Evo ti Amar pokaza da nisu svi.
Automobilizam - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
citroen xm
#36926 Re: Automobilizam - All about
Jest ovaj Pađani ili Pagani karina, nema tu profita. Ne znam što ne naprave nekog Tiguana,
propast će.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#36927 Re: Automobilizam - All about
Sta ce ti odmagljivaci sajbe, jesil debil pa ne mozes mahnut krpom?amar1994 wrote:A kakve mi koristi od nepreglednih digitalnih instrumenata i klime preko ekrana![]()
El.rucna isto,jesam li debil da ne mogu dic i spustit..a da je kvarljiva roba jeste i jos je ne mogu koristit u kriticnoj situaciji,govno obicno..
Sta ce ti el prozori, jesil debil pa ne mozes odkurblati prozor?
Sta ce ti grijaci sjedista, jesil debil pa ne mozes stavit jamboliju na sjediste?
Sta ce ti abs, jesil debil pa ne mozes sam pustat kocnicu pomalo da skratis kocioni put?
Sta ce ti servo, jesil debil pa ne mozes se malo upregnut?
Sta ce ti parking senzori, jesil debil pa ne mozes se orkenut i zagrlit suvozacevo sjediste?
Sta ce ti automatska klima, jesil debil pa ne mozes sam ugasit klimu kad ti je hladno?
Sta ce ti klima.....
- amar1994
#36928 Re: Automobilizam - All about
shvatio sam,ne treba vise,debil sam jer ne volim el.ruĆnu 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#36929 Re: Automobilizam - All about
pridruzujem se debilimaamar1994 wrote:debil sam jer ne volim el.ruĆnu
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#36930 Re: Automobilizam - All about
Tempuser ga omlati na tastaturu, a on josh ne zna... 
-
tempuser
#36931 Re: Automobilizam - All about
Vidim nema objasnjena za ove sa liste, a nemam ti sta o ekonomiji da pricam!citroen xm wrote:Jest ovaj Pađani ili Pagani karina, nema tu profita. Ne znam što ne naprave nekog Tiguana,propast će.
- bitanga_sa_otesa
#36932 Re: Automobilizam - All about
1984 Fiat 242 wearing its stunning Lancia Martini livery which would have supported the Lancia 037 and Delta S4 rally cars of the Group B era!

- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#36933 Re: Automobilizam - All about
Ja nisam debil, ja sam piĆka ali bih bio presretan da me primite u rajubitanga_sa_otesa wrote:pridruzujem se debilimaamar1994 wrote:debil sam jer ne volim el.ruĆnu
-
BadBoy
#36934 Re: Automobilizam - All about
Shvatio sam ja šta si ti htio reći, samo si malo šarao u svom postu. Pomiješao si noviju poslovnu politiku Rolls Royce-a sa generalnim zamjerkama upućenim na račun modernog društva i tehnološkog napretka.citroen xm wrote:Nije nazadak za tebe sto ga možeš kupiti, ali jeste za proizvođača jer je poseban. Hajde da te sada pitam ovako, možda konačno i priznaš da pucaš stalno kontru.
Da li bi dijamant bio toliko vrijedan, poželjan i poštovan da ga ima u ogromnim količinama i da ga može priuštiti mnogo više ljudi nego sada?
Da se razumijemo, ne mogu ja žaliti za vremenom u kome sam bio živ nekoliko godina jer nisam puno osjetio tog života. Nisam ja pećinski čovjek koji ne koristi ništa moderno, koristim sve kao i svi vi. Sviđa mi se kako živim u ovom vremenu i ne žalim se, ali nisam slijep niti licemjeran pa da opravdavam baš sve jer je eto mojoj guzici sada udobno i dobro.
Dakle na pogrešnu stranu je krenuo ovaj forumaš koji se sprda, a ne ulazi u suštinu.
Ja mogu shvatiti zašto misliš da Rolls Royce ovakvom novom poslovnom politikom srozava svoj renome i to mogu prihvatiti. Ali od toga nemamo ni ti ni ja ništa, a vrijeme će pokazati i da li će se takva politika isplatiti Rolls-u.
Ono što ne mogu shvatiti jeste zašto se tehnologija i napredak po defaultu pljuju? Tehnologija sama po sebi ne dovodi do "propasti" društva. Tehnologija je samo alat, oruđe koje se u rukama ljudi može koristiti ili ispravno ili pogrešno. Ako ti svoj novi 65 inch Android Smart TV koristiš samo za gledanje Zadruge, Parova i Zvijezda Granda kriv si ti, a ne televizor, jer na isti taj Android smart televizor možeš pustiti prelijepi Planet Earth dokumentarac i uživati u 4k slikama predivne planete Zemlje i usput nešto i naučiti!
Tako da, slažem se ovaj put sa tempuserom i mislim da griješite sa defaultnim prozivanjem da sada "samo puca kontru". U ovom slučaju ima validne argumente i mislim da je u pravu: Automobili su jači, brži, bolji i pristupačniji širim narodnim masama nego ikada, a to može biti samo za pohvalu.
A forum i služi upravo da bi se civilizovano razgovaralo i diskutovalo o različitim mišljenjima, a ne da bi se prozivalo ad hominem napadima.
