sad mi je malo jasnije zasto propadne ko Caki u reklami za sankašebitanga_sa_otesa wrote:z 128 je imala gibanj sa 2 lista (jugo) zato je nazad tonula tako lako .stojadini su imali 3 lista .._mufljuz_ wrote:
onda znas kako ode u minus lafeta nazad u Z 128 kad joj natovaris gepek - ode u tri pizde materine samo mi nije jasno kako nikad nisam vidio kako je nekom roknula uopste ona idiotska poprecna lisnata opruga![]()
meni je pukao jedan list na stojadinu davno....
crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- _mufljuz_
#501 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
-
radostan dan
#502 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
zato što na konketnoj slici imaš dva mejta...pezejca i gospodina u pezejcu.Brus Lee dana 06/05/2014 23:41
Sto ovo guraju auto na prvoj slici? Jel im to nestalo benzina? Ili je sramota sa upaljenim autom voziti mejta.goran16v je napisao/la:
Jedna nadjoj dvije slike pezejca grobara
Last edited by radostan dan on 07/05/2014 01:30, edited 2 times in total.
- _mufljuz_
#503 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
radostan dan wrote:zato što na konketnoj slici imaš dva mejta...pezejca i gospodina u pezejcu.Brus Lee wrote:goran16v wrote:Jedna nadjoj dvije slike pezejca grobara
Sto ovo guraju auto na prvoj slici? Jel im to nestalo benzina? Ili je sramota sa upaljenim autom voziti mejta.
2 u 1 pa ponesi
-
radostan dan
#504 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
cima me slika, pokušavam da popravim...a jeS cirkus fotka, moŠ je hladno prodati pod običaj da se dotakne pezejac pri sprovodu, kako bi se ostvarila spiritualna veza... 
edit
...dal sa alanserom ili blagopočinuvšim, vrag bi ga znao...
edit
...dal sa alanserom ili blagopočinuvšim, vrag bi ga znao...
Last edited by radostan dan on 07/05/2014 01:33, edited 2 times in total.
-
goran16v
#505 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
Ako je imao ovakvu tablu i ako je bio model 125, onda je mogao biti samo ili Polski Fiat 125p ili Zastava 125pz, nikako talijjanski Fiat 125 jer su klizni brizomjer imali samo ti modeli (i stariji modeli Fiat 1300/1500 - Zastava 1300/1500). Talijanski Fiat 125 je imao okrugle instrumente (slika 1)._mufljuz_ wrote:
ne znam sad si me bacio u nedoumicu a ja sam bio ubijedjen da je ova tabla bas ovakva bila u tom P125....
uglavnom za ovakav volan sa krakom za sirenu - "celer", mjenjac mogu garantovat da je bio 100%
kao i crveni tapacirunzi i sjedista i s vana rucke kromirane totalmente sa "dugmetom"
Sto se volana tice. ovakav oblik volana sa obrucem za sirenu su imali Zastava 1300/1500 tj Tristac i Polski Fiat 125p dok je taljanski Fiat 125 imao ovaj oblik ali bez obruca 1 (slika). Ovakav oblik volana bez obruca ali sa ukrasnim ornamentima su imale i Lade 2103 aka Lada 1300/1500 i Lada 2106 aka lada Special. Talijanski Fiat 1300/1500 je imao takodjer obruc ali drugaciji oblik sa okruglim centrom (2 slika).

Last edited by goran16v on 07/05/2014 01:36, edited 2 times in total.
- _mufljuz_
#506 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
e radosni vidi ga - sonyradostan dan wrote:cima me slika, pokušavam da popravim...a jeS cirkus fotka, moŠ je hladno prodati pod običaj da se dotakne pezejac pri sprovodu, kako bi se ostvarila spiritualna veza...
...dal sa alanserom ili blagopičnuvšim, vrag bi ga znao...

- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#507 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
hahha duca borkovic
-
radostan dan
#508 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
e radosni vidi ga - sony![]()
ma bježi, ne loži, ionako sam komiran...jetro moja, pređi na drugoga.

