nemaju oni automatsku masinu za punjenje klime,koja takodjer testira pod pritiskom od nekoliko bara,ne znam tacno koliko nekih 10 minuta i nakon toga ako je sve u redu nastavi sa punjenjem :? :? :? :?
Kralju, to testiranje možeš okačiti mačku o rep, ja sam tako testirao pa sam nakon godinu opet ostao s praznim sistemom. :roll: Ako mašina može ostvariti pritisak ne znači da u sistemu nema malih rupica, na žalost ja sam to shvatio tek kad sam bacio petobanku.
Ipak hvala na pomoći...
Post Reply