Dilema oko kupnje automobila/opel astra ili golf IV
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
MERIVA
#1 Dilema oko kupnje automobila/opel astra ili golf IV
pozdrav forumašima
nabavio sam neke novce (oko 13 hiljada) pa sam si mislio promijenit automobil. pošto nemam nekog iskustva s automobilima(već 9 godina vozim golfa disela iz 1985/ jedino auto koje sam u zivotu posjedovao od polaganja vozačkog ispita) molio bih vas za pomoć oko kupnje. jako mi se sviđa jedna Opel astra iz 1999. 16 16v ali neki mi prijatelji savjetuju da za te novce mogu kupiti i golfa IV benzinca 14 iz 1998 godine. čini mi se da su ova dva autombila nekako izravni konkurenti (golf mi je možda malo precijenjen u našim krajevima), pa vas molim za iskustva i s jednim idrugim automobilom i bilo kakav savijet u svezi ovih vrsta automobila (najčešći kvarovi, održavanje, dijelovi, potrošnja, krađa itd...
ima li nekakav link gdje bih mogao uporediti ova dva automobila?
unaprijed vam se zahvaljujem
nabavio sam neke novce (oko 13 hiljada) pa sam si mislio promijenit automobil. pošto nemam nekog iskustva s automobilima(već 9 godina vozim golfa disela iz 1985/ jedino auto koje sam u zivotu posjedovao od polaganja vozačkog ispita) molio bih vas za pomoć oko kupnje. jako mi se sviđa jedna Opel astra iz 1999. 16 16v ali neki mi prijatelji savjetuju da za te novce mogu kupiti i golfa IV benzinca 14 iz 1998 godine. čini mi se da su ova dva autombila nekako izravni konkurenti (golf mi je možda malo precijenjen u našim krajevima), pa vas molim za iskustva i s jednim idrugim automobilom i bilo kakav savijet u svezi ovih vrsta automobila (najčešći kvarovi, održavanje, dijelovi, potrošnja, krađa itd...
ima li nekakav link gdje bih mogao uporediti ova dva automobila?
unaprijed vam se zahvaljujem
-
The_Flyer2002
kupi astru.
pogledaj pm
pogledaj pm
-
nineac
Astra. Taj motor u astri je dosta bolji, jači , menje će ti potrošiti jer se bolje nosi sa težinom.
Takođe, astrin trap je bolje prilagođen našim cestama, tj. trajnije.
Golf je unutra bolji, materijali su mu bolji, ali ništa više.
Naravno, ako kupiš golfa serijski ti dolazi ogromna mogućnost krađe.
Taj 1.4 je imao velikih problema sa mjenjačem, a anemičan je do bola.
Jedina veća mana astre je što se remen mora mjenjati ćešće, tj. svakih 60.000 km!
Takođe, astrin trap je bolje prilagođen našim cestama, tj. trajnije.
Golf je unutra bolji, materijali su mu bolji, ali ništa više.
Naravno, ako kupiš golfa serijski ti dolazi ogromna mogućnost krađe.
Taj 1.4 je imao velikih problema sa mjenjačem, a anemičan je do bola.
Jedina veća mana astre je što se remen mora mjenjati ćešće, tj. svakih 60.000 km!
-
The_Flyer2002
a u golfa svako 70,000 
-
Ali_G
Nisam se nikad vozio u Astri. Ima je jedan moj poznanik. Kod njega je dizel i ono dobro auto. Ne razumijem se ja sad nesto u te dijelove i to. Jedino sto se meni kod te njegove Astre nije svidjelo je unutrasnjost, nekako mi je siromasna. Al vala mi se ne svidja ni golfova. Nekako mi je unutra sve tvrdo. Bas sam ovih dana vozio IV, i meni je bolja unutrasnjost i udobnost kod III nego u njega.
A jesi siguran da se moze golf naci za te pare??
