crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2026 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by _BataZiv_0809 »

Ommadawn wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Neki dan na parkingu kod Hastahane žumanjak žuti Fićko :thumbup: Ispoliran stravično dobro :sax:
Je li to neko auto ili?
Druze, postajes naporan :)
Ommadawn

#2027 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by Ommadawn »

_BataZiv_0809 wrote:
Ommadawn wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Neki dan na parkingu kod Hastahane žumanjak žuti Fićko :thumbup: Ispoliran stravično dobro :sax:
Je li to neko auto ili?
Druze, postajes naporan :)
Zajebavam se bolan :)
johntra

#2028 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by johntra »

Ommadawn wrote:johntra: ti imaš svoje mišljenje, mi svoje i svako svakome halali. Može li tako? Bez ljutnje i uvreda.
Imam mišljenje koje sam formirao kroz nekoliko Zastavinih vozila u porodici...slažem se da su nekog ta auta razočarala, ali koliko znam, a znam, kod mojih su sva tri funkcionirala dobro...zaboravih napomenuti da smo prije 101, imali žutog Fiću...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2029 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by _BataZiv_0809 »

Ommadawn wrote:
Zajebavam se bolan :)
Joj izvini Ommadawn sad tek vidjeh da si ti :thumbup:

Honest mistake :sax:

Mislio sam da je onaj sto prica o fabrikama auta kao da su fabrike carapa :-)
citroen xm

#2030 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by citroen xm »

Stvarno, ja razumijem da nekome nije draga ona država, zastavini automobili i svašta nešto iz tog perioda. Ali tvrditi da je sada bolje, da nam je loše jer smo lijeni..... može samo potpuni slijepac ili čovjek kome je obraz đon.

Taj Stojadin kakav god da je bio, bio je priuštiv za 90% ljudi koji su radili. I da, bio je nov, išao je na more svake godine, često do Trsta, Budimpešte i dalje po Evropi. Da, putovalo se i tada.

Sada nema te nepjevane kante zvane Stojadin, ali zato ima milion ljudi koji još uvijek sanjaju G3 star 20 godina. Zato ima još onih koji gledaju da kupe G2 star 25 godina tako što će uvaliti nekome neku brlju, polovan namještaj, stare cipele.... u zamjenu za taj G2 jer se keša nema, a kreditno su nesposobni. Nema više restrikcija goriva, ali imaš sve više ljudi koji sipaju za cenera jer više nemaju.

I na kraju smo se otarasili kvarljive nove zastave. Sada imamo polovna savremena auta koja i nisu tako savremena jer sve više ljudi iz njih izbacuje sve što može da se izbaci jer jbg. kvare se, a nema se love za popravak. A nema više ni Stojadina za koji ti je na putu ako stane bilo dovoljno da imaš klješta, šrafciger i ključ 13, malo paljene žice pa da nastaviš dalje.

Jbg, jebeno je živiti život zbog drugih.

Super nam je bez Zastave, srećan nam napredak. :thumbup:
The BEN10

#2031 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by The BEN10 »

Vidiš kako porediš kruške i jabuke - dakle, jedino mjerodavno jeste porediti standard u Yugi i okolnim državama u istom tom vremenu. U tom kontekstu, Stoyadin je bio kanturina. Ali, kako za bolje nismo znali, bio je vrh vrhova. Šta je za prosječnog Bušmana najbolje jelo - vjerovatno reš pečeni pacov. Zato što on NE ZNA ZA BOLJE.
Isto tako, to što nečiji ćaća i dan-danas veli kako je Stoyadin bio wau-auto govori iz razloga što hudnik nije mogao iz tog vremena voziti ni Golfa, da ne spominjem neko luksuznije auto. Kad na sve ovo dodaš podatke sa početka topica, a to je da i taj jad od auta nije bio originalni Yu proizvod, već je rađen po licenci Fiat-a dolazimo do zaključka da bivša država nije baš bila gigant - suprotno od onoga čemu nas je režim učio godinama. Žao mi jest vas koji još uvijek vjerujete da je Luks spasio Titu život tako što se bacio od nadolazećih krhotina bombe, al šta se tu može...
johntra

