:D

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_-fera-_

#1 :D

Post by _-fera-_ »

:-D
Last edited by _-fera-_ on 06/09/2014 21:47, edited 1 time in total.
djani s

#2 Re: Auto iz Njemacke

Post by djani s »

Ovo je cudan oglas...pazi se prevaranata...mada ima ljudi koji postavljaju ovako jeftine cijene radi sege, pozz
mrtva kokoš

#3 Re: Auto iz Njemacke

Post by mrtva kokoš »

e taman da se ne mucim sa trazenjem autica, sutra idem u njemacku i ovaj renoult je moj 8-)
bas ti hvala :lol:
salim se hehe
vnm

#4 Re: Auto iz Njemacke

Post by vnm »

ovaj prvi sto na francuskom sve pise vjerujem da je prevara, a drugi je leasing negdje u italiji. :D
bingov buraz

#5 Re: Auto iz Njemacke

Post by bingov buraz »

2009 godina za 3000 evrica :mrgreen: puno je kume to znaci prodati golfa dvojku i jos 2000 kaema...
emko1234

#6 Re: Auto iz Njemacke

Post by emko1234 »

hahahahaha,jel oni tebi daju 3 milje eura i ovog renoa?:D :D :D
pa ovo auto novo je bilo sigurno oko 20 milja eura..dakle nema logike da mu za godinu cijena spadne 75%..mucni glavom malo..
campa_xxx

#7 Re: Auto iz Njemacke

Post by campa_xxx »

_-fera-_ wrote:eh ovako zelim da uvezem Auto iz njemacke i gledao sam na mobile.de
i sad sam sebi nasao 2 auta:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=3&

sta mislite koje je bolje? i koliko bih na ovu cijenu jos dodao carinu i registraciju
Uzmi oba a kada se vratis ja cu ti dati za ovog renaulta 6000€ i ostane ti dzaba to drugo auto :mrgreen:
olensoner

#8 Re: Auto iz Njemacke

Post by olensoner »

Kad vidis da auto ima malo ili nikako slika i malo podataka, ili ako je na slikama auto sa rumunskim(kao ovaj Chevrolet), bugarskim i ostalim ciganskim tablama samo nastavi dalje, jer je navlakusa najobicnija.
suljke

#9 Re: Auto iz Njemacke

Post by suljke »

ponuda je vise nego povoljna
JA uopste nebih razmisljao
Gile Šampion

#10 Re: Auto iz Njemacke

Post by Gile Šampion »

_-fera-_ wrote:eh ovako zelim da uvezem Auto iz njemacke i gledao sam na mobile.de

sta mislite koje je bolje? i koliko bih na ovu cijenu jos dodao carinu i registraciju
Ova oba auta su ti prevare... :-D
To je toliko moguće isto kao npr. ovo auto:
Tako da mislim da dalje ne trebam komentarisati
AmADin_gospo

#11 Re: Auto iz Njemacke

Post by AmADin_gospo »

Privatanbieter

čim nije auto diler, ne isplati se oglas ni gledati.
sarayewo

#13 Re: Auto iz Njemacke

Post by sarayewo »

Taman da iskoristim temu, mozda me neko moze uputiti oko par stvari. Stari hoce da mu dovezem auto iz Belgije, pa me interesuje kako to sve funkcionise.

Znam da ovdje trebam uzeti auto za izvoz, bez PDV-a, na ekvivalentu njemackih "col" tabli. I sta onda? Dodjem na granicu, prijavim carini - jel' bolje da ga cijene/carine tu ili da kazem da cu to odraditi na carini u Sarajevu?

Koliko je porez i carina sada? Ustvari, ima li jos carine uopste?

Ima li kakva fora da se zaobidje kataloska procjena vrijednosti vozila?

Ima li jos sta drugo sto bih trebao znati?

Unaprijed hvala :)
drndalo

#14 Re: Auto iz Njemacke

Post by drndalo »

Na granici preko speditera sredjujes papire za dalji proces carinjenja u carinarnici u unutrasnjosti... Najlogicnije je da to radis u mjestu boravka, ali ima "snjira' gdje se u manjim carinarnicama mimo Sarajeva bolje prodje... Tacne detalje ne znam, ali raspitaj se i okolo, ne samo ovdje...

