Benzinske pumpe u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
goran16v
#101 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
Potrosili ljudi milione da istraze kvalitet goriva u BiH samo da bi ti trgovac internim isaretom savjetovao da ga ne sipas 'vamo nego tamo, a niposto da na osnovu rezultata cijelog trzista odluce hoce li isporuciti odredjene motore ili ne! U pravu si, samo nikad niko nije nikakvu preporuku dao, niti ce, inace bi ti, kao i obicno, vec potegao mali milion linkova i provjerenih informacija da dokazes da si u pravu! Ali su u pravu!
-
azdralovic
#102 Benzinske pumpe u Sarajevu
Naravno da nije bila obaveza niti da je vezano za garanciju, uostalom kako oni to mogu opste provjeriti gdje ti sipas... Samo mi je bilo interesantnoj ovo sto je rekao ne o kvaliteti nego o konzistentnosti, jer valjda motor kao i ostatak dijelova nema oscilacije u radugoran16v wrote:To je prijednog i sto je vrlo bitno nezvanican, odnosno proizvoljan i nicim obavezujuci (kad bi se pravno tjerao mak na konac pitanje je ima li trogvac uposte pravo na to), kojim su obuhvaceni svi lanci i to isljucivo zbog pouzdanosti po pitanju prevara prilikom prodaje a ne zbog deklarisane kvalitete goriva koja prodaju, i daleko od toga da su ti rekli da nece priznati garanciju ako budes sipao u Ljakse Petrolu iz Vucije Luke.azdralovic wrote:priijedlog koji smo mi dobili kada smo kupovali u Audi salonu ASA auta, je bio da benzin tocimo na pumpama tipa Energopetrol, Petrol, INA i tim da kazem vecim benzinskim pumpama, jer je kod njih kvalitet goriva, necu reci dobar, nego konstantan,tj nemaju vecih oscilacija u kvalitetu. Kod manjih pumpi i pogotovo ovih privatnika, oscilacije su znatno vece i cesce se desava da jedna tura bude "dobra" a sljedeca losa, pa tako neki imaju odlicna iskustva sa istima a neki veoma losa.
Eto zamilsi situaciju, prodavac ti u uslovima gaancije jasno definise gdje smijes i gdje ne smijes sipati gorivo i sutra propadne taj trgovac/vci ili bude/budu prodat/i (kao sto se govorka da je OMV na prodaju, i kao sto je prodato mali milion individualnih pumpi i malih lanaca), znaci da neces moci sipati nigdje jedno 1/2 godine dok trgovac opet ne iradi istrazivanje i odredi nove? Ili, niko ne propadne, ali se desi cudo pa Shell ili neko takav otvori lanac pumpi sa dokazano najboljim gorivima, ti neces smjeti sipati jer ti ne dozvoljava garancija...
Sent from my iPad using Tapatalk HD
- johntra
#103 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
očigledno je samo tebi čudno da neko može potrošiti silne novce da ugodi sebi, a i kupcu, kao krajnjem korisniku....jbga, nisu svi prodavači u BiH mahalaši poput onih što sjede u ASA autu...ima i onih koji neće srozati renome marke, dok neke za to libo neka stvar...ja ne moram navoditi te linkove, jer ja te informacije ZNAM, a ti ne znaš...jednim telefonskim pozivom bi i ti naučio nešto, ali vjerovatno ti je to teško, nego ti je lakše ovuda seruckati i potezati glupe priče oko linkova...goran16v wrote:Potrosili ljudi milione da istraze kvalitet goriva u BiH samo da bi ti trgovac internim isaretom savjetovao da ga ne sipas 'vamo nego tamo, a niposto da na osnovu rezultata cijelog trzista odluce hoce li isporuciti odredjene motore ili ne! U pravu si, samo nikad niko nije nikakvu preporuku dao, niti ce, inace bi ti, kao i obicno, vec potegao mali milion linkova i provjerenih informacija da dokazes da si u pravu! Ali su u pravu!
-
goran16v
#104 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
Naravno, drzavni zakon propisuje odredjeni standard o kvaliteti i sastavu gorva i svi zadovoljavaju i svi prodaj gorivo kakvo prodaju samo se krece od predpostavke da je manja sansa da kod velikih i vecih distributera bude prevara tipa mjesanje s vodom u tankovima, sverc i kupovina goriva mimo kontrole itd, pa na istoj pumpi sipas 20 x i sve u redu, naspes 21. x i sranje.