#2032 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by johntra »

Najdraži su mi oni kojima je sve počelo od 92 i koji prije rata nisu smjeli ići u džamiju... :lol:
kao i oni koji se pod krinkom tvog prvog marta i zaštite povratnika sada kupaju u novcu od donacija i imaju fina zamjenička ministarska mjesta...

idi ba na politiku, pa tamo tabiri ugoženost bošnjačkog naroda od srpskog hegemonizma...
najgore u svemu je to što postoje ljudi koji ne bi nikada vozili Zastavu i koji je mrze, a sve samo zato što dolazi iz Kragujevca...
Yugo nas je napadao tokom rata i Stojadin isto...

I taj Luks je bio mnogo bolji od tih tvojih koje danas ukivaš u zvijezde...
condy

#2033 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by condy »

Nažalost mi nismo osjetili ništa bolje od tadašnje Yuge, pa nam je ona i dalje mjerilo za uspjeh i prosperitet. Međutim, nije ni ona bila zemlja blagostanja. I u to vrijeme su ljudi živjeli oskudno, radili puno, i sebi mogli priuštiti osnovne elementarne stvari za život. Život je bio jeftiniji, i to jeste njena najveća prednost u odnosu na današnje vrijeme surovog kapitalizma, ali to ne znači da ljudi nisu bili oskudici od mnogih stvari koje su ti potrebne. I tada su se dizali krediti, živjelo se kao podstanari, štedilo se dugo za mora, auta, namještaja a radilo se puno. Treba prestati gledati u prošlost. Ja lično bih volio da se nekad ovdje stvori abijent života kao u skandinavskim zemljama, ali s obzirom na naš mentalni sklop, primitivizam, i sklonost prevarama, lopovlucima, neradu teško da ćemo ubrzo početi živjeti kvalitetnije i sigurnije.
The BEN10

#2034 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by The BEN10 »

Ma pusti, trollovima jedini argument: "u mene stari veli".
A to što je njegov stari čitav mjesec radio za kikiriki u odnosu na prosječnog švabu, što je trebao čitav radni vijek da se kuća dotjera na koliko-toliko pristojno stanje, što se za kolor tv saznalo deceniju poslije itd itd. Zato će takvi zbog manjka argumenata svaki argumentovan razgovor razvodniti ličnim konfrontacijama i poređenjem sa sadašnjim vremenom, kao eto tad je bilo bolje. Jest, al malo morgen. Tad smo bili sirotinja za zapad, i dalje smo to. Tu i zaslužujemo bit, jer generalno, kao narod smo lijeni, pasivni i svašta nešta. No, to je druga priča nevezana za ovaj topic.
johntra

#2035 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by johntra »

The BEN10 wrote:Ma pusti, trollovima jedini argument: "u mene stari veli".
A to što je njegov stari čitav mjesec radio za kikiriki u odnosu na prosječnog švabu, što je trebao čitav radni vijek da se kuća dotjera na koliko-toliko pristojno stanje, što se za kolor tv saznalo deceniju poslije itd itd. Zato će takvi zbog manjka argumenata svaki argumentovan razgovor razvodniti ličnim konfrontacijama i poređenjem sa sadašnjim vremenom, kao eto tad je bilo bolje. Jest, al malo morgen. Tad smo bili sirotinja za zapad, i dalje smo to. Tu i zaslužujemo bit, jer generalno, kao narod smo lijeni, pasivni i svašta nešta. No, to je druga priča nevezana za ovaj topic.
daj nam još bisera, molim te...čuj kasnila televizija u boji deceniju... :lol:
kad je voda došla?
ado-šampion

