Auto stakla - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
shandrprcSA
#101 Re: AUTO STAKLA
preporucise mi Nijaza, nadam se da ce opravdati preporuke 
- Danguba
#102 Re: AUTO STAKLA
Zna li neko ko u TK ugradjuje dobre sajbe?
- dinao
#103 Re: AUTO STAKLA
Takodjer preporuke za Nijaza, autoglas 505.
Najpovoljnija sajba, Njemacka, za Yeti sa senzorom za kisu, a i super mi je na Touranu zakrpio sajbu, bila malo ostecena od kamencica, jedva se primjeti sad ostecenje, i ne puca sajba dalje.
Najpovoljnija sajba, Njemacka, za Yeti sa senzorom za kisu, a i super mi je na Touranu zakrpio sajbu, bila malo ostecena od kamencica, jedva se primjeti sad ostecenje, i ne puca sajba dalje.
- Felidae
#104 Re: AUTO STAKLA
Da li Nijaz radi popravak mehanizma za otvaranje ako NW ko radi a da nije žara ? Nešto je zakvrckalo i sad samo melje unutra kada se pritisne taster....
Hvala
Hvala
-
shandrprcSA
#105 Re: AUTO STAKLA
opravdaoshandrprcSA wrote:preporucise mi Nijaza, nadam se da ce opravdati preporuke
slavkoimamodilera wrote:Autoglas 505 je moja prva i jedina adresa, ostalima se i ne zamaram. Vrijeme i zivci su na mom cjenovniku najskuplji, a kod Nijaza ne gubim ni jedno ni drugo.
Nisam nikakav hadzija niti vozim skup auto. Just for the record...
- dinao
#106 Re: AUTO STAKLA
Opet posla za Nijaza, autoglas 505.
Na autu od roditelja, izgleda od vrucine pukla sajba, ili je bilo neko ostecenje od kamencica, uglavnom pukla je nekih 30 cm, tacno ispred vozaca.
Mislim da cu od sada prilikom registracije, doplatiti osiguranje sofer sajbe, cini mi se da je oko 30 KM.
Na autu od roditelja, izgleda od vrucine pukla sajba, ili je bilo neko ostecenje od kamencica, uglavnom pukla je nekih 30 cm, tacno ispred vozaca.
Mislim da cu od sada prilikom registracije, doplatiti osiguranje sofer sajbe, cini mi se da je oko 30 KM.
- ElRe
#107 Re: AUTO STAKLA
Na autu mu je kamenčić iza kamiona napravio tačku na vjetrobranu i vidim da je jutros počela da se formira i linija. Vjerovatno će morati da ide zamjena. Cijene variraju od 190-290 KM sa ugradnjom. Ovi koji su skuplji kazu da su jeftinija stakla kineska i nekada ni njihove dimenzije nisu dobre. Kakva su iskustva? Do sada nisam imao potrebu da istrazujem ovu temu
Auto je Grande Punto, nema senzor kise.
Auto je Grande Punto, nema senzor kise.
- ElRe
#108 Re: AUTO STAKLA
Sanacija ostecenja uradjena kod Nijaza u Vogosci. Sve preporuke, covjek je profesionalac.
-
Ci-Nick
#109 Re: AUTO STAKLA
Al se sjeba,.. crkla šajba na autu i nazovem Novus, kažu 254 KM, nazovem opel 620 KM i ja majmun danas odem u novus.
Ugradiše mi šajbu, s vana izgledalo sve uredno al kad krenuh nazad za Zenicu,..
šajba ima optičkih grešaka, talasa sliku, ako pomjerim glavu lijevo ili desno kao da ima dioptrije,..
Dođoh kući i potražih tog jebenog proizvođača HYG,... kinezi,..
jednom odlučim da uštedim neku lovu, do sada sve rađeno (isključivo) u opel servisu i zajebah se,.. i šta sad,.. iću je zamjeniti u opel pa će me šajba koštati 900 KM.