Kakav je apsurd ovo sto se tvrdi je sama ideja sta bi se desilo da proizvodjac potrosi silne pare na istrazivanje kvalitete goriva u BiH, a "interna preporuka" kupcu da gdje da (ne)sipa gorivo dodje prodavaca goriva.
Nas uvazeni kolega je napisao:
"Nije ovo prvi slučaj da je OMV kritičan zbog goriva, masu prodavača novih auta u posljednje vrijeme ne preporučuje OMV gorivo, pogotovo što se još ne zna ko će ih preuzeti..."
Posto se radi, kako pise, o "masi prodavaca", ne mogu da povjerujem da nije doslo do OMV0a i da se sve svelo na interni isaret kupcima...
Nas kolega je u pravu jer ON ZNA
Kakav je apsurd ovo sto se tvrdi je sama ideja sta bi se desilo da proizvodjac potrosi silne pare na istrazivanje kvalitete goriva u BiH, a "interna preporuka" kupcu da gdje da (ne)sipa gorivo dodje prodavaca goriva.
Nas uvazeni kolega je napisao:
"Nije ovo prvi slučaj da je OMV kritičan zbog goriva, masu prodavača novih auta u posljednje vrijeme ne preporučuje OMV gorivo, pogotovo što se još ne zna ko će ih preuzeti..."
Posto se radi, kako pise, o "masi prodavaca", ne mogu da povjerujem da nije doslo do OMV0a i da se sve svelo na interni isaret kupcima...
Nas kolega je u pravu jer ON ZNA
-
goran16v
#105 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
U pravu si, ne moras navoditi linkove jer nikad niko nije dao preporuku, a pogotovo ne masa prodavaca, kao sto ti tvrdis. Istrazivanja koja pominjes su provedena s ciljem utvrdjivanja opce kvalitet goriva u BiH kako bi se na osnovu tih rezultata odlucilo koji su motori pogodni za ovo trziste, a ne da bi mi neko "interno" namigivao "mojne vamo sipat, sipaj tamo". To sto ti podrazumjevas pod savjetom i preporukom prodavaca novih auta nije nista drugo nego samovoljno pametovanje i supljiranje dokonih nadristrucnjaka po prodajnim salonima. Tvrdis konkretno da je masa prodavaca preporucila da se ne sipa gorivo na OMV-u, ja te otvoreno prozivam, posto ti ZNAS da napises ko su ti prodavaci (kad ih je masa), odnosno daj br. telefona i imena ko ce mi dati taklav savjet ili se poklopi i prestani pisati stvari napamet. Ima li gore stvar kad se neko uvali pa se na sve nacine vadi... U pravu si!johntra wrote:očigledno je samo tebi čudno da neko može potrošiti silne novce da ugodi sebi, a i kupcu, kao krajnjem korisniku....jbga, nisu svi prodavači u BiH mahalaši poput onih što sjede u ASA autu...ima i onih koji neće srozati renome marke, dok neke za to libo neka stvar...ja ne moram navoditi te linkove, jer ja te informacije ZNAM, a ti ne znaš...jednim telefonskim pozivom bi i ti naučio nešto, ali vjerovatno ti je to teško, nego ti je lakše ovuda seruckati i potezati glupe priče oko linkova...goran16v wrote:Potrosili ljudi milione da istraze kvalitet goriva u BiH samo da bi ti trgovac internim isaretom savjetovao da ga ne sipas 'vamo nego tamo, a niposto da na osnovu rezultata cijelog trzista odluce hoce li isporuciti odredjene motore ili ne! U pravu si, samo nikad niko nije nikakvu preporuku dao, niti ce, inace bi ti, kao i obicno, vec potegao mali milion linkova i provjerenih informacija da dokazes da si u pravu! Ali su u pravu!