#2036 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by ado-šampion »

condy wrote:Nažalost mi nismo osjetili ništa bolje od tadašnje Yuge, pa nam je ona i dalje mjerilo za uspjeh i prosperitet. Međutim, nije ni ona bila zemlja blagostanja. I u to vrijeme su ljudi živjeli oskudno, radili puno, i sebi mogli priuštiti osnovne elementarne stvari za život. Život je bio jeftiniji, i to jeste njena najveća prednost u odnosu na današnje vrijeme surovog kapitalizma, ali to ne znači da ljudi nisu bili oskudici od mnogih stvari koje su ti potrebne. I tada su se dizali krediti, živjelo se kao podstanari, štedilo se dugo za mora, auta, namještaja a radilo se puno. Treba prestati gledati u prošlost. Ja lično bih volio da se nekad ovdje stvori abijent života kao u skandinavskim zemljama, ali s obzirom na naš mentalni sklop, primitivizam, i sklonost prevarama, lopovlucima, neradu teško da ćemo ubrzo početi živjeti kvalitetnije i sigurnije.
:thumbup: Realan post. Posebno bolidrano.

Mada se ne slazem da se radilo puno. U manjim mjestima, selima i slicno svakako da, ali u gradovima ne bas. Zalosno je da su lezihljebovici u gradovima koji nisu nista radili bolje zivili od ljudi na selima koji su se lomili. :roll: Ne bih se slozio ni za surov kapitalizam, surov je kako gdje. U Americi sigurno jeste, tamo je covjek masina, replaceable u svakom momentu. Kad padnes pao si. U Evropi bas i nije. U Austriji je socijala 800 eura. To po meni uopste nije surovo.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2037 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by mali_milojica »

I u SWE onaj iz grada manje radi nego onaj na selu. U Australiji,Njemackoj. Na cijeloj planeti je tako. Ima jedna zidovska poslovica "Bolje jedan prst u trgovini,nego pune ruke posla"
Sada imas vise lezihljebovica,realni sektor ne postoji. O cemu ba vi pricate? Prije su ljudi vise radili,bio grad bilo selo
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2038 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by _BataZiv_0809 »

citroen xm wrote:Stvarno, ja razumijem da nekome nije draga ona država, zastavini automobili i svašta nešto iz tog perioda. Ali tvrditi da je sada bolje, da nam je loše jer smo lijeni..... može samo potpuni slijepac ili čovjek kome je obraz đon.

Taj Stojadin kakav god da je bio, bio je priuštiv za 90% ljudi koji su radili. I da, bio je nov, išao je na more svake godine, često do Trsta, Budimpešte i dalje po Evropi. Da, putovalo se i tada.

Sada nema te nepjevane kante zvane Stojadin, ali zato ima milion ljudi koji još uvijek sanjaju G3 star 20 godina. Zato ima još onih koji gledaju da kupe G2 star 25 godina tako što će uvaliti nekome neku brlju, polovan namještaj, stare cipele.... u zamjenu za taj G2 jer se keša nema, a kreditno su nesposobni. Nema više restrikcija goriva, ali imaš sve više ljudi koji sipaju za cenera jer više nemaju.

I na kraju smo se otarasili kvarljive nove zastave. Sada imamo polovna savremena auta koja i nisu tako savremena jer sve više ljudi iz njih izbacuje sve što može da se izbaci jer jbg. kvare se, a nema se love za popravak. A nema više ni Stojadina za koji ti je na putu ako stane bilo dovoljno da imaš klješta, šrafciger i ključ 13, malo paljene žice pa da nastaviš dalje.

Jbg, jebeno je živiti život zbog drugih.

Super nam je bez Zastave, srećan nam napredak. :thumbup:
Bravo care!

P.S. U komisluku mi ima jedan 504 :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2039 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by _BataZiv_0809 »

The BEN10 wrote:Ma pusti, trollovima jedini argument: "u mene stari veli".
Ko o cemu? :shock:

Idi ba na politiku kume, pusti nas da se divimo genocidnim automobilima.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2040 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by bitanga_sa_otesa »

_BataZiv_0809 wrote:
bio je smedji gti 505 pored nebodera,fali mu tocak :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2041 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by _BataZiv_0809 »

bitanga_sa_otesa wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
bio je smedji gti 505 pored nebodera,fali mu tocak :)
Image

Ovaj je ovakav, mislim i na boju i felge. 504. To sa 505 mi pravo poznato, mozda kod onih cigana da je stajao :roll:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2042 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by bitanga_sa_otesa »

nisam tog upratio,a 505 je iza cigana prema skoli ,pored nebodera stajao dugo bez tocka ....
citroen xm

#2043 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by citroen xm »

_BataZiv_0809 wrote:
Bravo care!

