Citroen C4 HITNO

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
UmaX

#326 Re: Citroen C4 HITNO

Post by UmaX »

Ogromna je razlika izmedju Astre J benzinca sa 37k na satu i C4 dizela sa 150k+. Ogromna.

To ide ovako nekako, godisnje ce i Astra i C4 uzet na ulje i filtere npr. 200KM, to sad karikiram jer jedne godine moze biti 150, druge 350KM, ne mijenjaju se svi filteri svake godine. Plus, to su cijene samo kod ovlastenih.

Ono sto je puno bitnije, sto na toj Astri nije moguc kvar od 1000KM+. A na Citroenu ne da je moguc, nego je iza coska.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#327 Re: Citroen C4 HITNO

Post by konektovan »

Avalanche wrote:
Kako izgleda? Ako nema navigaciju, ne salji. :mrgreen:
E hebi ga, nema navigaciju, al' zato ima 5-ogodišnju garanciju. :mrgreen:

Dacia Sandero Ambiance 1.0 Sce (16.389 ... 667/809186
Avalanche

#328 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

UmaX wrote:Ogromna je razlika izmedju Astre J benzinca sa 37k na satu i C4 dizela sa 150k+. Ogromna.

To ide ovako nekako, godisnje ce i Astra i C4 uzet na ulje i filtere npr. 200KM, to sad karikiram jer jedne godine moze biti 150, druge 350KM, ne mijenjaju se svi filteri svake godine. Plus, to su cijene samo kod ovlastenih.

Ono sto je puno bitnije, sto na toj Astri nije moguc kvar od 1000KM+. A na Citroenu ne da je moguc, nego je iza coska.
To mi kazi! Ti kvarovi su mi najbitniji i presudni, rekla bih. A kad bih nasla Citroena sa predjenih 80k+, kolika mi je vjerovatnoca da ce izbiti neki kvar brzo, tj. da li je iza coska ili par ulica dalje?
konektovan wrote:
Avalanche wrote:

A slatka mi je, al' jbg, nema navigacije.
konektovan

#329 Re: Citroen C4 HITNO

Post by konektovan »

Cekaj ba, je li ti kupuješ navigaciju ili auto????? :mrgreen:
Samo da znas da se te navigacije kradu. Kod mene na parkingu je prije par noći jednom finom godpodinu, ukradena fabricka navigacija iz opel astre. Razbiju ti staklo, odnesu navigaciju, naprave stetu od milju maraka. :wink:

:mrgreen:
amar1994

#330 Re: Citroen C4 HITNO

Post by amar1994 »

Avalanche wrote:
UmaX wrote:Ogromna je razlika izmedju Astre J benzinca sa 37k na satu i C4 dizela sa 150k+. Ogromna.

To mi kazi! Ti kvarovi su mi najbitniji i presudni, rekla bih. A kad bih nasla Citroena sa predjenih 80k+, kolika mi je vjerovatnoca da ce izbiti neki kvar brzo, tj. da li je iza coska ili par ulica dalje?
50/50 :-D
Rockefeller

#331 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Rockefeller »

Bona kupi Astru ovu, vidi kilometraže.
Avalanche

#332 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

konektovan wrote:Cekaj ba, je li ti kupuješ navigaciju ili auto????? :mrgreen:
Samo da znas da se te navigacije kradu. Kod mene na parkingu je prije par noći jednom finom godpodinu, ukradena fabricka navigacija iz opel astre. Razbiju ti staklo, odnesu navigaciju, naprave stetu od milju maraka. :wink:

Pa oboje. :-D

Ma daj, je l' me zezas? :lol:
Avalanche

#333 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

:roll: E, tek sad ne znam sta da radim... :roll:
konektovan

#334 Re: Citroen C4 HITNO

Post by konektovan »

Avalanche wrote:
konektovan wrote:Cekaj ba, je li ti kupuješ navigaciju ili auto????? :mrgreen:

Pa oboje. :-D

Ma daj, je l' me zezas? :lol:

Zezam. :mrgreen:
Avalanche

#335 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

:bije:

:lol:
UmaX

#336 Re: Citroen C4 HITNO

Post by UmaX »

amar1994 wrote:
Avalanche wrote:

50/50 :-D
Bas.