- johntra
#106 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
prvo, hvala što si potvrdio moju prvu teoriju, iz koje proizilazi moja druga teorija, ustvari, tvrdnja o tome kako se kupcima novih automobila u BiH daju preporuke o tome gdje će sipati gorivo...da li neko te preporuke daje proizvoljno, jer mu amidža radi kod El Tarika, ili ih daje jer je to direktan rezultat plaćenih analiza, to nije do mene...i bezveze se držiš tog argumenta da je nemoguće da proizvođač potroši silne pare na analize, iako ga kupac možda neće poslušati...moguće je...pošto si ti tako ograničen da vjeruješ i slušaš samo zvanične navode i ovjerene papire, ja ti dalje nemam šta opbjašnjavati ili ti crtati..goran16v wrote:
U pravu si, ne moras navoditi linkove jer nikad niko nije dao preporuku, a pogotovo ne masa prodavaca, kao sto ti tvrdis. Istrazivanja koja pominjes su provedena s ciljem utvrdjivanja opce kvalitet goriva u BiH kako bi se na osnovu tih rezultata odlucilo koji su motori pogodni za ovo trziste, a ne da bi mi neko "interno" namigivao "mojne vamo sipat, sipaj tamo". To sto ti podrazumjevas pod savjetom i preporukom prodavaca novih auta nije nista drugo nego samovoljno pametovanje i supljiranje dokonih nadristrucnjaka po prodajnim salonima. Tvrdis konkretno da je masa prodavaca preporucila da se ne sipa gorivo na OMV-u, ja te otvoreno prozivam, posto ti ZNAS da napises ko su ti prodavaci (kad ih je masa), odnosno daj br. telefona i imena ko ce mi dati taklav savjet ili se poklopi i prestani pisati stvari napamet. Ima li gore stvar kad se neko uvali pa se na sve nacine vadi... U pravu si!
na kraju krajeva, imaš već jedan slučaj na forumu koji potvrđuje moje navode, a ja ZNAM da ih ima još..pametan si, valjda, i imaš nekoliko salona u okolini, otiđi jedan dan i provjeri moje navode...i naravno da sam u pravu, ne možeš uvijek biti ti, suhi statističaru....
-
goran16v
#107 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
U pravu si, ovo je poenta svega i ovim si sve objasnio, a to je da te preporuke piju vode koliko i gluposti koje pises po forumu o ti veliki magu koji "ZNAS"... U pravu si, za razliku od VW primitivaca, sranje, seruckati, glupa i itd su argumenti koji krase tvoju socijalnu grupu! U pravu si...johntra wrote:
i bezveze se držiš tog argumenta da je nemoguće da proizvođač potroši silne pare na analize, iako ga kupac možda neće poslušati...moguće je...pošto si ti tako ograničen da vjeruješ i slušaš samo zvanične navode i ovjerene papire, ja ti dalje nemam šta opbjašnjavati ili ti crtati..
- johntra
#108 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
drago mi je da si napokon skontao bit o tome kako sve ne mora biti crno i bijelo, te da sve ne mora biti ovjereno i bačeno na papir...pozdrav za raju iz OMV-a od moje socijalne grupe...
-
goran16v
#109 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
Da u pravu si, skontao sam... Od tvoje tzv "provjerene informacije", citiram "masu prodavača novih auta u posljednje vrijeme ne preporučuje OMV gorivo"(kako to samo znacajno i zvanicno zvuci) se doslo do neobaveznog i nezvanicnog supljiranja po salonima i telefonskim pozivima... O tome da si se k'o mis usutio da napises koji su tacno (kad ih je masa) i kad dao preporuku, ili da das iena i telefone pa da i mene posavjetuju, da ne spominjem. Bas nesto kontam sta bi de desilo da se iz *ajebancije javim Interoilu i da napisem da sam od urednostva uvazenog auto portala saznao da mnogi proizvodjaci novih auta ne preporucuju OMV.
U pravu si, osim sto sam clan skandalozne Imamovicevske ASA Auto mafijaske organizacije, sad sam postao i clan OMV-ove! U pravu si...
U pravu si, osim sto sam clan skandalozne Imamovicevske ASA Auto mafijaske organizacije, sad sam postao i clan OMV-ove! U pravu si...
- Better Man
#110 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
Ma svaki diler preporuči neku pumpu na kojoj je dobro sipati gorivo! Neće ti to reči napismeno, ali će ti usmeno savjetovati. Meni kad sam kupio auto rekli za OMV, El Tarik i treću kao rezervnu varijantu nisam sigurna da li je bio Petrol ili Energopetrol. Sve je do kupca dali će poslušati savjet ili neće!
