Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tempuser wrote:Ovog Jaga zovu Morse (valjda po onoj detektivskoj seriji) i poznat je po tome da ima velikih problema sa korozijom...
Ma nema samo on problema sa korozijom, sva engleska autoindustrija iz tog doba pati od istih problema. Ne znam kakva se situacija s modelima nakon devedesetih.
Jaguar mk 2 omiljeni auto za pljacke dugo godina, pogotovo modeli sa disk kocnicama, par poznatih je samo koristilo te jaguare za bijeg, a i sestak se dao lagano pojacat
tempuser wrote:Ovog Jaga zovu Morse (valjda po onoj detektivskoj seriji) i poznat je po tome da ima velikih problema sa korozijom...
Ma nema samo on problema sa korozijom, sva engleska autoindustrija iz tog doba pati od istih problema. Ne znam kakva se situacija s modelima nakon devedesetih.
Njega su bas izvdojili... Nekad sam gledao neku emisiju o klasicnim autima i ta epizoda be bila u cuvenom AM DB5 i lik vozi i komentarise u smislu, bez obzira na slavu koju je ovaj auto stekao u filmovima o 007, napredne mehanike, dizajna i luksuza ovaj auto ipak prati od isti problema od kojih pate i svakodnevni autombili pa pominje korozoiju, pregrijavanje, brzinomjer koji radi-ne radi, kazalju od goriva koja leta sa kraja na kraj itd...
1889 osnovan horch
1910 promjenio ime u Audi
auto union je tek nekad oko 1935-te nastao
On 25 April 1910 the Audi Automobilwerke GmbH Zwickau (from 1915 on Audiwerke AG Zwickau) was entered in the company's register of Zwickau registration court.
Sve je to šrot još uvijek i nema naznaka da će se popraviti. Kad kinesko tržište dođe do nivoa pristojnosti možda onda, ali sumnjam da će ikada doći, ljudi tamo kupuju šta god im daš...