-
The_Flyer2002
Ali G in DA HOUSE!!!!Ali_G wrote:Nisam se nikad vozio u Astri. Ima je jedan moj poznanik. Kod njega je dizel i ono dobro auto. Ne razumijem se ja sad nesto u te dijelove i to. Jedino sto se meni kod te njegove Astre nije svidjelo je unutrasnjost, nekako mi je siromasna. Al vala mi se ne svidja ni golfova. Nekako mi je unutra sve tvrdo. Bas sam ovih dana vozio IV, i meni je bolja unutrasnjost i udobnost kod III nego u njega.

-
The_Flyer2002
ma ja bolje ga je ukrast
-
whow
Ako nades golfa za te pare kupi ga . Mozes ga voziti godinu /dvije i opet ga prodati za iste ili slicne pare . Kupi Astru i odmah si izgubio na vrijednosti .Za mnoge forumase ove je pitanje slicno onom sta je bilo prvo " koka ili jaje". Eto za mene je izbor jasan " Golf je Golf" 
-
sw-gost
Prvo mislim da neces za te pare naci dobrog (ocuvanog) golfa 4. Tu ti je i najveca mana tog auta, tjs opasnost od krađe. Vozio sam jedno vrijeme Golf 4 1.4 benzin i mislim da je slab motor za njegovu tezinu.
Sto se tice astre i dilema oko gubitka cijene ta su vremena prošla. Prvo auto najvise gubi u prve 2-3 god., a rijec je o autu starom 6 god. I sam vozim astru koju sam kupio prije 2 god. i danas mogu dobiti iste pare za nju. Sve je veća potražnja za Astrama što joj ide u prilog.
Ipak po meni najznačajniji faktor pri kupnji auta je njegovo stanje, a ne marka ili tip.
Sto se tice astre i dilema oko gubitka cijene ta su vremena prošla. Prvo auto najvise gubi u prve 2-3 god., a rijec je o autu starom 6 god. I sam vozim astru koju sam kupio prije 2 god. i danas mogu dobiti iste pare za nju. Sve je veća potražnja za Astrama što joj ide u prilog.
Ipak po meni najznačajniji faktor pri kupnji auta je njegovo stanje, a ne marka ili tip.
-
LeKo
Astra definitvno, sve su kolege vec gore navele samo da jos dodam, mi u firmi smo imali 1.4 - 16v golfa IV imao je velikih problema sa pregrijavanjem ljeti, a zimi sa stvaranjem pjene u ulju, tj kondenzirao je unutar, razlog je kazu bio alumunij, te smo ga poslije vozili da nam ugrade neku cijev od rashladne/grijuce tekucine oko bloka motora i kartera to je VW preporucio i zvanicno su bili pozvali kupce da se to odradi, to je sa moje strane ali svako ima svoje.
Sretno pa sta god da kupis.
Sretno pa sta god da kupis.
-
MERIVA
hvala na informacijama i ja sam na strani astre a što se tiče prodaje -nemam namjeru mijenjati automobil svake 2-3 godine, ovo što sad kupujem za dulji period, važno je samo da služe svrsi da me prebaci s jednog mjesta na drugo...hvala dečki stvorili ste dobar dojam o ovoj astri mislim da ću se ipak odlčit za opela....
-
nineac
Evo ovako, nazovi servis pa pitaj koliko košta zamjena remena za Golfa, a koliko za astreu. Pa pitaj, koliko su pločice, krajnice i sl. što ti može otići.
Takođe, Golf uopće nije bolji od astre kao što neki tvrde (po pouzdanosti astra je na ADAC-ovoj listu u vrhu sa japancima, i to baš ta 1.6 16V). Jedino što golf ima zanimljiviju unutrašnjost. U svemu su isti, tehnički golf uopće nije ispred astre, dok ona ima dosta bolje benzince kao što je uvjek bio slučaj kada su u pitanju VW i Opel.
Takođe, Golf uopće nije bolji od astre kao što neki tvrde (po pouzdanosti astra je na ADAC-ovoj listu u vrhu sa japancima, i to baš ta 1.6 16V). Jedino što golf ima zanimljiviju unutrašnjost. U svemu su isti, tehnički golf uopće nije ispred astre, dok ona ima dosta bolje benzince kao što je uvjek bio slučaj kada su u pitanju VW i Opel.