Tako mi i treba kad tražim informacije po forumima i kad povjerovah u kvalitet radova po nekim rupama i garažama.
Ugradiše mi šajbu, s vana izgledalo sve uredno al kad krenuh nazad za Zenicu,..
Dođoh kući i potražih tog jebenog proizvođača HYG,... kinezi,..
Tako mi i treba kad tražim informacije po forumima i kad povjerovah u kvalitet radova po nekim rupama i garažama.
-
530i
#110 Re: AUTO STAKLA
Reklamiraj, neka ti ugrade ispravnu šajbu.
- Rugafet
#111 Re: AUTO STAKLA
Nema nista lose u tome sto trazis informacije po forumima, uostalom svi to ponekad radimo. Do tebe je sto nisi provjerio nesto sto se prvo provjerava kad mijenjas sajbu, pa sad kad su te ozenili kriv ti forum. Pretpostavljam da nisi uzeo ni garanciju, ako je bilo uopste. Ja sam mijenjao na svom proslom autu sajbu isto zamjenska (Pilkington, tonirana, debela, sa zelenom trakom protiv sunca) Fino je prije ugradnje ispregledao, sve pet, nisam imao ni jednu primjedbu na samu ugradnju, kostala me 3x puta jeftinije nego u fiatovom servisu.
- kafanski_covjek
#112 Re: AUTO STAKLA
Nijaz, autoglas 505
uopste ne treba traziti dalje 
-
Ci-Nick
#113 Re: AUTO STAKLA
Nisam znao da ne znam,... nije mi uopšte palo na pamet da se neko smeće iz kine uvozi,.. mislio sam da zamjenska, znači ne originalna ( GM) ali proizvedena u Europi.Rugafet wrote:Nema nista lose u tome sto trazis informacije po forumima, uostalom svi to ponekad radimo. Do tebe je sto nisi provjerio nesto sto se prvo provjerava kad mijenjas sajbu, pa sad kad su te ozenili kriv ti forum. Pretpostavljam da nisi uzeo ni garanciju, ako je bilo uopste. Ja sam mijenjao na svom proslom autu sajbu isto zamjenska (Pilkington, tonirana, debela, sa zelenom trakom protiv sunca) Fino je prije ugradnje ispregledao, sve pet, nisam imao ni jednu primjedbu na samu ugradnju, kostala me 3x puta jeftinije nego u fiatovom servisu.
Niti sam se sjetio da pitam za proizvođača niti su me pitali, niti sam tražio da to bude nešto ekstra jeftino, osim cijene presudilo je i to da imaju šajbu na stanju i da imaju više iskustva u postavljanju nego mehaničar u Opelu koji to radi jednom godišnje.
Račun i garanciju "na montažu" imam ali nemam prigovor na montažu nego na kvalitet ugrađenom proizvoda. Tako da je upitno koliko će uopšte vrijediti moj prigovor i ne vrijedi da se danima nerviram zbog 250 KM.
Prije svega ovaj post je bio upozorenje da ne treba vjerovati komentarima, dobar ovaj, dobar onaj,... i ukoliko džep može podnijeti ići na originalne dijelove.
- Rugafet
#114 Re: AUTO STAKLA
A vidi druze, ne znam gdje si ti odrastao ali ako malo bolje pogledas kod nas je skoro sve je iz kine i skoro sve nikakve kvalitete, tako da...Ci-Nick wrote:nije mi uopšte palo na pamet da se neko smeće iz kine uvozi,.. .
Kako mislis koliko ce moj prigovor da vrijedi? Pa ocigledno je da su ti ugradili skart robu, pravac servis i neka ti ugrade ispravnu stvar. Potpuno pravo imas na tako nesto. Ne radi se tu o nerviranju zbog 250KM nego o principu. Ne znam, ja na tvom mjestu ne bih razmisljao ni sekunde.Račun i garanciju "na montažu" imam ali nemam prigovor na montažu nego na kvalitet ugrađenom proizvoda. Tako da je upitno koliko će uopšte vrijediti moj prigovor i ne vrijedi da se danima nerviram zbog 250 KM.