- _mufljuz_
#509 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
fakinski auto ha jabitanga_sa_otesa wrote:hahha duca borkovic
pojo bi joj ..... ne smijem dalje nije za djecu
- Ommadawn
#510 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
U FSO-u se nisu proizvodili ni Fiat 132 niti Fiat 127, nego isto kao u ZCZ - montirani neki dijelovi na skoro gotova auta. ALI i kao takvi, oni su bili brendirani sa starim FSO znakom "Polski Fiat". Da li su kasnije imali FSO znak kada je istekla licenca sa Fiatom, ustvari, da li je uopste i bilo montiranja ovih modela - ne znam. Neke razlike izmedju talijanskog 132 i poljskog 132 nema - osim znakova.
Montaza u ZCZ i montaza u TAS-u nije isto. U TAS su dolazili dijelovi iz VW-a i jedan dobar dio dijelova se pravio u Jugoslaviji (primjerice stakla, etc.) i onda su se auta sastavljala. U Zastavu su jedno vrijeme dolazili i Fiat 850 te Fiat 1100 i brendirani kao Zastava ali ne vjerujem da je ijedan od njih uopste i montiran tamo.
Procitao sam na par mjesta da se i Fiat 1300/1500, "tristac" takodje pravio u Poljskoj ali koliko je ovaj podatak tacan - ne znam.
FSO 125 se cak jedno vrijeme izvozio u Italiju. Postoji jedna anegdota koja kaze da se neki Talijan, koji je bio ljubitelj Fiata 125, odlucio za kupovinu novog FSO 125 i cak bio toliko odusevljen da se njegov omiljeni model jos uvijek negdje proizvodi. Toliko je bio razocaran da ga je prodao u bescijenje.
Montaza u ZCZ i montaza u TAS-u nije isto. U TAS su dolazili dijelovi iz VW-a i jedan dobar dio dijelova se pravio u Jugoslaviji (primjerice stakla, etc.) i onda su se auta sastavljala. U Zastavu su jedno vrijeme dolazili i Fiat 850 te Fiat 1100 i brendirani kao Zastava ali ne vjerujem da je ijedan od njih uopste i montiran tamo.
Procitao sam na par mjesta da se i Fiat 1300/1500, "tristac" takodje pravio u Poljskoj ali koliko je ovaj podatak tacan - ne znam.
FSO 125 se cak jedno vrijeme izvozio u Italiju. Postoji jedna anegdota koja kaze da se neki Talijan, koji je bio ljubitelj Fiata 125, odlucio za kupovinu novog FSO 125 i cak bio toliko odusevljen da se njegov omiljeni model jos uvijek negdje proizvodi. Toliko je bio razocaran da ga je prodao u bescijenje.
- _mufljuz_
#511 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
e ovakav je tetak imao

sad ne znam je l se ovaj pravio u italiji....

sad ne znam je l se ovaj pravio u italiji....
- muha_sa
-
goran16v
#513 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
Model Fiat 125 se jeste pravio u Italiji, ali je bio drugaciji od Poljskog, unutrasnjost, motori, dio mehanike, vanski detalji, drugaciji branici, grafika zmigavaca, kockasti farovi, krom lajsne, bocni zmigavci, itd. Ako je tetkov imao tablu kakvu si upisao onda je bio ili poljski ili zastavin. Ovo je talijan

