Citroen C4 2007.godina
1.6 HDI
80kw
Hvala!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
dobro si , pa yugo je bolje izdrzavao 100t km nego ovaj Citroen kako ga ovdje opisašecitroen xm wrote:O čemu vi pričate? Čuj turbina na 100000 odlazi, pucaju presvlake i slično. Pustite čaršijske priče. C4 je popularan automobil, idite na neki specijalizovani forum za citroen sa ovih prostora pa da vidite koliko te priče ne piju vodu.
yamak wrote:Zanima me kakva su iskustva kada je u pitanju ovo vozilo. Da li ga neko ima, koliko kostaju servisi, koje su prednosti -mane. I kakva je situacija sa FAP filterom koji vecina ljudi izbjegava...
Citroen C4 2007.godina
1.6 HDI
80kw
Hvala!
Nista dobro za taj model. Evo ti iscitaj.yamak wrote:Zanima me kakva su iskustva kada je u pitanju ovo vozilo. Da li ga neko ima, koliko kostaju servisi, koje su prednosti -mane. I kakva je situacija sa FAP filterom koji vecina ljudi izbjegava...
Citroen C4 2007.godina
1.6 HDI
80kw
Hvala!
Probat cu potraziti u njegovoj knjizi,moze li se sta uraditi po tom pitanju,ako ne onda dijagnostika.Bilo mi je malo cudno da bude u miljama,ali ispade da jeste (koji peh moras biticitroen xm wrote:Pa onda si dao sam sebi odgovor na prvo postavljeno pitanje. Dakle u miljama je.
Odvezeš ga u neki servis i vjerovatno se preko dijagnostike može prebaciti na km, ako se ne može uraditi na lakši način.
Hvala ti puno buraz,probam kad dođem kuci,sve najbolje....goran16v wrote:Osim toga sto mora pisati jedinica mjere na samom displeju da li je kmh ili mph tako da je pitanje oko toga suvisno sta je svrha googla:
------
Switch on ignition
Wait until oil level and service reminders have finished displaying
Use trip-zero (right-hand) button to select total vehicle mileage if necessary
Hold button until display blinks
Release and then press button
Distance and speed is now displayed in km
Same procedure to return to miles
-------
You can change between MPH and KPH by using the menu on your radio, press menu and select custom options or set up, then scroll through temp,clock and you will see distance once at distance press ok and then you can change to Kph.
As long as the standard radio is fitted this option can be adjusted.
Nadam se da je ovo korisno!