-
Ci-Nick
#115 Re: AUTO STAKLA
Kao što rekoh svi servisi i opravke do sada rađeni u ovlaštenim servisima, znao sam da ima dijelova iz Turske ali nije mi palo na pamet da se iz Kine osim plastike, igračaka,.. uvoze i vjetrobranska stakla,..Rugafet wrote:A vidi druze, ne znam gdje si ti odrastao ali ako malo bolje pogledas kod nas je skoro sve je iz kine i skoro sve nikakve kvalitete, tako da...Ci-Nick wrote:nije mi uopšte palo na pamet da se neko smeće iz kine uvozi,.. .Kako mislis koliko ce moj prigovor da vrijedi? Pa ocigledno je da su ti ugradili skart robu, pravac servis i neka ti ugrade ispravnu stvar. Potpuno pravo imas na tako nesto. Ne radi se tu o nerviranju zbog 250KM nego o principu. Ne znam, ja na tvom mjestu ne bih razmisljao ni sekunde.Račun i garanciju "na montažu" imam ali nemam prigovor na montažu nego na kvalitet ugrađenom proizvoda. Tako da je upitno koliko će uopšte vrijediti moj prigovor i ne vrijedi da se danima nerviram zbog 250 KM.
- Rugafet
#116 Re: AUTO STAKLA
Ok. to je sad najmanje bitno. Samo me zanima zasto mislis da nemas osnove da trazis zamjenu? Znam kako izgleda kad sajba iskrivljuje sliku i garantujem da ne postoji osoba koja ce tvrditi da je tu redu, nije bitno da si platio i 10 KM, radi se o tome da su ti ugradili defektno staklo i gotovo. Idi tamo i ako ne pristanu na zamijenu zaprijeti da ces staviti slike na forum, dijeliti ih po fb i sl. ko god da to procita zaobilazice ih u sirokom luku, najgora im je losa reklama, vjeruj mi, a ti opet kako hoces.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#117 Re: AUTO STAKLA
Ci-Nick wrote:Al se sjeba,.. crkla šajba na autu i nazovem Novus, kažu 254 KM, nazovem opel 620 KM i ja majmun danas odem u novus.
Ugradiše mi šajbu, s vana izgledalo sve uredno al kad krenuh nazad za Zenicu,..šajba ima optičkih grešaka, talasa sliku, ako pomjerim glavu lijevo ili desno kao da ima dioptrije,..
Dođoh kući i potražih tog jebenog proizvođača HYG,... kinezi,..jednom odlučim da uštedim neku lovu, do sada sve rađeno (isključivo) u opel servisu i zajebah se,.. i šta sad,.. iću je zamjeniti u opel pa će me šajba koštati 900 KM.
Ja nisam vidio da si ovdje trazio informacije?! Bolja varijanta ti je polovna originalna, nego nova novus, al' sta ces sad...
-
condy
#118 Re: AUTO STAKLA
Sajba nova za 250 KM ne moze valjati. Nista, predji preko toga desava se. Nadji polovnu orginalnu i ugradi, bice manji trosak.
-
tempuser
#119 Re: AUTO STAKLA
Nije original 2,5x skuplja tek tako...
- Danguba
#120 Re: AUTO STAKLA
Ja sam prosle godine ugradjivao tu kinesku sajbu na Pasata 6. dosli decki kuci i odradili posao. U razgovoru priznase da se desi ali ne cesto da sajba nije u redu. Ja poslije ugradnje nisam imao nikakvih problema i tako sam auto prodao.
