Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#951 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by _BataZiv_0809 »

konektovan wrote:
Poruzne su vala,al' et,ti to volis. :mrgreen: :thumbup:
To je, druze konektovan, u skladu sa onom poznatom: "ljepota je u oku posmatraca" :thumbup:

Uvijek sam vozio osoben auto, a Lancia mi je personifikacija toga. Uz Citroen i Jaguar :thumbup:
johntra

#952 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by johntra »

Nije Thesis auto za svaki dan, ali baš nikako, pogotovo za gradske vožnje po Sarajevu...
golfiista

#953 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

Nesto mi Kramar ofalio sa ponudom. Vozila u dolasku po par komada samo. Ako već uzima sa LOT-ova automobile, kolika je šansa da na istim bude samo par automobila? Hm..
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#954 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

_BataZiv_0809 wrote:
konektovan wrote:
Poruzne su vala,al' et,ti to volis. :mrgreen: :thumbup:
To je, druze konektovan, u skladu sa onom poznatom: "ljepota je u oku posmatraca" :thumbup:

Uvijek sam vozio osoben auto, a Lancia mi je personifikacija toga. Uz Citroen i Jaguar :thumbup:
Ma druze,sretna kupovina!!! :wink: To je subjektivno,sta se kome svidja. Cinjenica je da je osoben,al' bi mog'o biti problem sa odrzavanjem takvog vozila.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#955 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by _BataZiv_0809 »

johntra wrote:Nije Thesis auto za svaki dan, ali baš nikako, pogotovo za gradske vožnje po Sarajevu...
Moja najcesca voznja su duze relacije, u Sarajevu sam uglavnom pjesak.

@konektovan
Brine me odrzavanje, to je cinjenica i jos cu se dobro informisati prije konacene odluke.
radostan dan

#956 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by radostan dan »

provjeri u tea t, imali su jednu, metalik siva...dugo je stajala u ponudi, godinu-dvije.
emko1234

#957 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by emko1234 »

golfiista wrote:Nesto mi Kramar ofalio sa ponudom. Vozila u dolasku po par komada samo. Ako već uzima sa LOT-ova automobile, kolika je šansa da na istim bude samo par automobila? Hm..
Ne znam kako si ti nabrojao par komada al kad klikneš na vozila u dolasku meni izbaci preko 50 auta na kojim piše "u dolasku"
golfiista

#958 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

emko1234 wrote:
golfiista wrote:Nesto mi Kramar ofalio sa ponudom. Vozila u dolasku po par komada samo. Ako već uzima sa LOT-ova automobile, kolika je šansa da na istim bude samo par automobila? Hm..
Ne znam kako si ti nabrojao par komada al kad klikneš na vozila u dolasku meni izbaci preko 50 auta na kojim piše "u dolasku"
Do mene je, nešto me prenese! :-?
Sodom1

#959 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Sodom1 »

Bakir1 wrote:ista stvar bi se mogla reci i za nova vozila kod kojih se moze slicno obarati cijena kesom.
ko kupuje emocijama za njega nema rabata, ko kupuje razumom taj moze skidati cijenu ;-)
Tako je, ja sam tako kupio motor emocijom, nista nisam skinuo cifru, al dobio sam bar kacigu na poklon
Sodom1

#960 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Sodom1 »

Tabijat wrote:Emko, da vidiš kako je moćno sam platit svoje auto ;-)
Kesom da
kreditom hahahaha :izet: :izet:
Tabijat

#961 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Tabijat »

Kešom, naravno :-D
Sodom1

#962 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Sodom1 »

Tabijat wrote:Kešom, naravno :-D
:thumbup:
To se trazi
saiks

#963 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by saiks »

Jeste zaspamali temu jbt,gdje admin da obrise sve ovo.

Evo Kramar sad daje 24 mjeseca garancije
emko1234

#964 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by emko1234 »

saiks wrote:Jeste zaspamali temu jbt,gdje admin da obrise sve ovo.