Na procjenjenu vrijednost auta (obicno po "Svake" katalogu, koja se jos koriguje na osnovu nekih parametara, detalje opet ne znam, i zavise i od carinarnice i carinika) placa se prvo 16% carine, pa se na zbir tih dvaju cifara placa PDV od 17%... Placa se usluga spediteru, mislim i lezarina na carinarnici od tog dana, ili vise, ako je auto tamo duze... Nakon toga registracija, tj. osiguranje, teh. pregled, porez, prirez, taxa, poribljavanje sume, i sl...
HAVANA

#15 Re: Auto iz Njemacke

Post by HAVANA »

:lol: :lol: :lol:
sarayewo

#16 Re: Auto iz Njemacke

Post by sarayewo »

drndalo wrote:Na granici preko speditera sredjujes papire za dalji proces carinjenja u carinarnici u unutrasnjosti... Najlogicnije je da to radis u mjestu boravka, ali ima "snjira' gdje se u manjim carinarnicama mimo Sarajeva bolje prodje... Tacne detalje ne znam, ali raspitaj se i okolo, ne samo ovdje...

Na procjenjenu vrijednost auta (obicno po "Svake" katalogu, koja se jos koriguje na osnovu nekih parametara, detalje opet ne znam, i zavise i od carinarnice i carinika) placa se prvo 16% carine, pa se na zbir tih dvaju cifara placa PDV od 17%... Placa se usluga spediteru, mislim i lezarina na carinarnici od tog dana, ili vise, ako je auto tamo duze... Nakon toga registracija, tj. osiguranje, teh. pregled, porez, prirez, taxa, poribljavanje sume, i sl...
Zar auto mora lezati na carinarnici? Namjera mi je doci na granu, prijaviti auto na carini, produziti za Sarajevo i tamo ga cariniti... Kad ga predam na carinjenje u Sa, jel mora lezati kod njih?

Raspitacu se i okolo svakako, nego da bar odnekud pocnem... Hvala na informacijama, ako ima jos neko nesto da doda, bujrum :oops:
HAVANA

#17 Re: Auto iz Njemacke

Post by HAVANA »

U sarajevu će te oguliti :-)
Koje je auto,godište,mjesec,motor?
sarayewo

#18 Re: Auto iz Njemacke

Post by sarayewo »

Nisam jos nista konkretno nasao, generalno hoce da mu pogledam Audija A4, karavana, prethodne generacije (cca od 2005 nagore), dizela... motori u opciji su samim tim oni od 2.0 do 3.2 TDI, mada je vjerovatnije da ce biti na donjem kraju tog raspona.

Sto se tice carinarnice, nije da mora biti u Sarajevu, nego mi je to jednostavno destinacija pa zato tu carinarnicu i spominjem...
shlauf

#19 Re: Auto iz Njemacke

Post by shlauf »

sarayewo wrote: Zar auto mora lezati na carinarnici? Namjera mi je doci na granu, prijaviti auto na carini, produziti za Sarajevo i tamo ga cariniti... Kad ga predam na carinjenje u Sa, jel mora lezati kod njih?

Raspitacu se i okolo svakako, nego da bar odnekud pocnem... Hvala na informacijama, ako ima jos neko nesto da doda, bujrum :oops:
Plati ODMAH carinu i PDV na graničnom prelazu. Većina njih (Izačić i Gradiška) carinejenje vrše po računu koji prilažeš a ako produžiš u Haliloviće račun ti ne pije vode već oni uzimaju katalošku vrijednost vozila tj. NAJEBAO SI, OGULIĆE TI KOŽU.

Aleeee aleeeeeeeeee
leffe

#20 Re: Auto iz Njemacke

Post by leffe »

Probaj naci nekog speditera koji ce imati volje i zivaca da ti sve potanko objasni. Tesko je to ovako u pisanoj formi uraditi. Ima par caka koji samo profesionalci znaju i ne slusaj sta raja po kafani pricaju. Kad sve saberes i oduzmes, doci ce ti na isto uzeo ga tamo ili 'vamo, ali neka ti je sa srecom ako si se nameracio tako da uradis.
HAVANA

#21 Re: Auto iz Njemacke

Post by HAVANA »

U svakom slučaju ide kataloška cijena vozila ,samo što je stopa umanjenja osnovice u ovoj usranoj državi veća na graničnim prelazima,zato ćeš dati čuvenu kafu... :-)
Kataloška vrijednost vozila ti je otprilike za 2005g 40-do 43% zavisno od mjeseca...(od novonabavne cijene bez carine i pdv-a)
U tvom slučaju računaj carinu i pdv na fakturni iznos jer mu je kataloška cijena manja nego što ćeš ga ti platiti...
Post Reply