Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
zposao

#5126 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by zposao »

Bakir1 wrote:Joj spinova :lol:
Forumski diletanti, prvi ja, znaju da se za bmw ne moze dobiti eur1, jer ga bmw ne da, a neko uzima i trazi eur1 za bmw i plejada spinova, kriv Belgijanac, kriva uio, kriva drzava svi krivi osim uvoznika koji eto kao nije znao :lol:
Ko profitira sa eur 1? Belgijanac :lol:

Pa što njemački proizvođači auta ne izdaju te papire?

To ne kontam. Svi mi se tu nešta prave grbavi. Nemožeš vala svu krivicu ni na uvoznike svaliti. Šta oni imaju sa izdacanjem papira i dobošenjem zakona. Njihovo je da se pridrzavaju svih propisa i pokušaju u tome svemu nešto zaraditi. Nećeš krivit nekog što pokušava dati što manje dadžbina ? Pa to je normalno. Svako tako razmišlja.
Bakir1

#5127 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

Ko hoce zajebati prvo sebe pa drzavu tako razmislja.
Ja nadjem semsu u Sloveniji i meni semso puca izvozne papire do besvijesti, na gradisci sve prolazi, svi dobro a meni najbolje jer nisam platio carinu, znaci meni ostane carina.
Sutra padnem i kriv mi je ko?
Lele majko :lol:
Plus nekome prolaze fakture ko ispicke a nekome deru po katalogu, eto recimo havana glup i nema snage uvesti 300 auta, jes takoe :lol:
tempuser

#5128 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

zposao wrote:
Forumski diletanti, prvi ja, znaju da se za bmw ne moze dobiti eur1, jer ga bmw ne da, a neko uzima i trazi eur1 za bmw i plejada spinova, kriv Belgijanac, kriva uio, kriva drzava svi krivi osim uvoznika koji eto kao nije znao :lol:

To ne kontam. Svi mi se tu nešta prave grbavi. Nemožeš vala svu krivicu ni na uvoznike svaliti. Šta oni imaju sa izdacanjem papira i dobošenjem zakona. Njihovo je da se pridrzavaju svih propisa i pokušaju u tome svemu nešto zaraditi. Nećeš krivit nekog što pokušava dati što manje dadžbina ? Pa to je normalno. Svako tako razmišlja.
Osim forumskih strucnjaka kojima je dusevna hrana virit u tudji tanjir i racunat koliko je ko dobar na autu!
Bakir1

#5129 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

O Mr demant is da :lol:
Haris.ba

#5130 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Haris.ba »

konektovan wrote:Gdje ti vidis zavist???
Znas li o cemu pišem??
Ljudi se slomise pisuci kako ih sistem maltretira, kako je nemoguce poslovati, a nekim cudom niko ne zatvara radnje??? E o tome pisem, i ako je to zavist, nek onda bude....
Stvar je što kad si privatnik ne možeš u jamu i štrajkovati. U tome je razlika. Moraš zaraditi platu na tržištu, ne možeš zatvoriti bez alternative. Ne mogu svi u državnu službu.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#5131 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by sime_cipol »

zposao wrote:

Ne zele da se zajebavaju, kazu ne može i odjebi.
I ti onda, pametan, nadjes "rodju" na Belgijskoj strani koji ce da puca pecate na EUR1, a znas da ne može proci, ali hajde da pokušamo da zajebemo glupe bosance iz UIO, pa ako prodje prodje.
Kad ono prc milojka :izet:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#5132 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mk ultra »

Pa imali su tešnjaci firmu svoju za eur1 obrasce dok im nisu prije nekoliko godina stali u kraj :mrgreen:
Mlad i Nevin

#5133 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Mlad i Nevin »

Ja izvadio eur1 za vw bubu. A ona sva iz Mexica.... :skoljka:
preludezalude

#5134 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by preludezalude »

Neko kaze da krajnji kupac nije ostecen. Nebi se slozio. Kupac je od Kramara dobio trajnu pisanu garanciju o porijeklu vozila, a sad ispade da je Kramar uvozio vozila sa sumnjivim podacima o porijeklu. Da li sad krajnji kupac ima pravo da pokrene to pitanje garancije kod Kramara i trazi nadoknadu, zamjenu vozila ili cak povrat novca? Niko ga nije tjerao da daje garanciju. Vec sam to pitao a niko ne odgovori... Sta bi se desilo u slucaju da Kramar ne plati carinu? Logicno je da se vozilo na koje nije placena carina oduzima. Da li je krajnji kupac ostecen samo zato sto treba i da razmislja o tome i da strepi da li ce mu biti oduzeto vozilo ili kad ode u Mup da registruje da mu kazu Eeeee ne moze? Nije kupio auto da bi strepio. Da je zelio strepnju onda je mogao naci i jeftinije auto.
mk ultra

