Čip tuning - da ili ne?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#76 Re: Čip tuning - da ili ne?
Uz svaku tu izmjenu moraš remapirat procesor, inače će on kroz jače dizne davati goriva koliko je davao i kroz stare.
Gdje god sam tražio oko remapa, čak sam kontaktirao i HDI tuning.uk , kažu da mjenjač ukoliko je ispravan može izvući 200 ks.
Gdje god sam tražio oko remapa, čak sam kontaktirao i HDI tuning.uk , kažu da mjenjač ukoliko je ispravan može izvući 200 ks.
- Bakir1
#77 Re: Čip tuning - da ili ne?
@condy
ma moze se jebat, isto ko i sa cipom
ma moze se jebat, isto ko i sa cipom
-
vauvau
#78 Re: Čip tuning - da ili ne?
ja sta lupi frajer....liaar wrote: inače će on kroz jače dizne davati goriva koliko je davao i kroz stare.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#79 Re: Čip tuning - da ili ne?
A auto mu ima fiksni zamajac,pa su šanse da će motor polomiti mjenjač 100% veće 
- liaar
#80 Re: Čip tuning - da ili ne?
A kako očekuješ da auto zna da ima diznu sa većim protokom goriva ?vauvau wrote:ja sta lupi frajer....liaar wrote: inače će on kroz jače dizne davati goriva koliko je davao i kroz stare.
-
vauvau
#81 Re: Čip tuning - da ili ne?
ocekujem da si pametan ali ti si nalupao nebuloza strasnih ovdje.liaar wrote: A kako očekuješ da auto zna da ima diznu sa većim protokom goriva ?
bila ti dizna 315 kubika,stavio si sad 355 kubika,ecu drzi otvorenu 5 milisekundi.hoce li biti isto goriva???
p.s. auto je komad lima,ne zna nista.
- liaar
#82 Re: Čip tuning - da ili ne?
Bravo, komad lima kojem procesor odrađuje sve.vauvau wrote:ocekujem da si pametan ali ti si nalupao nebuloza strasnih ovdje.liaar wrote: A kako očekuješ da auto zna da ima diznu sa većim protokom goriva ?
bila ti dizna 315 kubika,stavio si sad 355 kubika,ecu drzi otvorenu 5 milisekundi.hoce li biti isto goriva???
p.s. auto je komad lima,ne zna nista.
Staviš diznu sa više kubika, i šta ćeš napravit, bugiju iz auta zato što ubrizgava više goriva. zato i radiš remap kako bi uskladio smjesu gorivo-zrak da ne bi imao oblak iza sebe
-
vauvau
#83 Re: Čip tuning - da ili ne?
ti rece da bude isto goriva otkud sad bugija?liaar wrote: Bravo, komad lima kojem procesor odrađuje sve.
Staviš diznu sa više kubika, i šta ćeš napravit, bugiju iz auta zato što ubrizgava više goriva. zato i radiš remap kako bi uskladio smjesu gorivo-zrak da ne bi imao oblak iza sebe
auto zna,sta je procesor? jel se to jede?
- liaar
#84 Re: Čip tuning - da ili ne?
Ja došao na forum gdje je Dacia svetinja da pokušam pričati o nečemu normalnom
-
vauvau
#85 Re: Čip tuning - da ili ne?
pa ako hoces da pricas o necemu trebas poznavati materiju,a ne lupetat gluposti .liaar wrote:Ja došao na forum gdje je Dacia svetinja da pokušam pričati o nečemu normalnom
- liaar
#86 Re: Čip tuning - da ili ne?
https://www.scoobynet.com/general-techn ... ctors.html
Pročitaj, jesam ja lud možda
Pročitaj, jesam ja lud možda
-
vauvau
#87 Re: Čip tuning - da ili ne?
procitaj sta si pisao i sta sam ja replicirao ,ako ti nije sta jasno upitaj nekog pametnijeg da ti objasni osnove rada sus motora.ili neku knjigu procitaj,mozda naucis sta.
- Travnički Noćni Šetač
#88 Re: Čip tuning - da ili ne?
