Kao što rekoh, ta auta su daleko od savršenih/bezgrešnih i nikada nisam tvrdio da su najbolja u klasama. Danas su to već i vremešna auta.
Meni su se po pitanju pouzdanosti odlično pokazala. Dobra mehanika, dobra limarija.... jbg, mora se nekada nešto i pokvariti.
Nisam posjedovao Fiate novije generacije pa ne znam, ali PSA je totalno povoljna za održavanje. Recimo u istoj klasi i istoj generaciji povoljnija u mnogo stvari i od VW-a. Od Renoa drastično. I stvarno je glupo kupiti takvo auto u koliko toliko normalnom stanju i zapustiti ga. A to ljudi najčešće i rade.
Imam jedan lud primjer, dokaz da i kod auta kao i u svemu u životu treba imati sreće. Alfa 147 ph1 1.9 JTD. Kupljena od nekog džibera, od mene prije kupovine traženo mišljenje na osnovu oglasa, ja pogledao i na osnovu 5 slika rekao bježi koliko te noge nose. Auto ipak kupljeno, seljački bilo sređivano, git otpada na 100 mjesta, ali to auto nije za 5 godina na popravke uzelo ni 300-400 KM. Ne staje. Jednom zamjenjeno par segmenata prednjeg vješanja i auto ne staje. Izgleda nikako, ali je raga.