#5135 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mk ultra »

Ima novo iz Turske :kiss:
530i

#5136 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by 530i »

sime_cipol wrote:Hajde da su Kramaru nasli 10 auta, ma i 100, pa ni po jada. Ljudi rade sa velikom količinom. Ali da im nasi nadju 700 auta (u zadnjih godinu dvije i sva iz BEL) je neka mutljavina da Bog kaze.
Koliko je bilo tih koji su prošli ispod radara, koliko ih je završilo u SRB, HR, CG :roll: ?
Lopovi, moj sime, iz UIO, ne daju poštenim ljudima da uvoze poštena auta, new modell, garancija ova-ona...
Maraschino

#5137 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Maraschino »

tempuser wrote:
sime_cipol wrote: Pričamo o Kramaru. Tema je njegova.
Rekao sam ti, otvori temu dupli klik i deri. Hvala.
Ti stvarno misliš da Kramar nije imao pojma. Za 700 auta i Bog zna koliko jos i sve na carini u Belgiji.
Koliko pametujes po forumu, ne cinis mi se toliko naivnim. Nego valja pregristi i reci, ljudi, nisam bio u pravu.
Naravno da je imao pojma, cak sta vise, ali to je APP varijanta bez krivicnog djela jer on formalno nema veze sa izdavanjem EUR1. Sad on prakticno ima elemnte da tuzi Belgiju jer ga je greskom carinika dovela u zabludu.
Nije proslo, plati retroaktivno i cao djaci!
Ajmo sad okrenuti pricu, varalica Kramar ce platiti sve, a ko je ostecen ako je u tih 700 auta bilo onih, a moralo je biti bar 1/3 (nisu sve BMW-i X itd) koji su ispunjavali uslove za izdavanje EUR1 (fakat proizvedeni u EU), ali su kolateralna steta u paketu?
Ja o ovome svo vrijeme pisem. Zabole me za Kramara ali mi smeta ako moja drzava zna i moze lako provjeriti koja auta podlijezu EUR1 obrascu i jos uvijek provjeravaju ne bi li se ko zajebao da ga oderu za carinu.
I dalje tvrdim da ni 10% tih Kramarovih ne podlijeze naplati carine odnosno ne zadovoljavaju EUR1 a sve smo ih strpali kao da ih je Japanac radio. To zna i nasa UIO ali se prave ludi.
HAVANA

#5138 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by HAVANA »

preludezalude wrote:Neko kaze da krajnji kupac nije ostecen. Nebi se slozio. Kupac je od Kramara dobio trajnu pisanu garanciju o porijeklu vozila, a sad ispade da je Kramar uvozio vozila sa sumnjivim podacima o porijeklu. Da li sad krajnji kupac ima pravo da pokrene to pitanje garancije kod Kramara i trazi nadoknadu, zamjenu vozila ili cak povrat novca? Niko ga nije tjerao da daje garanciju. Vec sam to pitao a niko ne odgovori... Sta bi se desilo u slucaju da Kramar ne plati carinu? Logicno je da se vozilo na koje nije placena carina oduzima. Da li je krajnji kupac ostecen samo zato sto treba i da razmislja o tome i da strepi da li ce mu biti oduzeto vozilo ili kad ode u Mup da registruje da mu kazu Eeeee ne moze? Nije kupio auto da bi strepio. Da je zelio strepnju onda je mogao naci i jeftinije auto.
Pravno lice i uvoznik vozila je odgovoran za sve u vezi papirologije.Kupca ne zanima sta ce on i koliko platiti.To je njegov problem.Vec sam pisao da sam ja platio za renault kangoo za koji sam cak imao i potvrdu kod sebe.Onaj tamo je zagubio i doslo mi 3 pozitivna i taj negativan.Komsiji ga prodao,evo mi ga vrata do mene.Nista,ja platio i cao.Problem je drugi.Ove pozitivne odgovore,te dobavljace vise ne kontrolisu.Ako je ok ne salju vise za tog dobavljaca.Ali su mi od ovog negativnog poslali skoro 30 auta na provjeru.Sreca sad mi se javio,evo ih opet.Ja fino sve skeniram,ex1,eur1,racune od potvrda...i posaljem.Cunu ces moju naplatiti. :D Pozitivno.Da mi ne javi opet bi on rovio tamo po ormarima medju hiljadu papira,na kraju bi rekao nemam ja pojma gdje je potvrda...i bilo bi negativno.Treba sve cuvati,svaki papir.Nikad ne znas kada ce trebati.A i zakonska obaveza je 3 godine za te potvrde.Jos gora stvar je kad ti spedicija radi papire a nekad se tako radilo.Poslije 2 godine mu dodju i traze papir.Valja to naci...Meni se desilo da se ta spedicija zatvorila a otislo na provjeru.Belaj na vidiku. :shock: Sreca nadjem na starim mailovima potvrde i ostalo.Od tada sve printam.I sta treba i sta ne treba.A tada sam otisao u uio za tog renaulta.Kod mene potvrda i sva prateca dokumentacija.Davno je to bilo,ima i 3 godine.Gleda me frajer ,veze on nema o cemu pricam.Samo ponavlja ko papagaj dosao je negativan odgovor,greskom belgijske carine blablabla... :roll: Kaze vidite vi to sa njima,oni su nama tako odgovorili.Platite pa se zalite...I ja platim.I oni ih onda bombarduju novim zahtjevima...Evo paaraaa :lol: Sad sve spremne cekaju ako opet ode.Osim za vw,audi,bmw....to svakako sve placam vec par godina.Samo budala se moze nadati da za to nece platiti.Al eto,neko i to pokusa.
zposao

