Molim vas pomozite mi, ovako, uskoro putujem iz Splita za Visoko i zanima me kojim putem da vozim,
nikad nisam vozila u tom pravcu a na internetu ne mogu naći najbolje smjernice.
Ako vam nije problem možete li mi opisati put po gradovima, hvala
Moderators: _BataZiv_0809, anex
najjednostavnija i najbolja cesta ti je ono standardno split-makarska-ploce-capljina-mostar-sarajevo-visoko. ali ti je to duga ruta, znam sad ima autoput skoro do ploca, ali ti je i to malo naokolo.pukica wrote:Pozdrav ljudi
Molim vas pomozite mi, ovako, uskoro putujem iz Splita za Visoko i zanima me kojim putem da vozim,
nikad nisam vozila u tom pravcu a na internetu ne mogu naći najbolje smjernice.
Ako vam nije problem možete li mi opisati put po gradovima, hvala
atko wrote:A: split-livno-bugojno-(preko rostova)-novi travnik- pored viteza - busovaca-kiseljak-visoko
B: split-livno-bugojno-(preko rostova)-novi travnik-lasvanska petlja - pored kakanj - visoko
To je autoput i za 50 km, a možda i koji kilometar više skratiš put i uštediš na vremenu i gorivu, nego da ideš magistralom preko Makarske i Ploča.zonbirile wrote:najbrža Split-Rača-Čapljina -Sarajevo,ali i najskuplja.
ovo se ne bih slozio. prvo, osijedice dok prodje sela oko ramskog jezera i spusti se u jablanicu. drugi put ce osijedit dok prodje stup i dodje do josanice... i treci put ce osijedit kad vidi da u visokom nema piramidadaxon wrote:Najbrža i najbliža ruta je;
Split - Trilj - GP Kamensko - Duvno - Prozor (via raduša) - jablanica - Konjic - Sarajevo.
Ova relacija je nekih 220 km, put je odličan.
Sretno!
Ne mora ići na stup. neka ga na mostarskom raskršću zada prema kiseljaku, i iz kiseljaka eto ga začas u Visokom.winnie wrote:drugi put ce osijedit dok prodje stup i dodje do josanice...
moze i tako, to je nekih 40 min. a na stupu nikad ne znas sta te cekadaxon wrote:Ne mora ići na stup. neka ga na mostarskom raskršću zada prema kiseljaku, i iz kiseljaka eto ga začas u Visokom.winnie wrote:drugi put ce osijedit dok prodje stup i dodje do josanice...
To ti je moja defaultna ruta SA-STpukica wrote:hvala vam svima baš ste se potrudili odgovoriti mi
najvjerojatnije ću odabrat ovu varijantu pod
B: split-livno-bugojno-(preko rostova)-novi travnik-lasvanska petlja - pored kakanj - visoko