golfiista wrote:Ja ne bi kuoio tu Kiju da leti i proizvodi benzin. Eto najiskrenije.
poštujem, ali to ti nema baš smisla, zašto ne bih kupio nešto ako je toliko nejverjovatno da leti i proizvodi benzin? Kia je na svim testovima odlična bila i kažu da je blizu vrha klase po svim parametrima.
Ja npr. ne bih nikada golfa uzeo, kao prvo zbog mentaliteta ljudi koji voze taj auto a u kojem sebe ne vidim (eto, najiskrenije), kao drugo zato što smatram da je precijenjen, kao treće zato što se krade a ja nemam namjeru da brinem oko auta kao da mi je dijete, to je ipak samo stvar. Da se razumijemo, ipak bih uzeo golfa da leti i pravi benzin.
Kia je meni super auto, možda moj četvrti izbor u toj klasi (neovisno od para), zato što mi se sviđa dizajnom, kvalitetna je, ima dobru garanciju. Prvi bi mi bio Volvo V40, drugi Giulietta a treći Mazda 3 (nova). S obzirom da su ova prva tri dosta sukuplja, ja sam prezadovoljan
Ja auto kupujem za sebe (i ženu) i apsolutno ne patim od marke, ni u čemu u životu, čak štaviše, imam otpor prema stvarima koje su razvikane samo radi brenda.
Ali elem, svakom svoje, tebi sretno u (koliko sam razumio) BMW 5 (koji također nikada ne bih kupio, eto, iskreno), zato i imamo toliko izbora, od Tate do Buggatija, pa neka svako kupi šta smatra da je njemu najbolje