#5139 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by zposao »

Bakir1 wrote:Ko hoce zajebati prvo sebe pa drzavu tako razmislja.
Ja nadjem semsu u Sloveniji i meni semso puca izvozne papire do besvijesti, na gradisci sve prolazi, svi dobro a meni najbolje jer nisam platio carinu, znaci meni ostane carina.
Sutra padnem i kriv mi je ko?
Lele majko :lol:
Plus nekome prolaze fakture ko ispicke a nekome deru po katalogu, eto recimo havana glup i nema snage uvesti 300 auta, jes takoe :lol:

Dobro lumen. De ti otvori firmu i gledaj da što više plaćaš dadžbina. Gledaj da što skuplje nabavljaš robu a da je što jeftinije prodaš.

I napiši knjigu iz ekonomske oblasti kad završiš sa pohodom na tržište.

Bogati ko da ste djeca. Pa zašta ljudi rade povrat poreza nego da što manje dadne državi?

Ako nekad vani kupiš nešta, pa budeš imao pravo na povrat PDV-a ili oslobađanje od carine, ti nemoj to iskoristit nego sve te pare dadni u budžet.

Po nekim genijalcima na temi ispade kriminal ako čovjek gleda u okviru zakona da što jeftinije prođe i što manje nameta da plati.

Ako se ovaj Kramar zajebo, šta ću mu ja. Njegovo je pravo ko i svakog građanina da pokuša legalnim putem platiti što manje državi. Ali po meni u ovom slučaju on ispade naivan ko francuska sobarica. Jer je vec platio Belgijskoj carini sve te papire za koje Belgijanci sada kazu da su se zajebali. A platio je valjda i drzavi svu razliku u novcu.
Tako da je covjek popusio pa se sa pravom gonja sa drzavom po institucijama.
Maraschino

#5140 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Maraschino »

HAVANA wrote:.Osim za vw,audi,bmw....to svakako sve placam vec par godina.Samo budala se moze nadati da za to nece platiti.Al eto,neko i to pokusa.
Gdje se ovi proizvode i kompletiraju?
Za vecinu BMW znam da su van EU ali ovi VW i Audi.
sime_cipol

#5141 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by sime_cipol »

Maraschino wrote:
HAVANA wrote:.Osim za vw,audi,bmw....to svakako sve placam vec par godina.Samo budala se moze nadati da za to nece platiti.Al eto,neko i to pokusa.
Gdje se ovi proizvode i kompletiraju?
Za vecinu BMW znam da su van EU ali ovi VW i Audi.
Nema veze gdje se proizvode i kompletiraju. % dijelova igra ulogu. Za Arteon ne mozes dobiti EUR1 a pravi se u sred Njemacke. Mislim T-Roc takodje.
Last edited by sime_cipol on 11/09/2019 21:10, edited 2 times in total.
zposao

#5142 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by zposao »

HAVANA wrote: .....
Eto ti si u tim vodama pa mene interesuje zašto švabski proizvođači ne daju te potvrde da su im auta proizvedena u EU? U čemu je tu problem?
Ljudima bezveze ovako natovare da moraju placati nekakve penale jer roba nema dokazano podrijetlo. Ne kontam zar i njima nije u interesu da se pohvale da je "made in EU".
Fakat mi to nije jasno.
Bakir1