- _mufljuz_
#514 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
fala onda je bio poljak
ne znam je l ijedan model auta imao toliko verzija u PM....
- muha_sa
#515 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
pritisni Page Down i F13 i izaci ce lista sve i jednog modela_mufljuz_ wrote:fala onda je bio poljak![]()
slušaj hakera
-
goran16v
#516 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
O razlikama izmedju IT i PL 132-jke ne znam nista, mogu samo0 da predpostavljam na osnovu razlika izmedju IT i PL 125-ice.Ommadawn wrote:U FSO-u se nisu proizvodili ni Fiat 132 niti Fiat 127, nego isto kao u ZCZ - montirani neki dijelovi na skoro gotova auta. ALI i kao takvi, oni su bili brendirani sa starim FSO znakom "Polski Fiat". Da li su kasnije imali FSO znak kada je istekla licenca sa Fiatom, ustvari, da li je uopste i bilo montiranja ovih modela - ne znam. Neke razlike izmedju talijanskog 132 i poljskog 132 nema - osim znakova.
Sto se tice prozvodnje ili sklapanja 125p u FSO na vise mjesta sam nasao podatak da su, bez obzira sto su otkuplili licencu za model, zbog neopremljenosti, zastarjelosti tvornice, u FSO napravili 125z koji je zadrzao tablu, mehaniku, motor, rezervoar u gepetku itd od Fiata 1300/1500 iz cega bi se moglo zakljuciti da nije bila u pitanju samo montaza ili cak simbolicna montaza gotovih autmobila vec neki oblik proizvodnje. Po nekom pravilu ako iauto ima drugaciji naziv brenda i modela, bez obzira na slicnosti, smatra se odvojenim modelom, a ne licenciranom proizvodnjom maticnog modela. TAS-ov Golf je imao status svakog drugog Golfa, Polski Fiat 125p nije imao status Fiata 125. Mozda je bolji primjer iz tog vremena da je Litostrojev/IMV-ov Renault 12 bio punopravni Renault dok je rumunjska Dacia 1300, iako identicna, bila samo Dacia, a ne Renault.
- _mufljuz_
#517 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
jebi se da ti kazem nako iskreno zagrcnuh se od smijehamuha_sa wrote:pritisni Page Down i F13 i izaci ce lista sve i jednog modela_mufljuz_ wrote:fala onda je bio poljak![]()
ne znam je l ijedan model auta imao toliko verzija u PM....![]()
slušaj hakera
- _mufljuz_
#518 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
meni licno je ljepsi bio sa okruglim farovima dakle ne pezejac kojeg smo svi znali ko pezejca nego kao F125goran16v wrote:O razlikama izmedju IT i PL 132-jke ne znam nista, mogu samo0 da predpostavljam na osnovu razlika izmedju IT i PL 125-ice.Ommadawn wrote:U FSO-u se nisu proizvodili ni Fiat 132 niti Fiat 127, nego isto kao u ZCZ - montirani neki dijelovi na skoro gotova auta. ALI i kao takvi, oni su bili brendirani sa starim FSO znakom "Polski Fiat". Da li su kasnije imali FSO znak kada je istekla licenca sa Fiatom, ustvari, da li je uopste i bilo montiranja ovih modela - ne znam. Neke razlike izmedju talijanskog 132 i poljskog 132 nema - osim znakova.
Sto se tice prozvodnje ili sklapanja 125p u FSO na vise mjesta sam nasao podatak da su, bez obzira sto su otkuplili licencu za model, zbog neopremljenosti, zastarjelosti tvornice, u FSO napravili 125z koji je zadrzao tablu, mehaniku, motor, rezervoar u gepetku itd od Fiata 1300/1500 iz cega bi se moglo zakljuciti da nije bila u pitanju samo montaza ili cak simbolicna montaza gotovih autmobila vec neki oblik proizvodnje. Po nekom pravilu ako iauto ima drugaciji naziv brenda i modela, bez obzira na slicnosti, smatra se odvojenim modelom, a ne licenciranom proizvodnjom maticnog modela. TAS-ov Golf je imao status svakog drugog Golfa, Polski Fiat 125p nije imao status Fiata 125. Mozda je bolji primjer iz tog vremena da je Litostrojev/IMV-ov Renault 12 bio punopravni Renault dok je rumunjska Dacia 1300, iako identicna, bila samo Dacia, a ne Renault.
- muha_sa
#519 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
hajd da i ja postavim jedno auto, ima ga moj komšija--koja je to zvrka kad ga upali
oprostit ce meni bitanga što malo skrenuh s teme
- drndalo
#520 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
Sve mladi momci, niko ne spominje W353, a nije da ih nije bilo... Za Trabanta = stroj... 3 cilindra, cak i benzinska pumpa...

- muha_sa
#521 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
imala ga moja sestra
mješavinu koristio, znam da se sipalo gorivo i naka tekucina--zaboravio
a znam i da se moglo prešaltat bez kvacila--samo se saceka da se malkice motor smiri i komotno prešaltaš
bogme je bio brz ko munja.
mješavinu koristio, znam da se sipalo gorivo i naka tekucina--zaboravio
a znam i da se moglo prešaltat bez kvacila--samo se saceka da se malkice motor smiri i komotno prešaltaš
- bitanga_sa_otesa
#522 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
bolji je od ovog sto je muha stavio ,gledaj ove dvije macke na zadjoj slici kako ga mjerkaju 
- bitanga_sa_otesa
#523 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
ja sam vozio jednom ovakvog wartburga starog ,ide ko flak ,al kad pustis gas i dalje ide isto ne koci motor nista 
- muha_sa
#524 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
bitanga_sa_otesa wrote:ja sam vozio jednom ovakvog wartburga starog ,ide ko flak ,al kad pustis gas i dalje ide isto ne koci motor nista
jest jest
edit
bila je neka rucka koja se pokrene pa može motorom kocit, al nije preporucljivo.
- drndalo
#525 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)
Ulje za 2-taktne motore, da ne zakuje... U ta doba se to zvalo 2-taktol... Kasnije su poceli fensi-nazivi, sa skuterima...muha_sa wrote:imala ga moja sestra![]()
mješavinu koristio, znam da se sipalo gorivo i naka tekucina--zaboravio![]()
a znam i da se moglo prešaltat bez kvacila--samo se saceka da se malkice motor smiri i komotno prešaltaš![]()
"Frljauf" osobina kvacila (Frei-lauf, iliti free-wheel "na nasem"), pa nije morao imati kocenje motorom, ali se moglo ukljuciti rucno, sto je bilo jako korisno niz Bradinu, posebno sa Treska prikolicom u slepi...