Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Romeo 80 wrote:Ma školski primjer ispravnog sjedenja i držanja volana, ali hajde ti to objasni samoprozvanim vozačinama koji su uvjereni da sve znaju! Fazon je zavaliti se u sjedištu. Jednu ruku držati na vrhu kormila i sjediti naget ka sredini u skoliotičnom položaju.
high_volume wrote:Nisam napisao da je položaj ruku neispravan, već naglasio položaj ruku kod vozača Porschea. Ovako kao na slici, postavljaju ruke vozači Škode 120LS ili VW 1200J i slični
Romeo 80 wrote:Ma školski primjer ispravnog sjedenja i držanja volana, ali hajde ti to objasni samoprozvanim vozačinama koji su uvjereni da sve znaju! Fazon je zavaliti se u sjedištu. Jednu ruku držati na vrhu kormila i sjediti naget ka sredini u skoliotičnom položaju.
Šta ba ti znaš!
Halali, Allaha ti
Halalim Evo ga još jedan vozač Škode. Isto ko penzioner vozi
amar1994 wrote:
A kako treba da drzi , ko oni ufurani papcici jednom rukom po sredini da mu se vidi sat i narukvica
Nisam ležaš, volim što uspravnije da sjedim. Na ostvorenom pri većim brzinama vozim sa obje ruke na volanu. Ali u gradu vozim tako jer mi je najlakše i naviše volim, desna ruka na mjenjaču, lijeva gore na sredini volana. Nije mi bitno ko me gleda niti da mi se vidi sat sa "i-beja" od 20$ već jednostavno tako volim. Sa kombijem je druga stvar.
Vozač Porschea je previše približen volanu, i rukama i nogama, i nema adekvatan položaj tijela, ruku na volanu, spram snage automobila, o tome pišem. Kao da vozi automobil sa 1.000 ccm, a ne 3.500. Prirodnije za reflekse je da se udalji od volana i da ruke ispruži, nije mi na pamet palo nekakvo ležanje po volanu i slične gluposti, ne shvatam kakav um je to mogao zaključiti
O ovaj jedan još postavlja vozača F11 da ispadne pametan
amar1994 wrote:
A kako treba da drzi , ko oni ufurani papcici jednom rukom po sredini da mu se vidi sat i narukvica
Nisam ležaš, volim što uspravnije da sjedim. Na ostvorenom pri većim brzinama vozim sa obje ruke na volanu. Ali u gradu vozim tako jer mi je najlakše i naviše volim, desna ruka na mjenjaču, lijeva gore na sredini volana. Nije mi bitno ko me gleda niti da mi se vidi sat sa "i-beja" od 20$ već jednostavno tako volim. Sa kombijem je druga stvar.
pa ti pravi trkac
ja ne mogu tako , vazda je jedna na pravilnom mjestu
eh pa ima takvih i to povelik broj , zavljavianje sjedista isto teski debilizam , kako li dohvacaju papucice
high_volume wrote:... i nema adekvatan položaj tijela, ruku na volanu, spram snage automobila, o tome pišem. Kao da vozi automobil sa 1.000 ccm, a ne 3.500. Prirodnije za reflekse je da se udalji od volana i da ruke ispruži
high_volume wrote: Prirodnije za reflekse je da se udalji od volana i da ruke ispruži,
O ovaj jedan još postavlja vozača F11 da ispadne pametan
netacno ,po tvom bi onda svi trkaci lezali sa ispruzenim rukama... sta je formula 11 ?
napisah ranije nadlaktica-podlaktica 90 stepeni to je pravilan polozaj ruku .
amar1994 wrote:
pa ti pravi trkac
ja ne mogu tako , vazda je jedna na pravilnom mjestu
eh pa ima takvih i to povelik broj , zavljavianje sjedista isto teski debilizam , kako li dohvacaju papucice
Najidealniji položaj ruku na volanu, odnosno ispravan položaj tijela vozača je kada se ispružene ruke zglobovima naslanjaju na volan, pri čemu i noge moraju biti usklađene, ispružene, ne savijene u koljenima ispod volana. Mislim na putničke automobile, ne automobile za trke.
high_volume wrote:Najidealniji položaj ruku na volanu, odnosno ispravan položaj tijela vozača je kada se ispružene ruke zglobovima naslanjaju na volan, pri čemu i noge moraju biti usklađene, ispružene, ne savijene u koljenima ispod volana. Mislim na putničke automobile, ne automobile za trke.