#5143 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

Dzes moralista privatnice rahman :mrgreen:
Ovaj lumen u realnom sektoru, i vrlo dobro zna kako stvari funkcioniraju tako da spin u tom pravcu nemas potrebe okretati.
Izgleda da ne kontas neke stvari, svabo, BMW reko nema potvrde, i poslao zvanični mail na sve adrese, naći NEMA. Ti pametan neko ti ovjerava u Belgiji kao da ima, cemu se nadas, sta si ti :mrgreen:
Nije to aerobik to je svjesno povala.
sime_cipol

#5144 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by sime_cipol »

Za VW, Audi, BMW ne mozes dobiti EUR1. Da si Muhammed a.s. ne može.
Pa ova tri proizvodjaca cine 50% asortimana kod Kramara. 2+2=?
Bakir1

#5145 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

Ma malo se zajebo, Belgijanac ga naguzio reko da moze, ko je reko zeko reko :mrgreen:
Do zeke je, tripuje zeko :lol:
Maraschino

#5146 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Maraschino »

sime_cipol wrote: Nema veze gdje se proizvode i kompletiraju. % dijelova igra ulogu. Za Arteon ne mozes dobiti EUR1 a pravi se u sred Njemacke. Mislim T-Roc takodje.
Toliko znam ali sta je sa Golfom, Passatom, A1-A8...?
Je li moguce da ni jedno auto iz VW Audi grupacije nije radjeno u EU ili ne zadovoljava onih 69%(cini mi se) da bi zadovoljilo formu made in EU
mk ultra

#5147 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mk ultra »

zposao wrote:
HAVANA wrote: .....
Eto ti si u tim vodama pa mene interesuje zašto švabski proizvođači ne daju te potvrde da su im auta proizvedena u EU? U čemu je tu problem?
Ljudima bezveze ovako natovare da moraju placati nekakve penale jer roba nema dokazano podrijetlo. Ne kontam zar i njima nije u interesu da se pohvale da je "made in EU".
Fakat mi to nije jasno.
Image

Jeste sastavljen u EU, ali mora zadovoljavati kriterij da je 60% vrijednosti dijelova proizvedeno u EU
sime_cipol

#5148 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by sime_cipol »

Maraschino wrote:
sime_cipol wrote: Nema veze gdje se proizvode i kompletiraju. % dijelova igra ulogu. Za Arteon ne mozes dobiti EUR1 a pravi se u sred Njemacke. Mislim T-Roc takodje.
Toliko znam ali sta je sa Golfom, Passatom, A1-A8...?
Je li moguce da ni jedno auto iz VW Audi grupacije nije radjeno u EU ili ne zadovoljava onih 69%(cini mi se) da bi zadovoljilo formu made in EU
Možda svi zadovoljavaju, ali VW ne izdaje dokumentaciju, nece da se zajebavaju sa Bosancima, Srbima, Crnogorcima, Turcima. Lakse reci, NEMA.
Ovlašteni uredno dobijaju za nova auta :izet:
zposao

#5149 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by zposao »

mk ultra wrote: Jeste sastavljen u EU, ali mora zadovoljavati kriterij da je 60% vrijednosti dijelova proizvedeno u EU
A to je fazon! :thumbup: zahvaljujem
tempuser

#5150 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

preludezalude wrote:Neko kaze da krajnji kupac nije ostecen. Nebi se slozio. Kupac je od Kramara dobio trajnu pisanu garanciju o porijeklu vozila, a sad ispade da je Kramar uvozio vozila sa sumnjivim podacima o porijeklu. Da li sad krajnji kupac ima pravo da pokrene to pitanje garancije kod Kramara i trazi nadoknadu, zamjenu vozila ili cak povrat novca? Niko ga nije tjerao da daje garanciju. Vec sam to pitao a niko ne odgovori... Sta bi se desilo u slucaju da Kramar ne plati carinu? Logicno je da se vozilo na koje nije placena carina oduzima. Da li je krajnji kupac ostecen samo zato sto treba i da razmislja o tome i da strepi da li ce mu biti oduzeto vozilo ili kad ode u Mup da registruje da mu kazu Eeeee ne moze? Nije kupio auto da bi strepio. Da je zelio strepnju onda je mogao naci i jeftinije auto.
Al si ga iskonstruisao svaka ti cast!!!!! :lol:
Kakve veze EUR1 ima sa porjeklom???
Porjeklo se ne odnosi na to gdje je proizveden, nego gdje je kupljen, da se brojevi motora i sasije slazu, da nije kraden, prekucavan itd.
Kupac nema nikakve veze sa Kramarovim obavezama, to ti je @Havana objasnio.
Locked