Automobilizam - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
esmasaric

#10801 Re: RE: Re: Automobilizam - All about

Post by esmasaric »

ortodont wrote:Nisam shvatio da li mislis na uredjaj ili smartphone?
Svakako preporuka aplikacija Navigon ili IGo. Obje se mogu krekovane naci, u smislu da ih ne moras placati bez obzira na operativni sistem.
Dobra aplikacija koja ne gubi GPS bi bila super. Kod ovih je to ogroman problem.

Hvala
ortodont

#10802 Automobilizam - All about

Post by ortodont »

esmasaric wrote: Dobra aplikacija koja ne gubi GPS bi bila super. Kod ovih je to ogroman problem.

Hvala
Onda preporuka svakako ove dvije, licno sam koristio i koristim i dalje Navigon za neka putovanja i nema problema.
Obje se placaju, ali se to kao sto rekoh moze izbjeci. :thumbup:
samo pozitiva

#10803 Re: RE: Re: Automobilizam - All about

Post by samo pozitiva »

esmasaric wrote:
ortodont wrote:Nisam shvatio da li mislis na uredjaj ili smartphone?
Svakako preporuka aplikacija Navigon ili IGo. Obje se mogu krekovane naci, u smislu da ih ne moras placati bez obzira na operativni sistem.
Dobra aplikacija koja ne gubi GPS bi bila super. Kod ovih je to ogroman problem.

Hvala
mozda HERE WeGo?
citroen xm

#10804 Re: RE: Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

basicm wrote:Skorpio je meni prelijep, ali nema ih nigdje

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ima eno jedan na OLX-u baš dobar, 2000 KM. 2.5 Dizel.
Throttle

#10805 Re: Automobilizam - All about

Post by Throttle »

Ja koristim Navigon, radi bez greške.. Preporuke :thumbup:
klaki

#10806 Re: Automobilizam - All about

Post by klaki »

_BataZiv_0809 wrote: Image
boja i nekako, ali samo jedna velika neznalica moze ove felge staviti na ovako auto
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10807 Re: Automobilizam - All about

Post by _BataZiv_0809 »

Al' se nagovori covjeku :x
Bakir1

#10808 Re: Automobilizam - All about

Post by Bakir1 »

Image
ne moze sa zracnim ovjesom 14 ni 15 felga...
esmasaric

#10809 Re: Automobilizam - All about

Post by esmasaric »

Probam navigon.
Ako ne čujete od mene za mjesec dana znači da ne fercera.
commendatore

#10810 Re: Automobilizam - All about

Post by commendatore »

Throttle wrote:Ja koristim Navigon, radi bez greške.. Preporuke :thumbup:
:thumbup: :mrgreen:

ima li dje da se skinu jos koji dodaci aplikacije kamere i to
Throttle

#10811 Re: Automobilizam - All about

Post by Throttle »

commendatore wrote: :thumbup: :mrgreen:

Kamere ima ucitana, barem one stacionarne, a placa se mislim ono traffic info-da te obavjestava o patrolama.. mada to vjerovatno ne funkcionise kod nas... Mislim da imam i setup pa ako je neko zainteresovan mogu dignut na neki hosting pa skidajte sebi
commendatore

#10812 Re: Automobilizam - All about

Post by commendatore »

Throttle wrote:
commendatore wrote: :thumbup: :mrgreen:

Kamere ima ucitana, barem one stacionarne, a placa se mislim ono traffic info-da te obavjestava o patrolama.. mada to vjerovatno ne funkcionise kod nas... Mislim da imam i setup pa ako je neko zainteresovan mogu dignut na neki hosting pa skidajte sebi
sibni jebi ga ako ti nije mrsko posalji u PP DLlink
Throttle

#10813 Re: Automobilizam - All about

Post by Throttle »

Evo ga ovdje, da ne saljem svima redom :D

Code: Select all

https://www.sendspace.com/file/hrjc9t
Potrebno je na telefonu raspakovat winrarom, i ukljucit da se može instalirat sa nepoznatih izvora-ako već nije uključeno
Nakon čto skine aplikaciju, odaberete koje mape želite i gas :)
klaki

#10814 Re: Automobilizam - All about

Post by klaki »

Throttle wrote:Evo ga ovdje, da ne saljem svima redom :D

Code: Select all

https://www.sendspace.com/file/hrjc9t
Potrebno je na telefonu raspakovat winrarom, i ukljucit da se može instalirat sa nepoznatih izvora-ako već nije uključeno
Nakon čto skine aplikaciju, odaberete koje mape želite i gas :)
e hvala na virusu brate
Throttle

#10816 Re: Automobilizam - All about

Post by Throttle »

klaki wrote: e hvala na virusu brate
ESETom preskenirano, sve ok. Ja koristim navigaciju vec godinu i po, i sa svog telefona prebacio na 10-tak drugih i sve fercera... Na mobu isto imam ESET.
insomnia78

#10817 Re: Automobilizam - All about

Post by insomnia78 »

Ma sve je to prdimahovina
Ja na telefonu koristim google map i cao
zrakomlat

#10818 Re: Automobilizam - All about

Post by zrakomlat »

http://www.njuz.net/otkriven-identitet- ... -u-srbiji/
BEOGRAD/BERLIN, 12. avgust 2016, (Njuz) – Zbog velikog interesovanja svih vlasnika polovnih automobila u Srbiji konačno je otkriven identitet babe iz Nemačke u čijem su vlasništvu bila sva ta vozila.