-
goran16v
#111 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
Naravno da nece jer je sve to u nasem stilu, namapet i na svoju ruku...Better Man wrote:Ma svaki diler preporuči neku pumpu na kojoj je dobro sipati gorivo! Neće ti to reči napismeno, ali će ti usmeno savjetovati. Meni kad sam kupio auto rekli za OMV, El Tarik i treću kao rezervnu varijantu nisam sigurna da li je bio Petrol ili Energopetrol. Sve je do kupca dali će poslušati savjet ili neće!
-
sha_ba
#112 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
goran16v wrote:Naravno da nece jer je sve to u nasem stilu, namapet i na svoju ruku...Better Man wrote:Ma svaki diler preporuči neku pumpu na kojoj je dobro sipati gorivo! Neće ti to reči napismeno, ali će ti usmeno savjetovati. Meni kad sam kupio auto rekli za OMV, El Tarik i treću kao rezervnu varijantu nisam sigurna da li je bio Petrol ili Energopetrol. Sve je do kupca dali će poslušati savjet ili neće!
istina.... a kakva su tvoja/vasa iskustva sa pumpama?? hvala unaprijed
- sparky
#113 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
ja sam uvijek mrzio na OMV-u cekati na kasi. ne znam jesam li dva puta nasuo tu gorivo od kako i rade kod nas.
HIFA na Bistrickoj,EP mala pumpa na ulazu u Vogoscu i jedno vrijeme AME-Hotonj (dok sam se kretao na toj relaciji).
nikad nisam imao problema,ni na jednom autu (oba benzin).
sad vise i ne razmisljam o tome,mali dizel sve proguta sto mu se naspe.
HIFA na Bistrickoj,EP mala pumpa na ulazu u Vogoscu i jedno vrijeme AME-Hotonj (dok sam se kretao na toj relaciji).
nikad nisam imao problema,ni na jednom autu (oba benzin).
sad vise i ne razmisljam o tome,mali dizel sve proguta sto mu se naspe.
- johntra
#114 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
pozdrav ima dublje značenje od toga čemu ili kome pripadaš, ali tebi je to teško skontati...možeš napisati interoilu i knjigu ako želiš, ali nemoj to zaboraviti staviti na zvanični memorandum....i da, ja i dalje znam, a ti si izgleda na putu da saznaš, kad fino pišeš da preporuke postoje...to je bit svega...goran16v wrote:Da u pravu si, skontao sam... Od tvoje tzv "provjerene informacije", citiram "masu prodavača novih auta u posljednje vrijeme ne preporučuje OMV gorivo"(kako to samo znacajno i zvanicno zvuci) se doslo do neobaveznog i nezvanicnog supljiranja po salonima i telefonskim pozivima... O tome da si se k'o mis usutio da napises koji su tacno (kad ih je masa) i kad dao preporuku, ili da das iena i telefone pa da i mene posavjetuju, da ne spominjem. Bas nesto kontam sta bi de desilo da se iz *ajebancije javim Interoilu i da napisem da sam od urednostva uvazenog auto portala saznao da mnogi proizvodjaci novih auta ne preporucuju OMV.
- vukojebina
#115 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
Gorane ne sikeraj se bice objavljeno na bela machina, pa ce bit zvanicno
Ako je igdje kvalitetno gorivo, kvalitetno je na omv-u, cak je u bih kvalitetnije nego u austriji,i to nisam samo ja primijetio,nego mnostvo ljudi koje poznajem i koji sr interesuju za tu tematiku...
Ako je igdje kvalitetno gorivo, kvalitetno je na omv-u, cak je u bih kvalitetnije nego u austriji,i to nisam samo ja primijetio,nego mnostvo ljudi koje poznajem i koji sr interesuju za tu tematiku...
- drndalo
#116 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
vukojebina wrote:Ako je igdje kvalitetno gorivo, kvalitetno je na omv-u, cak je u bih kvalitetnije nego u austriji,i to nisam samo ja primijetio,nego mnostvo ljudi koje poznajem...
Jasta je nego u jednoj poznatoj BiH, na OMV-u kvalitetnije gorivo nego u "vukojebina Protektoratu" zvanom Austrija... Reci da si sarkastican, ili si samo poludio...?
Ima jos jedna opcija, radis u OMV-u odjelu za komunikacije...
