Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Moj prvi auto je bio E34 525 24v, truhla visnja iz 92'
Sa automatskom klimom, grijanjem u sjedistima, el. podizacima, centralnom bravom, servom, board comp. , el. siberom itd. Prelijepo auto, kada imas dvadeset i koju
condy wrote:Nikad se nisam kacio ni na jedno auto na cesti pa ni na BMW. Iako vidim da nekad srljaju i voze ko mahniti vozaci BMW-a i Audija sa vecim motorima. Ko ubice na cesti prolete 60+ km/h preko ogranicenja na magistralnoj cesti. Pored njih divljaju i ovi sa manjim autima Golfovi Octavije Focus...oni se ljepe pozadi. Ja magistralom ne prelazim 100 km/h osim ako preticem sleper ili bus, pa ubrza preko ali ga opet spustim kad ih predjem. Draga mi je vozacka
Nema ceste za jaca vozila kod nas. Auto procvjeta kad odes na autoput ili vani i ljepo ga zavrtis. Tad nema ovih trkaCa koji se ljepe pozadi
condy wrote:Pitanje u vezi tronosca. Na kojoj udaljenosti radar moze uslikati vozilo i mozeli slikati i ako si u tom momentu u ljevoj traci. Kolika je kazna za prekoracenje od 60km/h?
Preticanje je dozvoljeno i meni je uvijek bilo gust malo ga pricepit...razumijem i penzionerski stil voznje ali ga ne praktikujem
Ja nikad ne divljam cestom, ne vozim u debelom prekoogranicenju brzine. Ako ubrzam 20+ km/h preko ogranicenja to je zbog divljaka koji pritisnu do poda u momentu dok ga pretices, zato je i bilo pitanje za ljevu traku.
Ali, klasicna zajazljiva i isfrustrirana neznalica poput tebe to nije ni tad skontala a ne konta ni sad, par godina od tog posta koji citiras.
Ja ne razumijem ovu pricu nema ceste za jako vozilo kod nas ? Pa druze ovdje mi bas treba kad imas 25centi isprekidane linije uzbrdo... na autoputu svaki przi....
condy wrote:Nema ceste kod nas za ovako niska vozila ...
ova niska auta su samo show ako se voze cestom
nije nuzno uvijek da je nizak i tvrd auto brzi , pa cak ni na stazi ako ta staza ima nagiba , neravnina i slicno
PS. auto koje ne moze skwatat nazad(ono kad klencne) sa tvrdim ovjesom , ima vece sanse da slajdra kad krece iz mjesta i na izlazu iz krivina , nego ono sa meksim ovjesom
condy wrote:Nema ceste kod nas za ovako niska vozila ...
ova niska auta su samo show ako se voze cestom
nije nuzno uvijek da je nizak i tvrd auto brzi , pa cak ni na stazi ako ta staza ima nagiba , neravnina i slicno
PS. auto koje ne moze skwatat nazad(ono kad klencne) sa tvrdim ovjesom , ima vece sanse da slajdra kad krece iz mjesta i na izlazu iz krivina , nego ono sa meksim ovjesom
Ne mozes na trotoar s niskim
Nemam puno iskustva sa BMW-om a prvi dojam sa 3-tricim da je niza od drugih. Nize se sjedi ali je i auto dosta nisko. Ljep je ugodjaj kad se sa njim zaigras osjecaj je direktniji ali na losoj cesti ako jace cimne ili negdje gdje ima jak nagib ili ako lokva prekrije rupu....moze se vrlo lako udariti odozdo. Dovoljno je da malo cimne i udarit ce...to bi onda bila za*ebancija vozit a jos pogotovo kao sto kazes show bi bio voziti ove sportske izvedbe nasim cestama...nazalost!
318i sa 3 cilindra 1.5 litre 140 KS - 4 KS više nego prije
320i s 4 cilindara 2 litre 190 KS - 6 KS više
330i (u osnovi isti motor kao i 320i), 260 KS i 400 Nm
M340i sa 6 cilindara 3 litara sa380 KS
M3 s 6-cilindričnim 3 litarskim S58 sa TwinScroll turbom i 48-voltnom tehnologijom, te s električnim motorom umetnutim između mjenjača motora (P2 hibrid). Snaga ne manja od 460 KS.
Hibrid
325e sa 1.5 litarskim 3 cilindra i električnim motorom, 150 + 110 KS. Skupa 224 KS (isti sustav kao MINI Cooper S E Countryman ALL4 Plug-in Hybrid).
330e koji kombinira 2-litarski turbo motor s električnim motorom ukupne snage 280 KS. Uz bežični induktivni sustav punjenja, koji je nedavno debitirao na BMW 530e.
Ko sisa fanove, kupice ga Svabo koji je siguran da ce mu cijena posle par godina narasti. Toyota je svakako sto se tice takvog tipa auta toliko daleko dogurala s tim fanovima da mora platiti razvoj drugoj firmi (i dati jos stosta) da bi dobili know-how kako se takvo auto danas pravi, sto je zalosno.
ado-šampion wrote:Ko sisa fanove, kupice ga Svabo koji je siguran da ce mu cijena posle par godina narasti. Toyota je svakako sto se tice takvog tipa auta toliko daleko dogurala s tim fanovima da mora platiti razvoj drugoj firmi (i dati jos stosta) da bi dobili know-how kako se takvo auto danas pravi, sto je zalosno.
Toyota je to otvoreno rekla. Oni su sa Subaruom pokusali preko razvoja BRZ ali su skontali da sa Subarum, koji je jos gori kada je konfekcija u pitanju, nisu nigdje stigli.
Rekli su da su se sa BMW-om udruzili jer su izgubili skroz know-how u razvoju ovih automobila. BMW s druge strane je dobio Toyotinu hibridnu tehnologiju.