Hvala, razumijemo se. :thumbup:
Daj da ga pazarimo. :D
The BEN10 wrote:Vidiš kako porediš kruške i jabuke - dakle, jedino mjerodavno jeste porediti standard u Yugi i okolnim državama u istom tom vremenu. U tom kontekstu, Stoyadin je bio kanturina. Ali, kako za bolje nismo znali, bio je vrh vrhova. Šta je za prosječnog Bušmana najbolje jelo - vjerovatno reš pečeni pacov. Zato što on NE ZNA ZA BOLJE.
Isto tako, to što nečiji ćaća i dan-danas veli kako je Stoyadin bio wau-auto govori iz razloga što hudnik nije mogao iz tog vremena voziti ni Golfa, da ne spominjem neko luksuznije auto. Kad na sve ovo dodaš podatke sa početka topica, a to je da i taj jad od auta nije bio originalni Yu proizvod, već je rađen po licenci Fiat-a dolazimo do zaključka da bivša država nije baš bila gigant - suprotno od onoga čemu nas je režim učio godinama. Žao mi jest vas koji još uvijek vjerujete da je Luks spasio Titu život tako što se bacio od nadolazećih krhotina bombe, al šta se tu može...
Ne mogu vas sada sve citirati, Ado slično razmišlja, ali evo ti si nekako spojio sve vaše teze u jedan post pa ću ga citirati.

Izvini, ali žalosno je koliko pojma nemaš. Ja sada živim solidno, ne razmećem se, ali imam sve što mi je potrebno(nekretnine, auto, savremen namještaj, hranu, plaćene režije...). Ali živim lošije nego prije rata(tj moja porodica živi lošije). Prije rata su imali većinom nova auta, sada bi se morao baš fino nateći za novu Dačiju na kredit. Bio je siguran posao, a kroz odbijanja od plate se dolazilo do stana. Ima li smo zemlju i vikendicu i svako ljeto bez naprezanja se išlo na more. A niko iz bliže familije nije bio ni član neke partije niti na nekom visokom položaju u preduzeću. Obični bolji ili lošiji poslovi kao kod 90% ljudi tada. Te bi je to loše?

Kada se porediš sa ostalim zemljama poredi se sa istočnim blokom jer smo bili bliži njima nego zapadu. Ubjedljivo se najbolje živjelo. Pa Poljaci i Mađari su nam u peglicama dolazili na more porodično, sa vrećama paprika i gajbama paradajza. O čemu ti pričaš, urazumi se.

Bio je život dostojan čovjeka, a ne ovo gdje plivamo u dugovima. Nezaposlenost 30%, 20% neprijavljeno, od ostalih 50% radno sposobnih je još bar 20% na minimalcu. Nema sigurnog posla i kreditne sposobnosti da se kupi stan koji se odmah mora iskeširati jedno 60000 KM za jednosoban od 40 kvadrata....

A to koliko se radilo i koliko se nije radilo, nemate pojma, pogotovo Ado. Radilo se sasvim dovoljno. Šveđanin ne radi ništa više, a ima sve i ima jednu od najuređenijih država.
The BEN10

#2044 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by The BEN10 »

citroen xm wrote:Izvini, ali žalosno je koliko pojma nemaš. Ja sada živim solidno, ne razmećem se, ali imam sve što mi je potrebno(nekretnine, auto, savremen namještaj, hranu, plaćene režije...). Ali živim lošije nego prije rata(tj moja porodica živi lošije). Prije rata su imali većinom nova auta, sada bi se morao baš fino nateći za novu Dačiju na kredit. Bio je siguran posao, a kroz odbijanja od plate se dolazilo do stana. Ima li smo zemlju i vikendicu i svako ljeto bez naprezanja se išlo na more. A niko iz bliže familije nije bio ni član neke partije niti na nekom visokom položaju u preduzeću. Obični bolji ili lošiji poslovi kao kod 90% ljudi tada. Te bi je to loše?