A i polovno auto od tih 37k koliko Astra ima je i dalje polovno auto, fol je sto je u ovom slucaju to provjeren benzinac, sa veoma malo poznatih problema. Plus auto je jos u garanciji.
Tomahawk11
Globalni moderator

#337 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Tomahawk11 »

konektovan wrote:
Avalanche wrote:

Navigacija se može i dodatno uraditi, ali auto je bombona :thumbup:
ElRe

#338 Re: Citroen C4 HITNO

Post by ElRe »

kakav nered wrote:U redovno odrzavanje spada mali servis i veliki kad dodje do njega... ja sam za c4 prije 2 mjeseca platila 143 KM za mali servis u GumaM (promijenjeno je ulje, filter ulja, zraka, klime i filter goriva)... veliki jos nisam radila pa ti to ne znam reci... svakako mozes nazvati servis i pitati za oba auta koliko sta kosta...
Astra je pod garancijom pa bi sve servise trebala raditi u ovlastenom servisu sto je naravno skuplje... ako zelis da ti garancija vrijedi...
Da li si sigurna da su ti zamijenili filter goriva? Inace za HDI sve to u Unitrade kosta 210 KM (filter nafte je 33 KM, Bosch). Prosle sedmice napisem mail GumiM za redovan servis na Meganeu 1.6 dCi (svi filteri i ulje, sestrino vozilo), dobijem ponudu 260 KM - 10% na dijelove. Zakazemo termin, pokazem im mail i ponudu, kazu oni "u ovo vam ne spada filter goriva. to se mijenja po potrebi i naknadno naplati". Okrenem se hvala i dovidjenja. Nevjerovatni su, najblaže rečeno, muljatori.

Još dva modela koja bih ja pogledao

https://www.olx.ba/artikal/24422431/kia-ceed/
https://www.olx.ba/artikal/28311677/hyu ... -2015-god/
ado_sar

#339 Re: Citroen C4 HITNO

Post by ado_sar »

ElRe wrote:Oba modela sa linkova iznad su interesantna. Mladi su i malo presli. Fabricka Citroen navigacija osim estetske funkcije samog monitora je neupotrebiva na Balkanu. Mape nisu azurirane, a pokrivenost jugoistoka Evrope nije bila dobra ni 2014. kada je automobil bio nov. Za navigaciju imas tablet, mobitel i instaliras iGo, HereMaps i sl što radi i u offline modu (tj kada mobitel nije povezan na internet).
apsolutno netacno. Zadnji update mapa januar 2018.
HAVANA

#340 Re: Citroen C4 HITNO

Post by HAVANA »

Mene ti poslusaj,pusti njih. :D Image
kakav nered

#341 Re: Citroen C4 HITNO

Post by kakav nered »

ElRe wrote:
kakav nered wrote:U redovno odrzavanje spada mali servis i veliki kad dodje do njega... ja sam za c4 prije 2 mjeseca platila 143 KM za mali servis u GumaM (promijenjeno je ulje, filter ulja, zraka, klime i filter goriva)... veliki jos nisam radila pa ti to ne znam reci... svakako mozes nazvati servis i pitati za oba auta koliko sta kosta...
Astra je pod garancijom pa bi sve servise trebala raditi u ovlastenom servisu sto je naravno skuplje... ako zelis da ti garancija vrijedi...
Da li si sigurna da su ti zamijenili filter goriva? Inace za HDI sve to u Unitrade kosta 210 KM (filter nafte je 33 KM, Bosch). Prosle sedmice napisem mail GumiM za redovan servis na Meganeu 1.6 dCi (svi filteri i ulje, sestrino vozilo), dobijem ponudu 260 KM - 10% na dijelove. Zakazemo termin, pokazem im mail i ponudu, kazu oni "u ovo vam ne spada filter goriva. to se mijenja po potrebi i naknadno naplati". Okrenem se hvala i dovidjenja. Nevjerovatni su, najblaže rečeno, muljatori.
Na računu stoji filter goriva... imala sam 20% popusta na dijelove i ruke su bile gratis... valjda je bila neka akcija... ako hoćeš stavim sliku...
Evo ako saberem sve bez popusta dođe 207,63 KM...

EDIT:
Na njihovoj stranici možeš vidjeti koliko šta košta, odabereš koje je auto i izbaci ti sve servise za njega...za C4 je:

Servis promjene ulja - prošireni (111,00 KM) uključuje: Podlošku, Filter ulja, Motorno ulje-VALVOLINE, Filter zraka, Filter klime, Rad.
Servis promjene ulja - prošireni plus (176,00 KM) uključuje: Podlošku, Filter ulja, Motorno ulje-VALVOLINE, Filter zraka, Filter klime, Filter goriva, Rad.