Kako Njuz saznaje u pitanju je Sabine Kirsten, sedamdesetdvogodišnja penzionerka iz Bohuma. Ona je, naime, bila vlasnik svih polovnih automobila koji su u Srbiju uvezeni iz Nemačke u poslednjih 15 godina i, prema njenim rečima, svi su bili garažirani i koristila ih je samo za vožnju od kuće do pijace.

– Sve je počelo sasvim slučajno. Planirala sam da prodam svoj tadašnji automobil, bio je garažiran, prvi vlasnik, prva farba, vozila sam ga isključivo od kuće do pijace, imao je servisnu knjižicu i kilometraža je bila prava, ali nije bilo zainteresovanih. Skoro da sam odustala od prodaje kada sam preko prijatelja, koji je poreklom iz Srbije, saznala da je u vašoj zemlji prava pomama baš za takvim automobilima. Stupila sam u kontakt sa jednim gospodinom iz Zemuna koji se bavi uvozom kola i on ga je prodao u roku od dva dana. Tada mi je rekao da ga opet zovem čim budem imala takav auto za prodaju – ispričala je gospođa Kirsten za Njuz.

– Potražnja je bila tolika da sam često imala i po nekoliko različitih modela automobila istovremeno, zbog čega sam morala da iznajmljujem garaže, ali svaki od njih sam vozila isključivo na relaciji kuća-pijaca, da ne bih varala kupce. Uvek sam bila pažljiv vozač pa ne samo da nikada nisam imala sudar, već nijedan auto nije čak ni ogreban. Na putovanja nikada nisam išla svojim kolima, a ako bih morala da obavim nešto što ne podrazumeva kupovinu na pijaci nisam palila kola već sam koristila gradski prevoz – objasnila je ova vitalna penzionerka.
supercali

#10819 Re: Automobilizam - All about

Post by supercali »

insomnia78 wrote:Ma sve je to prdimahovina
Ja na telefonu koristim google map i cao
Joj zak kad ti pocnes srati ja koristim
Kladim se da si i na temi bingo vs konzum napisao ja kupujem u carrefour ili kako se vec zove

Shvati da ggogle maps je karina sto se tice bih pa cak i hrvatske
insomnia78

#10820 Re: Automobilizam - All about

Post by insomnia78 »

Da, kod nas je stvarno potrebna navigacija
supercali

#10821 Re: Automobilizam - All about

Post by supercali »

insomnia78 wrote:Da, kod nas je stvarno potrebna navigacija
Zasto ne bi bila potrebna? Ako si ti ako sam ja dobar u geografiji i orijentaciji ne znaci da je goran dobar i sl i njemu treba navigacija
A i tebi sigurno treba kad odes u banja luku ili sarajevo pa trazis neku ulicu ili to znas kao napamet
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#10822 Re: RE: Re: Automobilizam - All about

Post by konektovan »

zrakomlat wrote:http://www.njuz.net/otkriven-identitet- ... -u-srbiji/
BEOGRAD/BERLIN, 12. avgust 2016, (Njuz) – Zbog velikog interesovanja svih vlasnika polovnih automobila u Srbiji konačno je otkriven identitet babe iz Nemačke u čijem su vlasništvu bila sva ta vozila.

Kako Njuz saznaje u pitanju je Sabine Kirsten, sedamdesetdvogodišnja penzionerka iz Bohuma. Ona je, naime, bila vlasnik svih polovnih automobila koji su u Srbiju uvezeni iz Nemačke u poslednjih 15 godina i, prema njenim rečima, svi su bili garažirani i koristila ih je samo za vožnju od kuće do pijace.

– Sve je počelo sasvim slučajno. Planirala sam da prodam svoj tadašnji automobil, bio je garažiran, prvi vlasnik, prva farba, vozila sam ga isključivo od kuće do pijace, imao je servisnu knjižicu i kilometraža je bila prava, ali nije bilo zainteresovanih. Skoro da sam odustala od prodaje kada sam preko prijatelja, koji je poreklom iz Srbije, saznala da je u vašoj zemlji prava pomama baš za takvim automobilima. Stupila sam u kontakt sa jednim gospodinom iz Zemuna koji se bavi uvozom kola i on ga je prodao u roku od dva dana. Tada mi je rekao da ga opet zovem čim budem imala takav auto za prodaju – ispričala je gospođa Kirsten za Njuz.

– Potražnja je bila tolika da sam često imala i po nekoliko različitih modela automobila istovremeno, zbog čega sam morala da iznajmljujem garaže, ali svaki od njih sam vozila isključivo na relaciji kuća-pijaca, da ne bih varala kupce. Uvek sam bila pažljiv vozač pa ne samo da nikada nisam imala sudar, već nijedan auto nije čak ni ogreban. Na putovanja nikada nisam išla svojim kolima, a ako bih morala da obavim nešto što ne podrazumeva kupovinu na pijaci nisam palila kola već sam koristila gradski prevoz – objasnila je ova vitalna penzionerka.
[emoji23] [emoji1]

poslano sa Sonija Ze
amar1994

#10823 Re: Automobilizam - All about

Post by amar1994 »

zrakomlat wrote:http://www.njuz.net/otkriven-identitet- ... -u-srbiji/

:lol: :lol: :lol:
insomnia78

#10824 Re: Automobilizam - All about

Post by insomnia78 »

Sa's vidjeti kad klix objavi ovo :D
530i

#10825 Re: Automobilizam - All about

Post by 530i »

supercali wrote:
Shvati da ggogle maps je karina sto se tice bih pa cak i hrvatske

Ne bih se baš složio.
Post Reply