-
goran16v
#117 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
Ma tebi je zgled za sve kriva zavjera ustasko-dzihadska pa saljes neke pozdrave sa dubljim znacenjem, ali odgovora ko je kome (od mase njih kako tvrdis) i kad dao preporuku da ne sipa gorivo na OMV-u - nema! Uh, opet si u pravu, samo sto te preporuke zapravo nisu preporuke, nego kako si sam objasnio savjeti, a zapravo svima je jasno, a pogotovo onima koji su to culi, da to nisu ni preporuke ni savjeti prodavaca vozila nego nista drugo do puko filozofiranje dokonih nadristrucnjaka po autosalonima koji to rade bez icije instrukcije i iskljucivo napamet i na svoku ruku, a koje BTW sa zvanicnim preporukama prodavaca imaju veze koliko i gluposti koje ovdje pises. U pravu si...johntra wrote: pozdrav ima dublje značenje od toga čemu ili kome pripadaš, ali tebi je to teško skontati...možeš napisati interoilu i knjigu ako želiš, ali nemoj to zaboraviti staviti na zvanični memorandum....i da, ja i dalje znam, a ti si izgleda na putu da saznaš, kad fino pišeš da preporuke postoje...to je bit svega...
- johntra
#118 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
ja znam, za razliku od tebe, da te preporuke ili savjeti (a tako sam već to nazvao) postoje...a to si i ti potvrdio...također, znam da preporuke nisu izdate napamet, a ti opet to ne znaš...naravno da u tim preporukama možda postoje i neke koje su napamet date ili su urađene zbog toga što neko želi nekoj pumpi nabijati profit, a i to sam već objasnio...vrtiš se sine u krug, daj nešto novo, postaješ dosadan...znači, kad se sve podvuče, preporuke, savjeti, trikovi, nazovi to kako hoćeš POSTOJE...opet sam u pravu, jbga...goran16v wrote: Ma tebi je zgled za sve kriva zavjera ustasko-dzihadska pa saljes neke pozdrave sa dubljim znacenjem, ali odgovora ko je kome (od mase njih kako tvrdis) i kad dao preporuku da ne sipa gorivo na OMV-u - nema! Uh, opet si u pravu, samo sto te preporuke zapravo nisu preporuke, nego kako si sam objasnio savjeti, a zapravo svima je jasno, a pogotovo onima koji su to culi, da to nisu ni preporuke ni savjeti prodavaca vozila nego nista drugo do puko filozofiranje dokonih nadristrucnjaka po autosalonima koji to rade bez icije instrukcije i iskljucivo napamet i na svoku ruku, a koje BTW sa zvanicnim preporukama prodavaca imaju veze koliko i gluposti koje ovdje pises. U pravu si...
-
goran16v
#119 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
Nije to vrcenje u krug niti sam ja ista potvrdio jer je svim jasno da to nisu peporuke, pa cak ni savjeti, niti mogu biti, to je samo ponavljanje istine da to nije nista drugo nego proizvoljno supljiranje napamet i na svoju ruku nadristucnjaka po autosalona.
U pravu si, ti znas, da budem precizniji, ti znas glumiti pouzdanog obavjestenog mangupa koji napise "masu prodavača novih auta u posljednje vrijeme ne preporučuje OMV gorivo" da bi od mangupa ispao mis i zaboravljati kad treba odgovoriti ko je (kad ih je vec masa), kome i kad iko dao takvu preporuku. U cijeloj ovoj raspravi ja nisam nijednom za tebe napisao ni da si glup, ni da si ogranicen, ni da si seronja, ni da seruckas itd. To zapravo dokazuje da si u pavu kad tvrdis za sebe da znas, zapravo ti najbolje znas da se beskonacno koprcas i da vrijedjas pokusavajuci opravdati kad napises napamet neku glupost jer nisi dao ni jedan jdini agrument recenici koji su napisao. U pravu si...
Da ponovim sta si napisao:
Masu prodavača novih auta u posljednje vrijeme ne preporučuje OMV gorivo
U pravu si...