S tim da je meni tad stavljeno Elf ulje a ovdje je Valvoline i bila je ta akcija s 20% popusta na dijelove i gratis ruke...
Last edited by kakav nered on 21/02/2018 09:28, edited 1 time in total.
kakav nered

#342 Re: Citroen C4 HITNO

Post by kakav nered »

HAVANA wrote:Mene ti poslusaj,pusti njih. :D Image
:lol: :lol: :lol: :lol:
Throttle

#343 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Throttle »

@Havana: Dodao bih, nemoj ono koje je kod nas kupljeno, ne valjaju ceste, ured se raspalo :lol:
HAVANA

#344 Re: Citroen C4 HITNO

Post by HAVANA »

Meni je najsmjesnije karavan.Mozes se vjencat sa njim.Tesko se rastat pravo. :lol: Dodje uredno frajer sa zenom,dvoje djece,materom,vuce zena kolica...Ma kakvi karavan kaze,dje cu to.Sjede u 5 vrata,nagura zenu i djecu,bode ona stangla od kolica mater u bubreg,al sminka mrtva.Mi znamo,oni vani su ludi,dje ces ba karavana vozit.Pogrebno auto. :lol:
Throttle

#345 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Throttle »

:lol: :lol:
Ja cu nakon korse sa 3 vrata i rezervnom gumom u gepeku vjerovatno kupit karavana :mrgreen:
Prebacuj kese, kolica, sanke, biciklić itd itd. Vazda nekog smeca po autu. A meni licno ima i karavana koji super izgledaju
lavic

#346 Re: Citroen C4 HITNO

Post by lavic »

HAVANA wrote:Meni je najsmjesnije karavan.Mozes se vjencat sa njim.Tesko se rastat pravo. :lol: Dodje uredno frajer sa zenom,dvoje djece,materom,vuce zena kolica...Ma kakvi karavan kaze,dje cu to.Sjede u 5 vrata,nagura zenu i djecu,bode ona stangla od kolica mater u bubreg,al sminka mrtva.Mi znamo,oni vani su ludi,dje ces ba karavana vozit.Pogrebno auto. :lol:
U pravu si skroz, mi pametni a astranci budale sto voze karavane,,, imala zena malo auto, dvoje djece,,, stalno tovaris stvari...
sad kupila B klasu, rodila se, a jos je i lijep. Steta sto je ona kod tebe bila dizel, kupili benzinca. :)
HAVANA

#347 Re: Citroen C4 HITNO

Post by HAVANA »

A tek sto je monovolumen merak sa porodicom.Ja kako jednog uzeh, vise nikad drugo nisam kupio. :D Zena,djeca,mama,punica,regal,fotelja,suta,plocice...samo otvori i ubaci. :D Reko sam zeni kad odemo u penziju,kupea cemo uzet.7.6 benzin. :lol:
lavic

#348 Re: Citroen C4 HITNO

Post by lavic »

slicno razmisljamo, ja sam se dogovorio sa zenom da za penziju kupimo Porsa od njenog rodjaka, da sami nas dvoje malo merakamo :mrgreen:
basicm

#349 Re: Citroen C4 HITNO

Post by basicm »

Throttle wrote::lol: :lol:
Ja cu nakon korse sa 3 vrata i rezervnom gumom u gepeku vjerovatno kupit karavana :mrgreen:
Prebacuj kese, kolica, sanke, biciklić itd itd. Vazda nekog smeca po autu. A meni licno ima i karavana koji super izgledaju
Monovolumen i suv zakon, dosta ljudi zazire od suv, tako da ostaju ovi prvi. Mene Zafira odusevila.
Avalanche

#350 Re: Citroen C4 HITNO

Post by Avalanche »

Meni je ovaj Hyundai skoro pa savrsen! Da ima navigaciju, uzela bih njega, tj. bila bi mrtva trka izmedju Citroena i njega. Kakvi su inace Hyundaii? Ne vidjam ih toliko cesto po gradu.
HAVANA wrote:Mene ti poslusaj,pusti njih. :D Image

:pisnula: :pisnula: :pisnula:
Post Reply