Kada se porediš sa ostalim zemljama poredi se sa istočnim blokom jer smo bili bliži njima nego zapadu. Ubjedljivo se najbolje živjelo. Pa Poljaci i Mađari su nam u peglicama dolazili na more porodično, sa vrećama paprika i gajbama paradajza. O čemu ti pričaš, urazumi se.
Gle matori, čudno je kako nekima prođe vascijeli život a manire kulturnog, akademskog dijaloga ne steknu. Jel se životni vijek proveo po baušteli, a noćni život po kafanama ne znam i ne bih nagađao, ali pozivam te na razum i civiliziran dijalog. Nije sramota od mladđih naučiti i nikad nije kasno. Nisam ti se lično obratio i nema potrebe da nekome ko ima više obrazovanja od tebe prilaziš na tako primitivan način.
Dalje - to kako je živio tvoj ćaća i mater nije nikakvo mjerilo za život desetina i stotina hiljada života drugih.
Tema je o autima, konkretno - Zastava. Kao što je pokkretač teme naveo, NIJEDNO zastavino auto nije bilo originalno, već Fiat-ovo. Kakva je kvaliteta istih bila - uporediti svaki od modela sa odgovarajućim modelima VW, Forda, Fiata i ostalih. Nema se tu šta presipati iz šupljeg u prazno. Svaki Golf je bolji od svakog Stojadina, Fiće, Lade...
O ekonomiji bivše države je rečeno u videu ispod:
citroen xm

#2045 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by citroen xm »

Pazi, to kako se obraćam ljudima zavisi isključivo od njihovog ponašanja. Dakle mogu veoma lijepo(najčešće), mogu i daleko gore s tim što ti u prethodnom postu nisam ništa loše i uvredljivo rekao. Ali mrzim kada neko pametuje, a nema pojma. Ustvari mrzim kada inače neko ima nadmen stav i pametuje ostalima.

Ne znam koliko si star, ali vjerujem da nisam stariji od tebe. Ne znam koje si škole završio, ali i ako to uzimaš kao neko mjerilo, ne vjerujem da sam manje obrazovan od tebe. Sa bauštelom se nisam susretao niti namjeravam, možda ako sebi nekada budem pravio nešto pa čisto iz gušta.

Problem zastave nisu 70-e i 80-e već to što se nastavila proizvoditi daleko poslije kada je zastarila uveliko po svim pitanjima. U poređenju sa jednim G1 iz početnih godina, Z101 je bila auto u svakom pogledu. Da ne bude zabune imali su moji novih i Zastava i Golfova, znam dobro o čemu pričam.

Što se tiče klipa, pokušaj malo da čuješ nešto što ne dolazi od plaćenih nevladinih organizacija čiji su finansijeri i uništili onu zemlju, a kroz iste nevladine projekte joj ni sada ne daju mira.

I da, da ne zaboravim. nije u pitanju samo moja porodica već velika većina drugih. Svi su radili i pristojno živili. E sada, nisam ja kriv što je neko čitav život proveo u nekoj zabiti i kome je rat omogućio da "šljegne" u grad pa sada kudi sve prije, a hvali ovo sada. A još uvijek nije u potpunosti savladao kako se koristi toalet papir.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2046 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by _BataZiv_0809 »

bitanga_sa_otesa wrote:nisam tog upratio,a 505 je iza cigana prema skoli ,pored nebodera stajao dugo bez tocka ....
Eh onda sam ja nesto pomijesao :-?

Slabo idem u tom smijeru prema skoli,opcenito.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2047 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by _BataZiv_0809 »

citroen xm wrote:Pazi, to kako se obraćam ljudima zavisi isključivo od njihovog ponašanja. Dakle mogu veoma lijepo(najčešće), mogu i daleko gore s tim što ti u prethodnom postu nisam ništa loše i uvredljivo rekao. Ali mrzim kada neko pametuje, a nema pojma. Ustvari mrzim kada inače neko ima nadmen stav i pametuje ostalima.

