@_BataZiv_0809
mnjauuu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
20k km u T3 iz ćeifa?citroen xm wrote: ↑29/09/2024 00:29 U T1 i T2 se nisam vozio. Sa svojim T3 sam zgazio iz ćeifa 20-ak hiljada km. Ista koncepcija, nikada kvara na putu, a meni lično osjećaj vožnje je savršen.
Taj šef je pomalo debil i egoista. Ja nemam potrebu da bilo koga ubjeđujem. To je moj ćeif. Drago mi je ako se nekome sviđa, ne ljutim se ako neko ne konta staru kantu.
A te žene su guske prave.
Ja uživam i u toj sporoj vožnji, ali isto tako sam mnogima na putu doktor za brzu vožnju baš sa tim kombijem. A ako je strašno brdo, a ja pun, vidim da sam naredao 3-4+ auta iza sebe i usporavam ih, uvijek skrenem i stanem da me obiđu.
Nisam fan Mercedesa, ali ovaj mi je u top 3.
citroen xm wrote: ↑30/09/2024 21:08 T3 je za vožnju fantazija, sem ako nisi ljubitelj strašnih ubrzanja i lomljenja krivina.
Visok položaj sjedenja, nemaš haube ispred, nemaš nikakvih pomagala, velike staklene površine, sjediš iznad prednjih točkova, dug hod amortizera, motor pozadi.
Sve to zajedno pravi jedan poseban osjećaj u vožnji. Ili voliš ili mrziš.
Meni je od tih 20k, 10k najmanje makadam, šumski putevi, čista priroda. Planine, jezera, more, spavanje na krevetu pune veličine u autu.![]()
Postali su popularni u Evropi baš kod mladih koji vole tu slobodu, tu vrstu užitka, a ima dosta i starijih parova.BlackCaviar wrote: ↑01/10/2024 00:31
Za ovo zadnje![]()
Prije par godina na makadamskom putu do Maglica vidim T3, fin, Hamburg table, mladji par. Stanem s njima, pitam otkud ovdje i gdje idu dalje, kazu putuju vec par godina tako, obilazw nacionalne parkove po kontinentu i izvadi nekakvu veliku kartu lik i pokazuje iduce mjesto. Nista telefon, nista google maps![]()
Jos treba vozicitroen xm wrote: ↑01/10/2024 09:13Postali su popularni u Evropi baš kod mladih koji vole tu slobodu, tu vrstu užitka, a ima dosta i starijih parova.BlackCaviar wrote: ↑01/10/2024 00:31
Za ovo zadnje![]()
Prije par godina na makadamskom putu do Maglica vidim T3, fin, Hamburg table, mladji par. Stanem s njima, pitam otkud ovdje i gdje idu dalje, kazu putuju vec par godina tako, obilazw nacionalne parkove po kontinentu i izvadi nekakvu veliku kartu lik i pokazuje iduce mjesto. Nista telefon, nista google maps![]()
![]()
Meni svejedno, kao što rekoh, nema potrebe za ubjeđivanjem, ili voliš ili ne.![]()
Ovi što bi nešto presovali, žao mi je ali neće moći.![]()
Ljudi pola svijeta obiđu sa T1-T3, Citroenima 2cv i svako me ih drago vidjeti, samo naše Šumahere guše.Moj je TD original, kada sam pun ko šibica uz Rogoj idem puno brže od 20 km/h. Ako se stvarno vuku 20 km/h onda je svih vas 15 iza nesposobno za volanom jer to nije preticanje već obilaženje.
Eto, da vam se nagovorim, hejteri![]()
Vrlo moguće.
Od kuma otac imao verziju 1.9 l H4 - benzin.citroen xm wrote: ↑30/09/2024 21:08 T3 je za vožnju fantazija, sem ako nisi ljubitelj strašnih ubrzanja i lomljenja krivina.
Visok položaj sjedenja, nemaš haube ispred, nemaš nikakvih pomagala, velike staklene površine, sjediš iznad prednjih točkova, dug hod amortizera, motor pozadi.
Sve to zajedno pravi jedan poseban osjećaj u vožnji. Ili voliš ili mrziš.
Meni je od tih 20k, 10k najmanje makadam, šumski putevi, čista priroda. Planine, jezera, more, spavanje na krevetu pune veličine u autu.![]()