Evo Kramar sad daje 24 mjeseca garancije
Čeka tebe da ti primjetiš, pa da aminuješ i onda on obriše postove koji ti smetaju :lol: :lol: :lol:
corsa

#965 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by corsa »

Lako im je davati 24 mjeseca garancije ni na sta. Daju garanciju na blok motora i mjenjac, tj. na stvari koje se u 99% slucajeva nece pokvariti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#966 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Truba »

a inače te garancije funkcioniraju sve dok se neš ne pokvari :D
jedina garancija koju priznajem je kad ti rikne neš odmah ti daju zamjensko vozilo
dok ti ne poprave

to je dakle nova kola otprilike 2-4 godine
milojicabrzi

#967 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by milojicabrzi »

corsa wrote:Lako im je davati 24 mjeseca garancije ni na sta. Daju garanciju na blok motora i mjenjac, tj. na stvari koje se u 99% slucajeva nece pokvariti.
Kad bi jos tu dodali i turbinu, dizne i kvacilo, po meni bi to bila ok garancija za auta stara 5-6 god.

Normalno da ne mogu dati full garanciju kao na novo vozilo, na 150 hiljada km, normalno je da ima dijelova koji dotrajavaju i traže zamjenu.

U sustini, to je neka informacija kupcu, da ne uvaljuju grobove koji su presli po 500 + hiljada KM, ili auta za otpada sa motorom na izmaku.
djetezla

#968 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by djetezla »

prije par mjeseci kupio renault u ljubuskom i hvala Bogu auto je OK. tad je bila standardna garancija na 6 mjeseci. profesionalnost, ljubaznost i cijena sve za pohvalu. pozz
condy

#969 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Jedina dobra garancija je dobra provjera vozila.
golfiista

#970 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

condy wrote:Jedina dobra garancija je dobra provjera vozila.
Ja ne znam ko bi narodu ugodio. Pa dvogodisnja garancija na recimo automatskii mjenjac je vama NISTA.
Halo, to su polovna vozila, pa garancija na.bilo sta je puna saka brade. Kilometri, porijeklo i sudar, pa jos i ova dvogodisnja, ako je tacno, garancija je da su ti automobili pristojni.
Mislio sam da je Kramar prezime, ali bice da je samo kombimacija slova dva imena..hm..
Tabijat

#971 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Tabijat »

A možda je i ovo :lol

"krȁmār m
Definicija

1. a. trgovac koji prodaje kramu na sajmu b. onaj koji prodaje rabljenu robu; staretinar
2. pejor. onaj koji može misliti samo na svoje sitne probitke; malograđanin, filistar, ćifta

✧ vidi kráma"
condy

#972 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

golfiista wrote:
condy wrote:Jedina dobra garancija je dobra provjera vozila.
Ja ne znam ko bi narodu ugodio. Pa dvogodisnja garancija na recimo automatskii mjenjac je vama NISTA.
Halo, to su polovna vozila, pa garancija na.bilo sta je puna saka brade. Kilometri, porijeklo i sudar, pa jos i ova dvogodisnja, ako je tacno, garancija je da su ti automobili pristojni.
Mislio sam da je Kramar prezime, ali bice da je samo kombimacija slova dva imena..hm..
Uz svaku Kramarovu garanciju, kao što znaš, dođe popis kvarova koje ne pokriva garancija, i to su obično svi kvarovi koji te mogu zadesiti. Njegova garancija ne vrijedi ničemu.
goran16v

#973 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by goran16v »

Gro proizvodjaca daje garanciju na 100k km, ko bi ti normalan dao na te dijelove garanciju na polovvnom autu koje je preslo 150k km???????
golfiista

#974 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

goran16v wrote:Gro proizvodjaca daje garanciju na 100k km, ko bi ti normalan dao na te dijelove garanciju na polovvnom autu koje je preslo 150k km???????
+1
condy

#975 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

goran16v wrote:Gro proizvodjaca daje garanciju na 100k km, ko bi ti normalan dao na te dijelove garanciju na polovvnom autu koje je preslo 150k km???????
Stvar poslovne politike Kramara je hoceli ili ne dati garanciju na vozila koja prodaje. Sustina price je u tome da Kramar tvrdi da prodaje vozila sa garancijom a da u sustini ta garancija ne vrijedi ni cemu. To je zavaravanje musterije da kupi vozilo bez pregleda, da kupi vozilo misleci da je Kramar sve provjerio i popravio a kasnije ako se pojavi ozbiljan problem Kramar ce im reci da njihova garancija to ne pokriva.Realno ni ja ne bih dao garanciju na ta vozila na tim kilometrima osim da ga nisam ja licno vozio ali ne bih ni zavaravao musteriju pricom o nekoj garanciji. Zato je dobar pregled najbolja garancija.
Locked