@Ci-Nick, ja da sam na tvom mjestu ja bi otisao jer se nedostatak primjeti golim okom. Skidajte ovo i ugradite mi ispravnu sajbu. Ne bih bas tako lako digao ruke od toga. Jeste da je zamjenska ali ne moze biti tako uocljiv nedostatak.
@Ci-Nick, ja da sam na tvom mjestu ja bi otisao jer se nedostatak primjeti golim okom. Skidajte ovo i ugradite mi ispravnu sajbu. Ne bih bas tako lako digao ruke od toga. Jeste da je zamjenska ali ne moze biti tako uocljiv nedostatak.
- Rugafet
#121 Re: AUTO STAKLA
Pa naravno. Kakva je razlika izmedju sajbe i milion drugih dijelova koje kupimo u radnji znajuci da su zamjenski (diskovi, termostati, kugle, lezajevi itd) Evo, da si kupio termostat koji kosta lupam 30KM i da ne radi ne bi razmisljao ni sekunde otisao bi nazad u radnju i trazio zamjenu za ispravan, je li tako. Zasto bi sa sajbom bilo drugacije? Defektno staklo, staklo koje daje iskrivljenu sliku (znaci neispravno) ti je ugradjeno i imas puno pravo da odes na reklamaciju...Najjaci su mi komentari desava se i sta ces 
-
Ci-Nick
#122 Re: AUTO STAKLA
Zvao sam ih, nude zamjenu, ugradnju druge, proizvođača Guardian, za 360 KM.
Nemam više povjerenja a ni volje da je mijenjam po treći put, naručio u Opelu original.
Hvala Vam na odgovorima,..
Pozdrav !
Nemam više povjerenja a ni volje da je mijenjam po treći put, naručio u Opelu original.
Pozdrav !
-
530i
#123 Re: AUTO STAKLA
Jebi ga!Ci-Nick wrote:Zvao sam ih, nude zamjenu, ugradnju druge, proizvođača Guardian, za 360 KM.
Pozdrav !
Ali ako dobro razumijem, oni nude da opet platiš drugu novu šajbu 360 KM, a ta tvoja od 250 ništa?! Trebali bi da je skinu i da ti priznaju tih 250 u tu cijenu od 360. A inače sa šoferšajbom se nije igrati...bočna stakla, pa i zadnja šajba i nekako, ali šoferšajba je najvažnije staklo na auto.
-
condy
#124 Re: AUTO STAKLA
Osiguraj stakla i tu novu šajbu, nikad ne znaš kad može kamenćić je razbit na putu.
Mom drugu na autu neki dan pukla šajba, sumnja na vrane i na orah jer je našao orah kod metlica
Jeble majku svoju, napraviše čovjeku trošak i to pogodili cik uz lim, umalo da promaše šajbu
Mom drugu na autu neki dan pukla šajba, sumnja na vrane i na orah jer je našao orah kod metlica
Jeble majku svoju, napraviše čovjeku trošak i to pogodili cik uz lim, umalo da promaše šajbu
-
Ci-Nick
#125 Re: AUTO STAKLA
Ma nije problem,.. i žena zna kupiti cipele koje joj ne odgovaraju pa ih kasnije ne nosi, smijem i ja nekad fulati,530i wrote:Jebi ga!Ci-Nick wrote:Zvao sam ih, nude zamjenu, ugradnju druge, proizvođača Guardian, za 360 KM.
Pozdrav !
Ali ako dobro razumijem, oni nude da opet platiš drugu novu šajbu 360 KM, a ta tvoja od 250 ništa?! Trebali bi da je skinu i da ti priznaju tih 250 u tu cijenu od 360. A inače sa šoferšajbom se nije igrati...bočna stakla, pa i zadnja šajba i nekako, ali šoferšajba je najvažnije staklo na auto.
Ma priznali bi oni onu nadoplatio bi razliku, ali opet,.. ja sam takav da kod mene "nema druge šanse",.. nek košta šta košta ali druge šanse nema.
Ko zajebe ili podvali propo je zauvijek.