Ne znam koliko si star, ali vjerujem da nisam stariji od tebe. Ne znam koje si škole završio, ali i ako to uzimaš kao neko mjerilo, ne vjerujem da sam manje obrazovan od tebe. Sa bauštelom se nisam susretao niti namjeravam, možda ako sebi nekada budem pravio nešto pa čisto iz gušta.

Problem zastave nisu 70-e i 80-e već to što se nastavila proizvoditi daleko poslije kada je zastarila uveliko po svim pitanjima. U poređenju sa jednim G1 iz početnih godina, Z101 je bila auto u svakom pogledu. Da ne bude zabune imali su moji novih i Zastava i Golfova, znam dobro o čemu pričam.

Što se tiče klipa, pokušaj malo da čuješ nešto što ne dolazi od plaćenih nevladinih organizacija čiji su finansijeri i uništili onu zemlju, a kroz iste nevladine projekte joj ni sada ne daju mira.

I da, da ne zaboravim. nije u pitanju samo moja porodica već velika većina drugih. Svi su radili i pristojno živili. E sada, nisam ja kriv što je neko čitav život proveo u nekoj zabiti i kome je rat omogućio da "šljegne" u grad pa sada kudi sve prije, a hvali ovo sada. A još uvijek nije u potpunosti savladao kako se koristi toalet papir.
Gle matori :D

Sta ces ba ti nekom pricat, bolje pogledaj youtube klip da te ubijedi da pojma nemas kako se nekad zivjelo :lol:

I moji su slicna prica: sa majcine strane-njen otac varilac koji se doskolovao da predaje strucne predmete u tehnickoj skoli, majka domacica. Trosoban stan od drzave, odskolovali dva ljekara i ekonomistu. Imali Skodu 1000MB, kasnije Pezejca, IMV kombi, peglicu i Ficu (iza rata kupljen).

Ocev otac bio trgovac, umro kad je stari imao 7 godina, oceva majka domacica. Zavrsio el.tehniku u B.L.

On i majka solidno zivjeli (ljekar i inzinjer), imali su stoleta,kupljen pred sami rat.
johntra

#2048 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by johntra »

Nemojte ga, nije imao TV u boji na vrijeme...
quarterback

#2049 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by quarterback »

moj deda je uvijek govorio da tv u boji kvari oci, pa smo imali crno bijeli duuuuuugo :D

(al zato g2 na parkingu eeeeeeee :D )
citroen xm

#2050 Re: crvena zastava-istine i zablude(sjecanja)

Post by citroen xm »

_BataZiv_0809 wrote: Gle matori :D

Sta ces ba ti nekom pricat, bolje pogledaj youtube klip da te ubijedi da pojma nemas kako se nekad zivjelo :lol:

I moji su slicna prica: sa majcine strane-njen otac varilac koji se doskolovao da predaje strucne predmete u tehnickoj skoli, majka domacica. Trosoban stan od drzave, odskolovali dva ljekara i ekonomistu. Imali Skodu 1000MB, kasnije Pezejca, IMV kombi, peglicu i Ficu (iza rata kupljen).

Ocev otac bio trgovac, umro kad je stari imao 7 godina, oceva majka domacica. Zavrsio el.tehniku u B.L.

On i majka solidno zivjeli (ljekar i inzinjer), imali su stoleta,kupljen pred sami rat.
Džaba nam pričati. :D :thumbup:

A što se tiče televizora. Imam TV, moderan, ne postoji funkcija koju nema. Je li dobar? Jeste. Jesam li sa njim srećniji nego sa onim koji mi se pokvario posle 15 godina korišćenja? Nisam vala. Isti hepek, bitno je sa kim gledaš i imaš li šta vidjeti na ovom očaju od tv programa.

Jbg, neko sa Spačekom od 0.6 prevali čitavu Evropu i bude presrećan, ne kuka na snagu, ne proklinje Ivan :-D , proživi nešto. A neko u autu od 50000 KM sa 3000 kubika ne mrdne iz rodnog grada. Sve je u glavi.
Post Reply