-
tempuser
#36935 Re: Automobilizam - All about
Ako iskljucimo da je po sredi materijalna inferiornost spram novih tehnologija, u ljudima bukvalno postoji strah od novog i promjena jer se ne osjecaju sigurno van svojim komfort zona u kojima je sve poznato i istrazeno, ali nemaju nikakav argument protiv toga pa se izvlace na nidjeveze stvari. Ljetuju uvjek na istom mjestu jer nece da rizikuju da probaju novo, uvijek idu istim putem iako postoji kratica jer postoji strah da ne fule skretanje, odbijaju da primjene nove tehnologije jer se boje da ih nece savladati. Kao tenoloski napredak ne valja jer vodi svijet u propast. Kako vodi svjet u propast? Tako sto RR ne drzi do sebe jer pravi SUV koji je dostupan svima i sad ka kupuju drolje sa TV-a!BadBoy wrote:
Tako da, slažem se ovaj put sa tempuserom i mislim da griješite sa defaultnim prozivanjem da sada "samo puca kontru". U ovom slučaju ima validne argumente i mislim da je u pravu: Automobili su jači, brži, bolji i pristupačniji širim narodnim masama nego ikada, a to može biti samo za pohvalu.
A forum i služi upravo da bi se civilizovano razgovaralo i diskutovalo o različitim mišljenjima, a ne da bi se prozivalo ad hominem napadima.
Super, osim sto si RR-a vidio 2 x u zivotu, a drolju sa TV-a koja ga je kupila vjerovatno nikad, pa te cijena stvar ne pogadja ni 1%, sta se zapravo desilo sa tim RR-om? Drzeci do sebe je propao, kao sto su propali svi ostali koji su drzali do sebe a ignorisali potrebe trzista, pa ga je kupio BMW. Propao bi i BMW da je drzao do sebe umjesto da drzi do onoga sto kupci hoce, pa je ponudio velki SUV, pa 2 manja, kompakta, FWD, GT-a, monovolumena. Identicnu stvar je napravio Mercedes, slicno je napravio VW da zastiti Porsche i Audi, evo sad i Bentley sa SUV-om.
-
citroen xm
#36936 Re: Automobilizam - All about
Nemaš!tempuser wrote:
Vidim nema objasnjena za ove sa liste, a nemam ti sta o ekonomiji da pricam!
-
tempuser
#36937 Re: Automobilizam - All about
Isto kao sto ti veliki ekonomista nemas objasnjene zasto su ovi propali.citroen xm wrote:Nemaš!tempuser wrote:
Vidim nema objasnjena za ove sa liste, a nemam ti sta o ekonomiji da pricam!
- konektovan
#36938 Re: Automobilizam - All about
RR se prilagodio trzistu, koje je u zadnjih 20 godina izbacilo hiljade novih milionera i milijardera..... 
-
citroen xm
#36939 Re: Automobilizam - All about
To zašto su mnogi propali nije crno-bijelo, može se izvući malo dublja analiza. Kapiraš?
Zaverglo si previše, pusti ključ ako ne pali. Izvlačiš neka psiho analize mog lika i sad ja treba da ti na svaki post odgovaram kilometarski. Ima li neko zanimanje u kome nisi savršen pošto vidim da si odličan tehnolog, ekonomista, doktor, modni kreator? Objasnio sam sve, ako nisi u stanju izvući poentu žao mi je, traži novu zanimaciju.
Zaverglo si previše, pusti ključ ako ne pali. Izvlačiš neka psiho analize mog lika i sad ja treba da ti na svaki post odgovaram kilometarski. Ima li neko zanimanje u kome nisi savršen pošto vidim da si odličan tehnolog, ekonomista, doktor, modni kreator? Objasnio sam sve, ako nisi u stanju izvući poentu žao mi je, traži novu zanimaciju.
-
tempuser
#36940 Re: Automobilizam - All about
Bravokonektovan wrote:RR se prilagodio trzistu, koje je u zadnjih 20 godina izbacilo hiljade novih milionera i milijardera.....
Znaci prmjene u RR-u nisu uzrok "sunovrata" drustva, kako to neki ovdje postavljaju, nego posljedica!
-
Throttle
- bitanga_sa_otesa
#36942 Re: Automobilizam - All about
tjunirano je to dobro ,al prije 7-8 god.od tad su mu dushu izvadili garant...Throttle wrote:Opel Astra g opc (3.950 KM)
https://www.olx.ba/r/35613637/13725
Malo se tuniralo pa rikn'o
-
tempuser
#36943 Re: Automobilizam - All about
Iako je meni Sainz najdraci WRC vozac i najveci gospodin McRae je za WRC ono sto je Senna za F1.
-
Throttle
- konektovan
- bitanga_sa_otesa
#36946 Re: Automobilizam - All about
kasnis sa samirom najmanje 5 god 
- bitanga_sa_otesa
- amar1994
-
citroen xm
#36949 Re: Automobilizam - All about
Joj Ladarebitanga_sa_otesa wrote:
Jel i njoj zadnji kraj kao na Standard karavan?
- bitanga_sa_otesa
#36950 Re: Automobilizam - All about
@ amar1994 bolja je moja lada poyyy