U pravu si, ti znas, da budem precizniji, ti znas glumiti pouzdanog obavjestenog mangupa koji napise "masu prodavača novih auta u posljednje vrijeme ne preporučuje OMV gorivo" da bi od mangupa ispao mis i zaboravljati kad treba odgovoriti ko je (kad ih je vec masa), kome i kad iko dao takvu preporuku. U cijeloj ovoj raspravi ja nisam nijednom za tebe napisao ni da si glup, ni da si ogranicen, ni da si seronja, ni da seruckas itd. To zapravo dokazuje da si u pavu kad tvrdis za sebe da znas, zapravo ti najbolje znas da se beskonacno koprcas i da vrijedjas pokusavajuci opravdati kad napises napamet neku glupost jer nisi dao ni jedan jdini agrument recenici koji su napisao. U pravu si...
Da ponovim sta si napisao:
Masu prodavača novih auta u posljednje vrijeme ne preporučuje OMV gorivo
U pravu si...
- johntra
#120 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
i dalje se vrtiš u krug i samo ponavljaš svoje postove, daj nešto novo...i da, preporuke postoje...
jbga, ja nisam iz tvoje socijalne grupe, pa ne mogu imati nivo kao ti...zato ti i pišem da seruckaš stalno...nekad si u pravu, a nekad nisi...samo što se ti ne možeš pomiriti sa činjenicom da nekad nisi u pravu...
jbga, ja nisam iz tvoje socijalne grupe, pa ne mogu imati nivo kao ti...zato ti i pišem da seruckaš stalno...nekad si u pravu, a nekad nisi...samo što se ti ne možeš pomiriti sa činjenicom da nekad nisi u pravu...
-
sha_ba
#121 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
i gdje sipati gorivo sad??? 
- chelo
#122 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
Na OMV-u naravno, i na novim EP. Nije valjda citas ovo gore?sha_ba wrote:i gdje sipati gorivo sad???
-
goran16v
#123 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
Odluci se hoces li mangup pa konacno odgovoriti na pitanje, kad je i ko od mase prodavaca novih autmobila nekome preporucio da ne sipa u OMV-u, kako dobro obavjsteno tvrdis ili ces ostati primitivni mis? Preporuke na tvoju zalost ne postoje, postoji samo prica napamet i na svoju ruku, bas kao sto i ti uradio. Uhvacen si da glumis strucnjaka i da pises napamt, umjsto da se koprcas u nedokazivoj gluposti koju tvrdis, vrijedjas i ujedas ko zadnji primitivac, priznaj da si se prvalio i pici dalje...johntra wrote:i dalje se vrtiš u krug i samo ponavljaš svoje postove, daj nešto novo...i da, preporuke postoje...
-
goran16v
#124 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
Niposto na OMV-u, masa prodavaca novih auta i johntra preporucuju/savjetuju da se ne sipa na OMV-u.chelo wrote:Na OMV-u naravno, i na novim EP. Nije valjda citas ovo gore?sha_ba wrote:i gdje sipati gorivo sad???
- johntra
#125 Re: Benzinske pumpe u Sarajevu
nemam ja tebi ništa pokazivati, ni dokazivati, ti si meni totalno nebitan...rekao sam ti sto puta do sada, moje navode vrlo lako možeš sam provjeriti...ne samo ti, nego svako na ovom forumu...uzmeš fino telefon u ruke i okreneš broj...zašto bi ja radio posao za nekoga? dobićeš odgovor, a ti onda dumaj zašto je to tako...da li radi toga što je nekome stalo do kupca ili radi toga što protektira neke pumpe, u to ne ulazim, a ipak se nadam da je radi ovog prvog...goran16v wrote:Odluci se hoces li mangup pa konacno odgovoriti na pitanje, kad je i ko od mase prodavaca novih autmobila nekome preporucio da ne sipa u OMV-u, kako dobro obavjsteno tvrdis ili ces ostati primitivni mis? Preporuke na tvoju zalost ne postoje, postoji samo prica napamet i na svoju ruku, bas kao sto i ti uradio. Uhvacen si da glumis strucnjaka i da pises napamt, umjsto da se koprcas u nedokazivoj gluposti koju tvrdis, vrijedjas i ujedas ko zadnji primitivac, priznaj da si se prvalio i pici dalje...johntra wrote:i dalje se vrtiš u krug i samo ponavljaš svoje postove, daj nešto novo...i da, preporuke postoje...
ja ne glumim stručnjaka, niti sam to ikad pokušavao, taj dio ostavljam tebi, jer svojim brojkama i slovima ostavljaš dojam da si kao pametan...naglasak na kao...