Bilo kakva promjena te vrste na motoru zahtijeva prepravku softwera odnosno remapiranje... druga stvar kod motora sa 66 KW nije varijabilna turbina a kod jačih verzija jeste pa i to izuskuje dodatne zahvate na softweru... može se uraditi naravno ali nije plug & play mora se izmijeniti dio mape...condy wrote:Jaliaar wrote:Da imam pare bez da se kreditno zadužujem opet, uzeo bih. Ovako mogu dići snagu malo u razumnim granicama, dok ne zamijenim za novije.A koliko će te to koštati ?
Kontam nešto drugo ...jest taj motor od 66 kw baš polijen. Što ne zamjeniš turbo i ne staviš polovan veći onaj iz jače verzije od 136ps?!To ti mogu uraditi u nekim servisima za turbine. Imaš u Vitezu Turbo servis Ivan, za nekih 400-500 KM može ti ubaciti on svoju turbinu za koju ti može garantovat da je ok, to se može srediti bez diranja fabričkih mapa i sl. I dobićeš bolje perfomanse. Motor je mislim isti, samo je razlika u turbini u one tri verzije 2.0 hdi kod 307-ce.
Preskupo za ulagati u vozilo koje planiraš zamijeniti...
-
vauvau
#89 Re: Čip tuning - da ili ne?
ima za tranciku kod mehe u zunovnici cipovanje samo se odpipi turbina i gaaaaas
- liaar
#90 Re: Čip tuning - da ili ne?
Slažem se, zato i planiram samo lagani remap i ništa više. A auto planiram ostaviti još neke 2-3 godine, ako se ništa ne promijeni u privatnom životu
- amar1994
#91 Re: Čip tuning - da ili ne?
skyline je zakonvauvau wrote:ima za tranciku kod mehe u zunovnici cipovanje samo se odpipi turbina i gaaaaas
-
condy
#92 Re: Čip tuning - da ili ne?
Vidi ono sto je @nedim uradio na svom autu. Mislim da je najjeftinija varijanta a ne radi se remapiranje a dobices bolje perfomanse.liaar wrote:Slažem se, zato i planiram samo lagani remap i ništa više. A auto planiram ostaviti još neke 2-3 godine, ako se ništa ne promijeni u privatnom životu
- liaar
#93 Re: Čip tuning - da ili ne?
Nedim kao jućuber nedim ili ?condy wrote:Vidi ono sto je @nedim uradio na svom autu. Mislim da je najjeftinija varijanta a ne radi se remapiranje a dobices bolje perfomanse.liaar wrote:Slažem se, zato i planiram samo lagani remap i ništa više. A auto planiram ostaviti još neke 2-3 godine, ako se ništa ne promijeni u privatnom životu
-
condy
#94 Re: Čip tuning - da ili ne?
Plinas ?liaar wrote:Nedim kao jućuber nedim ili ?condy wrote:Vidi ono sto je @nedim uradio na svom autu. Mislim da je najjeftinija varijanta a ne radi se remapiranje a dobices bolje perfomanse.liaar wrote:Slažem se, zato i planiram samo lagani remap i ništa više. A auto planiram ostaviti još neke 2-3 godine, ako se ništa ne promijeni u privatnom životu
- liaar
#95 Re: Čip tuning - da ili ne?
Nisam siguran na šta misliš al' etocondy wrote:Plinas ?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#96 Re: Čip tuning - da ili ne?
Ma naš NediM17,liaar wrote:Nedim kao jućuber nedim ili ?condy wrote:Vidi ono sto je @nedim uradio na svom autu. Mislim da je najjeftinija varijanta a ne radi se remapiranje a dobices bolje perfomanse.liaar wrote:Slažem se, zato i planiram samo lagani remap i ništa više. A auto planiram ostaviti još neke 2-3 godine, ako se ništa ne promijeni u privatnom životu
Mislim da je onda remap najjeftinji, ne znam kako moze taj box biti bolji a i jeftiniji?!
- Bakir1
#97 Re: Čip tuning - da ili ne?
halo foĆak, jebo li te visoČak
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#98 Re: Čip tuning - da ili ne?
Ja sam iz Rogatice, molim lijepo.Bakir1 wrote:halo foĆak, jebo li te visoČak
- Bakir1
#99 Re: Čip tuning - da ili ne?
Naci istoĆnjak 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#100 Re: Čip tuning - da ili ne?
Od Rogaticekonektovan wrote:Ja sam iz Rogatice, molim lijepo.Bakir1 wrote:halo foĆak, jebo li te visoČak